2025, 01 11, 04:03:58

Szerző Téma: HTC Sensation - Általános beszélgetés  (Megtekintve 598779 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Krisztian156

• Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: IGO 8
  • PDA: HTC Sensation
  • PDA ROM: ViperS 1.6.3&Sultan kernel
Re: HTC Sensation - Általános beszélgetés
« Reply #1425 Dátum: 2011, 09 23, 18:53:06 »
Üdv!

Végigolvastam a topicot :p Nemsoká én is beújítok egy sensationt :D
winmo után más világ! Itt sajna a romolgatás elég bonyolultnak tünik :-X
Annyi kérdésem lenne, hogy játékok terén mennyire támogatott ez a felbontás?
pl asphalt, modern combat sandstrom....stb? Vagy futnak rajta a 800x480 as játékok?

Válaszotokat előre is köszönöm!
Alfa Romeo Cuore Sportivo

Nem elérhető blackdog7

• PDA ROM: Sense-o-Maniac 1.5.0
« Reply #1426 Dátum: 2011, 09 23, 19:03:19 »
You are not allowed to view links. Register or Login
És igen, pl. Nekem összefoglalhatod röviden a bootanim. leírást ;) Kösziii!!!
Tulajdonképpen szerintem ha nem akarsz nagyon extra animációt a telefonodra, akkor fogod a jelenlegi bootanimációt, ami a /data/local/ alatt van és kicsomagolod valahova. Ezután pont annyi darab képet csinálsz, mint ami a jelenlegi bootanimációban van. Én a képeimet egyszerűen Photoshop-pal csináltam. Ez eltartott kb. 5-6 órát. Ezután optimalizáltam a képeimet, hogy minél kisebb legyen a méretük, de mégis szépek maradjanak. Erre azért volt szükségem, mert kezdetben az eredeti bootanimation.zip 700k-ja 12 mega lett :) Az optimalizálás után már csak 5,9 mega. Kicsit féltem, hogy majd belefárad a telefon, de úgy látszik, az 1,5 GHz-es procinak ez már meg sem kottyan.
Végülis a saját bootanimáció elkészítésének leghosszadalmasabb része ez. Ezután már csak össze kell tömöríteni, természetesen ügyelve arra hogy minden elérési út és a képek neve is ugyanúgy legyen mint az eredetinél. A tömörítésnél 0 tömörítést kell kiválasztani. Ezután már csak felül kell írni az eredeti fájlt a mobilon. Írhatnak mindenfélét, hogy milyen jogokkal meg rootexplorerrel meg stb., de ennél sokkal egyszerűbb a QtADB használatával.
Már annyiszor ajánlottam mindenkinek ezt a programot, szvsz kötelező dolog a magunkfajtának. Eleve a QtADB-vel tudod a legegyszerűbben lementeni a PC-re és eleve így a legegyszerűbb visszarakni, felülírva az eredetit. A QtADB használatáról annyit tudok elmondani, hogy néha lefagy, ilyenkor újra kell indítani. Az esetek 90%-ban jól működik. Pl. ha más betűtípust akarsz akkor csak simán átnevezd azt PC-n és QtADB-vel felülírod a /system/fonts mappában levőket velük. Így nem kell semmilyen programot ehhez telepíteni és mégcsak extra jogosultásogakat sem kell állítgatni.
Ha kacifántosabb animációt akarsz, azaz gyorsítani akarsz a képek egymás utáni idején, na akkor kell variálni a frame infókkal, ami a desc.txt-ben van.
Ha esetleg nem láttad az 53. oldalon levő képeimet, akkor nézd meg őket. Itt vannak: You are not allowed to view links. Register or Login
Ha nem akarsz órákat tölteni a saját bootanimáció elkészítésével, akkor szerintem csak töltsd le egyet az oldalról és másold át a mobilodra. Ha jól emlékszem találsz még bootanimaciókat az xda-n ha beírod a keresőbe a Sensation topic alatt (akkor csak a sensationhöz keres).
Pl. ez egész jópofának néz ki: You are not allowed to view links. Register or Login
Vagy ez: You are not allowed to view links. Register or Login
Ez: You are not allowed to view links. Register or Login
Ez: You are not allowed to view links. Register or Login
És ez: You are not allowed to view links. Register or Login

Sok sikert! És kérdezz(etek) bátran ha valami nem megy.

