2024, 11 28, 10:53:18
Samsung F.A.Q.

Szerző Téma: GalaxyS 2 - Tapasztalatok  (Megtekintve 1020227 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető Georgie9117

• TOPIKGAZDA
  • Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: iGO Primo 2.4
  • PDA: SAMSUNG Galaxy S5 [SM-G900FD]
  • PDA ROM: ALEXANDR deodexed BOF1
Re: Re: Re: GalaxyS 2 - Tapasztalatok
« Reply #14250 Dátum: 2014, 04 15, 18:47:29 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Nem fut semmi, nem netezik, deep sleepben kéne lennie majdnem egész nap. A gyári beállítások visszaáll. Után is lemerült hamar, hiába nem volt még semmi szinkronizálás beállítva. A szervizesek azt mondták, hogy az usb meríti le mert h itt elkopott a satlakozó. Itt olyanra tudok gondolni h kvázi zárlatos a telefon és attól merül le. Azt hallottam h problémás az s2 ezen része, de ez valahogy nem hagzik hihetőnek számomra. De nem értek hozzá egyáltalán. Mit lehetne kipróbálni? Gondoltam h ráteszek custom romot, hátha vmi szoftveres hiba, de miután megcsináltam a gyári beállításokat és nem változott semmi, ezért úgy gondoltam, h hozzátok fordulok mert az s2 custom világához nem értek és nem két perc belemászni.

Szia!

Lehet, hogy kalibrálni kéne az akkut. Erre vannak megfelelő programok a Play-en. Érdemes egy próbát tenni. Illetve vannak működést monitorozó programok is (pl processzor használat visszamenőleg, stb.). Ezekkel megtudhatod, mi eszi az akksit. A Beállítások/Akkumulátor menüben látható, mi használja fel a legtöbb energiát. Ha meg van, mi az, talán sikerül helyrehozni.

Üdv

G.
Amikor Bell feltalálta a telefont, Chuck Norrisnak már volt két nem fogadott hívása.

Nem elérhető Swy00

• PFC Fan
Re: Re: Re: Re: GalaxyS 2 - Tapasztalatok
« Reply #14251 Dátum: 2014, 04 15, 22:25:59 »
Szia!

Lehet, hogy kalibrálni kéne az akkut. Erre vannak megfelelő programok a Play-en. Érdemes egy próbát tenni. Illetve vannak működést monitorozó programok is (pl processzor használat visszamenőleg, stb.). Ezekkel megtudhatod, mi eszi az akksit. A Beállítások/Akkumulátor menüben látható, mi használja fel a legtöbb energiát. Ha meg van, mi az, talán sikerül helyrehozni.

Üdv

G.
Akkor a rootot nem úszom meg. Rendben ,calibrálom, rootolom, persze fordítva, aztán meglátjuk mi lesz. De szerintetek is döcögős ez az usb aljzat hiba ami leszívja az akkut?

Nem elérhető bence.bence2

• TOPIKGAZDA
  • GalaxyS kutató
  • Navigáció / Navigation: Navigon/Waze/Gmaps
  • PDA: S2,S5,S8+
  • PDA ROM: Stock 4.1.2,Alexandr pof9, stock 8.0
« Reply #14252 Dátum: 2014, 04 16, 14:07:21 »
Akkor a rootot nem úszom meg. Rendben ,calibrálom, rootolom, persze fordítva, aztán meglátjuk mi lesz. De szerintetek is döcögős ez az usb aljzat hiba ami leszívja az akkut?
Átalában ha besz*rik az usb akkor non stop azt mutatja h töltődik, de közben nincs rádugva semmi... Nyilván ez a legdurvább jelensége, lehet h igazuk van :S
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Swy00

• PFC Fan
Re: Re: Re: Re: Re: GalaxyS 2 - Tapasztalatok
« Reply #14253 Dátum: 2014, 04 16, 21:56:18 »
Átalában ha besz*rik az usb akkor non stop azt mutatja h töltődik, de közben nincs rádugva semmi... Nyilván ez a legdurvább jelensége, lehet h igazuk van :S
Akkor nem szólom le a szakértelmüket egyelőre.

