Írhatna valaki egy kis rövid összefoglalót, valós használati tapasztalatokat. Kíváncsi vagyok erre a kütyüre, mivel ezzel is lehet telefonálni.
Konkrétan mire vagy kíváncsi??? (mert ugye mindenki máshogy és másra használja)
Kezdjük az elejéről:
Nálunk 2 változatban kapható p6200 és p6210 néven, előbbi a 3G-s, míg utóbbi a wifi only változat. Nálunk az infrát tartalmazó változat nem kapható, én a mobilinternet használata miatt a 3G-s változatot vettem meg (p6200) a telenornál. Természetesen megvásárolható függetlenül GSM boltokban is. Illetve létezik belőle fehér hátlapos és a szálcsiszolt alura hasonlító szürke változat, enyém az utóbbi.
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links.
Register or
Login or You are not allowed to view links.
Register or
Login visitors can't see pics , please You are not allowed to view links.
Register or
Register or
LoginDoboza kinézetre és méretre is hasonló az "előd" p1000-hez. Kibontva fóliázva a készülék látható, majd alatta a cserélhető végű töltőfej a hozzá tartozó kábellel, ami adatkábelként is funkcionál. Illetve kapunk még hozzá egy jó minőségű, fehér "agybadugós" stereo headsetet (+ cseréhető gumidugók).
A készülék igen masszív, jól összeszerelt, jóérzés kézbe venni. Szerencsére bővíthető a belső tár microSD kártyával. Kijelzője nagyon szép, a betekintési szög szvsz elfogadható, az ujjlenyomatot igencsak gyűjti. A külső hangszóró hangereje elégséges, akár 1-1 youtube videó megtekintésére, ám hifi minőséget ne várjunk tőle. A gyári headsettel már egész élvezhető minőségben nézhetünk végig, a gyári lejátszóval, virtuális 5.1-ben akár HD felbontású filmeket is. Specifikációkat nem írok, azok ott vannak az első hozzászólásban.
Adat - Kommunikáció
Én telefonálásra kb. 2-3x használtam, igazából csak próbaképen és többet nem is fogom valószínűleg soha, hiszen van telefonom. Egyébként valóban használható kihangosítva és a klasszikus fülhöz emelős módszerrel....erről nem tudok igazából mit írni, úgy működik, mint egy telefon. A megszokott funkciók: tárcsázó, névjegyek, sms, stb. ...
Amire használom, általában böngészés, többnyire 2G üzemmódban esetleg nagyobb tartalmak/videók esetében 3G/HSPA illetve esetenként wifi. 2G üzemmódban, folyamatos szinkron és böngészés mellett ilyen adatokat produkál:
9óra 55perce húztam le a töltőről, azóta folyamatos 2g szinkron és 4óra 15 perc kijelzőhasználat automata fényerőn, ami mind böngészés volt (opera mini) + 3-4db 4-5perces youtube videó.
Most áll az akku 38%-on. Az edge térerőm közepes-jó között váltakozik.
Tehát egy teljes napot aktív használat mellett is simán kibír. (1 nap = reggel 6 - délután/este 6-7-ig).
Böngészőnek a fent is említett You are not allowed to view links.
Register or
Login-t használom, adatforgalom és fogyasztás szempontjából is ez a legjobb, wifi mellett desktop módban az You are not allowed to view links.
Register or
Login-t használom. A gyári böngésző is tökéletesen használható, gyors is, viszont nálam iszonyatosan melegszik tőle a gép. Meg már régóta az említett Opera kombóhoz vagyok szokva, nekem ez jön be.
A 2G/3G váltást szépen akadás mentesen csinálja és a térerő is erősnek/stabilnak mondható. A wifi erősségével nem teljesen vagyok megelégedve, az lehetne jobb is, ettől függetlenül gyors és használható.
Bluetooth/GPS-ről igazából nem tudok érdemit írni...a bluetooth működik, ahogyan kell: tudok fájlokat küldeni/fogadni, tudok audio tartozékot csatolni.
A GPS gyorsan talál jelet, bár ez lehet köszönhető a nálam mindig aktív adatkapcsolatnak is. Programok terén, akár a rajta lévő google-navi is teljes értékű navigációként használható, viszont itt kötelező az aktív adatkapcsolat. Offline navigációból a You are not allowed to view links.
Register or
Login, amit próbáltam (ez nekem személy szerint nem tetszik) illetve a megszokott You are not allowed to view links.
Register or
Login-nak, nemrég került ki a Honeycomb/ICS kompatibilis változata, így ezt használom.