QtADB-t azoknak is ajánlom akiknek gyakran kell adb shell, az ugyanis be van építve. Csak rákattintasz a QtADB-ben a shell pontra és kaptok egy root shell-t. Nem kell telepíteni még android SDK-t sem.

Nem elérhető blackdog7

« Reply #1427 Dátum: 2011, 09 23, 19:14:12 »
Srácok az megy, hogy az időjárás alatt belerakjatok plusz városokat is, amik kiválaszthatóak aztán? Nyilván nem arra gondolok, hogy ahol éppen tartózkodtok, mert ha pl. Galgamácsán vagytok, akkor azt a GPS/Wifi/Adatkapcsolat alapján tudja lokalizálni és így a város nevét is kiírja. De ha mondjuk otthon vagytok és szeretnétek rendszeresen megnézni Galgamácsán az időjárást, akkor azt már nem tudjátok kiválasztani a listából, mert alapból nincs benne az adatbázisban, azt bele kell írni.
Én például Bp.-en élek, de szüleim Sopronban, apósomék Tácon élnek és ezen kívül sokat járunk Balatonszéplakra így ezek is be vannak állítva. Mondanom sem kell, hogy ezen városok eredetileg nem voltak benne az adatbázisban.
Nem egy nagy ördöngösség új várost felvenni, és megvan az az előnye, hogy mindössze egy fájlt kell módosítani, amit aztán ha eltároltok PC-n, akkor akármilyen rom-ban felülírhatjátok az eredetit, mert ez android verziótól és akármilyen főzött romtól független fájl. Ja és persze QtADB-vel felmásolva, megint csak nem kell semmilyen jogosultságokkal bajlódni, hanem egyből működik is.
Tudom, hogy vannak erre programok is (azt hiszem), de én mindig a gyalog módszert kedvelem, mert nem szeretek telepíteni felesleges programokat.
Szóljatok ha kell a segítség, de éppen most indulunk anyósomékhoz és 7végén szüretelni fogunk, úgyhogy bocs ha nem válaszolok azonnal esetleg csak vasárnap este.

Üdv:
B.

Nem elérhető oksagi3

• Sensation User
  • PDA ROM: HyperNonseICS_v.2.3
« Reply #1428 Dátum: 2011, 09 24, 11:58:48 »
Ha megjön az akksi és kiprobiztam preferálok kedves makktársak  :D

Nem elérhető hAliG

• DOUBLE CLUB
  • Navigáció / Navigation: MotoNav
  • PDA: HTC Desire
  • PDA ROM: Gyári 2.3.3
« Reply #1429 Dátum: 2011, 09 24, 18:08:28 »
Megrendeletem a 2500mAh-es akksit, lehet imádkozni  :D

Na erre én is kíváncsi vagyok!
Egy kis szkeptikusság... ha lehetne ugyanolyan méretben mint a gyári aksi ilyen nagy kapacitásút csinálni, és ilyen olcsón árulni (Ebay), akkor a gyár miért nem ilyennel szállítja? :)

Meg kellene mérni a kapacitását..

Ettől függetlenül remélem, hogy jó lesz és növelni fogja a készüléked üzemidejét!

Nem elérhető taky111

• HTC Fan
    • BadGirlsLtd.
  • Navigáció / Navigation: Garmin Oregon 300
  • PDA: HTC SENSATION
  • PDA ROM: nemvan
« Reply #1430 Dátum: 2011, 09 24, 18:57:24 »
Na erre én is kíváncsi vagyok!
Egy kis szkeptikusság... ha lehetne ugyanolyan méretben mint a gyári aksi ilyen nagy kapacitásút csinálni, és ilyen olcsón árulni (Ebay), akkor a gyár miért nem ilyennel szállítja? :)

Meg kellene mérni a kapacitását..

Ettől függetlenül remélem, hogy jó lesz és növelni fogja a készüléked üzemidejét!