• TOPIKGAZDA
  • GalaxyS kutató
Re: Re: Re: Re: Re: GalaxyS 2 - Tapasztalatok
« Reply #14254 Dátum: 2014, 04 16, 22:43:14 »
Akkor nem szólom le a szakértelmüket egyelőre.
2 dolog amit szerintem nézz meg.
Az egyik h You are not allowed to view links. Register or Login megnézed, hogy egy akku ciklus alatt mi mennyit merít. A másik h fullra töltöd a telefont, kihúzol belőle mindent(füles, töltő, usb kábel, stb...) majd kikapcsolod. Ha magától bekapcsol akkor zárlatos az usb. Ez a  legdurvább eset, ilyenkor már menthetetlen (cserés az usb panel), addig azért lehet próbálkozni tisztítással, stb...
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Swy00

• PFC Fan
Re: Re: Re: Re: Re: Re: GalaxyS 2 - Tapasztalatok
« Reply #14255 Dátum: 2014, 04 16, 23:44:22 »
2 dolog amit szerintem nézz meg.
Az egyik h You are not allowed to view links. Register or Login megnézed, hogy egy akku ciklus alatt mi mennyit merít. A másik h fullra töltöd a telefont, kihúzol belőle mindent(füles, töltő, usb kábel, stb...) majd kikapcsolod. Ha magától bekapcsol akkor zárlatos az usb. Ez a  legdurvább eset, ilyenkor már menthetetlen (cserés az usb panel), addig azért lehet próbálkozni tisztítással, stb...
Oké, köszi, hnap elkérem a telót és meglesem.

Nem elérhető Swy00

• PFC Fan
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GalaxyS 2 - Tapasztalatok
« Reply #14256 Dátum: 2014, 04 23, 15:38:34 »
Oké, köszi, hnap elkérem a telót és meglesem.
Kikapcsolva nen merül. Ennyit tudtam meg. Sajnos a battery monitort nem láttam még. Az akkura annyit írt h a legnagyobb fogyasztó, a telefon. Nyilván a folyamat kéne mert ez így kevés. Belevágjak a custom világba vele inkább?

Nem elérhető Georgie9117

• TOPIKGAZDA
  • Navigáció / Navigation: iGO Primo 2.4
  • PDA: SAMSUNG Galaxy S5 [SM-G900FD]
  • PDA ROM: ALEXANDR deodexed BOF1
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GalaxyS 2 - Tapasztalatok
« Reply #14257 Dátum: 2014, 04 23, 17:26:51 »
Kikapcsolva nen merül. Ennyit tudtam meg. Sajnos a battery monitort nem láttam még. Az akkura annyit írt h a legnagyobb fogyasztó, a telefon. Nyilván a folyamat kéne mert ez így kevés. Belevágjak a custom világba vele inkább?

GPS nincs bekapcsolva állandóan? Wifi? Adatkapcsolat szinkronizációval? Wifi megosztás? Ha ezek a háttérben mennek, igencsak merülhet a telefon.

Ezekre választ kapsz, ha megnézed a monitort.

Custom ROM-olás - ha még nem próbáltad - érdekes lehet, de újabb problémákat is hozhat. Ennek ellenére én személy szerint ajánlom, mivel van időm foglakozni vele és érdekel, nem pedig szükségből teszem. Ha úgy döntesz, hogy nekifutsz, segítünk.

Üdv

G.
Amikor Bell feltalálta a telefont, Chuck Norrisnak már volt két nem fogadott hívása.

Nem elérhető Swy00

• PFC Fan
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GalaxyS 2 - Tapasztalatok
« Reply #14258 Dátum: 2014, 04 23, 18:11:41 »
GPS nincs bekapcsolva állandóan? Wifi? Adatkapcsolat szinkronizációval? Wifi megosztás? Ha ezek a háttérben mennek, igencsak merülhet a telefon.

