2025, 01 11, 01:45:02

Szerző Téma: HTC Sensation - Általános beszélgetés  (Megtekintve 598769 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető zenerofi

• Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: igo;
  • PDA: Galaxy Note 8
Re: HTC Sensation - Általános beszélgetés
« Reply #1375 Dátum: 2011, 09 21, 15:26:26 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Nem kell újra S-off

A cwr felrakása a legegyszerűbb művelet.
CWR
Ha nem menne fel a Clockworkmod Recovery az s-off után, akkor töltsed le You are not allowed to view links. Register or Login és a következőképpen telepítsed.

A letöltött fájlt ami egy PG58IMG.zip lesz, ezt nem szabad kicsomagolni, hanem úgy ahogy van szépen felmásolod a memóriakártya gyökerébe. Majd ujraindítod a pda-t úgy, hogy bekapcsoláskor nyomod a hangerő le gombot és nyomva is tartod. Ha feltette magát akkor restart normál módban, hogy fusson az andoid és szépen törlöd a kártyáról a PG58IMG.zip fájlt, mert már nincs rá szükség és mert ha fent hagyod, akkor minden bootloader belépésnél telepíteni akarja majd.

ENNYÍ!

Mindig mondtam ti ISTENEK vagytok!!!!!!
Nagyon köszi
Már csak egy szájbarágos rom telepítést írjatok .
Elsőnek a full wipe és utána a kinézett rom?

Nem elérhető Hattori_Hanso

• TOPIKGAZDA
  • E25:17
  • PDA: Iphone 15 Pro Max
  • PDA ROM: 17.1(21B80)
« Reply #1376 Dátum: 2011, 09 21, 15:32:33 »
Mindig mondtam ti ISTENEK vagytok!!!!!!
Nagyon köszi
Már csak egy szájbarágos rom telepítést írjatok .
Elsőnek a full wipe és utána a kinézett rom?

Egy oldallal előrébb blackdog7 koléga nagyon jól leírta mikor kell full wipe, azt olvassad el. A rom telepítés nem sokban tér el a cwr felrakástól, a rom is zipben lesz, kártya gyökerébe felmásolod, cwr-be belépsz és install zip from sdcard majd kiválasztod romot, majd ismét jóváhagyod azt a zippet és hátradölsz.....a legvégén reboot now opcióval ujraindítod a pda-t és örülsz az új főzött romnak :D
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető techart

• PDA: HTC HD2
  • PDA ROM: 1.66.479.2(76641)WWE
« Reply #1377 Dátum: 2011, 09 21, 17:51:26 »
Annyit szeretnék megtudni hogy ha főzött  rom kerül a gépre akkor is él a garancia vagy lőttek a garinak.

Nem elérhető slevai

• TOPIKGAZDA
  • PDA: ASUS Zenfone 4, 5, Apple iPad Air
« Reply #1378 Dátum: 2011, 09 21, 18:47:54 »
Annyit szeretnék megtudni hogy ha főzött  rom kerül a gépre akkor is él a garancia vagy lőttek a garinak.
Alapvetően ha főzött romot teszel fel (ehhez ugye kellenek bizonyos műveletek, amivel megnyitod a bootloadert) akkor a garanciát elveszíted, de gyakorlatilag csak ideiglenesen. Ha főzött rommal, nyitva beviszed a készüléket ahol vetted, elhajtanak a sunyiba. Viszont az egész tökéletesen visszafordítható gyári állapotra. Ha valamitől mondjuk a készülék alaplapja behal, akkor teljesen mind1 milyen rom volt rajta, a kutya sem kérdez semmit a szervizben sem. Viszont ha pl a kijelződ megadja magát, úgy már munka visszaállítani a gyári állapotot. Kockázat mindenképpen van, de bármilyen hasonló kaliberű telefon frissítése jár ennyi kockázattal szerintem.
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login    visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login                                                Sötétben a fehér tehenek is feketék!

Nem elérhető zenerofi

• Navigáció / Navigation: igo;
  • PDA: Galaxy Note 8
« Reply #1379 Dátum: 2011, 09 22, 10:37:46 »
Talán emlékeztek, hogy egy pár hete mérgelődtem a GPS miatt, hogy a szobámban az ablak alatt ülve egy kanapén nem kapok műholdakat. Nos az új radio-val kicsit javult a helyzet. Már 2(!) műholdat látott alaphelyzeteben. Sajnos ez azonban továbbra is vajmi kevés volt egy helymeghatározáshoz. No nem a google maps-ben, mert abban ugye a wifi-vel is meg lehet határozni. Hanem más naviban. A lényeg, hogy elkezdtem olvasgatni a Revolution FAQ-ját és találtam a gyenge gps jelre megoldásokat. Persze van vagy 6 és nem próbáltam mindegyiket végig, de azért elolvastam őket és a számomra legjobban eredményre vezetőt kipróbáltam. És láss csodát, nem viccelek, 10 műholdam van most ugyanott! Elhiszitek ezt nekem? Természetesen mielőtt a javítást elvégeztem megnéztem és 2 műholdam volt percekig. A javítás alatt végig ugyanabban a pozícióban ültem, ugyanott. A javítás linkje: You are not allowed to view links. Register or Login

