2024, 11 24, 10:11:25

Szerző Téma: Toshiba Folio 100 ROOT-olás  (Megtekintve 138413 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető mqmeszi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • mqmeszi blogja
  • PDA: Huawei p9 lite, Asus Transformer TF700t
  • PDA ROM: 7.0+EMUI 5.0-VNS-L21C432B381; 7.1.2
Re: Toshiba Folio 100 ROOT-olás
« Reply #475 Dátum: 2011, 12 09, 13:15:46 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Azt tudom, de van 1 pár. Pontosan melyikre gondoltál?
Hát a legújabbra. Keresd meg a cyanok közt a legfrissebbet

Nem elérhető madrol

• PDA: samsung i900 omnia
  • PDA ROM: nemtom
« Reply #476 Dátum: 2011, 12 09, 13:51:40 »
Hát a legújabbra. Keresd meg a cyanok közt a legfrissebbet
mindenki a foliomod-ot dícséri, azt nem lehet valahogy magyarítani?

Nem elérhető mqmeszi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • mqmeszi blogja
« Reply #477 Dátum: 2011, 12 09, 13:57:28 »
mindenki a foliomod-ot dícséri, azt nem lehet valahogy magyarítani?
Hát meg lehet próbálni a morelocale-t, de ha nncsenek benne a nyelvi cuccok, akkor esélytelen. Sajnos magyarításban nem vagyok otthon, mert minden cuccomat 99%-ban angolul használom.
Más: használati szokástól függ, hogy kinek jobb a cyan, és kinek jobb a foliomod. Cyan nekem pl. gyorsan merül, és az a napi egy-két fagyás nem megengedhető, bár erre már elvileg van megoldás.

Nem elérhető madrol

« Reply #478 Dátum: 2011, 12 09, 17:30:40 »
Hát meg lehet próbálni a morelocale-t, de ha nncsenek benne a nyelvi cuccok, akkor esélytelen. Sajnos magyarításban nem vagyok otthon, mert minden cuccomat 99%-ban angolul használom.
Más: használati szokástól függ, hogy kinek jobb a cyan, és kinek jobb a foliomod. Cyan nekem pl. gyorsan merül, és az a napi egy-két fagyás nem megengedhető, bár erre már elvileg van megoldás.

Esetleg nem lehet valahogy belerakni a nyelvi fájlokat? mert a morelocale-val nem jártam sikerrel.
Valakinek valami ötlet?

Nem elérhető ndani09

• Nem: Férfi
  • PFC Fan
  • PDA: Toshiba Folio 100
  • PDA ROM: Foliomod v 1.4 (fagyós)
« Reply #479 Dátum: 2011, 12 10, 11:52:52 »
Üdv! Legkésőbb márciusig lesz android 4.0 port foliora!
Xda- developersen pár srác elkezdett vele foglalkozni, touchscreen és settings működik egyelőre.
Akkuidő 20%on hibernation alatt 2 napig birta módosított foliomod kernellel.
Kernel is lesz új, amivel javulni fog a parancskezelés és akkuidő amint  megjelenik Ice Cream Sandwich forrása. Januárban megjelenik tegra 2 forrása utána felgyorsulnak majd a dolgok.

Video

What works:
-Touchcreen
-Side, volume and power buttons
-Mouse
-Gettin' from hibernation(!!!)
-Graphics(laggy)
-Livewallpapers
-Brightness
-Other apps
-Apps menu(smooth)
-Statusbar buttons
-Internal and external memory mounting(internal via mount command and external via vold)

What doesn't work:

-Touchscreen==FIXED
-Wifi
-Bluetooth
-Rotation
-Sound
-Camera
-Resolution changing(for example from 160 to 140 to  look better) is followed with launcher error==>mdpi devices don't support resolution from 160 to 140
-Lots more...

