2024, 11 24, 12:54:51

Szerző Téma: Toshiba Folio 100 ROOT-olás  (Megtekintve 138419 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető mqmeszi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • mqmeszi blogja
  • PDA: Huawei p9 lite, Asus Transformer TF700t
  • PDA ROM: 7.0+EMUI 5.0-VNS-L21C432B381; 7.1.2
Re: Toshiba Folio 100 ROOT-olás
« Reply #525 Dátum: 2011, 12 17, 09:49:56 »
You are not allowed to view links. Register or Login
elnézést a tudatlanságomért, nem volt szándékos.
:ok:

Nem elérhető madrol

• PDA: samsung i900 omnia
  • PDA ROM: nemtom
« Reply #526 Dátum: 2011, 12 20, 07:19:07 »
jó a 650 is és tényleg kapcsold ki a screen on+off animációt

Szia! Köszönöm szépen az eddigi segítségedet.
Annyi gondom lenne még, hogy a Pendrive-ot és a memóriakártyát nem ismeri fel a ketyere. Van erre valami megoldás? Előre is köszönöm! :D

Nem elérhető mqmeszi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • mqmeszi blogja
« Reply #527 Dátum: 2011, 12 20, 07:28:19 »
Szia! Köszönöm szépen az eddigi segítségedet.
Annyi gondom lenne még, hogy a Pendrive-ot és a memóriakártyát nem ismeri fel a ketyere. Van erre valami megoldás? Előre is köszönöm! :D
Nagyon szívesen.
Itt nézz körül, hátha megoldották már: You are not allowed to view links. Register or Login

Nálam foliomodon mindent felismer

Nem elérhető selma

• Nem: Férfi
  • PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: 7100
  • PDA: Folio 100
  • PDA ROM: 2.2
« Reply #528 Dátum: 2011, 12 25, 22:20:25 »
Sziasztok - nagy a baj , újraakartam rakni a folio 100- on 1,4-re a szofvert, és elrontottam , és most már el sem indul, töröltem az OP rendszert. mit lehet ilyenkor tenni. Fasboot-ban hiába megyek rá az update .zip-re kiírja hogy E:signature verification failed és kész...

köszönöm a válaszokat.

Nem elérhető mqmeszi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • mqmeszi blogja
« Reply #529 Dátum: 2011, 12 25, 22:31:31 »
Sziasztok - nagy a baj , újraakartam rakni a folio 100- on 1,4-re a szofvert, és elrontottam , és most már el sem indul, töröltem az OP rendszert. mit lehet ilyenkor tenni. Fasboot-ban hiába megyek rá az update .zip-re kiírja hogy E:signature verification failed és kész...

köszönöm a válaszokat.
csináld teljesen előről. Nincs gáz, valamit rosszul csinálsz, de nehéz kifektetni a foliot:)

Nem elérhető nemesgyadam

• PFC Fan
  • PDA: toshiba folio
  • PDA ROM: dolgozom rajta
« Reply #530 Dátum: 2011, 12 29, 19:05:41 »
Hi. Karácsonyra kaptam egy használt foliot, 2.2-es androidal ( 2.6.32.9 es android@git#1 es kernelel ha ez mond vmit.) eddigi tapasztalat: képernyő és gombok hajlamosak bemondani az unalmast ilyenkor kicsit unszolni kell őket, ill készenlétben x idő után magától felébred.
Viszont kellemesen csalódtam benne mivel az usb-n keresztűl még hub-on keresztül is kapásból vitte az egeret meg a billentyűt és a hdmi-is gond nélkül ment.
Most vetem bele magam a rootolásba, kezdetnek a honeycombot néztem ki hátha.

Nem elérhető mqmeszi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • mqmeszi blogja
« Reply #531 Dátum: 2011, 12 29, 19:10:55 »
Hi. Karácsonyra kaptam egy használt foliot, 2.2-es androidal ( 2.6.32.9 es android@git#1 es kernelel ha ez mond vmit.) eddigi tapasztalat: képernyő és gombok hajlamosak bemondani az unalmast ilyenkor kicsit unszolni kell őket, ill készenlétben x idő után magától felébred.
Viszont kellemesen csalódtam benne mivel az usb-n keresztűl még hub-on keresztül is kapásból vitte az egeret meg a billentyűt és a hdmi-is gond nélkül ment.
Most vetem bele magam a rootolásba, kezdetnek a honeycombot néztem ki hátha.
üdv közöttünk  :ok:

Nem elérhető nemesgyadam

• PFC Fan
« Reply #532 Dátum: 2011, 12 29, 21:34:35 »
Honeycomb a házban :D (FolioComb 3xx v0.4), kb negyed óra alatt 2 fagyás, wifi vacakol video laggol, fincsi...
Jönnek a patchek. bár elég kusza a leírás remélem kiigazodok rajta.

