2024, 11 28, 07:50:13
Samsung F.A.Q.

Szerző Téma: Galaxy S PLUS általános beszélgetés  (Megtekintve 289115 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
  • Nem: Férfi
  • PDA: Nexus 4, Nexus 7
Re: Samsung i9001 - Galaxy S PLUS
« Reply #75 Dátum: 2011, 09 12, 15:26:27 »
Recovery mode USB Cable nélkül!

- Switch phone off    --> kikapcsolod. Aksit nem kell kivenni, de ha másképp nem megy, akkor próbáld meg úgy is.
- Press Vol+ and Power Button --> Először hang fel és utána power gomb.
- as soon as the "SAMSUNG" appears release both buttons --> ha látod a SAMSUNG feliratot, akkor engedd el mindkét gombot.
- as soon as the "Android out of the Box" appears, press the Menu button.  --> az eredeti leírásban úgy írja, hogy a menü gombot nyomd meg, de nekem akkor újrabootolt, ezért én ezt annyival helyesebbítem, hogy a bal gombot nyomjátok meg, hogyha el akarjátok érni a recovery menüt.

Forrás: You are not allowed to view links. Register or Login

Kipróbáltam és tényleg működik. Először nehezen tudtam elővarázsolni, de most már kétszer egymás után sikerült.

ROOT leírás XDA-ról: You are not allowed to view links. Register or Login
Ezt nem próbáltam ki, de nem kell hozzá, se ODIN csak a zip fájlok.
Sajna az elkövetkező napokban nem lesz sok időm kísérletezni ezzel, de ha valakinek igen, akkor ossza meg velünk a tapasztalatait. Ha lehet részletesen, mert én nem értek ezekhez a dolgokhoz. :) csak egy lelkes amatőr vagyok :)

Köszi.
Nexus 4 - 4.4 Mahid + Franco kernel
Nexus 7 (2012) - 5.0.1 Euphoria + stock kernel

Nem elérhető bucsok

• TOPIKGAZDA
  • A Tag!
  • Navigáció / Navigation: Sygic Aura
  • PDA: SGS Plus
  • PDA ROM: Cyanogenmod 7.2
« Reply #76 Dátum: 2011, 09 12, 16:30:24 »
You are not allowed to view links. Register or Login
amugy fura ez az automatikus fényerő beállitás. annyira nekem nem jon, be. összevissza ugrál a fényerő. nincs valami finomhangolo valami? :D asztalnál ülök fölöttem egy 20Wos lámpa erre tök sötet a képernyő. pedig jo ötlet ez a dolog. de igy nem olyan szépek a szinek hogy full sötetét a képernyő. .. am tényleg nagy az árKülönbség..

(közben rájöttem hogy azért nem akar váltizni a.fényerő mert már kezd majdnem lemerűlni, bár még nem piros a jelzés.)

Ha annyira zavar akkor kapcsold ki az automatikus fényerőt, és nem lesz ilyen gondod. :-)
"Lényemből őrült sikoly árad szét mindenfelé...
Már látom magam.
Kívülről az idő által szétcincálva..."

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
  • Nem: Nő
    • i900.eoldal.hu
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: Iphone 5SE
  • PDA ROM: 9.3.1
« Reply #77 Dátum: 2011, 09 12, 16:42:34 »
Recovery mode USB Cable nélkül!

- Switch phone off    --> kikapcsolod. Aksit nem kell kivenni, de ha másképp nem megy, akkor próbáld meg úgy is.
- Press Vol+ and Power Button --> Először hang fel és utána power gomb.
- as soon as the "SAMSUNG" appears release both buttons --> ha látod a SAMSUNG feliratot, akkor engedd el mindkét gombot.
- as soon as the "Android out of the Box" appears, press the Menu button.  --> az eredeti leírásban úgy írja, hogy a menü gombot nyomd meg, de nekem akkor újrabootolt, ezért én ezt annyival helyesebbítem, hogy a bal gombot nyomjátok meg, hogyha el akarjátok érni a recovery menüt.

