2024, 11 27, 14:39:07
Samsung F.A.Q.

Szerző Téma: SGS III - Gyári romok  (Megtekintve 428763 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető drmotto

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
  • Nem: Férfi
  • Márklár
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: LG G4 / Tab2 7.0 (2x)
  • PDA ROM: Stock V10e / Stock 4.1.2
Re: Re: SGS III - Gyári romok
« Reply #2425 Dátum: 2013, 01 25, 08:13:12 »
You are not allowed to view links. Register or Login
ota mehet, de mivel rootolod ugrik a számláló, tehát nyolc h odin v ota, ota kényelmesebb ^-^
Rootra inkább kernelt raknék, sima cf root v siyah

Tapatalk 2-vel küldve az én GT-I9300-ről

Köszi, valami ilyesmit hámoztam ki én is.
"A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt."
"Csak a Puffin ad neked erőt, és mindent lebíró akaratot!"

The Captain

• Vendég
Re: SGS III - Gyári romok
« Reply #2426 Dátum: 2013, 01 25, 15:27:19 »
Ha frissül(t) egy frimware pl 4.1.2-re jelen esetben, akkor valahol meg lehet találni egyben leírva, hogy mi van benne újdonság, vagy másképp, mint eddig? Mert ha új progi kerül bele, az nyilván látszik, de ne kelljen már az összes beállítást átnyálazni, hogy hol is mi van másképp.....

Nem elérhető FIREBLADE

• Madridista
  • PDA: sgs1, sgs4, szifon 6
  • PDA ROM: ios 8
« Reply #2427 Dátum: 2013, 01 25, 16:19:09 »
Nagyon n nézegetem mostanában a gyárit, van már 4.2? Vagy még az fél év? :D

Az értelmiség előtt 2 út áll: az egyik az alkoholizmus, a másik járhatatlan.

Nem elérhető drmotto

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
  • Márklár
« Reply #2428 Dátum: 2013, 01 25, 17:34:13 »
Ha frissül(t) egy frimware pl 4.1.2-re jelen esetben, akkor valahol meg lehet találni egyben leírva, hogy mi van benne újdonság, vagy másképp, mint eddig? Mert ha új progi kerül bele, az nyilván látszik, de ne kelljen már az összes beállítást átnyálazni, hogy hol is mi van másképp.....

Nincs changelog, nekem is jól jött volna pl. a Mini2-é.
De ha ota frissítesz, akkor ott írja, hogy mi a friss benne. Legalábbis nekem ma írt pár sort.

Nem elérhető HTech

• Navigáció / Navigation: Sygic,Igo Primo
  • PDA: Galaxy S6 edge 64gb független
  • PDA ROM: 5.0.2
« Reply #2429 Dátum: 2013, 01 25, 18:10:15 »
Sziasztok !!!!

Régen amikor vettem az s3 -at akkor t-mobile 4.0.4 volt rajta.Annyit csináltam vele hogy  CF-Root 6.4 root jogot csináltam.Most Otán frissült 4.1.2. Minden megmaradt a root is de viszont olyan mint ha nem lenne igazi a root jog valami megkapja a root jogot valami program nem.SuperSu program is rendesen megy és root jogok ki vannak adva.Kiesen még lehet frissíteni,otán már nem engedi. Mit tegyek most hogy rendesen legyen root ?

Nem elérhető Syndiecathor

• SDC
  • PDA: Samsung Galaxy S3 (GT-I9300)
  • PDA ROM: I9300XXEMG4
« Reply #2430 Dátum: 2013, 01 25, 22:58:00 »
Sziasztok !!!!

Régen amikor vettem az s3 -at akkor t-mobile 4.0.4 volt rajta.Annyit csináltam vele hogy  CF-Root 6.4 root jogot csináltam.Most Otán frissült 4.1.2. Minden megmaradt a root is de viszont olyan mint ha nem lenne igazi a root jog valami megkapja a root jogot valami program nem.SuperSu program is rendesen megy és root jogok ki vannak adva.Kiesen még lehet frissíteni,otán már nem engedi. Mit tegyek most hogy rendesen legyen root ?
Úgy, hogy újra rootolod. Ugyanis ha felteszel egy gyári romot, akkor utána mindig újra kell rootolni. Neked gyári ment fel, mégha OTA-n is. A supersu persze, hogy fenn maradt, mivel nem volt HR, se wipe gondolom. Azért nem műxik rendesen mert nem rootoltad újra.

