2024, 11 28, 04:52:19
Samsung F.A.Q.

Szerző Téma: Galaxy Tab 10.1 - Romok, root, CWM, ...  (Megtekintve 113316 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető nbee

• Navigáció / Navigation: 3 betűs
  • PDA: Samsung Galaxy S II (GT-9100) || Galaxy TAB 10.1 (P-7500)
  • PDA ROM: ROM: stock 4.1.2 || ROM:XWLA1
Re: Romok, root, CWM, ...
« Reply #125 Dátum: 2012, 06 02, 18:16:29 »
You are not allowed to view links. Register or Login
úgy legyen! :ima:

Inkább legyen később, csak az használható legyen! Lehet, hogy most az S2 csapat megkövez majd, de szvsz ott is elhamarkodott volt a kiadás. Nagyon kevés plusz van, amiért nem érdemes váltani ott sem ICS-re.

régi időkre:

Nem elérhető mycso

• TOPIKGAZDA
  • Nem: Férfi
  • Galaxy User
    • ez+az
  • Navigáció / Navigation: Google
  • PDA: aláírás
  • PDA ROM: aláírás
« Reply #126 Dátum: 2012, 06 02, 19:29:41 »
Inkább legyen később, csak az használható legyen! Lehet, hogy most az S2 csapat megkövez majd, de szvsz ott is elhamarkodott volt a kiadás. Nagyon kevés plusz van, amiért nem érdemes váltani ott sem ICS-re.
Nem-nem, S2-nél az volt a baj (amire egy másik rangos fórumon a kiadás előtt le is írtam, hogy nem értem ezt a nagy felizgulást az ICS miatt), hogy sokan valami egetrengető hatalmas dolgot/változást vártak....igazából nem is tudom miért??? (eleve már GB alatt is egy tökéletesen működő készülék volt, így nem igazán lehetett űberelni, tényleg nem értem, hogy sokan mit vártak az ICS-től...)
Hiszen ismertek voltak az ICS specifikációi, láttunk róla képeket, stb. a megjelenés előtt, sőt béta romokat is. Na ennek ellenére várta mindenki, mint a messiást és csak egy nagy kopp lett.
Ettől függetlenül nincsen vele baj, csak az emberek többsége picit elvitte magát ezzel kapcsolatban.

Ennél a készüléknél (p7500), szintén messiásként várja mindenki, viszont itt meg is van az ok rá, hiszen ez a jelenlegi HC, egy  censored . Viszont ennél a váltásnál sem kell egetrengető változásokra számítani, sőt én igazából, csak egy kis optimalizációt várok az ICS-től.
Tehát ha ezen vannak rajta a mérnökök, akkor én is azt mondom, hogy ne kapkodjanak.
Huawei P30Pro /  Huawei GT3Pro

Nem elérhető Lenny

• Navigáció / Navigation: Sygic
  • PDA: Nexus 5
  • PDA ROM: Gyári stock
« Reply #127 Dátum: 2012, 06 03, 08:06:08 »
Én is valami optimalizációt várok. Ugyanis egy top kategóriás tab-ról beszélünk és ennek ellenére egy sima gördítésnél akad... :(
Valahogy csalódás így hirtelen. Az S2-m sokkal gördülékenyebben fut. Igaz azon custom ROM fut..:)
Lehet ezen is egy cutsom ROM jobban muzsikálna, de sajna azt most nem lehet feltenni..

Nem elérhető nylacika

• PDA: Samsung Galaxy S8+ & Samsung Galaxy S9+ Dual Sim Black
« Reply #128 Dátum: 2012, 06 03, 09:02:59 »
Én is valami optimalizációt várok. Ugyanis egy top kategóriás tab-ról beszélünk és ennek ellenére egy sima gördítésnél akad... :(
Valahogy csalódás így hirtelen. Az S2-m sokkal gördülékenyebben fut. Igaz azon custom ROM fut..:)
Lehet ezen is egy cutsom ROM jobban muzsikálna, de sajna azt most nem lehet feltenni..
nekem custom van fent és tökéletes!