Nem elérhető mqmeszi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • mqmeszi blogja
« Reply #533 Dátum: 2011, 12 30, 00:54:40 »
Honeycomb a házban :D (FolioComb 3xx v0.4), kb negyed óra alatt 2 fagyás, wifi vacakol video laggol, fincsi...
Jönnek a patchek. bár elég kusza a leírás remélem kiigazodok rajta.
ne a v04-et tedd fel, hanem a v03-at, és azt patcheld. A v04 hibás. Nézz körül az első hozzászólásban

Nem elérhető nemesgyadam

• PFC Fan
« Reply #534 Dátum: 2011, 12 30, 01:44:21 »
Na nézzük jól értem-e szal az első hsz-ben a 3 honeycomb mod közül az egyik a sima másik a patch 3. pedig a 2 együt? Szóval "dexter's Folio3xv03a with VegaComb "FIXED BETA 1.6 to 1.7 Patch" a tuti? és akkor e mellé lehet még felpakolni xda-ról a patcheket, amiket  v04hez készítettek?
És a patchek telepítése sem tiszta, hogy mit kéne csinálni meg melyikkel (a youtube apk-t telepíttem ez megoldotta a youtube és ugy tűnt a videó lejátszás gondját is ) nem lehetne egyszerűen a Romban felülírni a fájlokat és úgy telepíteni?
Érdemes egyáltalán vacakolni a HC-al vagy szented még felejtős normál használatra ?(nekem az egeret se vitte)
Közbe felraktam a legújabb cyanogen-t az korrektnek tűnik max ráhúzok vmi ütős témát.
Ja és még egy kérdés a cyanogen alatt meglett, de HC-nél nem találom hol tudok belenyulni a proci teljesítményébe.

Nem elérhető mqmeszi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • mqmeszi blogja
« Reply #535 Dátum: 2011, 12 30, 06:57:54 »
Na nézzük jól értem-e szal az első hsz-ben a 3 honeycomb mod közül az egyik a sima másik a patch 3. pedig a 2 együt? Szóval "dexter's Folio3xv03a with VegaComb "FIXED BETA 1.6 to 1.7 Patch" a tuti? és akkor e mellé lehet még felpakolni xda-ról a patcheket, amiket  v04hez készítettek?
Pontosan így van, ahogyan leírod.

És a patchek telepítése sem tiszta, hogy mit kéne csinálni meg melyikkel (a youtube apk-t telepíttem ez megoldotta a youtube és ugy tűnt a videó lejátszás gondját is ) nem lehetne egyszerűen a Romban felülírni a fájlokat és úgy telepíteni?
Az XDA-n pontosan le van írva, én is az alapján csináltam. A ROMban felülírást is inkább ott kérdezd meg.

Érdemes egyáltalán vacakolni a HC-al vagy szented még felejtős normál használatra ?(nekem az egeret se vitte)
Közbe felraktam a legújabb cyanogen-t az korrektnek tűnik max ráhúzok vmi ütős témát.
Az én véleményem szerint nem érdemes. A Foliomod nagyon gyosrs, stabil és mindent tud

Ja és még egy kérdés a cyanogen alatt meglett, de HC-nél nem találom hol tudok belenyulni a proci teljesítményébe.
Ahhoz telepíteni kell az OC kernelt, majd a CPU master (pro) telepítésével tudsz a procihoz nyúlni (xda-n ennek is megvan a leírása)

szizso

• Vendég
« Reply #536 Dátum: 2011, 12 31, 13:16:39 »
sziasztok
azt szeretném kérdezni, hogy valaki felrakta-e már a cm9-est a 4.0.3-ast a  foliora /XDA-n rakták fel/, és ha igen akkor milyen tapasztalatai vannak. én a telefonomon ezt használom és nagyon tetszik. szóval ,ha bárkinek bármi tapasztalata van kérem jelezze. ezúton szeretnék mindenkinek BOLDOG ÚJ ÉVET kívánni. 