Én már hónapok óta használom a 2500-as akksit, semmi gond vele, napokkal tovább él mint a gyári akksi :D
taky111

Nem elérhető karalyos

• Support-ER
  • Király :)
  • PDA: HTC ONE M8; HTC ONE; Samsung Note3
  • PDA ROM: HTC One: ROM:Viper; HTC ONE M8 Viper; Note3 original
Re: Re: HTC Sensation - Általános beszélgetés
« Reply #1431 Dátum: 2011, 09 24, 20:46:08 »
Én már hónapok óta használom a 2500-as akksit, semmi gond vele, napokkal tovább él mint a gyári akksi :D

Napokkal????? Nekem a gyári aksi 7 órát bír :):):) igaz használom is rendesen. Nekem már az jó lenne ha 14-15 órát ki bírná és nem kéne három aksit mindig "cipelni" ;)

Sent from my HTC Sensation Z710e using Tapatalk
HTC HD2 (Eladva)-HTC Sensation (Eladva)-HTC Desire HD(ELadva)-HTC Desire S(Tégla)-HTC Wildfire(Eladva)-HTC Chacha (Eladva).  Sony Ericsson NEO V (eladva)-Sony Ericsson RAY (eladva)-Toshiba Folio100(eladva)-HTC desire X-HTC ONE X (ongyilkos lett)-HTC ONE X második széria :) (eladásra vár)-Iphone 5-Samsung Galaxy note 8.0-Ipad Mini-Xperia Z tablet-HTC ONE (s-off)(eladva)-HTC ONE (eladva)--Samsung Galaxy Tab3--iphone5s--Galaxy Note3--Galaxys4--Nokia 520--stb stb--HTC ONE S-OFF-HTC ONE M8

Nem elérhető oksagi3

• Sensation User
« Reply #1432 Dátum: 2011, 09 25, 10:59:52 »
Napokkal????? Nekem a gyári aksi 7 órát bír :):):) igaz használom is rendesen. Nekem már az jó lenne ha 14-15 órát ki bírná és nem kéne három aksit mindig "cipelni" ;)

Elárulom, hogy én is az ő nyomdokain indultam el, látszik nem olvastad végig a fórumot!  ;)

Nem elérhető karalyos

• Support-ER
Re: Re: Re: HTC Sensation - Általános beszélgetés
« Reply #1433 Dátum: 2011, 09 25, 13:45:17 »
Elárulom, hogy én is az ő nyomdokain indultam el, látszik nem olvastad végig a fórumot!  ;)

Konkrétan nem tudom mire gondolsz, de majdnem fejből nyomon a fórum összes hozzászólásat :):) annyiszor olvastam már :) ha van valami konkrét írd meg légyszi ;) köszi.

HTC HD2 (Eladva)-HTC Sensation (Eladva)-HTC Desire HD(ELadva)-HTC Desire S(Tégla)-HTC Wildfire(Eladva)-HTC Chacha (Eladva).  Sony Ericsson NEO V (eladva)-Sony Ericsson RAY (eladva)-Toshiba Folio100(eladva)-HTC desire X-HTC ONE X (ongyilkos lett)-HTC ONE X második széria :) (eladásra vár)-Iphone 5-Samsung Galaxy note 8.0-Ipad Mini-Xperia Z tablet-HTC ONE (s-off)(eladva)-HTC ONE (eladva)--Samsung Galaxy Tab3--iphone5s--Galaxy Note3--Galaxys4--Nokia 520--stb stb--HTC ONE S-OFF-HTC ONE M8

Nem elérhető hAliG

• DOUBLE CLUB
« Reply #1434 Dátum: 2011, 09 25, 14:16:33 »

Én elolvastam a vonatkozó részeket, de továbbra sem hiszem el, hogy ugyanolyan méretű aksinál ~50-60%-os kapacitás bővülést értek el!
Ráadásul ~6200 Ft-ba kerül 2!, azaz kettő darab ilyen aksi és még asztali töltőt is adnak hozzájuk... :)

Számomra ez egy új csoda! De ha így van, akkor már le kellett volna csapnia rá a nagy akkugyártóknak, hogy ilyen olcsón ekkora méretbe belefér ennyi kapacitás!

Nehezebb, vagy kb. ugyanolyan súlyú lenne egy ilyen aksi mint a Sensation!

Nem elérhető hAliG

• DOUBLE CLUB
« Reply #1435 Dátum: 2011, 09 25, 14:20:34 »

Ez pl. hihető desire-höz (2500 mAh):

Kell is hozzá centi vastag hátlap..