Everyone has his limits... Sine qua non, as they say... "Without which not." Those things we deem essential, without which we cannot bear living, without which life in general loses its specific value, becomes abstract.

Nem elérhető Laci975

• PDA: Galaxy SIII / Nokia Lumia 930
  • PDA ROM: Minden gyári
« Reply #2431 Dátum: 2013, 01 26, 02:49:43 »
Sziasztok!
Nektek a Galaxy S3-otok gyári ROM-mal mennyire stabil?
Nem szokott lefagyni, magától újraindulni, vagy rejtélyesen kikapcsolni?
Egyhuzamban mennyi ideig megy fagyás nélkül?

Szia! Én karácsony elött vettem a Galaxy SIII-as telómat, és eddig nem volt sem fagyás sem újraindulási vagy kikapcsolási gond vele  :ok: :taps: :D. Folyamatosan be van kapcsolva és gond nélkül üzemel  :D. Nincs rootolva tehát folyamatosan a gyári rom van rajta és csak a gyári frissítéseket raktam fel. Annyit változtatam, hogy a gyári launcher helyett én az Apex launchert használom, de minden más maradt a régiben.  :ok:

Nem elérhető HTech

« Reply #2432 Dátum: 2013, 01 26, 05:52:28 »
Úgy, hogy újra rootolod. Ugyanis ha felteszel egy gyári romot, akkor utána mindig újra kell rootolni. Neked gyári ment fel, mégha OTA-n is. A supersu persze, hogy fenn maradt, mivel nem volt HR, se wipe gondolom. Azért nem műxik rendesen mert nem rootoltad újra.

Akkor supersu csináljak egy unroot és utána rootoljam ujra ?CF-AutoRoot megoldással ?

• SDC
Re: Re: Re: SGS III - Gyári romok
« Reply #2433 Dátum: 2013, 01 26, 06:42:57 »
Akkor supersu csináljak egy unroot és utána rootoljam ujra ?CF-AutoRoot megoldással ?
Nem kell supersu unroot, mivel ahogy írtam elvileg nincs is root a telódon mert a frissítés felülírta. A supersu csak egy progi, ami kiadja a szükséges programoknak a root jogot, ha engedélyezed. Tehát egyszerűen csak újraroot a CF-AutoRoottal. Ez nem windows, nem lesz tőle két supersu fent. Szóval ne aggódj. Odinnal tedd fel újra a rootot és ennyi az egész.

Everyone has his limits... Sine qua non, as they say... "Without which not." Those things we deem essential, without which we cannot bear living, without which life in general loses its specific value, becomes abstract.

Nem elérhető HTech

« Reply #2434 Dátum: 2013, 01 26, 09:03:33 »
Nem kell supersu unroot, mivel ahogy írtam elvileg nincs is root a telódon mert a frissítés felülírta. A supersu csak egy progi, ami kiadja a szükséges programoknak a root jogot, ha engedélyezed. Tehát egyszerűen csak újraroot a CF-AutoRoottal. Ez nem windows, nem lesz tőle két supersu fent. Szóval ne aggódj. Odinnal tedd fel újra a rootot és ennyi az egész.

Jó rendben megcsinálom majd mihelyt lesz időm.Amúgy van root csak nem minden alkalmazás kapja meg.Érdekes.TriangleAway-v2.60 számlálót tudom 0-ni ? vagy felesleges ?

Nem elérhető inn3rcity

• Navigáció / Navigation: WAZE
  • PDA: Galaxy S5
« Reply #2435 Dátum: 2013, 01 26, 09:16:14 »
Érdekes. Számlálóm 0, triangle nincs, eszköz állapot: módosított. Akkor most hogy is van ez? Mit tegyek, hogy ne így legyen?

I'm in love with a ROBOT, how can I tell my parents?

