Tehát, ha jól értelmezem, akkor pl: nekem a most fentlévő romom a legfrissebb t-s EMC2-es végűt nevezzük stock romnak? És az abban található kernel a stock kernel?
a stock rom a gyári rom. amit a samsung kiad, és a kies/szerviz frissít. a kies csak a saját régiódnak megfelelő romlott ajánl fel, azonban a romok bármelyike letölthető, és fel is rakható, csak nem azzal, hanem az odinnal. természetesen a benne lévő kernel a stock kernel, a gyári, módosítatlan kernel
Tulajdonképpen picit gyorsítani szeretném, ez a cél. Ha el tudom érni roottal és tisztogatással, nekem az elég ( jelenleg). Gondolom kernel cserével még jobban lehet gyorsítani.
igen, sokat számít a tisztogatás, és általában elég is, számottevően nem lesz gyorsabb egy custom kernellel, max ha valami nagyon durvát csinálsz (mondjuk komoly multitask nagy excel fájlok között)
A másik amiért érdeklődök, az a leak. Minden ilyen új dolog érdekel és általában nem tudok várni. Szívtam már meg. És ha jól gondolom ezt is recoveryből kellene feltenni.
Rosszul gondolod. Minden gyári romot odinnal, vagy mobile odinnal rakunk fel, kivéve ha linuxot használsz, akkor heimdal-lal
recoveryből (CWM, nem gyári!) custom romokat rakunk fel, ami lehet gyári rom alapú, mint pl. az Omega, vagy a WanamLite, ezek gyakorlatilag felturbózott gyári jellegű/kinézetű romok, vagy éppen lehet CyanogenMod alapú, mint maga a cyan és a miui, vagy AOSP/AOKP alapú, mint a slim rom, vagy mondjuk a paranoid android
Ja, és ha még arra is tudnál válaszolni, hogy blademen anno csináltam olyat, hogy telepítés előtt szedtem ki appokat a romból, így az már fel sem települt. Ennél is lehet ilyet csinálni?
igen, a CWM-ből telepítendő gyári alapú, vagy cm/AOSP custom romokból lehet törölni, de nem javaslom. Egyszerűbb, és sokkal biztonságosabb a titaniummal kiszedni a szemetet. Én ezt szimplán úgy oldom meg, hogy van egy szűrőm a tbben, amiben azok a bloatwareek szerepelnek, amit az én romom linken is láthattál. romflash után szimplán bekapcsolom a szűrőt, majd batch uninstall, viszlát. (hozzáteszem, hogy gyári romokból nem tudsz appokat törölni flash előtt, szóval ott úgyis csak ez a módszer működik
Tapatalk 2-vel küldve az én GT-I9300-ről