MEgnéztem ezta TP-Link leírást és érthető is nagyjából. De nekem van egy gondom. Mégpedig, hogy két router van sorban egymás mögé kötve nálunk, és az enyéma későbbi. A net anyósoméknál jön be, ott csatlakozik rá egy TP-Link WR841N, amihez wifin keresztül egy noti és egy pc. Ehhez a routerhez kapcsolódik kb 20m kábellel az én TP-Link WR841ND-m, amin kapom én a netet mindenhez. Akkor most ilyenkor mi van? Elég csak az én routeremet beállítani vagy a felsőt is meg kéne hozzá babrálnom?
NNa ez már egy remek kérdés

Szerintem akkor a következőt kellene tenned (nálunk is két router van, de apám nem enged hozzáférni a külső linksys routerhez, ezzért kívülről nem érem el a routert

):
Egyrészt fel kellene ugraod a külső routerre, és ott beizzítani a ddns-t illetve fix ip-t osztani a második routernek.
Másodszor: Szerintem (nem tudom hány eszközt akarsz ébreszteni, de én pl úgy bindeltem, hogy a cucc ip-jének az utolsó pont utáni számát állítottam be portnak) minden eszköz a saját routereden előzőleg beállított port forwardingját vidd ki a külső routerre, csak az ip-t változtasd meg az eszköz címéről a belső router wan címére! (azt mondanom sem kell, h ha a 2 router cím tartománya a 192.168.x.y és az x utáni pontig ugyan azok, akkor az egész rendszer össze fog akadni, ha már most nem akadt eddíg össze) (nálam pl a külső router 192.168.0.1 a sajátom meg 192.168.10.1, így nem akadnak össze a router konfig ablakok, izolálva vannak a hálózatok (persze be lehet állítani az átjárást, csak ésszel, de nálam pl ez is szempont volt h ne lehessen lanon befele jönni

, és ami a fő dolog: Semmiképpen sem fogja több eszköz kapni ugyanazt az ip-t) tehát a port triggering és a virtual servers részeket kell átkopiznod. Ezt szerintem legegyszerűbben úgy tudod megtenni, h a második routerre dugott gépen megnyitod a router konfig ablakát, és rögtön a status ablakban kikeresen a wan szekcióban a default gatewayt. (valami 192.168.x.y-t kellene látnod itt) Namost, fogod magad, és azt beírod a böngésződbe új lapon, bejön a másik router konfig ablaka is, így egy gépen tudod intézni a másolást! Fontos h a külső router external ip-je kell a ddns-re, és bindelve meg a belső routeren legyen! A külső routeren meg minden bindelt eszköznek nyiss külön portot mind a port triggeringben, mind a virtual szerverben all protocollal, és utána a belső routeren ezeket a portokat, amiket oda forwardoltál irányítsd tovább mind1iket a neki megfelelő 1-1 eszközre. Így úgy fogsz tudni ébreszteni kívülről, hogy az ébresztő progiba beírod ugyebár a külső router external ip-jét, az ébreszteni kívánt eszköz mac-jét az alhálózati maszkot (nekem a másik módszernél nem ébredt a gép) és a portot. Így a csomag befut az első routerre, az a szabály szerint tovább küldi a belső routernek, ami szintén tovább irányítja az adott eszközre...
NNa ez jó hosszú lett
Elvileg mennie kellene, de gyakorlatban sajna még nem tudtam kipróbálni, pedig nagyon szeretném

Ha megcsináltad, mesélj, h hogy megy, esetleg ha nem menne, még próbáld meg úgy, h a külső router wifijére mész fel, és ébresztendő ip-nek a belső router wan címét adod, meg a többit hagyod, ahogy van. Ha így sem menne, akkor belül van a baj