0. A GPS ne legyen bekapcsolva.
1. Töltsd le innen ezt a gps.conf fájlt a PC-dre. Ha Magyarországon élsz, akkor minden be van állítva: You are not allowed to view links.
Register or
Login2. Ezután másold be /system/etc/ -be. Ezt vagy "adb push"-sal tudod megtenni a PC-dről, vagy az én preferáltam a QtADB nevű fájlmenedzserrel, amivel egyszerűen tudsz a PC-dről a telefonra másolgatni fájlokat, anélkül, hogy ismerned kellene az adb-t.
3. Nézd meg a telefonon, hogy a bemásolt (azaz felül írt) gps.conf fájl jogosultsága rw-r--r--. Ha nem, akkor módosítsd erre. Ezt vagy megint a PC-dről az adb shell-be váltva a chmod paranccsal tudod megtenni, vagy ha a telefonodon van valamilyen fájlkezelő, akkor azzal próbálkozz.
4. Ezután a telefonodon Beállítások -> Hely -> pipáld be a "GPS műholdak használatát" és a "Google Navigáció integrálását", majd indítsd újra (de nem gyors reboot-tal, hanem normállal! - ha be van kapcsolva akkor a Beállítások -> Energia alatt kapcsold ki a "Gyors boot"-t örökre, amúgy is csak parasztvakításnak van ez és a későbbi kellemetlenségektől is megszabadulhatsz)
5. Telepítsd fel a Market-ről az ingyenes "GPS Status & Toolbox"-ot. Figyelj oda, mert van olyan is hogy "GPS Toolbox and Status", az nem jó!
6. Legyen valamilyen internetkapcsolatod a telefonon. Nyisd meg a programot (GPS Státusz lett a neve) és az Eszközök alatt válaszd az A-GPS kezelés pontot. Itt kattints az "Alapállapot"-ra, majd a "Letöltés"-re.
7. Ezután az XDA-n azt javasolják, hogy indítsd újra, de hozzáteszik, hogy nem kötelező
8. Ellenőrizd a műholdakat a GPS Státusz-ban.
Fontos javaslat: A GPS legyen bekapcsolva amikor kikapcsolod a készüléket ill. amikor újraindítod. Addig úgy sem használja a GPS-t, amíg nem nyitsz meg a GPS-alapú térképszoftvert.
Másik fontos dolog: Ne használd a Fasterfix nevű progit, mert az felülírja gps.conf tartalmát.
Ha további kérdésed van, akkor szólj, lehet hogy nem magyaráztam mindent el, mert feltételeztem egy kis adb tudást.