Amint wifi, bluetooth , gyro és hang lesz jön az alfa, mindenki megnézheti mit tud :)

Nem elérhető mqmeszi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • mqmeszi blogja
« Reply #480 Dátum: 2011, 12 10, 11:58:12 »
Üdv! Legkésőbb márciusig lesz android 4.0 port foliora!
Xda- developersen pár srác elkezdett vele foglalkozni, touchscreen és settings működik egyelőre.
Akkuidő 20%on hibernation alatt 2 napig birta módosított foliomod kernellel.
Kernel is lesz új, amivel javulni fog a parancskezelés és akkuidő amint  megjelenik Ice Cream Sandwich forrása. Januárban megjelenik tegra 2 forrása utána felgyorsulnak majd a dolgok.

Köszi  :ok: Én is nézegettem a mostani prealpha verziót: You are not allowed to view links. Register or Login
Csak haladóknak javaslom kipróbálásra (ahogy a szerző is írja)

szizso

• Vendég
« Reply #481 Dátum: 2011, 12 10, 19:51:58 »
Sziasztok
Most szeretnék vásárolni 1 ilyen gépet.
Az lenne a kérdésem, hogy 1szerübben lehet-e rootolni pl. z4root?
Kérdésem még az is, hogy recovery menüből lehet-e romot feltenni?
Bocs ha esetleg hülyeséget kérdezek, nekem a telom  ZTE BLADE és ebben ez a megoldás működik./ezt értem/
De ha valaki Debrecen közelében foglalkozik ezzel nagyon köszönném ha jelezné.
Szép napot

Nem elérhető mqmeszi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • mqmeszi blogja
« Reply #482 Dátum: 2011, 12 11, 19:04:20 »
Sziasztok
Most szeretnék vásárolni 1 ilyen gépet.
Az lenne a kérdésem, hogy 1szerübben lehet-e rootolni pl. z4root?
Kérdésem még az is, hogy recovery menüből lehet-e romot feltenni?
Bocs ha esetleg hülyeséget kérdezek, nekem a telom  ZTE BLADE és ebben ez a megoldás működik./ezt értem/
De ha valaki Debrecen közelében foglalkozik ezzel nagyon köszönném ha jelezné.
Szép napot
Szia!
A z4root-ot nem próbáltam, de sztem nem fog működni. Recoveryből és fastboot-ból is fel lehet tenni romot, de rootolt recovery kell.

Nem elérhető mqmeszi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • mqmeszi blogja
« Reply #483 Dátum: 2011, 12 11, 19:04:45 »
Belevágok... Majd mesélek, hogy milyen

Nem elérhető madrol

« Reply #484 Dátum: 2011, 12 11, 21:16:48 »
Sziasztok! Még mindig adott a problémám :S nem találok magyar nyelvű rom-ot. már mindegyiket kipróbáltam, de mind1ik angol. A Morelocale2-el meg csak a market lesz magyar, meg 1-2 adat, de a menü meg minden angol marad. valaki help pls!

szizso

• Vendég
« Reply #485 Dátum: 2011, 12 11, 21:59:18 »
szia
mivel én nem frissítettem ezért nekem csont nélkül ment az updates féle módszer.
a foliomodot tettem fel, de szeretnémk kipróbálni  1 cm7-et is. az lenne a kérdésem, hogy olyan cm7-es romot amiben benne van a recovery img azt ezzel a módszerrel feltehetem pl ezt: cm7 update 2011 08 14.
válaszodat előre is köszönöm.
ui: z4root működött.

Nem elérhető mqmeszi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • mqmeszi blogja
« Reply #486 Dátum: 2011, 12 12, 06:06:31 »
szia
mivel én nem frissítettem ezért nekem csont nélkül ment az updates féle módszer.
a foliomodot tettem fel, de szeretnémk kipróbálni  1 cm7-et is. az lenne a kérdésem, hogy olyan cm7-es romot amiben benne van a recovery img azt ezzel a módszerrel feltehetem pl ezt: cm7 update 2011 08 14.
válaszodat előre is köszönöm.
ui: z4root működött.
Régi fw-t nem is kell asszem rootolni, elég, ha recoveryből felpakolod mondjuk a foliomodot. Valószínű, h zroot nélkül is ment volna, de már rég volt...
Cm ugyan úgy mehet fel, de ha vissza akarod tenni a foliomodot, akkor ahhoz nem lesz jó a cm-mel járó cwm recovery