Forrás: You are not allowed to view links. Register or Login

Kipróbáltam és tényleg működik. Először nehezen tudtam elővarázsolni, de most már kétszer egymás után sikerült.

ROOT leírás XDA-ról: You are not allowed to view links. Register or Login
Ezt nem próbáltam ki, de nem kell hozzá, se ODIN csak a zip fájlok.
Sajna az elkövetkező napokban nem lesz sok időm kísérletezni ezzel, de ha valakinek igen, akkor ossza meg velünk a tapasztalatait. Ha lehet részletesen, mert én nem értek ezekhez a dolgokhoz. :) csak egy lelkes amatőr vagyok :)

Köszi.
Na ez így már sokkal egyszerűbb, mindjárt átírom a rootos hsz-emet, és az első hszbe összeszedek egy FAQ-szerű képződményt  :taps:
Keresem a következő szavak jelentését:  leszeret, felszeret, kiakar, leakar, beakar, lelehet, fellehet

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #78 Dátum: 2011, 09 12, 17:05:23 »
Na ez így már sokkal egyszerűbb, mindjárt átírom a rootos hsz-emet, és az első hszbe összeszedek egy FAQ-szerű képződményt  :taps:

Köszi!  :ok:

Ezt a rootot addig is valaki kipróbálhatná! :)

Nem elérhető bucsok

• TOPIKGAZDA
  • A Tag!
« Reply #79 Dátum: 2011, 09 12, 17:54:33 »
Köszi!  :ok:

Ezt a rootot addig is valaki kipróbálhatná! :)

Én is kiváncsi lennék, mert nekem összejött  a bonyolultabb verzióval is. Persze mindig jobb a könnyebb út.
Már látom magam.

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #80 Dátum: 2011, 09 12, 18:06:42 »
Én is kiváncsi lennék, mert nekem összejött  a bonyolultabb verzióval is. Persze mindig jobb a könnyebb út.
én nem tudom kipróbálni, csak ti :)
Itt egy módszer a root manuális visszaállításához: You are not allowed to view links. Register or Login
Előtte Titanium backup, aztán mehet a próba a már unrootolt készüléken ;)
Keresem a következő szavak jelentését:  leszeret, felszeret, kiakar, leakar, beakar, lelehet, fellehet

Nem elérhető bucsok

• TOPIKGAZDA
  • A Tag!
« Reply #81 Dátum: 2011, 09 12, 19:47:14 »
én nem tudom kipróbálni, csak ti :)
Itt egy módszer a root manuális visszaállításához: You are not allowed to view links. Register or Login
Előtte Titanium backup, aztán mehet a próba a már unrootolt készüléken ;)

Nem akartam ezzel szívni, de csak furdalt  a kiváncsiság.  Kitörölgettem a fájlokat amiket kellett, reboot, superuser eltűnt. Ajjaj.

Megcsináltam a másik módszerrel és lám működik.  Viszont sikerült elfelejtenem a biztonsági mentést, de nem tűnt el semmi. Ahhh.

Szerk.: amik Sd-n voltak azokat újra kellett telepíteni, mert nem akartak indulni. Vagy én csesztem el valamit.
Már látom magam.

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #82 Dátum: 2011, 09 12, 19:50:39 »
Három módot találtam a factory resetre:
- recocery menüből
- beállítások\védett adataim\ személyes adatok alatt a gyári beállítások visszaállítása
- *2767*3855#

ebben segítsetek már lécci. teljesen mindegy, hogy melyikkel csinálom. régen omnia I900-zam volt. ez olyan, mint annál a hardreset volt? tehát megmarad IMEI, mindenféle dolog, csak egy friss gyári rendszert kapok?

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #83 Dátum: 2011, 09 12, 20:12:05 »
Nem akartam ezzel szívni, de csak furdalt  a kiváncsiság.  Kitörölgettem a fájlokat amiket kellett, reboot, superuser eltűnt. Ajjaj.