Ezekre választ kapsz, ha megnézed a monitort.

Custom ROM-olás - ha még nem próbáltad - érdekes lehet, de újabb problémákat is hozhat. Ennek ellenére én személy szerint ajánlom, mivel van időm foglakozni vele és érdekel, nem pedig szükségből teszem. Ha úgy döntesz, hogy nekifutsz, segítünk.

Üdv

G.
Nem semmi nem volt szinkronizva, megnéztem mindent, de majd a batt monitor megmondja. galaxy s+ és lg g2 custom tapasztalatom van, sztem közepesek az ismereteim. tény h újabb gondok merülhetnek föl, de arra gindoltam h már kellően kiforrhatott mindegyik.

Nem elérhető eriklili

• Nem: Nő
  • Anna
  • PDA ROM: S7 Edge G935F,10.1.tablet 4.4.2 gyári,Xiaomi MI 5s+
« Reply #14259 Dátum: 2014, 04 25, 16:32:59 »
Amikor írod a pü-t beírod címzetthez és ki is dobja!!!!Hahoo ennél nem tudom egyértelműbben....  :(
Nagyon köszönöm a segítséget, azóta már meg is csinálta, szerencsére jTag probléma volt, nagyon rendes pasi a mai világban ritka! :D

Tapatalk-kal küldve az én GT-I9100-el

Nem elérhető eriklili

• Anna
Re: GalaxyS 2 - Tapasztalatok
« Reply #14260 Dátum: 2014, 04 26, 16:04:56 »
Sziasztok!
Az XWLSS gyári rom van fenn a telcsimen,dorival van rootolva /2013.okt.24.-i/nagyon keveset bír az aksija.
TB-vel a nemhasználatos cuccokat lefagyasztottam és még igy is.
Van olyan gyári rom,amivel tovább működik az aksi?Előre is köszi! :oops:

/A féltéglásitás óta nem merek csak gyárit használni,amit odinból kell feltölteni!!!!/

• TOPIKGAZDA
  • GalaxyS kutató
« Reply #14261 Dátum: 2014, 04 26, 16:09:27 »
Sziasztok!
Az XWLSS gyári rom van fenn a telcsimen,dorival van rootolva /2013.okt.24.-i/nagyon keveset bír az aksija.
TB-vel a nemhasználatos cuccokat lefagyasztottam és még igy is.
Van olyan gyári rom,amivel tovább működik az aksi?Előre is köszi! :oops:

/A féltéglásitás óta nem merek csak gyárit használni,amit odinból kell feltölteni!!!!/
Mennyi az a nagyon kevés és mire használod a telefont? Nekem van hogy napi 2x-i töltéssel nem húzza ki lefekvésig... (mondjuk ha pl tolom az Asphalt8at 2*0,5 órát :D)

Nem elérhető eriklili

• Anna
Re: Re: GalaxyS 2 - Tapasztalatok
« Reply #14262 Dátum: 2014, 04 26, 16:14:51 »
Mennyi az a nagyon kevés és mire használod a telefont? Nekem van hogy napi 2x-i töltéssel nem húzza ki lefekvésig... (mondjuk ha pl tolom az Asphalt8at 2*0,5 órát :D)
Játszani ritkán játszom inkább leveleimet nézem, internet, hírek mindezt wifin.
Volt már sgs2-m de nem emlékszem hogy minden nap toltenem kellett. Van fenn CM+a virusirtoja meg még egy jopar dolog.

• TOPIKGAZDA
  • GalaxyS kutató
« Reply #14263 Dátum: 2014, 04 26, 17:00:38 »
Játszani ritkán játszom inkább leveleimet nézem, internet, hírek mindezt wifin.
Volt már sgs2-m de nem emlékszem hogy minden nap toltenem kellett. Van fenn CM+a virusirtoja meg még egy jopar dolog.