szizso

• Vendég
« Reply #487 Dátum: 2011, 12 13, 11:15:17 »
szia
bocs ha értetlenkedek, de nem szeretném a gépemet nehezéknek használni.
tehát ha jól értem, akkor ha  a cm7-es romot akarok fölrakni, nincs más teendőm mint update zip-re átnevezni,
sd-re fel gép újraindít, recoveryben fölrakni.?
Vagy előtte elsőnek fel kel rakni a cwm recoveryt,. ha igen akkor hogyan kell, olvastam valami olyasmit is, hogy rootolt gépen fel lehet tenni a cwm recoveryt a root explorer progival. ha igy kell kérlek írd le hova kell bemásolni.
és még1 kérdés. mivel a gépem garis vissza tudom-e állítani a gyári állapotot, és hogyan.
válaszodat előre is köszönöm, és még1x elnézést az értetlenkedésemért.
szép napot.

Nem elérhető mqmeszi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • mqmeszi blogja
« Reply #488 Dátum: 2011, 12 13, 11:51:01 »
szia
bocs ha értetlenkedek, de nem szeretném a gépemet nehezéknek használni.
tehát ha jól értem, akkor ha  a cm7-es romot akarok fölrakni, nincs más teendőm mint update zip-re átnevezni,
sd-re fel gép újraindít, recoveryben fölrakni.?
Vagy előtte elsőnek fel kel rakni a cwm recoveryt,. ha igen akkor hogyan kell, olvastam valami olyasmit is, hogy rootolt gépen fel lehet tenni a cwm recoveryt a root explorer progival. ha igy kell kérlek írd le hova kell bemásolni.
és még1 kérdés. mivel a gépem garis vissza tudom-e állítani a gyári állapotot, és hogyan.
válaszodat előre is köszönöm, és még1x elnézést az értetlenkedésemért.
szép napot.
Nincs semmi gond. Annyiban módosítanám, hogy a cm-et inkább cwm recoveryből tedd fel. A recovery felpakolásának pontos leírása az első HSZ-ben található. Gyári ROM is megtalálható az első HSZ-ben :ok:
Rootexploreres megoldást nem ismerem

Nem elérhető kary

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: wayteq
  • PDA: folio
  • PDA ROM: most éppen nincs neki
« Reply #489 Dátum: 2011, 12 13, 21:46:16 »
mqmeszi: Szia, látom te vagy ebben a folioban a szaki, ezért neked címzem a kérdésem. Nekem már majdnem sikerült téglásítani a folio-t, akármelyik recovery-vel probálom magic value mismatch a válasz. van hogy 0x00c80 akármit is ír mellé bár ez eddig csak 2x volt...
A fastboot törlések lemennnek. Mindenhol megvan az ok. A letöltések közötti recovery-t felteszem (mvm az eredmény) nem ilyedek meg bemegyek recovery-s menübe külső sd-n a gyári letöltött cucc. Mondom neki hajrá update, aztán reboot és mvm a válasz. Ilyenkor mi a teendő? Mit érdemes megpróbálni, már az eredeti állapot is jó lenne:)
Amúgy az feltünt, hogy amikor a mikrobi látszik (home gomb megnyomva) kiír egy olyat, hogy can't mount default_path? Ez lehet az ok?

Köszi

Kary

Nem elérhető mqmeszi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • mqmeszi blogja
« Reply #490 Dátum: 2011, 12 13, 22:19:02 »
mqmeszi: Szia, látom te vagy ebben a folioban a szaki, ezért neked címzem a kérdésem. Nekem már majdnem sikerült téglásítani a folio-t, akármelyik recovery-vel probálom magic value mismatch a válasz. van hogy 0x00c80 akármit is ír mellé bár ez eddig csak 2x volt...
A fastboot törlések lemennnek. Mindenhol megvan az ok. A letöltések közötti recovery-t felteszem (mvm az eredmény) nem ilyedek meg bemegyek recovery-s menübe külső sd-n a gyári letöltött cucc. Mondom neki hajrá update, aztán reboot és mvm a válasz. Ilyenkor mi a teendő? Mit érdemes megpróbálni, már az eredeti állapot is jó lenne:)
Amúgy az feltünt, hogy amikor a mikrobi látszik (home gomb megnyomva) kiír egy olyat, hogy can't mount default_path? Ez lehet az ok?

