2024, 11 22, 21:26:32

Szerző Téma: [NIGHTLY][ROM][4.2.2] CyanogenMod 10.1 for Samsung Galaxy S  (Megtekintve 80976 alkalommal)

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában

Nem elérhető marcedli

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
  • Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: waze
  • PDA: LG G3+SGS III+SGS+Concorde Tab ONE+iMito MX1
  • PDA ROM: melyiken mi...
Re: Re: CyanogenMod 10 Alpha - Pawitp
« Reply #75 Dátum: 2012, 08 22, 09:21:57 »
You are not allowed to view links. Register or Login
ONENAND nincsen, USERSPACE-t állítottam be.
félreértesz, ez nem beállítás, egyszerűen az maga a lagfix, hogy a data van a onenand chipen, nem a system.

de mint már írtad, gyors, és ez a lényeg, szóval tetszik
You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login

Sancho

• Vendég
« Reply #76 Dátum: 2012, 08 22, 09:23:07 »
félreértesz, ez nem beállítás, egyszerűen az maga a lagfix, hogy a data van a onenand chipen, nem a system.

de mint már írtad, gyors, és ez a lényeg, szóval tetszik
Igen, így már hasonlít a Motorola Defy készülékem működésére. Ott sem óriási a programmemória, SD-re mennek a cuccok, és alig van akadás. :)

Nem elérhető Pimpace

• PDA: Samsung Galaxy S, T-mobile
  • PDA ROM: Jelly Bean
Re: CyanogenMod 10 Alpha - Pawitp
« Reply #77 Dátum: 2012, 08 22, 15:22:31 »
Első tapasztalatok a cm-10-20120820-NIGHTLY-galaxysmtd változattal:
  • Gyorsabb, mint a TAJB, egészen használható lett a sebessége, miután belaktam. Belakás nélkül pedig táltos.
  • Mivel megcserélték a system és a data partíciókat, emiatt a telepített programoknak mindössze 422MB jut, és javasolt emiatt a belső USB/SD 5.78GB méretű tárra áttelepíteni, átmozgatni az appokat. Ez elvileg némi lassulást okoz, de nem vettem észre betöltésnél.
  • Használat közben sokkal lassabban merül, mint a TAJB
  • Nincsen /datadata, így nem lesz low storage space üzenet, cserébe a cache nem táltos, de nem laggol vészesen a cucc.
  • Eddig nem tapasztaltam olyat, hogy a launcher sokára töltené be az ikonokat, ez a fajta lassulás nincsen. Egész kellemes a memóriakezelése ezek szerint a ROM-nak.
  • Nem volt fagyás vagy restart. Az első pár órában, amíg az összes app le nem futtatta tiszteletkörét a gépen vagy a felhőben, addig akadt olyan, hogy a gép erősen elgondolkodott, de ez várható ilyenkor első induláskor.
  • Sok appot Titanium Backupból tettem vissza, azonban annak ellenére, hogy az előző mentés is 4.1.1 alól volt, számos esetben nem volt értelme használni a userdatát, inkább érdemes volt a személyes adatok nélkül az adott appot újrakonfigurálni nulláról.
  • A videólejátszás gördülékeny.
  • A Voodoo Sound cuccok mennek, bár van eleve DSPManager is.
  • Kétszer is feltűnt, hogy töltéskor valamiért belassul a gép. Aztán máskor meg nem. Amint lehúztam ilyenkor a a töltőről, máris beindult.
  • A wifi és hsdpa térerő kijelzése hasonlónak tűnik, mint GB alatt, azaz nincsen jelérzéketlenség szerű tapasztalatom.
  • A GPS gyorsan pozíciót fog (pl. Foursquare bejelentkezéshez).
  • A Google Music-t feltettem, és hosszas várakozás (belassulás) után magára talált, miután végignyalta a több órányi zenémet az SD-ről. Bár a beépített Apollo nevű zenelejátszó is használható és felismeri a Last.fm scrobbler.
  • A QucikPic látja a képeket, bár a Galéria is. A Galéria esetén a korábbi képeket nem árt megvárni, míg beolvassa, különben a fotó alkalmazás kifagyhat (mert nem tud thumbnailt mutatni.
  • A fényképező majdnem olyan gyors, mint a TAJB esetén, és átkapcsolható ez is power gombbal történő fényképezésre (ennek kellett egy telefon restart, hogy felfogja a beállítást), de a TAJB-vel gyorsabban tudtam fotózni.
  • Néha kicsit belassulgat a ROM, de nem vészes. A háttérben futó appoknak köszönhető. Emiatt bekapcsoltam a fejlesztői módban a back gomb hosszabb nyomására történő app bezárást és néha használom.