Nem elérhető mqmeszi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • mqmeszi blogja
« Reply #537 Dátum: 2011, 12 31, 13:18:25 »
sziasztok
azt szeretném kérdezni, hogy valaki felrakta-e már a cm9-est a 4.0.3-ast a  foliora /XDA-n rakták fel/, és ha igen akkor milyen tapasztalatai vannak. én a telefonomon ezt használom és nagyon tetszik. szóval ,ha bárkinek bármi tapasztalata van kérem jelezze. ezúton szeretnék mindenkinek BOLDOG ÚJ ÉVET kívánni.
nézegetem, de nem merem feltenni :)
BÚÉK  :ok:

szizso

• Vendég
« Reply #538 Dátum: 2012, 01 02, 10:29:21 »
na pont ez az én problémám is, a bátorság!

Nem elérhető mqmeszi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • mqmeszi blogja
« Reply #539 Dátum: 2012, 01 02, 11:52:32 »
na pont ez az én problémám is, a bátorság!
Úgy értettem, hogy azért nem merem feltenni, mert tuti használhatatlan. Ráadásul a foliomod meg már sosem dobja el a wifi jelet, így 100%-os  :ok:

Nem elérhető lducsi

• PFC Fan
  • PDA: Toshiba Folio 100
  • PDA ROM: cm-9.0.0-RC0-folio100-KANG-signed-r2
« Reply #540 Dátum: 2012, 01 03, 16:52:57 »
Sziasztok,
Üdv mindenkinek, új vagyok itt. Magamról annyit mondanék, hogy az átlag felhasználónál azért jobban ismerem ezt a világot -kíváncsiságból nincs hiány  :) - , és minden tisztelet az itt fórumozóknak is sok hasznosat olvastam eddig itt is és pl. az xda-n is

Pár hónapja van meg a folio-m, a gyári ROM kb. 2 napig volt meg, tudjuk hogy miért.
Azután sokáig használtam a Dexter féle foliomod v1.4-et, komolyabb gondom nem volt vele.
Jött a CM7.1 majd 7.2. ezekkel sem volt nagyobb gondom.

Ma (kb. fél órája) felraktam a szizso által 3-mal előbb kérdezett xda-n megtalálható ICS cm9-est a 4.0.3-ast, amit ma (jan. 3) frissítettek. (Előtte csináltam egy backup-ot a már belakott CM 7.2-ről...)

Eddigi tapasztalataim jók, tetszik az ICS!  Felraktam a ICS-es gapps-ot is.
Kamerát kivéve minden működik ami a hw.-t illeti.
Market, gmail, stb működnek, a Flashplayer egyelőre nem működött (1 beágyazott videos oldalt próbáltam)

Ha valakinek tudok esetleg segíteni stb., jöhetnek a kérdések remélem fogok tudni választ adni mindenre.
Ducsi

Nem elérhető mqmeszi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • mqmeszi blogja
« Reply #541 Dátum: 2012, 01 03, 17:28:03 »
Sziasztok,
Üdv mindenkinek, új vagyok itt. Magamról annyit mondanék, hogy az átlag felhasználónál azért jobban ismerem ezt a világot -kíváncsiságból nincs hiány  :) - , és minden tisztelet az itt fórumozóknak is sok hasznosat olvastam eddig itt is és pl. az xda-n is

Pár hónapja van meg a folio-m, a gyári ROM kb. 2 napig volt meg, tudjuk hogy miért.
Azután sokáig használtam a Dexter féle foliomod v1.4-et, komolyabb gondom nem volt vele.
Jött a CM7.1 majd 7.2. ezekkel sem volt nagyobb gondom.

Ma (kb. fél órája) felraktam a szizso által 3-mal előbb kérdezett xda-n megtalálható ICS cm9-est a 4.0.3-ast, amit ma (jan. 3) frissítettek. (Előtte csináltam egy backup-ot a már belakott CM 7.2-ről...)

