Emberek!
Ha valaki megsértődik azon amit most írni fogok akkor egészségére.
Forog a gyomrom attól ami itt a beszédtéma.
Felhasználó vagyok. Magasról sz.rok arra, hogy az adott funkciót ami tetszik ki,mikor és hol írta tervezte, fejlesztette. Az érdekel, hogy jó és nekem hasznos/vagy nem. Azért van custom rom a telefonomon mert azokat a dolgokat keresem amit (pont teszek rá ki) valaki lefejlesztett. Ha olyat akartok játszani amit a microsoft, apple, hogy az enyém , mert én írtam meg, én fejlesztettem akkor nem érzitek át mit is jelent a szabad szoftver, a nyílt forráskód és már megbocsássatok, de nem vagytok méltók arra, hogy ilyenekről cseréljetek eszmét a nyilvánosság előtt. A linuxos közösség és így ideértve az androidot is azért jutott el oda ahova mert nem azért dolgozott hogy a fejlesztő (aki hozzá teszem néha 1 néha akár 100 ember is) neve kikerüljön valami szerintetek létező becsületfalra. Hányszor nézte meg bárki aki linuxot használ, hogy az adott pl soundblaster drivert ki írta? Nem is lényeges. Erről szól a közösség , a közösségi fejleszés. Együtt dolgozik sokezer fejlesztő és lelkes amatőr. Addig amíg a Microsoftnál van mondjuk 5-10000 fejlesztő (csak hasraütés) addig egy linuxot több 10 vagy akár 100 ezren is babrálhatnak. Melyik jobb? Persze ez elvi vita amibe nem mennék bele, de érzitek a lényegét. Tisztelem és becsülöm a rommereket, de csak gondoljatok bele ha Ti nem használjátok az alap romokat nem jön létre a Ti csodás romotok. Nézzetek már tovább... Mi van, ha valaki egy lelkes amatőr használva a Ti csodás romotokat vagy annak részét létrehoz valami jót , valami olyat ami eddig nem volt, vagy nem ilyen formában. Haladás és fejlődés és ennek a gyorsasága ami a nyílt forráskódú programoknak az erőt adja.Ha úgy nézzük ez egy evolúció. Ki gondolta volna, mikor a Darky 10.2-t nyomtuk fel, hogy az sgs-en lesz valaha 2.3.6 vagy ics, arról meg nem is álmodott senki, hogy egy JB. Persze itt nem a név a lényeg, hanem a funkciók amik azzá tették ami. Ki az aki ICS-JB után visszamenne GB-re? Nem sokan ugye.
Mindenkit arra intenék aki hozzányúl valami free programhoz , hogy gondolja át miért szeretne belefejleszteni? Azért, mert úgy érzi hozzátehet valamit az előtte már belenyúlkáló fejlesztők igencsak jó munkájához, vagy azért mert szeretne egy ügyes voltál plecsnit. Sokáig írhatnék még, de aki ennyiből nem látja át annak magyarázhatnék bármit, nem is fogja.
Bocsi a nyers megfogalmazásért , de ez meg az én véleményem és vállalom. Végezetül minden tiszteletem azoknak akik egy bittel is hozzájárulnak ahoz, hogy az android fejlődik és nem azért mert tudom kik ők, hanem mert látom a fejlődést a GB és JB közt.