Nem elérhető miky

• PDA: LG V20
« Reply #129 Dátum: 2012, 06 03, 15:56:43 »
Nekem meg SPB 3D és azzal is tökéletes!  :ok:

Nem elérhető mycso

• TOPIKGAZDA
  • Galaxy User
    • ez+az
« Reply #130 Dátum: 2012, 06 03, 18:31:07 »

Visszább írta, hogy a Telenortól kapott egy tesztkészüléket, gondolom erre értette, hogy nem "tud" custom romot felrakni....bár csinál egy nandroidos mentést, utána pedig van unroot+stock kernel patch...tehát éppen megoldható lenne.

Nekem meg SPB 3D és azzal is tökéletes!  :ok:

Igazából, bármilyen custom launcher sokat javít ezen a lagolós problémán. :ok:

Nem elérhető nbee

« Reply #131 Dátum: 2012, 06 04, 08:39:17 »
Igazából, bármilyen custom launcher sokat javít ezen a lagolós problémán. :ok:

Ahogy látom, itt a CustomROM-okból nincs nagy választék. Még eddig nem volt időm kipróbálni, de javít a HC ügyes-bajos gyengeségein és próbáljak meg időt szakítani rá, hogy feltegyem, vagy nem lesz itt sem oly nagy változás?
régi időkre:

Nem elérhető nylacika

« Reply #132 Dátum: 2012, 06 05, 08:22:50 »
Ahogy látom, itt a CustomROM-okból nincs nagy választék. Még eddig nem volt időm kipróbálni, de javít a HC ügyes-bajos gyengeségein és próbáljak meg időt szakítani rá, hogy feltegyem, vagy nem lesz itt sem oly nagy változás?
én nem bántam meg az Overcome romot. Sokkal gördülékenyebb a tab.

Nem elérhető mycso

• TOPIKGAZDA
  • Galaxy User
    • ez+az
« Reply #133 Dátum: 2012, 06 05, 12:29:59 »
Én egy alternatív/custom launcher-t akartam javasolni, ami sokat gyorsít az egészen, mert a samsung gyári TW nagyon lagos.

Egyébként custom romokból is van elég sok: You are not allowed to view links. Register or Login

Egyébként a gyári 3.1, az borzalmas, a gyári 3.2 már fényévekkel jobb nála sebességben, de még mindíg elég gyatra, viszont amit előttem írtak custom romot: Overcome, az nagyon sokat tob a sebességen, stabilitáson és akkor ha még ehhez hozzá rakod pl.: az ADW launchert, akkor már elég szépen működik a ketyere.

Tehát szerinte, igen érdemes bütykölgetni.

Nem elérhető nbee

« Reply #134 Dátum: 2012, 06 05, 13:53:42 »
Tehát szerinte, igen érdemes bütykölgetni.

Oké, már csak egy kisebb aggodalmam van. Az én készülékem XWLB1 rommal rendelkezik, amit meg is találok SamMobile-on, de ott nincs szolgáltatóra bontva, mint pl. S2nél. A rom csak annyiban különbözik az eredetitől (látszatban), hogy boot alatt samsung logó alatt T-mobile-os hang fut le.

Csak szeretnék biztosra menni garanciaügyben, ezért óvatoskodom. Hogy Nandorid backup-on kívül, legyen más is kezemben, na nulláról kellene gyárai visszatenni :)

Root után meg kellene keresni ezt a boot hangfájlt! :)
régi időkre:

Nem elérhető mycso

• TOPIKGAZDA
  • Galaxy User
    • ez+az
« Reply #135 Dátum: 2012, 06 05, 14:58:13 »
Oké, már csak egy kisebb aggodalmam van. Az én készülékem XWLB1 rommal rendelkezik, amit meg is találok SamMobile-on, de ott nincs szolgáltatóra bontva, mint pl. S2nél. A rom csak annyiban különbözik az eredetitől (látszatban), hogy boot alatt samsung logó alatt T-mobile-os hang fut le.

Csak szeretnék biztosra menni garanciaügyben, ezért óvatoskodom. Hogy Nandorid backup-on kívül, legyen más is kezemben, na nulláról kellene gyárai visszatenni :)

Root után meg kellene keresni ezt a boot hangfájlt! :)

A nandroid backup lehet az egyetlen megoldás, mert amik sammobile oldalán vannak, valószínűleg nem fogja tartalmazni a TMH product kódot, tehát nem a boot anim a legnagyobb probléma.