Multimédia
És itt jön a másik terület, amire még aktívan használom a gépet: filmnézés. Általában BRrip (720*304) filmeket szoktam nézni rajta, 5.1 hanggal a gyári lejátszóval 5.1 módban. Ezekből (egyenként 1.5-2órás filmek) egy töltéssel három darab kényelmesen megnézhető, közepes fényerővel (ez teljesen elégséges egy szobában pl., ahova nem tűz be a nap).
Egyébként megbirkózik akár a gyári lejátszó is, szinte bármilyen formátummal/felbontással:
Videók lejátszása: (gyári lejátszó vs BsPlayer light)
divix plus HD videók:
H264-MPEG4-AVC, 10mbs mp3 stereo, 1920x1080@30fps mkv (jó ; jó)
H264-MPEG4-AVC, 6mbs AAC 5.1, 1920x872@24fps mkv (nem ; akadozva)
divix HD videók:
H264-MPEG4-AVC, MPEG-AAC 5.1, 1920x1080@24fps mkv (jó ; laggol)
MPEG4-DX50, A52-AC3, 1920x872@24fps mkv (jó ; jó)
GalaxyS2 video:
H264-MPEG4-AVC, MPEG-AAC, 1920x1080@30fps mp4 (jó ; jó)
videók, össze-vissza:
H264-MPEG4-AVC, PCM S16 LE,1920x1080@25fps mp4 (- ; jó)
Windows media video 9, win.media audio 2, 1280x720@30fps wmv (jó ; jó, de tekerések után belaggol)
H264-MPEG4-AVC, A52@AC3,1280x720@30fps mkv (jó ; jó)
H264-MPEG4-AVC, MPEG-AAC, 1920x816@24fps mp4 (jó ; jó)
MPEG4, MPEG, 1280x528@24fps avi (jó ; jó)
MPEG4, MPEG, 1280x720@30fps avi (jó ; jó)
Még esetleg a You are not allowed to view links.
Register or
Login amit ajánlott felrakni, ha esetleg 1-2 videónk panaszkodna a gyári lejátszó miatt.
Ennyit a videókról, kamera ugyan van rajta, viszont ezzel is eddig egyetlen képet készítettem. Művészi fotók készítéséhez nem ajánlom, ha 1-1 képet hirtelen kell készítenünk és ez a gép van kéznél, akkor arra kiválóan megfelel és 720p videókat is rögzíthetünk. Természetesen itt is rendelkezésre áll a makró mód és van ledes segédfényünk is, amit zseplámpaként is használhatunk.
Zeneformátumok közül minden ismertebbel megbirkózik: MP3, OGG, AAC, WMA, WAV és FLAC, én zene hallgatáshoz nem a gyári programot, hanem a You are not allowed to view links.
Register or
Login zenelejátszót használom.
Természetesen alkalmas a gyári PolarisOffice alkalmazás is a népszerű office formátumok megnyitására/szerkesztésére és pdf-ek olvasására. A marketen millió alternatíva létezik még erre.
Könyvet olvasni is egészen kellemes rajta, én a You are not allowed to view links.
Register or
Login nevezetű programot használom millió háttér/betűtípus/beállítási lehetőség.
Szoftver
Itt is a "megszokott" Samsung saját fejlesztésű UI-ja köszön szembe a TouchWiz. Erről megoszlanak a vélemények, általában a felhasználók nagyobb része nincsen vele kibékülve és nem is alaptalanul. A kinézete sem a legszebb, beállítási lehetőségei is elég korlátozottak és sebességével is problémák vannak.
Bár itt sokkal jobb a helyzet, mint a tegrás rokonoknál, ám itt is hajlamos meg-meg akadni. Itt viszont egy egyszerű custom launcher felrakásával, egyszerűen orvosolható a probléma, pl.: You are not allowed to view links.
Register or
Login vagy You are not allowed to view links.
Register or
Login.
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links.
Register or
Register or
Loginvisitors can't see pics , please You are not allowed to view links.
Register or
Register or
LoginEz lenne a megszokott samsungos gyári TW kinézet. Javaslom az említett launcherek alkalmazását, amik kifejezetten jót tesznek a kinézetnek és a sebességnek is.
Itt is lehetőségünk van root jogokra, CWM telepítésére és ODIN vagy CWM segítségével, gyári vagy akár custom romok, kernelek telepítésére is. E mellett témák, modok, stb. is telepíthetőek, alkalmazhatóak. Ebben az You are not allowed to view links.
Register or
Login fóruma lehet a legnagyobb segítségünkre. Könnyen, gyorsan végezhető műveletek...
Hát részemről nagyjából ennyi, ha még valamire konkrétan kíváncsi vagy, akkor kérdezz.