Nem elérhető yager01

• PDA: HUAWEI P6
  • PDA ROM: Aktuális gyári ROM - csak Root
« Reply #2436 Dátum: 2013, 01 26, 10:06:03 »
Elkezdtem a frissítést. Fent van a gyári LH1 4.0.4-es ROM. Írja, hogy frissülne OTA -n keresztül, de előtte megnéztem a product kódot ami:

GT-I9300MBDXEO

A check Fus programot szedtem le (free) ezzel nézem. Az lenne a kérdésem, hogy mielőtt OTA-n frissítek át szeretném írni. Meg tudjátok mondani, hogy hol kell, és pontosan mit kell beírni? Csak az utolsó 3 betűt kell (XEO) TMH -ra lecserélni?

Ezután megnézném a számlálót és lenulláznám a TriangleAway-v1.51.apk -el. Ha ez is megvan akkor factory reset, majd OTA updat.

Mehet ez a folyamat?

Nem elérhető yager01

« Reply #2437 Dátum: 2013, 01 26, 12:24:29 »
Elkezdtem a frissítést. Fent van a gyári LH1 4.0.4-es ROM. Írja, hogy frissülne OTA -n keresztül, de előtte megnéztem a product kódot ami:

GT-I9300MBDXEO

A check Fus programot szedtem le (free) ezzel nézem. Az lenne a kérdésem, hogy mielőtt OTA-n frissítek át szeretném írni. Meg tudjátok mondani, hogy hol kell, és pontosan mit kell beírni? Csak az utolsó 3 betűt kell (XEO) TMH -ra lecserélni?

Ezután megnézném a számlálót és lenulláznám a TriangleAway-v1.51.apk -el. Ha ez is megvan akkor factory reset, majd OTA updat.

Mehet ez a folyamat?

Nagy nehezen frissültem OTA-n keresztül. Most fent van a 4.1.2 Tmobile. Download módba rakva a root előtti állapothoz képest a Current Binary és a System Status is CUSTOM -ra változott az Official-ról. Root után felraktam a TriangleAway-v1.51 -et és nulláztam. Most a számláló 1-et mutat, gondolom azért mert rootolva van a telefon.

Ami zavar, hogy Custom-ot ír ki, és hogy a kis piros felkiáltójel is megjelent. Pedig már azt hittem kész vagyok. Mit rontottam el?

Check Fus szerint a product kód ok.

Nem elérhető limahl

• Support-ER
  • Örökös tag
  • PDA: Samsung note 10 +
« Reply #2438 Dátum: 2013, 01 26, 12:31:38 »
Nagy nehezen frissültem OTA-n keresztül. Most fent van a 4.1.2 Tmobile. Download módba rakva a root előtti állapothoz képest a Current Binary és a System Status is CUSTOM -ra változott az Official-ról. Root után felraktam a TriangleAway-v1.51 -et és nulláztam. Most a számláló 1-et mutat, gondolom azért mert rootolva van a telefon.

Ami zavar, hogy Custom-ot ír ki, és hogy a kis piros felkiáltójel is megjelent. Pedig már azt hittem kész vagyok. Mit rontottam el?

mint visszább irtam az hogy xar LLA amit bootloadert cserél,tringle meg nem jó hozzá,meg még semmi,irtam is ezért is nem kéne többek közt a trés xar, pedig trés vagyok én is.

• SDC
« Reply #2439 Dátum: 2013, 01 26, 12:38:52 »

Nos:
1. Ha rootolod a telót a számláló ugrik.
2. Ha számlálót akarsz nullázni a Trinagle-hez root kell.
3. Ha nulláztál a Tiangle-val, utána FR is kell. Benne van a leírásában.

Ebből már sejtheted miért nem official.

Amit tenned kellene elvileg, ha gyári 4.1.2-t akarsz, root nélkül:
1. odinnal 4.0.4. + wipe
2. Root, majd átírod a productot ha akarod, majd triangle
3. A triangle nullázás után full wipe, factory reset, stb.
4. Odinnal vissza fel a trés 4.0.4, majd odinnal vagy OTA feltolod a 4.1.2-t
5. Örülsz a 4.1.2 gyári romnak :-)

Azért kell kétszer feltenned a 4.0.4-et mert át akarod írni a productot és nullázni, amihez root kell, ha pedig már root volt, akkor nem official. Ergo a nullázás és wipe, majd FR után kell újra a 4.0.4 mert különben megmarad a root és akkor meg nem official... érthető volt, amit írtam? Remélem igen.