Köszi a feedback-et. Hasznos. Azóta más JB it kipróbáltam és nálam "belakás" után nem hogy smooth, de kínosan lassan indulnak az appok. Sőt! Néha, mondjuk ha elindítok egy "gyári" browser-t, kb 10-15(!) másodpercig nem is érzékeli a képernyőt és többször felugrott az ablak hogy "az alkalmazás nem válaszol, vár, vagy zárja". Szóval nemtom hogy miért, de ahogy Te is írtad, valószínű, hogy az SGS fizikai memoriának a méretéről van szó itt. Már nem tudjuk felvenni a versenyt a gyorsan frissülő OS-ekkel. Hiába, kinőjük a vasat. Szerintem GB után ICS még csak-csak, de a JB már soha nem lesz olyan smooth-os, mint anno, az agyon tweakelt GB-k.

Ui.: bocs azoktol, akik "érintve" vannak és "megszólítva" érzik magukat: de srácok, mikor írkáljátok hogy "húúú de jól megy, meg tök smooth, meg hogy baromi gyors" szerintem az hogy tapicskoljátok a kijelzőt és másfél app futása közben is gyorsan megy, még nem jelent signifikáns tesztet és elég félrevezető. Légyszi átfogó tesztet írjatok. Pl. ha browserből indítasz egy youtube app-ot egy flash movie-val, aztán ezt megosztod mondjuk a Google+-on menüből, aztán ezt commentezed, és ezt persze úgy hogy valami memóriazabáló, mondjuk a legújabb beta Swype van fent több nyelvvel, és ezek közben is smooth minden művelet, akkor azt mondom, hogy "köszi, ezt tényleg érdemes kiprobálni" de ha csak belenézegettek egy-két menübe, meg tudtok telefonálni, akkor az félrevezető infó, ha azt mondjátok erre: "húúú de kafaaaaaa..."
Remélem érthető voltam! ;)
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Sancho

• Vendég
« Reply #78 Dátum: 2012, 08 22, 15:26:43 »
Egyetértek Veled. Az nem válasz sajnos, hogy ne használjon az ember Swype-t, meg Facebook appot, vagy Twittert, hiszen ezeknek futnia kéne tudni, és futnak is amúgy. A telefon ára nem hozza magával, hogy csak az akkumulátor töltésére és az idő kijelzésére használjam az eszközt. ;)

Sajnos, tényleg nem igaz, hogy finom és gördülékeny a vas már az egyre nagyobb memóriát fogyasztó appokkal.

Azonban ez a konfig, melyben a data és a system memóriaterület meg van cserélve, egészen elfogadható ahhoz képest, hogy milyen kínlódások voltak eddig a 4.x megjelenése óta.

Nem elérhető Pimpace

« Reply #79 Dátum: 2012, 08 22, 15:34:40 »
Hogyan éred el ez a config-ot? Alapból benne van, így érted?

Én most a mai nightly-t probálom feltolni. (cm-10-20120822-NIGHTLY-galaxysmtd.zip)
Melyik kernellel használod? Én az előzőeket mind a saját, telepített kernelével használtam, úgy mentek a tesztek.

Sancho

• Vendég
« Reply #80 Dátum: 2012, 08 22, 16:02:49 »
Hogyan éred el ez a config-ot? Alapból benne van, így érted?

Én most a mai nightly-t probálom feltolni. (cm-10-20120822-NIGHTLY-galaxysmtd.zip)
Melyik kernellel használod? Én az előzőeket mind a saját, telepített kernelével használtam, úgy mentek a tesztek.
Öööö, nem értem a kérdésed. Igen, én is ezt telepítettem, és a vele kapott kernel fut. :)

Nem elérhető Pimpace

« Reply #81 Dátum: 2012, 08 22, 16:08:47 »
Öööö, nem értem a kérdésed. Igen, én is ezt telepítettem, és a vele kapott kernel fut. :)

"ez a konfig, melyben a data és a system memóriaterület meg van cserélve, egészen elfogadható"

Erre gondolok... Én ezen lehet hogy átsiklottam az upgrade-log olvasásánál. Ez a rom már ezt csinálja? Hol olvastad?