Nem elérhető slevai

• TOPIKGAZDA
  • PDA: ASUS Zenfone 4, 5, Apple iPad Air
« Reply #1436 Dátum: 2011, 09 25, 16:45:58 »
Én elolvastam a vonatkozó részeket, de továbbra sem hiszem el, hogy ugyanolyan méretű aksinál ~50-60%-os kapacitás bővülést értek el!
Ráadásul ~6200 Ft-ba kerül 2!, azaz kettő darab ilyen aksi és még asztali töltőt is adnak hozzájuk... :)

Számomra ez egy új csoda! De ha így van, akkor már le kellett volna csapnia rá a nagy akkugyártóknak, hogy ilyen olcsón ekkora méretbe belefér ennyi kapacitás!

Tapasztalataim szerint a méretben hasonló, viszont érték szerint jóval nagyobb kapacitású akkuk közel sem bírnak annyit mint ami rá van írva, de valamivel azért jobbak mint a gyáriak. A minőségük cserébe viszont közel sem olyan jó, és így az élettartamuk is rövidebb. Bár ha fél évig működik ennyi pénzért, és tényleg sokkal jobb, már akkor is bőven megéri szerintem  :ok:
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login    visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login                                                Sötétben a fehér tehenek is feketék!

Nem elérhető taky111

• HTC Fan
    • BadGirlsLtd.
« Reply #1437 Dátum: 2011, 09 25, 16:47:04 »

Ez pl. hihető desire-höz (2500 mAh):

Kell is hozzá centi vastag hátlap..

Ha nem hiszed el az a te bajod.

Én már több mint 2 hónapja használom, ugyan az a méret mint az eredeti akksi, csak Kínai,  nem egy féltégla mint amit te belinkeltél.

Aki mer az nyer szokták mondani, mert gyáva népnek nincs hazája :D

Rizikóztam, bejött :D
taky111

Nem elérhető taky111

• HTC Fan
    • BadGirlsLtd.
« Reply #1438 Dátum: 2011, 09 25, 16:49:01 »
Tapasztalataim szerint a méretben hasonló, viszont érték szerint jóval nagyobb kapacitású akkuk közel sem bírnak annyit mint ami rá van írva, de valamivel azért jobbak mint a gyáriak. A minőségük cserébe viszont közel sem olyan jó, és így az élettartamuk is rövidebb. Bár ha fél évig működik ennyi pénzért, és tényleg sokkal jobb, már akkor is bőven megéri szerintem  :ok:

Az akku ki lett mérve és annyit bír mint ami rá van írvA :D

Az árát már az első héten behozta, és stabil :ok:
taky111

Nem elérhető slevai

• TOPIKGAZDA
« Reply #1439 Dátum: 2011, 09 25, 16:49:17 »
Találtam XDA-n egy érdekes cuccot. Ha beszerzek egy másik gyári hátlapot, tuti megcsinálom, szerintem marha jó a végeredmény:
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login    visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login                                                Sötétben a fehér tehenek is feketék!

Nem elérhető taky111

• HTC Fan
    • BadGirlsLtd.
« Reply #1440 Dátum: 2011, 09 25, 16:52:19 »
Találtam XDA-n egy érdekes cuccot. Ha beszerzek egy másik gyári hátlapot, tuti megcsinálom, szerintem marha jó a végeredmény:
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Azért kell hozzá némi kézügyesség, meg türelem :D
taky111

Nem elérhető oksagi3

• Sensation User
« Reply #1441 Dátum: 2011, 09 25, 17:36:21 »
Szó nincs 2 db akkumulátorról, 1 db 2430 mAh aksiról beszélünk, szó nincs dokkolóról hozzá, és szó nincs 6000 fT-OS árról. Nem tudom honnan szedted ezeket. Az aksi ára 4400 HUF.

Nem elérhető oksagi3

• Sensation User
« Reply #1442 Dátum: 2011, 09 25, 17:42:28 »
Ja, mielőtt elkezdenétek fikázni a nagykapacitású akksikat elárulom, hogy én sem csodát várok tőle, de az biztos, hogy a 7 órás jelenlegi üzem időt jelentősen meg fogja haladni az új akksi teljesítménye. És nekem ennyi elég.

