Első tapasztalatok a cm-10-20120820-NIGHTLY-galaxysmtd változattal:
- Gyorsabb, mint a TAJB, egészen használható lett a sebessége, miután belaktam. Belakás nélkül pedig táltos.
- Mivel megcserélték a system és a data partíciókat, emiatt a telepített programoknak mindössze 422MB jut, és javasolt emiatt a belső USB/SD 5.78GB méretű tárra áttelepíteni, átmozgatni az appokat. Ez elvileg némi lassulást okoz, de nem vettem észre betöltésnél.
- Használat közben sokkal lassabban merül, mint a TAJB
- Nincsen /datadata, így nem lesz low storage space üzenet, cserébe a cache nem táltos, de nem laggol vészesen a cucc.
- Eddig nem tapasztaltam olyat, hogy a launcher sokára töltené be az ikonokat, ez a fajta lassulás nincsen. Egész kellemes a memóriakezelése ezek szerint a ROM-nak.
- Nem volt fagyás vagy restart. Az első pár órában, amíg az összes app le nem futtatta tiszteletkörét a gépen vagy a felhőben, addig akadt olyan, hogy a gép erősen elgondolkodott, de ez várható ilyenkor első induláskor.
- Sok appot Titanium Backupból tettem vissza, azonban annak ellenére, hogy az előző mentés is 4.1.1 alól volt, számos esetben nem volt értelme használni a userdatát, inkább érdemes volt a személyes adatok nélkül az adott appot újrakonfigurálni nulláról.
- A videólejátszás gördülékeny.
- A Voodoo Sound cuccok mennek, bár van eleve DSPManager is.
- Kétszer is feltűnt, hogy töltéskor valamiért belassul a gép. Aztán máskor meg nem. Amint lehúztam ilyenkor a a töltőről, máris beindult.
- A wifi és hsdpa térerő kijelzése hasonlónak tűnik, mint GB alatt, azaz nincsen jelérzéketlenség szerű tapasztalatom.
- A GPS gyorsan pozíciót fog (pl. Foursquare bejelentkezéshez).
- A Google Music-t feltettem, és hosszas várakozás (belassulás) után magára talált, miután végignyalta a több órányi zenémet az SD-ről. Bár a beépített Apollo nevű zenelejátszó is használható és felismeri a Last.fm scrobbler.
- A QucikPic látja a képeket, bár a Galéria is. A Galéria esetén a korábbi képeket nem árt megvárni, míg beolvassa, különben a fotó alkalmazás kifagyhat (mert nem tud thumbnailt mutatni.
- A fényképező majdnem olyan gyors, mint a TAJB esetén, és átkapcsolható ez is power gombbal történő fényképezésre (ennek kellett egy telefon restart, hogy felfogja a beállítást), de a TAJB-vel gyorsabban tudtam fotózni.
- Néha kicsit belassulgat a ROM, de nem vészes. A háttérben futó appoknak köszönhető. Emiatt bekapcsoltam a fejlesztői módban a back gomb hosszabb nyomására történő app bezárást és néha használom.
Köszi a feedback-et. Hasznos. Azóta más JB it kipróbáltam és nálam "belakás" után nem hogy smooth, de kínosan lassan indulnak az appok. Sőt! Néha, mondjuk ha elindítok egy "gyári" browser-t, kb 10-15(!) másodpercig nem is érzékeli a képernyőt és többször felugrott az ablak hogy "az alkalmazás nem válaszol, vár, vagy zárja". Szóval nemtom hogy miért, de ahogy Te is írtad, valószínű, hogy az SGS fizikai memoriának a méretéről van szó itt. Már nem tudjuk felvenni a versenyt a gyorsan frissülő OS-ekkel. Hiába, kinőjük a vasat. Szerintem GB után ICS még csak-csak, de a JB már soha nem lesz olyan smooth-os, mint anno, az agyon tweakelt GB-k.
Ui.: bocs azoktol, akik "érintve" vannak és "megszólítva" érzik magukat: de srácok, mikor írkáljátok hogy "húúú de jól megy, meg tök smooth, meg hogy baromi gyors" szerintem az hogy tapicskoljátok a kijelzőt és másfél app futása közben is gyorsan megy, még nem jelent signifikáns tesztet és elég félrevezető. Légyszi átfogó tesztet írjatok. Pl. ha browserből indítasz egy youtube app-ot egy flash movie-val, aztán ezt megosztod mondjuk a Google+-on menüből, aztán ezt commentezed, és ezt persze úgy hogy valami memóriazabáló, mondjuk a legújabb beta Swype van fent több nyelvvel, és ezek közben is smooth minden művelet, akkor azt mondom, hogy "köszi, ezt tényleg érdemes kiprobálni" de ha csak belenézegettek egy-két menübe, meg tudtok telefonálni, akkor az félrevezető infó, ha azt mondjátok erre: "húúú de kafaaaaaa..."
Remélem érthető voltam!