Köszi

Kary
Szia!
Eddig minden ilyen esetben a felhasználó hagyott ki valami apróságot, úgyhogy csak nyugalom  :) A ROM update az SD-ről (recoveryben) sikeresen lefut? A cant mount default path üzenetet én is mindig megkapom, azzal nem kell foglalkozni  :ok:
De akkor próbálj ki egy másik módszert: PC-n: A fastboot mappába (ahol a fastboot .exe van) másold be a recovery.img-t, a telepíteni kívánt ROM-ból szedd ki és másold a fastboot mappába a system.img-t és a boot.img-t, bootold be a folio-t fastboot módba, majd a parancsok:
1. Fastboot erase recovery
2. fastboot flash recovery recovery.img
3. fastboot erase system
4. fastboot erase linux
5. fastboot -w
6. fastboot flash system system.img (ez hosszabb ideig is eltart...)
7. fastboot flash linux boot.img
8. fastboot reboot

Nem elérhető mqmeszi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • mqmeszi blogja
« Reply #491 Dátum: 2011, 12 13, 23:18:41 »
Sziasztok! Még mindig adott a problémám :S nem találok magyar nyelvű rom-ot. már mindegyiket kipróbáltam, de mind1ik angol. A Morelocale2-el meg csak a market lesz magyar, meg 1-2 adat, de a menü meg minden angol marad. valaki help pls!
A honeycombos rom nálam full magyar nyelvű  :ok:

Nem elérhető kary

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: wayteq
  • PDA: folio
  • PDA ROM: most éppen nincs neki
« Reply #492 Dátum: 2011, 12 14, 10:53:42 »
köszönöm a segítséget így már működik. örök hála

Nem elérhető mqmeszi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • mqmeszi blogja
« Reply #493 Dátum: 2011, 12 14, 11:26:02 »
köszönöm a segítséget így már működik. örök hála
Nagyon szívesen! :ok:

Nem elérhető nyegab

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: a696
  • PDA: folio 100
  • PDA ROM: 2.2
« Reply #494 Dátum: 2011, 12 14, 11:55:29 »
Sziasztok!

1. Örök hála, végre 7 hónap után ismét fel tudom tenni a FolioMod1.4-et (frissítettem a gyári romra februárban, és azóta ugye nem ment, de most már tegnap éjjel megrootoltam az itteni leírás alapján és OK. A root win7 gépen sikerült, csak a total commandert rendszergazdai móddal és XP kompatibilitásban kell futtatni - bár lehet ezt már tudjátok). ;)
2. Az én Foliom a gyári rommal is állandóan kifagy, már új kora óta. Ezt hatványozottan sokszor csinálja folio moddal. Néha felvillannak a gombok is maguktól, de ennek semmi köze a fagyáshoz és az itt olvasott papírlapbevágós módszer az akku és az alaplap közé ezt meg is oldotta. Nincs valami ötletetek miért lehet a fagyás? Nem garis, visszavinni nem tudom szervizbe, külföldről van.
3. Folio modnál 2-3 perc után a készenléti módból állandóan visszakapcsol, háttérvilágítás bekapcs és magától már le sem kapcsol, csak ha belépek és gombbal elküldöm aludni. Van valami ötlet?
Köszi előre is.
Üdv. :ima: :D :taps:

Nem elérhető mqmeszi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • mqmeszi blogja
« Reply #495 Dátum: 2011, 12 14, 12:04:34 »
Sziasztok!