Nem elérhető FIREBLADE

• Madridista
  • PDA: sgs1, sgs4, szifon 6
  • PDA ROM: ios 8
« Reply #2440 Dátum: 2013, 01 26, 14:02:46 »
Nos:

1. odinnal 4.0.4. + wipe

Azért kell kétszer feltenned a 4.0.4-et mert át akarod írni a productot és nullázni, amihez root kell, ha pedig már root volt, akkor nem official. Ergo a nullázás és wipe, majd FR után kell újra a 4.0.4 mert különben megmarad a root és akkor meg nem official... érthető volt, amit írtam? Remélem igen.

Az értelmiség előtt 2 út áll: az egyik az alkoholizmus, a másik járhatatlan.

Nem elérhető yager01

« Reply #2441 Dátum: 2013, 01 26, 14:04:30 »
Nos:

1. odinnal 4.0.4. + wipe

Asszem igen! Magyarul el kell döntenem, hogy Official root nélkül, vagy piros felkiáltójeles, és counter =1 számláló rootolt 4.1.2 Tré addig amíg nem lesz megoldás a felkiáltójelre..... jól értem?

Nem elérhető yager01

« Reply #2442 Dátum: 2013, 01 26, 16:14:11 »
Leírnám a mai kínlódásom hátha segítek vele valakinek! Hálás köszönet mindenkinek aki reagált a kérdéseimre - főleg janist  :ok:

A sammobilról letöltött valamelyik (nem emlékszem) 4.1.2 volt a telefonomon mindig az aktuális Siyah kernel-el. Első lépésben feltoltam a Triangle Away-t és nulláztam. Utána csináltam egy full formázást. Közben leszedtem a hivatalos Tré 4.0.4 -et I9300XXBLH1_I9300TMHBLH1_I9300XXLH1_HOME.tar.md5 amit Odinnal feltoltam.

Ezzel a lépéssel eltűnt a root, és minden buherálás. Ha download módba raktam a készüléket akkor azt láttam, hogy minden ok. Azaz  System Status:Official. Current Binary:Samsung Official. Counter:No. Kaptam egy gyári 4.0.4-et. Indítást követően elkezdett kiabálni, hogy van frissítés. OTA-n keresztül leszedtem és frissültem 4.1.2 -re. Maradt minden gyári állapotban...azaz probléma esetén vagy így a 4.1.2-vel vagy az OTA előtti állapotban mehetne a telefon a Samu-hoz, gari vesztés nélkül.

Mivel nekem fontos a ROOT, ezért letöltöttem a CF-Auto-Root -ot innen:

Elindítottam az ODIN-t és a PDA-hoz betallózva rootoltam a készüléket. Ekkor a számláló átváltott 1-re és a készülék rootolt lett. E mellett a Status: Custom lett. Boot után feltoltam a már rootolt 4.1.2-re a Triangle Away-t és nulláztam. Számláló átváltott 0-ra. Viszont a system Statusz maradt Custom.

Piros felkiáltójel sehol. Gyanítom, hogy ha felmenne a Siyah akkor jönne a piros felkiáltójel is ami ha az új bootloader miatt van. Gondolom idővel ezt is megoldja valaki, de egyelőre nem találtam rá megoldást.

Nem elérhető janist

• Navigáció / Navigation: iGO Primo
  • PDA: I-9300
  • PDA ROM: 4.1.2 vodafone
SGS III - Gyári romok
« Reply #2443 Dátum: 2013, 01 26, 16:24:47 »
Leírnám a mai kínlódásom hátha segítek vele valakinek! Hálás köszönet mindenkinek aki reagált a kérdéseimre - főleg janist  :ok:

A sammobilról letöltött valamelyik (nem emlékszem) 4.1.2 volt a telefonomon mindig az aktuális Siyah kernel-el. Első lépésben feltoltam a Triangle Away-t és nulláztam. Utána csináltam egy full formázást. Közben leszedtem a hivatalos Tré 4.0.4 -et I9300XXBLH1_I9300TMHBLH1_I9300XXLH1_HOME.tar.md5 amit Odinnal feltoltam.