OFF:Remélem nem gond, hogy ennyit posztolok külön, csak úgy érzem, hogy muszáj szétválasztanom a témáimat, mert úgy könnyebb nektek is reagálni rá.

én is küzdök a gps problémával szabadban lát 4-5 holdat de nem pozicionál velük csak nagyon soká.
nem vagyok nagy angolos, elmagyaráznád olyan érthetően mint a többi kérdésemre tettétek, hogy mit kell tenni mert ha jól értelmeztem txt-t kell készíteni amit a etc/ gps.conf -ban át kell írni de a többit nem vágom.
esetleg a működő conf fájlt bilinkeled?
vagy esetleg van jobb radio frissítés amivel javul a gps?
coredroid 2.4 van fenn a gyári radio-val.

Nem elérhető blackdog7

• PDA: HTC Sensation
  • PDA ROM: Sense-o-Maniac 1.5.0
« Reply #1380 Dátum: 2011, 09 22, 11:45:30 »
Újabb radio, mindig ajánlott, mert az javítja az antennák minőségét és ezáltal növeli az akksi élettartamát. Sajnos én úgy látom, hogy a coredroid-nál nincs ajánlott radio rom, innentől ez egy összetettebb kérdés.
Nem elég ugyanis a radio-t felrakni, kell hozzá a megfelelő RIL is. A RIL feladata tulajdonképpen az, hogy a radio és az op.rendszer között kommunikáljon. Ha nem megfelelő a RIL, akkor az gyorsabb akksilemerülést eredményez (mert az antennák állandóan keresnek), rosszabb esetben a teljes kommunikáció megállását jelentheti.
Tehát a te esetedben vagy felraksz egy újabb RIL + radio párosítást, vagy megnézed, hogy mi a coredroid rom-od alapja (HTC ruu verzió), ami alapján megnézhető, hogy abban milyen RIL van és akkor csak a megfelelő radio-t kell felrakni. Számomra érdekes, hogy a CoreDroid romnál a changelog-nál nem találom sehol, hogy milyen ruu-ből készítették. Vagy csak én vagyok vak? A revolution rom changelog-jában az rendesen le van írva, ezzel kezdi mindig. Nem is értem, hogy a changelog akkor mire jó, amikor ez tulajdonképpen a legfontosabb a kernelen kívül. Az android revolution-nál ezért van ajánlott radio, mert írja is, hogy az ajánlott radio-hoz tartozó RIL már benne van az oprendszerben, ezért csak a radio-t kell telepíteni:
"--- You don't have to flash RIL files for recommended radio. It's already in the ROM ---"
Ha megvan a ruu, akkor tudunk tovább menni.
Az ajánlott trükköt pedig mindjárt lefordítom.

Nem elérhető slevai

• TOPIKGAZDA
« Reply #1381 Dátum: 2011, 09 22, 12:00:56 »
Találtam egy frankó témát, elég szépen 'átszabja' a Sense-t. Kék és zöld neon verzió van belőle. Elvileg minden 2.3.4 ill. 2.3.5 romverzióra feltehető. Természtesen recoveryből kell flashelni: You are not allowed to view links. Register or Login.
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login    visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login                                                Sötétben a fehér tehenek is feketék!

• TOPIKGAZDA
« Reply #1382 Dátum: 2011, 09 22, 12:04:57 »
Találtam egy frankó témát, elég szépen 'átszabja' a Sense-t. Kék és zöld neon verzió van belőle. Elvileg minden 2.3.4 ill. 2.3.5 romverzióra feltehető. Természtesen recoveryből kell flashelni: You are not allowed to view links. Register or Login.