Nem elérhető marcedli

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #82 Dátum: 2012, 08 22, 17:00:05 »
"ez a konfig, melyben a data és a system memóriaterület meg van cserélve, egészen elfogadható"

Erre gondolok... Én ezen lehet hogy átsiklottam az upgrade-log olvasásánál. Ez a rom már ezt csinálja? Hol olvastad?
a changelogban benne van

de erről beszélünk már itt egy ideje, visszaolvastál? ;)
You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Pimpace

« Reply #83 Dátum: 2012, 08 22, 17:48:44 »
Igen, vissza, de valahogy félreértettem, azt hittem hogy a Tegrak kernellel lehet ezt bekapcsolni.... :D

Nem elérhető marcedli

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #84 Dátum: 2012, 08 22, 17:55:35 »
Igen, vissza, de valahogy félreértettem, azt hittem hogy a Tegrak kernellel lehet ezt bekapcsolni.... :D
nem gond, mostmár legalább tiszta ;)

Nem elérhető samanric

• DOUBLE CLUB
  • Navigáció / Navigation: IGO Prime, Navigon
  • PDA: Iphone 5 [FW: 1.01.00]
  • PDA ROM: IOS 6.0.1
« Reply #85 Dátum: 2012, 08 22, 21:27:23 »
hát komolyan, ... tegnap aksicsere után meghalt a boot-nál a cyanogenmod 9-es ICS-em, ujrabootolt megint de legalább pár hónapig működött, hiába tettem fel recovery fiy-et :( erre gondoltam ha már ki kell próbálni próbáljuk ki a JB-t. Örülök, hogy megtettem. Gyorsabb mint az ICS pedig visszaraktam minden eddigi progimat, igaz az elején szopatott az efs mappával de ugye mentés lévén ezt pár másodperc alatt rendeztem, ami fura volt hogy ugatott az imei szám miatt meg hogy csak segélyhívozhatok de simán ment a net és a telefon is, de azért beraktam a mentett efs-emet. A mai nap 2 aksit használtam el igaz ebbe volt majd 2 óra filmnézés tömegközlekedésen netezés teszt programok beállítása szóval halálra nyomkodtam, de brutal ez az uj JB pláne a google-nak az uj cuccosa a mintakártyák vagy mi, az tényleg nem rossz dolog. GPS nem teszteltem sokat de az is működik nálam rendesen. Szóval lekopogom 3x de nem bántam meg hogy meghalt tegnap este a telo :D

Sancho

• Vendég
« Reply #86 Dátum: 2012, 08 23, 10:28:36 »
Tegnap este és ma reggel rettenetesen belassult a készülék. Miután lekapcsoltam a szinkronizálást, jobb lett a helyzet. Majd sikított a Facebook app frissítésekor, hogy nem elég a hely. Így Egy tisztességes You are not allowed to view links. Register or Login következett. Most jobb a helyzet.

Nem elérhető popuka94

• Navigáció / Navigation: iGO My Way QVGA 8.4.3.179971 Multiscreen
  • PDA: Samsung Galaxy S I9000
  • PDA ROM: CyanogenMod-7-Nightly
« Reply #87 Dátum: 2012, 08 23, 14:37:50 »
A mai release-ban megjelent a kamera! :)

Sancho

• Vendég
« Reply #88 Dátum: 2012, 08 23, 15:59:32 »
Amúgy is frissíthetnékem támadt. Köszi! :)

Sancho

• Vendég
« Reply #89 Dátum: 2012, 08 23, 17:59:02 »
Upsz! Hogyan kell úgy frissíteni a CM10-t, hogy ne vesszenek el a telepített appok? Feltettem a 08/20-asra a 08/23-ast, és az ikonok látszanak, de az appokat nem éri el a rendszer. Van Titanium Backup, de ne mááá'!  :D

Nem elérhető Pimpace

« Reply #90 Dátum: 2012, 08 23, 18:20:09 »

???

Nekem a 22.-i verzióban is volt már és működik is.

Nem elérhető marcedli

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #91 Dátum: 2012, 08 23, 18:28:39 »
Upsz! Hogyan kell úgy frissíteni a CM10-t, hogy ne vesszenek el a telepített appok? Feltettem a 08/20-asra a 08/23-ast, és az ikonok látszanak, de az appokat nem éri el a rendszer. Van Titanium Backup, de ne mááá'!  :D
tekintve, hogy ez az első update a nagy változás óta, gondolom van némi gebasz....xda?