És hány éves az akkuja? Illetve battery stats wipe volt romcsere után?

Nem elérhető eriklili

• Anna
« Reply #14264 Dátum: 2014, 04 26, 17:04:07 »
És hány éves az akkuja? Illetve battery stats wipe volt romcsere után?
Az aksi fiatal fél éves, nemrég vettem a telcsit miután a másikat felteglasitottam, a csaj a Samsung szervizzel tetette fel a legutolsó magyar romot, én meg rootoltam a dorival.

• TOPIKGAZDA
  • GalaxyS kutató
« Reply #14265 Dátum: 2014, 04 26, 17:32:52 »
Az aksi fiatal fél éves, nemrég vettem a telcsit miután a másikat felteglasitottam, a csaj a Samsung szervizzel tetette fel a legutolsó magyar romot, én meg rootoltam a dorival.

Akkor sztem próbáld meg a battery stats wipeot, van rá app playen, illetve a cpu spy, wakelock detector, gsam app csomaggal próbáld meg megtalálni hogy mennyi a deep sleep a telón, illetve ha kevés mi tartja ébren és mi eszi az akkut ;)

Nem elérhető eriklili

• Anna
« Reply #14266 Dátum: 2014, 04 26, 17:50:45 »
Akkor sztem próbáld meg a battery stats wipeot, van rá app playen, illetve a cpu spy, wakelock detector, gsam app csomaggal próbáld meg megtalálni hogy mennyi a deep sleep a telón, illetve ha kevés mi tartja ébren és mi eszi az akkut ;)
Kösz megnezem, olyan romot nem tudsz, ami ennél jobb akuidot produkál?
Egyébként mindenfajta progi ellenőrző és becsuko progi van fenn!

Nem elérhető eriklili

• Anna
« Reply #14267 Dátum: 2014, 04 26, 19:59:12 »
Battery stats szerint a kijelző fogyaszt a élegtöbbet,cpu ban a deep sleep 38%.
Fogalmam sincs,hogy mit jelent.
A Screen 92,31% :oops: :'(

Nem elérhető Time

• PDA: Galaxy Note8
  • PDA ROM: Gyári 8.0.0
« Reply #14268 Dátum: 2014, 04 27, 08:08:09 »
Battery stats szerint a kijelző fogyaszt a élegtöbbet,cpu ban a deep sleep 38%.
Fogalmam sincs,hogy mit jelent.
A Screen 92,31% :oops: :'(

Olyan nem nagyon van, hogy egy gyári ROM drasztikusan kevesebbet fogyasztana egy másiknál. Főképp az utóbbiak közül, úgyhogy nem ez az irány.
Valami app összeakadás vagy kernel governor gubanc lehet inkább, míg be nem áll.
Az természetes, hogy a kijelző fogyasztja a legtöbbet, ha használod is, nem csak készenlétben van.
A DeepSleepet úgy nézd meg, amikor nem használod huzamosabb ideig, mondjuk estétől reggelig. De előtte a CpuSpy beállításokban Reset Timerst nyomj.
Ilyenkor reggelre kb. 95-98 % DeepSleepnek kellene lennie és a töltöttség se csökkenhetne 2-3 %-nál többet kikapcsolt WiFi és mobilnet mellett.

Most jut eszembe, a Google helymeghatározás beállításnál valamit ki kell lőni, mert az ébresztget és lövi fel az adatokat. Nem ugrik be sajnos, hogy pontosan mit. Hely adatok rögzítése, meg még egy. Valami ilyesmi.