Megcsináltam a másik módszerrel és lám működik.  Viszont sikerült elfelejtenem a biztonsági mentést, de nem tűnt el semmi. Ahhh.

Szerk.: amik Sd-n voltak azokat újra kellett telepíteni, mert nem akartak indulni. Vagy én csesztem el valamit.
köszönettel tartozom a GSP-sek nevében  :ok:

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #84 Dátum: 2011, 09 12, 20:14:16 »
Három módot találtam a factory resetre:
- recocery menüből
- beállítások\védett adataim\ személyes adatok alatt a gyári beállítások visszaállítása
- *2767*3855#

ebben segítsetek már lécci. teljesen mindegy, hogy melyikkel csinálom. régen omnia I900-zam volt. ez olyan, mint annál a hardreset volt? tehát megmarad IMEI, mindenféle dolog, csak egy friss gyári rendszert kapok?
az első kettő szerintem ugyanazt csinálja, a kódost nem tudom, vannak olyan kódok, amik törlik a belső sd tartalmát is. Egyébként a factory reset az olyan mint i900-nál a HR, gyári visszaállítás, mintha most hoztad volna a boltból.

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #85 Dátum: 2011, 09 12, 20:50:57 »
az első kettő szerintem ugyanazt csinálja, a kódost nem tudom, vannak olyan kódok, amik törlik a belső sd tartalmát is. Egyébként a factory reset az olyan mint i900-nál a HR, gyári visszaállítás, mintha most hoztad volna a boltból.

uccsó láma kérdés mára :)
nekem volt az a nem jól elsült root, azóta megvan a superuser ikon, de ha elindítom mindig lefagy és kilép belőle, ha csinálok egy factory reset-et, akkor az is eltűnik, ugye?

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #86 Dátum: 2011, 09 12, 21:05:10 »
uccsó láma kérdés mára :)
nekem volt az a nem jól elsült root, azóta megvan a superuser ikon, de ha elindítom mindig lefagy és kilép belőle, ha csinálok egy factory reset-et, akkor az is eltűnik, ugye?
Nem biztos. Ha kernelt cseréltél a root miatt, akkor megmarad.
Én a helyedben megcsinálnám a You are not allowed to view links. Register or Login, és ráengedném ezt az újat.
Leírom gyorsban mit kell csinálnod:
1. Eltávolítod a rootot
2. Rámásolod You are not allowed to view links. Register or Login zip formátumban a belső sdcard gyökerére.
3. Letöltöd You are not allowed to view links. Register or Login
4. A telefonon, a Beállítások, Alkalmazások, Fejlesztés, Usb hibakeresést bepipálod
5. Bekapcsolva rádugod usbre a telefont
6. Amit a pc-re kicsomagoltál, ott elindítod ezt: RebootRecovery.bat. A telefon recovery módban újraindul.
7. A recoveryben megkeresed az apply update from sdcard-ot a hangerőgombokkal lépkedve
8. Megkeresed a Root-i9001-Signed.zip fájlt, a Home gombbal kiválasztod.
9. Lefut a root, utána a hangerő gombbal a reboot system now-ra mész, Home gomb, és a telefon újraindul.
10. Nyitsz egy sört, és örülsz  ;) (remélhetőleg :D )

Ne félj tőle, sok androidos telefonnál működött már ez a módszer. Vagy ez, vagy odinos szokott lenni a Samsungoknál, az eredmény ugyanaz :)

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #87 Dátum: 2011, 09 13, 09:38:43 »
Én a helyedben megcsinálnám a You are not allowed to view links. Register or Login, és ráengedném ezt az újat.
1. Eltávolítod a rootot
2. Rámásolod You are not allowed to view links. Register or Login zip formátumban a belső sdcard gyökerére.
4. A telefonon, a Beállítások, Alkalmazások, Fejlesztés, Usb hibakeresést bepipálod
6. Amit a pc-re kicsomagoltál, ott elindítod ezt: RebootRecovery.bat. A telefon recovery módban újraindul.
7. A recoveryben megkeresed az apply update from sdcard-ot a hangerőgombokkal lépkedve
9. Lefut a root, utána a hangerő gombbal a reboot system now-ra mész, Home gomb, és a telefon újraindul.