Sancho

• Vendég
« Reply #92 Dátum: 2012, 08 23, 18:30:46 »
tekintve, hogy ez az első update a nagy változás óta, gondolom van némi gebasz....xda?
Akkor világos!  :ok:

Amúgy merre van changelog? Keresem egy órája, és nem lelek.

Nem elérhető zoli77

• Navigáció / Navigation: iGO My Way
  • PDA: LG G4 Genisys Rom 4.3
« Reply #93 Dátum: 2012, 08 23, 19:14:34 »

You are not allowed to view links. Register or Login :ok:

Nem elérhető marcedli

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
Re: Re: Re: CyanogenMod 10 Alpha - Pawitp
« Reply #94 Dátum: 2012, 08 23, 19:29:31 »

xda topik 1.hsz ;)

Sancho

• Vendég
« Reply #95 Dátum: 2012, 08 23, 19:38:15 »
You are not allowed to view links. Register or Login :ok:
Nagyon jó, szuper, köszönöm! Csak ezt az oldalt nem néztem meg éppen. Még a nevére is emlékeztem, csak furcsa volt a domain. :)

Nem elérhető laci1117

• Navigáció / Navigation: Vodafone Navi
  • PDA: iPhone 4S/16Gb
  • PDA ROM: iOS 6.1.3
« Reply #96 Dátum: 2012, 08 23, 23:39:20 »
Sziasztok! olyan kérdésem lenne, hogy ha 2.5 Tsuna van most fent, muszáj data és factory resetet nyomni mielőtt felrakom a JB-t? :)
Két szót ismerek mindig és soha, Fradista mindig Újpesti soha!

Nem elérhető radicspeter

• TOPIKGAZDA
  • Sixalag rajongó
    • warezlinks
  • PDA: NeXus 5
  • PDA ROM: KOT49H
« Reply #97 Dátum: 2012, 08 24, 03:30:33 »
Sziasztok! olyan kérdésem lenne, hogy ha 2.5 Tsuna van most fent, muszáj data és factory resetet nyomni mielőtt felrakom a JB-t? :)
Sajna igen!!
AKIK TSUNÁRÓL JÖNNEK ÁT AZOK TELEPÍTÉS KÖZBEN BOOTLOOPOT KAPNAK! ILYENKOR AKKSI KI-BE MAJD ROM FLASH ÚJRA!  :ok:
You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető radicspeter

• TOPIKGAZDA
  • Sixalag rajongó
    • warezlinks
« Reply #98 Dátum: 2012, 08 24, 03:31:50 »
Ha megbocsátotok kicsit csinosítgattam az első hozzászólást!
You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető radicspeter

• TOPIKGAZDA
  • Sixalag rajongó
    • warezlinks
Re: [NIGHTLY][ROM][4.1.1] CyanogenMod 10 for Samsung Galaxy S
« Reply #99 Dátum: 2012, 08 24, 03:42:59 »
Igen minden s eddig rohadt stabil is! No de nem hozok szégyent ide a tsunamics topikomba!  :p
Ics téren ez a nyerő sztem...
De JB téren most a CM 10 aminek van itt pda-n is topikja!  :whistle:

"Na feltoltam másodjára indult el először vissza dobott a recoverybe de nyomtam neki újra egy teljes factory resetet és újra raktam és elindult. :) A boot képernyő kicsit döcögősen ment, de a rendszer tényleg nagyon klassz, akkum mondjuk egyelőre még kb ugyanúgy merül de majd kalibrálom ezen is hogy jó legyen. Kalibrálással már végén 4.0 rendszerek is egész jól bírták. Amúgy ezen a system/app mappán el vagyok hülve. :D Az egész systemre értem hogy ez brutál, nézem 1 GB free hely, mikor 4.0-án meg gyárin úgy mindig gyomlálni kellett ha több helyet akartál itt kb nem is érdekel, nem is gyomlálok. :D Nem tudom mit csináltak a fiúk, a telefon melyik részére helyezték át a systemet hogy ennyi hely lett, de durva. :) Na de nem offolok én sem. Csak ezt nem bírtam magamba tartani hogy ez tényleg mennyire jó rom így 1 óra használat után. :)"

Ennek csak örülök!