Köszi, lehet a kékre ráteszem a kezem, berakok mellé egy jó kis Tron-os hátteret, meglátjuk milyen lesz az összhatás....
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető blackdog7

« Reply #1383 Dátum: 2011, 09 22, 12:10:59 »
0. A GPS ne legyen bekapcsolva.
1. Töltsd le innen ezt a gps.conf fájlt a PC-dre. Ha Magyarországon élsz, akkor minden be van állítva: You are not allowed to view links. Register or Login
2. Ezután másold be /system/etc/ -be. Ezt vagy "adb push"-sal tudod megtenni a PC-dről, vagy az én preferáltam a QtADB nevű fájlmenedzserrel, amivel egyszerűen tudsz a PC-dről a telefonra másolgatni fájlokat, anélkül, hogy ismerned kellene az adb-t.
3. Nézd meg a telefonon, hogy a bemásolt (azaz felül írt) gps.conf fájl jogosultsága rw-r--r--. Ha nem, akkor módosítsd erre. Ezt vagy megint a PC-dről az adb shell-be váltva a chmod paranccsal tudod megtenni, vagy ha a telefonodon van valamilyen fájlkezelő, akkor azzal próbálkozz.
4. Ezután a telefonodon Beállítások -> Hely -> pipáld be a "GPS műholdak használatát" és a "Google Navigáció integrálását", majd indítsd újra (de nem gyors reboot-tal, hanem normállal! - ha be van kapcsolva akkor a Beállítások -> Energia alatt kapcsold ki a "Gyors boot"-t örökre, amúgy is csak parasztvakításnak van ez és a későbbi kellemetlenségektől is megszabadulhatsz)
5. Telepítsd fel a Market-ről az ingyenes "GPS Status & Toolbox"-ot. Figyelj oda, mert van olyan is hogy "GPS Toolbox and Status", az nem jó!
6. Legyen valamilyen internetkapcsolatod a telefonon. Nyisd meg a programot (GPS Státusz lett a neve) és az Eszközök alatt válaszd az A-GPS kezelés pontot. Itt kattints az "Alapállapot"-ra, majd a "Letöltés"-re.
7. Ezután az XDA-n azt javasolják, hogy indítsd újra, de hozzáteszik, hogy nem kötelező :)
8. Ellenőrizd a műholdakat a GPS Státusz-ban.

Fontos javaslat: A GPS legyen bekapcsolva amikor kikapcsolod a készüléket ill. amikor újraindítod. Addig úgy sem használja a GPS-t, amíg nem nyitsz meg a GPS-alapú térképszoftvert.
Másik fontos dolog: Ne használd a Fasterfix nevű progit, mert az felülírja gps.conf tartalmát.

Ha további kérdésed van, akkor szólj, lehet hogy nem magyaráztam mindent el, mert feltételeztem egy kis adb tudást.

• TOPIKGAZDA
« Reply #1384 Dátum: 2011, 09 22, 12:41:50 »

Lol, felaktam gyári 2.3.4-re, bentragadok a brilliant-os képernyőn.......

Nem elérhető slevai

• TOPIKGAZDA
« Reply #1385 Dátum: 2011, 09 22, 13:02:03 »
Lol, felaktam gyári 2.3.4-re, bentragadok a brilliant-os képernyőn.......
Nekem Virtuous Sensation-ön tökéletesen megy. Már mind a kettőt kipróbáltam. Reméljük volt backup-od  :-X

• TOPIKGAZDA
« Reply #1386 Dátum: 2011, 09 22, 13:06:48 »
Nekem Virtuous Sensation-ön tökéletesen megy. Már mind a kettőt kipróbáltam. Reméljük volt backup-od  :-X

Volt mentésem, köszi. Minden cwr beavatkozás elött mentek, lehet ám az volt baja, hogy nekem fel van rakva a navbar javító téma is, szerintem ott kavarhatott bele. Minden esetre lementettem, majd egy másik nyers romra felrakom.

Nem elérhető slevai

• TOPIKGAZDA
« Reply #1387 Dátum: 2011, 09 22, 13:11:05 »
Volt mentésem, köszi. Minden cwr beavatkozás elött mentek, lehet ám az volt baja, hogy nekem fel van rakva a navbar javító téma is, szerintem ott kavarhatott bele. Minden esetre lementettem, majd egy másik nyers romra felrakom.
Az előfordulhat. Ezek általában a 'szűz' romokat kedvelik. Két módosítás nem feltétlen csak ugyanazokat a fájlokat változtatja meg, így egyik után a másik már megöli a rendszert. Én pl. a zöld témával az imént úgy jártam, hogy recoveryből új romot flasheltem, és (időhiány miatt) újraindítás nélkül rátettem rögtön a témát. Fel is állt a rendszer, viszont az értesítési sávom eltűnt, sehogy nem lehetett életrekelteni. Rajta kívül minden más működött. Így újra kellett tolnom mindent még1x  >:( De ez van, ilyenek előfordulnak  :p

Nem elérhető blackdog7

« Reply #1388 Dátum: 2011, 09 22, 13:28:21 »
Nem megy minden 2.3.4-en. Csak normál Sensation romokon/főzött romokon megy. Sensation XE alapúakon nem megy. Szerintem a CoreDroid-on meg azért nem megy, mert azon ha jól tudom Sense 3.5 van. Mások is panaszkodnak a saját topicjában.