Ne félj tőle, sok androidos telefonnál működött már ez a módszer. Vagy ez, vagy odinos szokott lenni a Samsungoknál, az eredmény ugyanaz :)

ok. sajna tegnap már nem volt lelki erőm kipróbálni, most meg nem tudom. talán este, és akkor leírom, hogy mire jutottam.
A manuális root pedig csak annyi, hogy Astro-val kitörölöm azokat a fájlokat és csókolom? :)
megnéztem, és nekem a busybox fájl nincs, de a másik kettő igen.

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #88 Dátum: 2011, 09 13, 10:06:01 »
ok. sajna tegnap már nem volt lelki erőm kipróbálni, most meg nem tudom. talán este, és akkor leírom, hogy mire jutottam.
A manuális root pedig csak annyi, hogy Astro-val kitörölöm azokat a fájlokat és csókolom? :)
megnéztem, és nekem a busybox fájl nincs, de a másik kettő igen.
Ha az Astroval nem menne a törlés, akkor Root Explorer, vagy File expert.
Előtte még megpróbálhatod az usb hibakeresést bepipálni, és a busybox installert letölteni a marketből.

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #89 Dátum: 2011, 09 13, 11:04:35 »
Ha az Astroval nem menne a törlés, akkor Root Explorer, vagy File expert.
Előtte még megpróbálhatod az usb hibakeresést bepipálni, és a busybox installert letölteni a marketből.

sajna sehogy sem ment, ezért meguntam a dolgot, és csináltam egy factory resetet. szép tiszta rendszert kaptam, viszont a superuser ikon megmaradt, és ha belépek, akkor már nem fagy ki. ez azt jelenti, hogy most már működik a root? hogy tudom ellenőrizni?

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #90 Dátum: 2011, 09 13, 11:09:23 »
sajna sehogy sem ment, ezért meguntam a dolgot, és csináltam egy factory resetet. szép tiszta rendszert kaptam, viszont a superuser ikon megmaradt, és ha belépek, akkor már nem fagy ki. ez azt jelenti, hogy most már működik a root? hogy tudom ellenőrizni?
Tegyél fel egy rootos progit, Titanium Backup root, Nitrality, Root explorer, Root check.

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #91 Dátum: 2011, 09 13, 11:30:47 »
Tegyél fel egy rootos progit, Titanium Backup root, Nitrality, Root explorer, Root check.

leszedtem a root cherker progit. elindítottam, és van egy olyan, hogy "verify root access" ha jól értem, akkor ez ellenőrzi a root jogot. rámentem és azt írta "Congratulations! You have root access. magyarul rootolva van, ugye?

Érdekesség! Leszedtem a fasterfix nevű progit, amikor ennek root jogot adtam, akkor megfagyott a superuser alkalmazás, viszont, amikor leszedtem a fasterfix-et, akkor ment minden hiba nélkül.

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #92 Dátum: 2011, 09 13, 12:38:40 »
leszedtem a root cherker progit. elindítottam, és van egy olyan, hogy "verify root access" ha jól értem, akkor ez ellenőrzi a root jogot. rámentem és azt írta "Congratulations! You have root access. magyarul rootolva van, ugye?

Érdekesség! Leszedtem a fasterfix nevű progit, amikor ennek root jogot adtam, akkor megfagyott a superuser alkalmazás, viszont, amikor leszedtem a fasterfix-et, akkor ment minden hiba nélkül.
No akkor ezeket csináld meg:
1. usb hibakeresést pipáld be, ha még nem tetted volna.
2. töltsd le a marketből a You are not allowed to view links. Register or Logint.
Utána jelentkezz mi a helyzet.