Ezzel a lépéssel eltűnt a root, és minden buherálás. Ha download módba raktam a készüléket akkor azt láttam, hogy minden ok. Azaz  System Status:Official. Current Binary:Samsung Official. Counter:No. Kaptam egy gyári 4.0.4-et. Indítást követően elkezdett kiabálni, hogy van frissítés. OTA-n keresztül leszedtem és frissültem 4.1.2 -re. Maradt minden gyári állapotban...azaz probléma esetén vagy így a 4.1.2-vel vagy az OTA előtti állapotban mehetne a telefon a Samu-hoz, gari vesztés nélkül.

Mivel nekem fontos a ROOT, ezért letöltöttem a CF-Auto-Root -ot innen:

Elindítottam az ODIN-t és a PDA-hoz betallózva rootoltam a készüléket. Ekkor a számláló átváltott 1-re és a készülék rootolt lett. E mellett a Status: Custom lett. Boot után feltoltam a már rootolt 4.1.2-re a Triangle Away-t és nulláztam. Számláló átváltott 0-ra. Viszont a system Statusz maradt Custom.

Piros felkiáltójel sehol. Gyanítom, hogy ha felmenne a Siyah akkor jönne a piros felkiáltójel is ami ha az új bootloader miatt van. Gondolom idővel ezt is megoldja valaki, de egyelőre nem találtam rá megoldást.
System status unroot után lenne csak official :(

Sent from my New iPad using Tapatalk

Nem elérhető drmotto

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
  • Márklár
« Reply #2444 Dátum: 2013, 01 26, 16:29:54 »

Áruljátok el légyszi, hogy ha a T-Mobile olyan tRé, akkor miért használjátok?
Nem védem, csak nem értem. Van 4 másik szolgáltató...
Nem vitát akarok, csak érdeklődök. :)

Nem elérhető yager01

« Reply #2445 Dátum: 2013, 01 26, 16:31:20 »

Áruljátok el légyszi, hogy ha a T-Mobile olyan tRé, akkor miért használjátok?
Nem védem, csak nem értem. Van 4 másik szolgáltató...
Nem vitát akarok, csak érdeklődök. :)

Én nem tudom, hogy miben más mint a többi szolgáltatós ROM. Azért raktam fel mert eredetileg a telefonom Tré.

Nem elérhető drmotto

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
  • Márklár
« Reply #2446 Dátum: 2013, 01 26, 16:35:22 »
Én nem tudom, hogy miben más mint a többi szolgáltatós ROM. Azért raktam fel mert eredetileg a telefonom Tré.

Nem a romot kérdeztem, hanem a szolgáltatót, hogy miért nevezitek folyamatosan tRének
Ha szar, lehet váltani. Tudom, ez a munkám. :)

Nem elérhető yager01

« Reply #2447 Dátum: 2013, 01 26, 16:37:20 »
Nem a romot kérdeztem, hanem a szolgáltatót, hogy miért nevezitek folyamatosan tRének
Jaaa...D akkor egy kicsit OFF. Nekem céges telefon, úgyhogy megfelel Tré. Egyébként nem érdekel, hogy melyik szolgáltató. Egyik kutya....  >:(

• SDC
« Reply #2448 Dátum: 2013, 01 27, 00:14:48 »
Tudom, nem nekem szólt, de tizen éve váltottam is, így azóta Telenoros vagyok. Persze a haveri körben egyedül vagyok ezzel, mert mindenki Trés vagy Vodás...

Nem elérhető Piec

• Örökös tag
  • PDA: Galaxy s6 Edge gold 32gb
  • PDA ROM: 5.1.1
« Reply #2449 Dátum: 2013, 01 28, 07:38:05 »
Egeszen addig amig nem fordulok hozzajuk valami problemaval es nem beszelnek az emberrel mind  telefonon mind eloben ugy mint a kutyajukkal nincs veluk gond. Ha megis gondom onnantol van veluk gond. De mar ezert kezdem szinte mindig ugy a beszelgetesunket hogy a fogyaszto vedelemnel sajnos a ceggel valo tapasztalatom alapjan utana kerdeztem mar az adott gondnak elore mert erre rogton stilust valltanak es ertelmes emberi lenykent kezelnek. Amugy meg a ceges tarifa miatt vagyok veluk, mind a 3-om szolgaltatoval lenne lehetosegem de a tre a legertelmesebb tarifa mind teloban mind mobilnetben. De mondkuk hal isten nincs surun gondom veluk. :D