1. Örök hála, végre 7 hónap után ismét fel tudom tenni a FolioMod1.4-et (frissítettem a gyári romra februárban, és azóta ugye nem ment, de most már tegnap éjjel megrootoltam az itteni leírás alapján és OK. A root win7 gépen sikerült, csak a total commandert rendszergazdai móddal és XP kompatibilitásban kell futtatni - bár lehet ezt már tudjátok). ;)
2. Az én Foliom a gyári rommal is állandóan kifagy, már új kora óta. Ezt hatványozottan sokszor csinálja folio moddal. Néha felvillannak a gombok is maguktól, de ennek semmi köze a fagyáshoz és az itt olvasott papírlapbevágós módszer az akku és az alaplap közé ezt meg is oldotta. Nincs valami ötletetek miért lehet a fagyás? Nem garis, visszavinni nem tudom szervizbe, külföldről van.
3. Folio modnál 2-3 perc után a készenléti módból állandóan visszakapcsol, háttérvilágítás bekapcs és magától már le sem kapcsol, csak ha belépek és gombbal elküldöm aludni. Van valami ötlet?
Köszi előre is.
Üdv. :ima: :D :taps:
Szia!
Nézzük pontról pontra:
1. Örülök, hogy sikerült  :ok: És köszi az XP kompatibilitás tippet  :ok:
2. Kérdeznék: Véletlenül nem a CWM recoveryvel pakoltad fel a foliomodot? Nálam atomstabil a foliomod. VAgy tedd fel újra, de előtte csinálj 2x factory resetet, majd mehet fel a foliomod, utána megint factory reset, majd még egyszer menjen fel a foliomod.
3. Nekem akkor csinálta, ha kikapcsoltam a wifi-t. Nem értettem az összefüggést, de ebben majdnem teljesen biztos vagyok, hogy az attól volt nálam.

Nem elérhető mqmeszi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • mqmeszi blogja
« Reply #496 Dátum: 2011, 12 14, 17:12:27 »
Üdvözletem. Ha valakit érdekel, patchelve viszonylag jó a dexter's Folio3xv03a with VegaComb "FIXED BETA 1.6 to 1.7 Patch ROM (1. hsz-ben található). Itt az XDA-s leírás: You are not allowed to view links. Register or Login
Annyi különbséggel, hogy szegény srác a FolioComb 3xx v0.4 rommal próbálkozik, pedig dexter leírta, hogy a v03a a stabilabb, pláne patchelve.
Megy az OC is, én 1200/760 MHz-n használom. A RAM managert pedig multitasking támogatásra állítottam be.

A laptopom tegnap kifeküdt - valószínűleg végleg- így már csak win7-em van. Kérdésem az lenne, hogy valakinek sikerült úgy meghackelni az usbdriver.inf-et, hogy adb parancsokat is ki tud adni, nem csak fastbootot?

Nem elérhető madrol

« Reply #497 Dátum: 2011, 12 14, 20:17:03 »
A honeycombos rom nálam full magyar nyelvű  :ok:

Az jó. Pontosan melyik? Egy link-et adj légyszi hozzá!
Elejétől kell kezdeni a Fastboot-tól, vagy elég ha bekapcsolás után factory reset, és utána apply update.zip from sd-card ?
Köszi a helpet!

Nem elérhető madrol

« Reply #498 Dátum: 2011, 12 14, 20:50:06 »
Az jó. Pontosan melyik? Egy link-et adj légyszi hozzá!
Elejétől kell kezdeni a Fastboot-tól, vagy elég ha bekapcsolás után factory reset, és utána apply update.zip from sd-card ?
Köszi a helpet!

Bocsánat hogy idézem magam. Találtam egy Folio3xv04 verziót, factory reset, utána apply update.zip... feltelepítettem, reboot, indításnál kiválasztom a magyar nyelvet, és utána sem magyar. Csinálok egy leállítást, visszakapcsolom, és megint a beállításoknál is visszaáll angolra, valamint az alvó módból nem kel fel :S nálad is vannak ilyen gondok?

Nem elérhető mqmeszi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • mqmeszi blogja
« Reply #499 Dátum: 2011, 12 15, 05:31:04 »
Bocsánat hogy idézem magam. Találtam egy Folio3xv04 verziót, factory reset, utána apply update.zip... feltelepítettem, reboot, indításnál kiválasztom a magyar nyelvet, és utána sem magyar. Csinálok egy leállítást, visszakapcsolom, és megint a beállításoknál is visszaáll angolra, valamint az alvó módból nem kel fel :S nálad is vannak ilyen gondok?
Olvasd el az első és az utolsó előtti hozzászólásomat.  ;)