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #93 Dátum: 2011, 09 13, 13:26:29 »
No akkor ezeket csináld meg:
1. usb hibakeresést pipáld be, ha még nem tetted volna.
2. töltsd le a marketből a You are not allowed to view links. Register or Logint.
Utána jelentkezz mi a helyzet.

Kész. Azt írja ki, hogy "your device is rooted"  :D
illetve megjelenik egy kép, hogy intalláljak. Nem ismerem ezt a progit, mire való?

Nem elérhető Poc-OK

• Portál szerkesztő
  • Navigáció / Navigation: iGo, Sygic
  • PDA: Xiaomi Redmi Note 4G/ iPhone 5 / LG G3S / SGS / i8000 / SG3 / HTC One 7
« Reply #94 Dátum: 2011, 09 13, 17:55:14 »
Kész. Azt írja ki, hogy "your device is rooted"  :D
illetve megjelenik egy kép, hogy intalláljak. Nem ismerem ezt a progit, mire való?

a rootolást igénylő programok popup ablakját vezérli :) Ezért írta tanult kolléganőm hogy told fel :)
"Amikor bejött az élet, én rögtön kimentem!"

Nem elérhető Balazs01

• PDA: Samsung Galaxy S plus
  • PDA ROM: Android 2.3.6
« Reply #95 Dátum: 2011, 09 13, 19:58:06 »
1. Eltávolítod a rootot

1000x egyszerűbb mint az odinnal szórakozni.
a 6. pont után hozzátenném, mikor a kis dobozka(nyíllal) meg az android jel van a képernyőn nyomogassátok a a menü gombot. nekem nem jött elő elsőre... de aztán sikerült. :D nagyon egyszerű módja ez a rootolásnak. (most pedig távoznak a telefonomrol az általam életembe nem használt gyári programok. :D)

Köszi még1szer! :)

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #96 Dátum: 2011, 09 13, 20:58:40 »
a rootolást igénylő programok popup ablakját vezérli :) Ezért írta tanult kolléganőm hogy told fel :)

köszi, közben feltettem. és minden szép és jó!  :taps:

Nem elérhető Balazs01

« Reply #97 Dátum: 2011, 09 14, 00:30:27 »
hello rootoltam a telefonom, és töröltem a programokat root explorerrel. (hiba volt. NAGY hiba.)
töröltem ami nem kellett mert soha se használtam/használom, emiatt(gonolom én, mert mimásért) a marketet "tönkretettem" elindulni még elindul de utána miután keresek valamit kényszerbezárással bezárul 'com.android.vending'.
tehát az lenne a kérdésem hogy ezt most hogy tudnám rendbehozni. valaki tudná esetleg mi volt az file az 'app' mappából amit töröltem és keres a market de nemtalálja ezért leáll? és ha igen áttundá nekem küldeni vagy valahova felrakni?
vagy mitlehet ilyenkor még tenni? még 4 napos sincs a telefon de sikerült elrontanom. (persze tudom(vagyis remélem), hogy menthető) csak már tökre berendezkedtem erre nyomtam egy FRt azthittem attól megjavul, denem.
2.3.3 verzió  XXKF8

Előreisköszi! :S  :ima:

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #98 Dátum: 2011, 09 14, 09:15:37 »
hello rootoltam a telefonom, és töröltem a programokat root explorerrel. (hiba volt. NAGY hiba.)
töröltem ami nem kellett mert soha se használtam/használom, emiatt(gonolom én, mert mimásért) a marketet "tönkretettem" elindulni még elindul de utána miután keresek valamit kényszerbezárással bezárul 'com.android.vending'.
tehát az lenne a kérdésem hogy ezt most hogy tudnám rendbehozni. valaki tudná esetleg mi volt az file az 'app' mappából amit töröltem és keres a market de nemtalálja ezért leáll? és ha igen áttundá nekem küldeni vagy valahova felrakni?
vagy mitlehet ilyenkor még tenni? még 4 napos sincs a telefon de sikerült elrontanom. (persze tudom(vagyis remélem), hogy menthető) csak már tökre berendezkedtem erre nyomtam egy FRt azthittem attól megjavul, denem.
2.3.3 verzió  XXKF8

Előreisköszi! :S  :ima:

Hát, ahogy én olvasgattam mindenki óva intett a fölösges program "gyomlálástól", úgy hogy nem tudod mi mire való. De nem akarok pálcát törni feletted, megpróbálok segíteni.
Bár kimondottam SGS Plus-ra nem találtam okosságokat, de talán ezek segítenek.