• TOPIKGAZDA
« Reply #1389 Dátum: 2011, 09 22, 14:05:49 »
Ami tuti működik mindenhol, kijött a market 3.1.5 tesztelések alapján gyorsabb elődeinél.

forrás: You are not allowed to view links. Register or Login
letöltés: You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető IrDa

• PDA: HTC Sensation / HTC ONE
  • PDA ROM: gyári mind2
« Reply #1390 Dátum: 2011, 09 22, 16:31:05 »
Ami tuti működik mindenhol, kijött a market 3.1.5 tesztelések alapján gyorsabb elődeinél.

forrás: You are not allowed to view links. Register or Login
letöltés: You are not allowed to view links. Register or Login
hát nekem kb ugyanolyannak tünik... de inkább letöltés innen: You are not allowed to view links. Register or Login

• TOPIKGAZDA
« Reply #1391 Dátum: 2011, 09 22, 16:33:30 »
hát nekem kb ugyanolyannak tünik... de inkább letöltés innen: You are not allowed to view links. Register or Login

Nálam működik a link amit beraktam

Nem elérhető IrDa

« Reply #1392 Dátum: 2011, 09 22, 17:01:18 »
Nálam működik a link amit beraktam
Error (509)
This account's public links are generating too much traffic and have been temporarily disabled!
nálam ezt irja.

• TOPIKGAZDA
« Reply #1393 Dátum: 2011, 09 22, 17:03:33 »
Error (509)
This account's public links are generating too much traffic and have been temporarily disabled!
nálam ezt irja.

Igen, már nálam is.....köszi

Nem elérhető sovjet

• PDA ROM: 3.33.707.6
« Reply #1394 Dátum: 2011, 09 22, 19:31:11 »
Sziasztok!
valaki próbált már akku optimizálót? ha igen melyiket és hasznos vagy sem???
köszi

Nem elérhető blackdog7

« Reply #1395 Dátum: 2011, 09 22, 19:44:11 »
én nem szeretek erre programot telepíteni, én a "manuális" verziót csináltam és anno nagyon hasznos volt.
xda:
"For ppl who have battery problems.

-charge the battery to 100%
-power off the SENSATION , remove the battery.
-power on the SENSATION, charge to 100%
-reboot to the recovery, go to advanced, choose wipe battery status
-power on the SENSATION, charge the battery to 100%

work for me "

Nem elérhető IrDa

« Reply #1396 Dátum: 2011, 09 22, 20:31:09 »
én nem szeretek erre programot telepíteni, én a "manuális" verziót csináltam és anno nagyon hasznos volt.
xda:
"For ppl who have battery problems.

-charge the battery to 100%
-power off the SENSATION , remove the battery.
-power on the SENSATION, charge to 100%
-power on the SENSATION, charge the battery to 100%

work for me "
nah ez a sor érdekes... mert én az alap recovery menübe nincs advanced lehetöségem
ha a recovery sort választom akkor meg csak telefonképe meg háromszög meg felkiálltójel.

Nem elérhető blackdog7

« Reply #1397 Dátum: 2011, 09 22, 22:50:04 »
nah ez a sor érdekes... mert én az alap recovery menübe nincs advanced lehetöségem
ha a recovery sort választom akkor meg csak telefonképe meg háromszög meg felkiálltójel.
Akkor neked ugyanaz a problémád mint zenerofinak. Nem telepítetted fel a Clockwork Recovery mod-ot az S-OFF után. Lásd előző oldal lap alja Hattoritól.

Nem elérhető IrDa

« Reply #1398 Dátum: 2011, 09 22, 22:56:05 »
Akkor neked ugyanaz a problémád mint zenerofinak. Nem telepítetted fel a Clockwork Recovery mod-ot az S-OFF után. Lásd előző oldal lap alja Hattoritól.
nincs s-off olva full gyári 2.3.4 el, aszthittem nem kell s-off battery wipéhez azért néztem meg.
ezekszerint kell....

Nem elérhető blackdog7

« Reply #1399 Dátum: 2011, 09 22, 23:26:53 »
Ja bocs, nem figyeltem, hogy neked nincs S-OFF-olva.
Akkor ezt ajánlom: You are not allowed to view links. Register or Login
Egy magyar srác csinálta. A gond az, hogy ide is kell a root jog. Valószínűleg mivel az akksi a rendszer része, ezért ahhoz mindenképpen kell. Ha nem akarod S-OFF-olni a készüléked, akkor egy átmeneti root-olást azért tudsz csinálni. Kell a link? Vagy azt tudod, hogyan kell.