Eddigi tapasztalataim jók, tetszik az ICS!  Felraktam a ICS-es gapps-ot is.
Kamerát kivéve minden működik ami a hw.-t illeti.
Market, gmail, stb működnek, a Flashplayer egyelőre nem működött (1 beágyazott videos oldalt próbáltam)

Ha valakinek tudok esetleg segíteni stb., jöhetnek a kérdések remélem fogok tudni választ adni mindenre.
Ducsi
Üdv és BÚÉK mindenkinek!
Köszönöm a bemutatkozást, nagyon remélem, hogy hosszú időt fogsz eltölteni és gyakran, minálunk!
Sokkal könnyebb a munkám, ha van még egy tesztelő kedvű, átlagnál jobban hozzáértő felhasználó. A többiek kérem ne vegyék rossz néven :ima:
Lehet én is belevágok, együtt könnyebb.
youtube mennyire használható? Van bealvás, mikor nem lehet feléleszteni (SOD)?

Nem elérhető lducsi

• PFC Fan
« Reply #542 Dátum: 2012, 01 03, 18:40:35 »
Hello,
nos összejött pár tapasztalat.
A youtube használható, viszont a HD-s (vagy HQ-s) videoknál "There was a problem while playing..." hibával fekete marad a kép. Ha a play gomb előtti kis HQ jelre "klikkelek"  :) akkor bejön más formátumban és letjátszható lesz.

Flashplayerből a legújabbat tettem fel (ami már ICS-hez is jó), a beágyazott videokat viszont nem minden oldalon látom. Ahol eddig láttam az meg lehet hogy nem is flash-es volt? Szóval ez nem akar működni...
Ez a gyári browsernél és a Dolphin HD-nél is tapasztalható sajnos.

Lefagyás eddig még nem jött elő, pedig számítottam rá, tekintve hogy erősen fejlesztői verzióról van szó.
Bealvás sem volt -legalábbis amilyen korábbi verzióknál - viszont mégiscsak van egy negatívum! elalvás után!
Amikor sleep-ből visszajön akkor a wifi-jel egy darabig még megvan, aztán vége, eldobja és nincs tovább.
Nem is tudtam sem a wifi ki-be kapcsolással csatlakozásra bírni, csak a restart segített.
Eddig ezek a tapasztalatok.

Ja, el is felejtettem említeni: bekapcsoláskor/induláskor rohannak a linux sorok, vicces, azután jön egy színes animáció ami elég gagyi... a rövid rezgéskor ez belassul, de aztán hamar bent vagyunk.

szizso

• Vendég
« Reply #543 Dátum: 2012, 01 03, 19:43:31 »
sziasztok
úgy döntöttem bátorra iszom magam és én is nekilátok, de előtte 1 pár infot szeretnék kérni.
most cwm recovery vant fent a folion, ha jól értem akkor ezt a romot /CM9/ ebből a recoveryből kell felrakni.
az lenne a kérdésem, hogy a recovery menüben lépésől lépésre  mit kell végigzongorázni, pl.wipe cache/data stb.
válaszokat előre is köszönöm.

Nem elérhető lducsi

• PFC Fan
« Reply #544 Dátum: 2012, 01 03, 20:11:25 »
Nyugodtan vágj bele szerintem, nekem egyre jobban tetszik!

CWM recovery van fent nekem is. (hangerő gombok a lépkedéshez, home gomb kiválasztás, gondolom ezt tudod)
Nos, a lépések amiket én csináltam a következők, leírok inkább mindent ahogy történt:
- Letöltöttem és SD kártyára mentettem a rom-ot és a gapps-ot (xda megfelelő oldalán 1. post-ban)
A fájlokat nem neveztem át, hagytam eredetiben.
- bementem recovery-be és csináltam egy backup-ot (az akkori CM7.2-t mentettem le így az SD kártyára)
ezt a backup and restore->backup nál végeztem el
- azután kiválasztottam a wipe data/factory reset-et, majd yes a következő kérdésre. Ezt a wipe-ot mégegyszer megnyomtam biztos ami biztos alapon, bár szerintem elsőre is jó lett volna.
- wipe cache partition-t is megcsináltam (1x)
- reboot system now-t választva igazából nem indult újra, hosszan megnyomtam inkább a power gombot, mire teljesen leállt.
- bekapcsoltam, ismét bementem recovery-be
- install zip from sdcard-ot választottam, majd choose zip from sdcard
- kiválasztottam a update-cm-9.0.0-RC0-folio100-KANG-signed-r2.zip rom fájlt, megvártam még kiírta hogy complete.
- ugyanezzel a módszerrel telepítettem a gapps-ics-20111128.zip-et
- majd a reboot system now-t választva vártam a csodát