Nem tom tisztelt forumtársak honnan szedik a beidézett árakat és tartozékokat...., szerintem már túl sok hirdetést olvastak és keverik a topik bejegyzésekkel. én itt vásároltam:

Nem elérhető slevai

• TOPIKGAZDA
« Reply #1443 Dátum: 2011, 09 25, 17:53:51 »
Ja, mielőtt elkezdenétek fikázni a nagykapacitású akksikat elárulom, hogy én sem csodát várok tőle, de az biztos, hogy a 7 órás jelenlegi üzem időt jelentősen meg fogja haladni az új akksi teljesítménye. És nekem ennyi elég.

Nem tom tisztelt forumtársak honnan szedik a beidézett árakat és tartozékokat...., szerintem már túl sok hirdetést olvastak és keverik a topik bejegyzésekkel. én itt vásároltam:

Szerintem meg egy kicsit megnyugodhatnál. Attól, hogy te ezt a fajtát vetted, nem csak ezt árulják, más láthatott mást is. Kb. 10 féle hasonló akkut árulnak, 1000 féle különböző áron.
Nem arról van szó, hogy fikázzuk a nagyobb kapacitásu akku-t (DHD-nél nekem is volt 2), de tényleg több mint furcsa, hogy még így is olcsóbb szinte mint a gyári  :hmm:
Amúgy én You are not allowed to view links. Register or Login próbálnám ki, bár elhánynám magam a telefontól ha ránéznék :D

Nem elérhető oksagi3

• Sensation User
« Reply #1444 Dátum: 2011, 09 25, 19:00:56 »
Szerintem meg egy kicsit megnyugodhatnál. Attól, hogy te ezt a fajtát vetted, nem csak ezt árulják, más láthatott mást is. Kb. 10 féle hasonló akkut árulnak, 1000 féle különböző áron.
Nem arról van szó, hogy fikázzuk a nagyobb kapacitásu akku-t (DHD-nél nekem is volt 2), de tényleg több mint furcsa, hogy még így is olcsóbb szinte mint a gyári  :hmm:
Amúgy én You are not allowed to view links. Register or Login próbálnám ki, bár elhánynám magam a telefontól ha ránéznék :D

LOL :taps: ::) ;D

Nem elérhető tidohado

• Navigáció / Navigation: iGO8
« Reply #1445 Dátum: 2011, 09 26, 11:08:57 »
Üdv. Valaki a gyári rom boot animációt nemtudná nekem valaki elküldeni a You are not allowed to view links. Register or Login?

Nem elérhető blackdog7

« Reply #1446 Dátum: 2011, 09 26, 11:46:15 »
Azért kell hozzá némi kézügyesség, meg türelem :D
Uh, hát ez azért nem semmi munka! De azt hiszem, hogy lehet készen is kapni ilyen hátlapot. Valahol láttam.
Arra kíváncsi lennék, hogy a polírozott hátlapon mennyire látszanak a később használatból eredő karcolások.

Nem elérhető karalyos

• Support-ER
« Reply #1447 Dátum: 2011, 09 26, 13:40:05 »
Uh, hát ez azért nem semmi munka! De azt hiszem, hogy lehet készen is kapni ilyen hátlapot. Valahol láttam.
Arra kíváncsi lennék, hogy a polírozott hátlapon mennyire látszanak a később használatból eredő karcolások.

Ha estleg megvan, hogy hol láttad kérlek linkeld be legysz mert én is beruhaznek egy ilyenre :) kösz

Nem elérhető korimv6

• Opeles
  • PDA: HTC Sensation; HTC Touch Diamond
  • PDA ROM: Elegancia ICS Sense4
« Reply #1448 Dátum: 2011, 09 26, 13:50:09 »
Tegnap próbára felraktam egy Sense 3.5-ös romot, de kb fél óra múlva le is pucoltam. Sajnos több minden nincs optimalizálva a Sensationre. A bt-ot ki sem próbáltam, de azt írja, hogy az működik.
Opel Omega MV6;HTC Sensation

Nem elérhető blackdog7

« Reply #1449 Dátum: 2011, 09 26, 16:29:39 »
Ha estleg megvan, hogy hol láttad kérlek linkeld be legysz mert én is beruhaznek egy ilyenre :) kösz

Azt hiszem ez olyan: You are not allowed to view links. Register or Login
meg ez: You are not allowed to view links. Register or Login
Sehol nem olvastam ezekről részletesen, mert én a gyárit kerestem, szóval nem tudom, hogy az-e mint aminek az elkészítését linkeltétek.