Nem elérhető eriklili

• Anna
« Reply #14269 Dátum: 2014, 04 27, 08:18:53 »
Olyan nem nagyon van, hogy egy gyári ROM drasztikusan kevesebbet fogyasztana egy másiknál. Főképp az utóbbiak közül, úgyhogy nem ez az irány.
Valami app összeakadás vagy kernel governor gubanc lehet inkább, míg be nem áll.
Az természetes, hogy a kijelző fogyasztja a legtöbbet, ha használod is, nem csak készenlétben van.
A DeepSleepet úgy nézd meg, amikor nem használod huzamosabb ideig, mondjuk estétől reggelig. De előtte a CpuSpy beállításokban Reset Timerst nyomj.
Ilyenkor reggelre kb. 95-98 % DeepSleepnek kellene lennie és a töltöttség se csökkenhetne 2-3 %-nál többet kikapcsolt WiFi és mobilnet mellett.

Most jut eszembe, a Google helymeghatározás beállításnál valamit ki kell lőni, mert az ébresztget és lövi fel az adatokat. Nem ugrik be sajnos, hogy pontosan mit. Hely adatok rögzítése, meg még egy. Valami ilyesmi.
mi
Köszi a javaslatot kiprobalom, majd jelzem mire jutottam! ;)

Nem elérhető Hitman

• TOPIKGAZDA
  • PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: Igo Primo
  • PDA: Galaxy S4 mini i9195
  • PDA ROM: I9195XXUBNB3 R2 by lackogyerek
« Reply #14270 Dátum: 2014, 04 27, 10:20:54 »
S2-nél, normál használat mellett a napi töltés teljesen normális! Csak akkor lesz jobb ha repülőbe teszed és nem használod.  :D

Nem elérhető eriklili

• Anna
« Reply #14271 Dátum: 2014, 04 27, 13:57:04 »
S2-nél, normál használat mellett a napi töltés teljesen normális! Csak akkor lesz jobb ha repülőbe teszed és nem használod.  :D
Éjszakára repulobe teszem, régebben nem emlékszem, hogy ilyen gyorsan lefogyott, akkor biztos kevesebbet használtam.
Azért köszi! :-[

Nem elérhető Eva1021

• Support-ER
  • Szöszke
  • PDA: Apple iPhone 13 Product Red
  • PDA ROM: 15.4.1 (19E258)
« Reply #14272 Dátum: 2014, 04 29, 23:45:13 »
Nagyon köszönöm a segítséget, azóta már meg is csinálta, szerencsére jTag probléma volt, nagyon rendes pasi a mai világban ritka! :D

:ok:
"Ezt a világot tulajdonképpen az ördög teremtette egy olyan pillanatban, amikor Isten éppen nem figyelt oda."

Bertrand Russell

Nem elérhető Eva1021

• Support-ER
  • Szöszke
  • PDA: Apple iPhone 13 Product Red
  • PDA ROM: 15.4.1 (19E258)
« Reply #14273 Dátum: 2014, 04 29, 23:55:05 »

Van igen a google beállításoknál egy olyan hogy hely...és a beállítások/helymeghatározás/hozzáférhető helyadatok...onnan pipa ki!Ha erre gondoltál...  :) Plusz még ha nem használja valaki és kilövi a google pluszt...azzal is sok energiát meg lehet takarítani valóban!Ezt én is nem rég hallottam és tényleg feltűnő az eredmény!
"Ezt a világot tulajdonképpen az ördög teremtette egy olyan pillanatban, amikor Isten éppen nem figyelt oda."

Bertrand Russell

Nem elérhető Time

• PDA: Galaxy Note8
  • PDA ROM: Gyári 8.0.0
« Reply #14274 Dátum: 2014, 04 30, 05:56:45 »
Van igen a google beállításoknál egy olyan hogy hely...és a beállítások/helymeghatározás/hozzáférhető helyadatok...onnan pipa ki!Ha erre gondoltál...  :) Plusz még ha nem használja valaki és kilövi a google pluszt...azzal is sok energiát meg lehet takarítani valóban!Ezt én is nem rég hallottam és tényleg feltűnő az eredmény!

Igen, erre gondoltam, csak nem tudtam jobban előbogarászni. :D
És igen, a Google+ is ki van lőve. De a Google Now az zabál még rettentően.