Elindult, láttam vagy 300 linuxos sort gyorsan futni lentről fel, aztán jött az a bizonyos -szerintem gagyi- animáció. Sokáig tartott! Nagyon sokáig, már kezdtem aggódni, de aztán jött a rövid rezzenés, azután nem sokkal pedig elindult a kezdeti varázsló. Beállítottam a nyelvet (természetesen van magyar) wifi-t, google account-ot stb. aztán használni kezdtem.

Remélem még ha Neked nem is volt szükséged ilyen részletes infokra, másoknak talán még jól jöhet.
Várom a tapasztalataid, és sok sikert!

szizso

• Vendég
« Reply #545 Dátum: 2012, 01 03, 20:25:50 »
ez egy igazi szájbarágós leírás !!!!!!!!!!! ez való 1 ilyen sima usernek mint én, de még iszok 1 sört mielőtt nekikezdek.
örök hála.

szizso

• Vendég
« Reply #546 Dátum: 2012, 01 03, 21:26:42 »
lenne még 1 kérdésem.
a wipe data és a wipe cache után miért van szükség  a reboot system-re, nem lehet 1-ből az install zip from sd card és rom fel?

Nem elérhető lducsi

• PFC Fan
« Reply #547 Dátum: 2012, 01 03, 21:32:25 »
Igazából nem is olyan fontos az a reboot system, csak gondoltam ha már egyszer kisütöttem az agyát akkor induljon el tiszta "fejjel".  :D Szóval mehet a rom.
Már én is ittam egy sört  :ok:

Nem elérhető Zolesz007

• Navigáció / Navigation: motonav
  • PDA: Samsung Galaxy Nexus
  • PDA ROM: AOKP JB
« Reply #548 Dátum: 2012, 01 04, 01:20:25 »
Nah feltoltam én is a CM9-et.

Hát ez ahhoz képest, hogy alfa nagyon odatesz.
Flash nem megy, nálam sem, SOD nem volt, de a Wifi igen.
Fagyás egyszer volt kikapcsolás közben (nem kapcsolt ki). Gyors bár még lehetne finomítani.

Most egyelőre marad, én felhasználási szokásaimnak egész jó. (általában kikapcsolom ha nem használom)
Flash-t remélem minél előbb megoldják, sajna Operában sem megy.
Viszont amit észrevettem. Bejelentkeztem a Marketba és egyből töltötte le nekem az ingyenes App-okat.
Ez új market fícsör vagy ICS fícsör?
Nokia 3510i; Nokia 3220; SE k750i; Nokia 3650; Nokia 6120c; Nokia n80; Samsung Omnia; Samsung Galaxy S, HTC EVO 3D, Samsung Galaxy Nexus

Nem elérhető lducsi

• PFC Fan
« Reply #549 Dátum: 2012, 01 04, 10:46:27 »
Szerintem is odatesz, meghagyom, közben figyelem az xda-t a fejlemények miatt.

A sleep időt a default 1 percről magasabbra tettem (10 perc), így a wifi leállás már nem is izgat.
10 perc után simán kibírok egy újraindítást a wifi miatt. Egyébként meg én is ki szoktam kapcsolni.

Az Ice Cream Sandwich már nem épít a hardveres gombokra mint olvastam, és ebben a CM9-ben is tapasztaltam.
Az oldalsó keresés, és s vissza gomb általában működik a megszokott módon, a home és menü viszont már nem mindig. Az alsó (szoftveres) gombok vannak helyettük.
Tetszik még a futó alkalmazások gomb, no meg az is hogy az felbukkanó kis képek oldalra kihúzásával, kidobásával be lehet csukni programokat. (task killert nem is tettem fel)

A market egyből töltött le alkalmazásokat? Talán azért mert  a google account-hoz "el van mentve" hogy miket használtál pl. másik  vagy ugyanezen a készüléken korábban, így ezeket le is töltötte.
(a kezdeti varázslóban első bekapcsoláskor mintha lett is volna ilyen kérdés...)