Nem elérhető Moszkva

• PDA: Samsung Galaxy S III & Samsung Galaxy Tab 10.1 3G
« Reply #136 Dátum: 2012, 06 05, 15:12:04 »
Udv! 

En is az Overcome romok hasznalok taborat erositem, azonban van vele egy apro pici problem, megpedig, hogy napjaban legalabb egyszer hidegrenfagy a vas, es csak egy reboot segit eszkozolni a bibit. Elkepzelheo, hogy a hiba az en keszulekemben van, vagy rossz a kernelbeallitas, de kicsit kiabrandito a folyamatos jegkorszak.
Valami otlet, hol lakozik az ordog? Ki milyen kernellel es azon belul milyen beallitassal hasznalja, aki nem tapasztalta eddig a fn nevezett gond?
Na pá!

Nem elérhető nbee

« Reply #137 Dátum: 2012, 06 05, 15:24:10 »
A nandroid backup lehet az egyetlen megoldás, mert amik sammobile oldalán vannak, valószínűleg nem fogja tartalmazni a TMH product kódot, tehát nem a boot anim a legnagyobb probléma.

Látod, ebben igazad van! Vajon ezekre miért nem elérhető úgy, mint a SGS2-nél (pl. egy multi CSC :))?
régi időkre:

Nem elérhető nbee

« Reply #138 Dátum: 2012, 06 05, 15:26:56 »
Udv! 

En is az Overcome romok hasznalok taborat erositem, azonban van vele egy apro pici problem, megpedig, hogy napjaban legalabb egyszer hidegrenfagy a vas, es csak egy reboot segit eszkozolni a bibit. Elkepzelheo, hogy a hiba az en keszulekemben van, vagy rossz a kernelbeallitas, de kicsit kiabrandito a folyamatos jegkorszak.
Valami otlet, hol lakozik az ordog? Ki milyen kernellel es azon belul milyen beallitassal hasznalja, aki nem tapasztalta eddig a fn nevezett gond?
Na pá!

Nem telepítettél mostanában valami progit, ami esetleg ez okozza? Mobiloknál a különböző aksi kímélők tudják úgy elaltatni a gépet, hogy azok már csak újraindítással hajlandóak felkelni....

Ha nincs megoldás, akkor marad a régi trükk. Kicsit időigényes, de működik.
ez pedig a Backup és HR. Majd tesztelsz, így is fagy-e.
Ha nem akkor mehetnek vissza lassan a progik, míg nem elérd ugyan ezt az állapotot. Ha akkor sem fagy akkor valamelyik apk akadt be és már megoldódott, ha meg fagy, akkor programok közt kell keresni a hibát. Ha pedig alapból is fagy, akkor vagy SW vagy HW hiba lesz,
régi időkre:

Nem elérhető mycso

• TOPIKGAZDA
  • Galaxy User
    • ez+az
« Reply #139 Dátum: 2012, 06 05, 17:31:56 »
Látod, ebben igazad van! Vajon ezekre miért nem elérhető úgy, mint a SGS2-nél (pl. egy multi CSC :))?
S2 esetében is ugyan ez a helyzet...amelyiknél ott a multi CSC, azoknál sem tudsz TMH-s kódot beállítani, a t-mobile külön csc-vel adja ki a romjait. XEH, PAN, VDH, általában benne vannak minden multi romban.

Nem elérhető nbee

« Reply #140 Dátum: 2012, 06 05, 17:54:19 »
S2 esetében is ugyan ez a helyzet...amelyiknél ott a multi CSC, azoknál sem tudsz TMH-s kódot beállítani, a t-mobile külön csc-vel adja ki a romjait. XEH, PAN, VDH, általában benne vannak minden multi romban.

Ez igaz, de ott legalább van egy ilyen lehetőség:
I9100XWLP7    4.0.3    2012 April    I9100TMHLP2    Hungary (T-mobile) ebben valószínű benne van. Speciel ott pont független telefonom van, így nem fogom kipróbálni. A Tabletnél ez sajnos nem így alakult.
régi időkre:

Nem elérhető nylacika

« Reply #141 Dátum: 2012, 06 05, 19:10:36 »
az vajon miért lehet, hogy nem ismeri fel a 16 gigás pendrivot? Vagyis felismeri, de minden fájlra 0 kb adatot ír ki és nem nyitja meg.