Samsung Galaxy s FAQ-ban található pár okosság:
Eredeti programok: --> programok listája, és leírás mit hova tegyél
Market, problémák megoldása:  --> market okosságok

Tudom, hogy ez kimondottam SGS-re való, de szerintem a gyári programok gyakorlatilag ugyan azok, úgy akár még működhet is.

Másik megoldás SZERINTEM, hogy felteszed samfirmware-ről az XXKF8 romot. Ha már rootolva van, és ahogy látom bátran mered használni a készüléket, akár simán megteheted ezt is. :) Úttörő lehetnél SGS P rom frissítés terén. :)

Harmadik megoldás, unrootolod a SGS P-t, és beviszed a szolgáltató szervizébe. Előadsz vmi kamu dumát, hogy nem megy a market. Nem tudom milyen szolgáltatónál vagy, de ha jól tudom pl. a T-mobile-nál 8 napig vissza lehet vinni a készüléket és talán még cserélik is, de amúgy meg 1 év teljes körű gari van rá, ha valami gubanc van. De ez szolgáltató függő gondolom én. Szal' járj utána.

Kérlek majd oszd meg velünk, hogy mire jutottál.

Nem elérhető Balazs01

« Reply #99 Dátum: 2011, 09 14, 16:34:55 »
Hát, ahogy én olvasgattam mindenki óva intett a fölösges program "gyomlálástól", úgy hogy nem tudod mi mire való. De nem akarok pálcát törni feletted, megpróbálok segíteni.
Bár kimondottam SGS Plus-ra nem találtam okosságokat, de talán ezek segítenek.

Samsung Galaxy s FAQ-ban található pár okosság:
Eredeti programok: --> programok listája, és leírás mit hova tegyél
Market, problémák megoldása:  --> market okosságok

Tudom, hogy ez kimondottam SGS-re való, de szerintem a gyári programok gyakorlatilag ugyan azok, úgy akár még működhet is.

Másik megoldás SZERINTEM, hogy felteszed samfirmware-ről az XXKF8 romot. Ha már rootolva van, és ahogy látom bátran mered használni a készüléket, akár simán megteheted ezt is. :) Úttörő lehetnél SGS P rom frissítés terén. :)

Harmadik megoldás, unrootolod a SGS P-t, és beviszed a szolgáltató szervizébe. Előadsz vmi kamu dumát, hogy nem megy a market. Nem tudom milyen szolgáltatónál vagy, de ha jól tudom pl. a T-mobile-nál 8 napig vissza lehet vinni a készüléket és talán még cserélik is, de amúgy meg 1 év teljes körű gari van rá, ha valami gubanc van. De ez szolgáltató függő gondolom én. Szal' járj utána.

Kérlek majd oszd meg velünk, hogy mire jutottál.

Na, hát, igen én is arra gondoltam hogy felteszem akkor a romot samfirmwareről. ígyis lett. már nagyon járatos voltam benne mert a galaxy 3asomon ezerszer cseréltem romot, itt is ugyanúgy kelett. :) aki esetleg nemtudná hogykell a "sima S" FAQ jában a fórumon remek leírások vannak.

természetesen megoldódott a probléma, most pedig újra rootolom és óvatosabban törölgetek.!(egyszerűen nembirom a gyári teljesen fölösleges programokat. mert minek legyen ott ha nem is használom?:D) meg utána egy Battery calibrátort is csinálok holnap reggel.

és pont ma megjött a műanyag lyukacsos tokom a mobil-ász-tól. szoval nagyon jó az egész. :)