Sziasztok!
Garantálom, hogy abszolút "fóliaszűz" vagyok. Még életemben nem raktam fel fóliát, mindig a speedshop-ban kértem meg a srácokat. De ezt amit belinkeltem, azt az ebay-ről vettem és egyszerűen olyan könnyű felrakni, hogy szerintem bárki megcsinálja. Szerintem ez a fólia nem tud bubis maradni. Úgy értem, hogy az anyaga miatt nagyon egyszerű belülről kifelé haladva a bubikat eltávolítani. Egyébként ha rakja fel az ember, akkor a fólia maga úgy "rácuppan" mint... Szóval az egész úgy nézett ki, amikor illesztettem rá, mintha vizes lenne alatta. Legalábbis ilyen jellegű foltban kezd egy üvegre egy vizes aljú pohár rátapadni. Azaz abszolút buborékmentesen. A buborékok egyetlen helyen maradnak: a négy oldalon. Ott is azért, mert ez a fólia pont akkora, mint a kijelző, azaz a négy oldalon ahol a kijelző hajlik felfelé, oda a fólia magát nem cuppantja be. Ezért ott kell belülről-kifelé vezető mozdulatokat csinálni, hogy eltünjön a levegő. A 4 sarok azonban már nehezebb oda türelem kell. Ha megnézitek a bejegyzéseimet, akkor a 4-ből kettőt azonnal sikerült eltüntetnem, de a maradék 2-t csak pár napra rá. A fólia annyira karcálló, hogy amikor pár nappal később a sikerült végülis a levegőt kiszorítanom, akkor olyan erősen dörzsöltem minden-mindegy alapon (mondván, hogy van még 4 fóliám), hogy a 3. mozdulattal sikerült is a dolog. Addig mindig csak óvatosan nyomingattam, nehogy a fólia megkarcolódjon. A bankártya alá is rongyot tettem, de még azzal sem sikerült. Végül a körmömmel oldottam meg.
@Pati: Szerintem a melegítés azért kell, mert a kijelzőn az előbb említett 4 oldalon történő felfelé ívelés miatt és a fólia kissé merev állapota miatt, melegen könnyebben "formálódik" bele az ívbe. Egyébként amikor melegítettem a kezem majdnem leégett annyira forró volt, de a fólia alig melegedett. Szerintem sokat tököltem a felrakással, túl óvatos voltam és az alsó két sarokra már kihűlt a fólia.
Én már kettőt felraktam, másnak is és tényleg mondhatom, hogy életem első két fóliája és tökéletesek. Szerintem ez az ajánlott ebay-es cucc nagyon jó fólia és persze az ára is megéri.
Aki esetleg nem veszi a fáradtságot és nem olvassa végig a belinkelt xda-s topic-ot (pedig mindenképpen ajánlom), vagy nem tud annyira angolul, annak itt egy hsz: You are not allowed to view links.
Register or
Login Ha megnézitek a képeket, akkor ilyen amikor az ember nem törődik a széleken maradt levegővel. Azaz nem akar fáradni a levegő eltávolításával. Egy pár hsz-szel később írja is a srác: You are not allowed to view links.
Register or
Login Azaz nem érdekli, mert szerinte alig látszik és fő hogy a képernyőn nincs levegő.
Aki pedig ilyen gumis vackot használ, az meg nem is lát az egészből semmit: You are not allowed to view links.
Register or
Login Második kép.