Nem elérhető nbee

« Reply #142 Dátum: 2012, 06 05, 19:24:31 »
az vajon miért lehet, hogy nem ismeri fel a 16 gigás pendrivot? Vagyis felismeri, de minden fájlra 0 kb adatot ír ki és nem nyitja meg.

FAT32, vagy NTSF-re van formázva?
régi időkre:

Nem elérhető nylacika

« Reply #143 Dátum: 2012, 06 05, 20:05:08 »
FAT32, vagy NTSF-re van formázva?
FAT32

Nem elérhető Extreme1

• PDA: HTC Desire HD
  • PDA ROM: sima alap DHD
« Reply #144 Dátum: 2012, 06 06, 01:42:59 »
nálam legutoljára mikor ilyen volt vírusos volt a pendrive. lehet neked is segítene rajta egy kis csiszolás !

más:

lenne egy gyors kérdésem. van egy tabom xwla1-es build-el és érdekelne hogy tudnék-e rá sima ICS-t tenni, olyat ami teljesen nyers. mert nézegettem ezen az oldalon ami az első kommentbe van linkelve de ott csak 3.2-őt találtam. esetleg valaki tud segíteni ?

Nem elérhető nylacika

« Reply #145 Dátum: 2012, 06 06, 07:57:17 »
nálam legutoljára mikor ilyen volt vírusos volt a pendrive. lehet neked is segítene rajta egy kis csiszolás !

más:

lenne egy gyors kérdésem. van egy tabom xwla1-es build-el és érdekelne hogy tudnék-e rá sima ICS-t tenni, olyat ami teljesen nyers. mert nézegettem ezen az oldalon ami az első kommentbe van linkelve de ott csak 3.2-őt találtam. esetleg valaki tud segíteni ?
formáztam többször is és más, 8 gigás pndrive-val is ugyanez a helyzet... A 2 gigást simán viszi.

Nem elérhető Moszkva

• PDA: Samsung Galaxy S III & Samsung Galaxy Tab 10.1 3G
« Reply #146 Dátum: 2012, 06 06, 20:53:26 »
Nem telepítettél mostanában valami progit, ami esetleg ez okozza? Mobiloknál a különböző aksi kímélők tudják úgy elaltatni a gépet, hogy azok már csak újraindítással hajlandóak felkelni....

Ha nincs megoldás, akkor marad a régi trükk. Kicsit időigényes, de működik.
ez pedig a Backup és HR. Majd tesztelsz, így is fagy-e.
Ha nem akkor mehetnek vissza lassan a progik, míg nem elérd ugyan ezt az állapotot. Ha akkor sem fagy akkor valamelyik apk akadt be és már megoldódott, ha meg fagy, akkor programok közt kell keresni a hibát. Ha pedig alapból is fagy, akkor vagy SW vagy HW hiba lesz,
Koszi a segitseget, proba szerencse!

Nem elérhető mikyfear

• PDA: Omnia 2
  • PDA ROM: Win mobile 6.5
« Reply #147 Dátum: 2012, 06 19, 12:17:13 »
Sziasztok. Egy kis segítséget szeretnék kérni. 10.1-esem van, jelenleg overcome rommal és nem tudom már milyen kernellel. Hogy tudom visszaállítani teljesen gyári állapotába? Se főzött rom, root, kernel stb.

Nem elérhető mycso

• TOPIKGAZDA
  • Galaxy User
    • ez+az
« Reply #148 Dátum: 2012, 06 19, 15:58:04 »
Sziasztok. Egy kis segítséget szeretnék kérni. 10.1-esem van, jelenleg overcome rommal és nem tudom már milyen kernellel. Hogy tudom visszaállítani teljesen gyári állapotába? Se főzött rom, root, kernel stb.
Elsô hsz. szerint felraksz egy stock romot.

Nem elérhető eriklili

• Nem: Nő
  • Anna
  • PDA ROM: S7 Edge G935F,10.1.tablet 4.4.2 gyári,Xiaomi MI 5s+
« Reply #149 Dátum: 2012, 06 21, 11:31:47 »
Sziasztok!Nekem meg egy olyan teljesen amator kerdesem lenne,hogy tudom a P7510 tabletemet hard rezetelni es nem csak gyari visszaallitast csinalni.
A telcsinel tudom *2767* 3855# ,de itt nem.Elore is nagyon koszi!!!!! :ima: