2024, 11 28, 13:35:50
Samsung F.A.Q.

Szerző Téma: GalaxyS 2 - Tapasztalatok  (Megtekintve 1020248 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető zs001

• Nem: Nő
  • PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: cns
  • PDA: omnia
  • PDA ROM: jk5435436543
Re: GalaxyS 2 - Tapasztalatok
« Reply #14200 Dátum: 2014, 02 25, 21:52:22 »
Nagyon köszönöm a gyors segítséget VeszkaGSM!

Nem elérhető frici

• ADMIN
  • Örökös tag
    • pdafanclub.com
  • Navigáció / Navigation: én, mint a denevér... :)
  • PDA: Poco F1, Asus ZF2, OV Yard, SGS2, SGT7.0, SO2, HTC P3600, Palm Zire71
Re: Re: GalaxyS 2 - Tapasztalatok
« Reply #14201 Dátum: 2014, 02 25, 22:28:36 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Szia!

Köszönöm kérdésedet még semmi, most hétvégén kerül rá sor. Apropó, milyen romot tudsz ajánlani? Amiket néztem:

You are not allowed to view links. Register or Login,

Köszönöm
Ezeknek a romoknak nálunk is megtalálod a topikjait és ott olvashatsz a tapasztalatokról, illetve nyugodtan kérdezhetsz is. You are not allowed to view links. Register or Login
Az élet olyan, mint a nádszál:
Ma még vidáman kacagsz,
De holnap jön Pipacs bácsi a konyhakéssel...
                                            /Rejtő Jenő/

Nem elérhető bence.bence2

• TOPIKGAZDA
  • Nem: Férfi
  • GalaxyS kutató
  • Navigáció / Navigation: Navigon/Waze/Gmaps
  • PDA: S2,S5,S8+
  • PDA ROM: Stock 4.1.2,Alexandr pof9, stock 8.0
« Reply #14202 Dátum: 2014, 02 25, 22:36:56 »
Szia!

Köszönöm kérdésedet még semmi, most hétvégén kerül rá sor. Apropó, milyen romot tudsz ajánlani? Amiket néztem:

Köszönöm

Ha már slim kat, akkor a biftor build is megér egy ránézést ;) You are not allowed to view links. Register or Login
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Hitman

• TOPIKGAZDA
  • PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: Igo Primo
  • PDA: Galaxy S4 mini i9195
  • PDA ROM: I9195XXUBNB3 R2 by lackogyerek
« Reply #14203 Dátum: 2014, 02 26, 00:09:57 »
Ha már slim kat, akkor a biftor build is megér egy ránézést ;) You are not allowed to view links. Register or Login
Ez már igaz!  :ok: Holnap csinálok neki topikot. (feltéve, hogy Te nem csinálsz addig)

• TOPIKGAZDA
  • GalaxyS kutató
« Reply #14204 Dátum: 2014, 02 26, 18:16:03 »
Ez már igaz!  :ok: Holnap csinálok neki topikot. (feltéve, hogy Te nem csinálsz addig)
Csináld csak :)
Annyi link meg kép meg spoiler van benne, órákig tart átmásolni ide :D
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Hitman

• TOPIKGAZDA
  • PFC Fan
« Reply #14205 Dátum: 2014, 02 26, 19:26:20 »
Csináld csak :)
Annyi link meg kép meg spoiler van benne, órákig tart átmásolni ide :D
:D :D Majd ha időm lesz megcsinálom, mert egyelőre meghalni is max éjjel ha alszom.

Nem elérhető bossi

• PDA: Samsung Omnia, Samsung Galaxy S2
  • PDA ROM: i900BSHI1/BSHI1,
« Reply #14206 Dátum: 2014, 03 03, 17:44:56 »
Szia!

Nos szombaton megtörtént a "csoda" :-). Sikerült, de azért egyszer-kétszer a "barátommal" arcunkra fagyott a mosoly. Főleg Odin alatt. Nem egy beszédes program ez az Odin, szinte semmit nem mutat, hogy éppen hol tart, és mit csinál. Végül CM 10.1.3 került rá, mert a 11 nem ment fel, elhasalt telepítésnél. Ami fura, hogy nincs benne rádió, és még szokni kell. Köszi a biztatást, és a segítséget.

Üdv.: bossi

Nem elérhető Hitman

• TOPIKGAZDA
  • PFC Fan
« Reply #14207 Dátum: 2014, 03 03, 19:08:42 »
Szia!

Nos szombaton megtörtént a "csoda" :-). Sikerült, de azért egyszer-kétszer a "barátommal" arcunkra fagyott a mosoly. Főleg Odin alatt. Nem egy beszédes program ez az Odin, szinte semmit nem mutat, hogy éppen hol tart, és mit csinál. Végül CM 10.1.3 került rá, mert a 11 nem ment fel, elhasalt telepítésnél. Ami fura, hogy nincs benne rádió, és még szokni kell. Köszi a biztatást, és a segítséget.

Üdv.: bossi
Hm  :hmm: , esetleg a cm11 1.hsz-t sikerült elolvasni?  :olvass: :olvass: Költői kérdés volt persze, hiszen ha elolvastad volna akkor tudnád hogy kell feltenni, hogy fel is menjen.  ;)
Tényleg nem akarok megbántani senkit, de fájdalmat okoz az olvasás?? Mielőtt nekiáll bárki észnélkül telepítgetni, mindig olvassátok el az adott rom/kernel 1.hsz! Ott minden infó megvan mit meg hogy.

Nem elérhető csiguli

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: galaxy
  • PDA: galaxy
  • PDA ROM: vk
« Reply #14208 Dátum: 2014, 03 03, 22:41:44 »
Probléma adódott cwm telepítése közben. Egyszerűen nem akar sikerülni rom managerből felteni. Mindig kapok egy üzenetet.
Rom manager has been set up to use your existing recovery installation.
És ennyi. Mi lehet a probléma? Ugyan az a baj egy haverom lg optimus 2x telefonjával is. Hogyan lehetne működésre bírni a rom managert?

Nem elérhető Hitman

• TOPIKGAZDA
  • PFC Fan
« Reply #14209 Dátum: 2014, 03 03, 23:16:58 »
Probléma adódott cwm telepítése közben. Egyszerűen nem akar sikerülni rom managerből felteni. Mindig kapok egy üzenetet.
Rom manager has been set up to use your existing recovery installation.
És ennyi. Mi lehet a probléma? Ugyan az a baj egy haverom lg optimus 2x telefonjával is. Hogyan lehetne működésre bírni a rom managert?
A FAQ és valamelyik rom 1.hsz olvasása szintén felettéb hasznos dolog!  ;) :olvass: :olvass:
Recoveryből kell telepíteni, a rom manager-el felesleges  szórakozni . (hehe moderálgatunk?  :p)

Nem elérhető bossi

• PDA: Samsung Omnia, Samsung Galaxy S2
  • PDA ROM: i900BSHI1/BSHI1,
« Reply #14210 Dátum: 2014, 03 04, 18:38:05 »
Szia!

Tökéletesen igazad van!!! Pedig ha tudnád, hogy mennyit olvastunk, sokat. Most egy kicsit rápihenek, aztán megpróbálom a Slimkat Bitfort romot.

Köszönöm

Köszi

Hm  :hmm: , esetleg a cm11 1.hsz-t sikerült elolvasni?  :olvass: :olvass: Költői kérdés volt persze, hiszen ha elolvastad volna akkor tudnád hogy kell feltenni, hogy fel is menjen.  ;)
Tényleg nem akarok megbántani senkit, de fájdalmat okoz az olvasás?? Mielőtt nekiáll bárki észnélkül telepítgetni, mindig olvassátok el az adott rom/kernel 1.hsz! Ott minden infó megvan mit meg hogy.

Nem elérhető Hitman

• TOPIKGAZDA
  • PFC Fan
« Reply #14211 Dátum: 2014, 03 04, 21:13:14 »
Szia!

Tökéletesen igazad van!!! Pedig ha tudnád, hogy mennyit olvastunk, sokat. Most egy kicsit rápihenek, aztán megpróbálom a Slimkat Bitfort romot.

Köszönöm

Köszi
Tényleg nem basztatásból mondtam, de magatoknak is megspóroltok egy balpitvari infarktust mikor valami nem sikerül.  :D
Ha meg olyasmi merül fel ami nincs leírva, vagy nem világos akkor természetesen segítünk!

Nem elérhető blackrider

• PDA: Asus Padfone S
  • PDA ROM: Kitkat 4.4.2
« Reply #14212 Dátum: 2014, 03 25, 20:27:48 »
Sziasztok!
Kéne egy kis help!
A helyzet a következő, az S2-esem fura dolgokat produkált pl: a TB mentés után ujraindult de ugy hogy az akksi idő leesett 80%-ról 15%-ra, néha minden ok nélkül kikapcsolt,siyah 2.vmi volt rajta már nem emlékszem. Így belevágtam a rommolásba és nagynehezen eljutottam addig h feltettem a I9100XWLSS_I9100OXFLS3_I9100XXMS2 romot, majd a szokásos dolgok de mivel nem volt root jogom h futtasam a TB-t ezért kiegészítettem egy ultimate kernel claening-el és a Dorimanx-v8.43-JBSGII kernelt. Igy most meglett a root jog és vissza tudtam állitani a TB mentésemet mivel csak ott volt névjegyzék és sms mentésem mert az S2-őt nem ismerte fel a pc-se, amúgy a Dorimanx kernel feltevése után a kies most sem hajlandó felismerni igy az a mentési forma kilőve ujfent.
A gondom az hogy az S2 véletlenszerüen kikapcsol de ugy h alig tom visszakapcsolni és van h leesik az akku % van h nem!!!
Valaki tapasztalt már hasonlót? A help abban kellene h konkrétan mit is tegyek fel de ne ugy h a sammobile.com-ról tőltsd le mert ott annyi cucc van és sajna fingom sincs h mit mivel és miért!!!
Sokat olvasgattam de akkor sem látok tisztában ebben a kérdésben!!
Azt is olvastam h sokan dicsérik az uj siyah kernelt mert jó az aksi ideje és gyors is, ha azt szeretném feltenni akkor ahoz mit kellene h tegyek és hová? Ja meg ha megoldható lenne h rootolt maradjak és a kies is lássa az S2-őt!
Remélem nem irtam sok hülyeséget össze-vissza!!
A válaszokat előre is köszönöm és kérem a megértéseteket mivel hiába olvasgatok csak Láma maradok ehez a kérdéshez sajnos!!
ha esetleg lenne olyan aki segítene és esetleg még skype-on is tudnánk közben dumálni annak nagyon örülnék!!!
üdv Lajos

• TOPIKGAZDA
  • GalaxyS kutató
« Reply #14213 Dátum: 2014, 03 25, 23:26:22 »
Sziasztok!
Kéne egy kis help!
A helyzet a következő, az S2-esem fura dolgokat produkált pl: a TB mentés után ujraindult de ugy hogy az akksi idő leesett 80%-ról 15%-ra, néha minden ok nélkül kikapcsolt,siyah 2.vmi volt rajta már nem emlékszem. Így belevágtam a rommolásba és nagynehezen eljutottam addig h feltettem a I9100XWLSS_I9100OXFLS3_I9100XXMS2 romot, majd a szokásos dolgok de mivel nem volt root jogom h futtasam a TB-t ezért kiegészítettem egy ultimate kernel claening-el és a Dorimanx-v8.43-JBSGII kernelt. Igy most meglett a root jog és vissza tudtam állitani a TB mentésemet mivel csak ott volt névjegyzék és sms mentésem mert az S2-őt nem ismerte fel a pc-se, amúgy a Dorimanx kernel feltevése után a kies most sem hajlandó felismerni igy az a mentési forma kilőve ujfent.
A gondom az hogy az S2 véletlenszerüen kikapcsol de ugy h alig tom visszakapcsolni és van h leesik az akku % van h nem!!!
Valaki tapasztalt már hasonlót? A help abban kellene h konkrétan mit is tegyek fel de ne ugy h a sammobile.com-ról tőltsd le mert ott annyi cucc van és sajna fingom sincs h mit mivel és miért!!!
Sokat olvasgattam de akkor sem látok tisztában ebben a kérdésben!!
Azt is olvastam h sokan dicsérik az uj siyah kernelt mert jó az aksi ideje és gyors is, ha azt szeretném feltenni akkor ahoz mit kellene h tegyek és hová? Ja meg ha megoldható lenne h rootolt maradjak és a kies is lássa az S2-őt!
Remélem nem irtam sok hülyeséget össze-vissza!!
A válaszokat előre is köszönöm és kérem a megértéseteket mivel hiába olvasgatok csak Láma maradok ehez a kérdéshez sajnos!!
ha esetleg lenne olyan aki segítene és esetleg még skype-on is tudnánk közben dumálni annak nagyon örülnék!!!
üdv Lajos
1: A kiest hagyd a pi***ba :D
2: A telefon újraindulás után sokaknál veszít a töltéséből (nekem is, karácsonyi új akkuval). Pontosan nem emlékszem hogy mi okozza, de van. Meg lehet próbálni stweaks-ban (ha van, de nálad most lennie kell ;) ) rányomi a reset fuel gauge chip gombra, az visszaállít egy kicsit az "elveszett" energiából idővel :D
3: új siyah kernel.... Húha, valamit tudhatsz amit én nem, mert az utolsó általam ismert a 6.0beta5 amit több mint egy éve adott ki Gokhan Moral, azóta semmi :D

Nem elérhető Hitman

• TOPIKGAZDA
  • PFC Fan
« Reply #14214 Dátum: 2014, 03 26, 09:55:23 »
1: A kiest hagyd a pi***ba :D
2: A telefon újraindulás után sokaknál veszít a töltéséből (nekem is, karácsonyi új akkuval). Pontosan nem emlékszem hogy mi okozza, de van. Meg lehet próbálni stweaks-ban (ha van, de nálad most lennie kell ;) ) rányomi a reset fuel gauge chip gombra, az visszaállít egy kicsit az "elveszett" energiából idővel :D
3: új siyah kernel.... Húha, valamit tudhatsz amit én nem, mert az utolsó általam ismert a 6.0beta5 amit több mint egy éve adott ki Gokhan Moral, azóta semmi :D
:D

Nem elérhető blackrider

• PDA: Asus Padfone S
  • PDA ROM: Kitkat 4.4.2
« Reply #14215 Dátum: 2014, 03 26, 10:20:59 »
Igazatok van!! A síyah csak nekem új mivel mostanában olvastam róla és nekem még vmi 2.valahányas volt az S2-ön évekig!
Igazából egy stabil nem kikapcsolós romra lenne szükségem ami jól kezel mindent!
Pl tegnap este lefekvéskor 66%-on ált az akku ma reggel 9-kor :D ébresztett(még 65%) be akartam kapcsolni a bluetooth fülesemet na akk belaggolt majd gondoltam belépek a beállitásokba be is lépet de semmit se mutatott majd fél perc mulva ki is kapcsolt úgy h az aksi bekapcsoláskor már csak 21%-ot mutatott!
A kiest én sem szeretem de nekem azzal volt a legegyszerübb visszatenni a teló számokat, tehát nem S2-ő frissitésre használom arra ott az Odin! :D

Nem elérhető Hitman

• TOPIKGAZDA
  • PFC Fan
« Reply #14216 Dátum: 2014, 03 26, 18:44:01 »
Igazatok van!! A síyah csak nekem új mivel mostanában olvastam róla és nekem még vmi 2.valahányas volt az S2-ön évekig!
Igazából egy stabil nem kikapcsolós romra lenne szükségem ami jól kezel mindent!
Pl tegnap este lefekvéskor 66%-on ált az akku ma reggel 9-kor :D ébresztett(még 65%) be akartam kapcsolni a bluetooth fülesemet na akk belaggolt majd gondoltam belépek a beállitásokba be is lépet de semmit se mutatott majd fél perc mulva ki is kapcsolt úgy h az aksi bekapcsoláskor már csak 21%-ot mutatott!
A kiest én sem szeretem de nekem azzal volt a legegyszerübb visszatenni a teló számokat, tehát nem S2-ő frissitésre használom arra ott az Odin! :D
Telszámok tárolására a legjobb módszer ha szinkronizálod a gmail fiókoddal, és levan a gond.
Nekem legstabilabb a JB CM volt, dorimanx kernellel!

Nem elérhető Time

• PDA: Galaxy Note8
  • PDA ROM: Gyári 8.0.0
« Reply #14217 Dátum: 2014, 03 27, 05:48:04 »

A Dorimanx kernel a Siyah-on alapul, jó lesz az, csak egyes verzióival akadtak problémák. Ha nem CM ROM, akkor a 8-as sorozat kell.

Az újraindítási akku problémára írták fentebb a Reset fuel gauge chip gomb nyomkodását az Stweaksben. Bár tökéletes nem lesz, pláne állandóra, az S2 ilyen.

Ha Kiessel akarsz névjegyzéket szinkronizálni, akkor az USB-t MTP módra kell állítani. Így látni fogja custom kernellel is.

Nem elérhető Lajovial

• Navigáció / Navigation: CNS Globe HD - Primo 2 Truck
  • PDA: SGS2 / ST15i Xperia Mini / Imito MX1 / Measy U2C
  • PDA ROM: Wanam 14.1-Dori 8.43 / CM9 / gyári 4.1.1 / Finless 1.7c
« Reply #14218 Dátum: 2014, 03 27, 13:11:48 »
Több, mint két év után is meg tud lepni az S2. Samsung 2000 -es akku van benne. Ha 70% körül csatlakoztatom a hálózati töltőt (mindegy, hogy gyárit, vagy mást) és elindítom a Dolphin -t, akkor nagyon lassan, de tölti. Nem tudom, hogy pontosan mennyi az "átesési küszöb", de ha ugyanezt 25% -os töltöttségnél teszem, akkor merül tovább töltőn. Doriban minden töltésmód max. -ra van állítva. Más is tapasztalt ilyet?

GT-I9100 (Wanam14.1-Dori8.43), Concorde 401BT (AP6210, Neomode1.9a)

Nem elérhető Georgie9117

• TOPIKGAZDA
  • Navigáció / Navigation: iGO Primo 2.4
  • PDA: SAMSUNG Galaxy S5 [SM-G900FD]
  • PDA ROM: ALEXANDR deodexed BOF1
« Reply #14219 Dátum: 2014, 03 27, 14:45:16 »
Több, mint két év után is meg tud lepni az S2. Samsung 2000 -es akku van benne. Ha 70% körül csatlakoztatom a hálózati töltőt (mindegy, hogy gyárit, vagy mást) és elindítom a Dolphin -t, akkor nagyon lassan, de tölti. Nem tudom, hogy pontosan mennyi az "átesési küszöb", de ha ugyanezt 25% -os töltöttségnél teszem, akkor merül tovább töltőn. Doriban minden töltésmód max. -ra van állítva. Más is tapasztalt ilyet?

Szia!

Csak akkor tapasztaltam, ha lemerülőben volt az akksi és bekapcsoltam a navigációt. Ekkor több energiát vett fel, mint a töltő és az akksi együtt tudott adni. Ilyenkor töltés ellenére lemerült. A megoldás az volt, hogy 1000 mA-es töltőre váltottam.

Üdv

G.
Amikor Bell feltalálta a telefont, Chuck Norrisnak már volt két nem fogadott hívása.

Nem elérhető Lajovial

• Navigáció / Navigation: CNS Globe HD - Primo 2 Truck
  • PDA: SGS2 / ST15i Xperia Mini / Imito MX1 / Measy U2C
  • PDA ROM: Wanam 14.1-Dori 8.43 / CM9 / gyári 4.1.1 / Finless 1.7c
Re: Re: Re: GalaxyS 2 - Tapasztalatok
« Reply #14220 Dátum: 2014, 03 27, 15:54:12 »
Szia!

Csak akkor tapasztaltam, ha lemerülőben volt az akksi és bekapcsoltam a navigációt. Ekkor több energiát vett fel, mint a töltő és az akksi együtt tudott adni. Ilyenkor töltés ellenére lemerült. A megoldás az volt, hogy 1000 mA-es töltőre váltottam.

Üdv

G.
Köszi!
Ki fogom próbáli nagyobb töltőáramú töltőkkel is. Csak akkor az nem világos, hogy a kernelben mit jelent a max. 650mA -es érték.

• TOPIKGAZDA
  • GalaxyS kutató
« Reply #14221 Dátum: 2014, 03 27, 16:28:26 »
Szia!

Üdv

G.
elv. semmit nem változtat ha 1A-es töltőt nyomsz rá, mert kernel szinten van korlátozva az áramfelvétel (650mA) a gyári töltö meg 750-es, így elvileg nem tudsz jobbat tenni :D
Ami tény, ha megy a navi, (esetleg waze, hogy még a moblinet is menjen) azzal kvázi a legnagyobb teljesítményt veszed ki a telóból (gps, proci, képernyő, vidi kártya, mobilnet) és ez összességében tényleg több mint 700mA fogyyasztást eredményez.... EZ van srácok :D

Nem elérhető Georgie9117

• TOPIKGAZDA
  • Navigáció / Navigation: iGO Primo 2.4
  • PDA: SAMSUNG Galaxy S5 [SM-G900FD]
  • PDA ROM: ALEXANDR deodexed BOF1
Re: Re: Re: GalaxyS 2 - Tapasztalatok
« Reply #14222 Dátum: 2014, 03 27, 17:52:46 »
elv. semmit nem változtat ha 1A-es töltőt nyomsz rá, mert kernel szinten van korlátozva az áramfelvétel (650mA) a gyári töltö meg 750-es, így elvileg nem tudsz jobbat tenni :D
Ami tény, ha megy a navi, (esetleg waze, hogy még a moblinet is menjen) azzal kvázi a legnagyobb teljesítményt veszed ki a telóból (gps, proci, képernyő, vidi kártya, mobilnet) és ez összességében tényleg több mint 700mA fogyyasztást eredményez.... EZ van srácok :D

Áram igény pl 950 mA, töltő ad 650, aksi pl 250, akkor most honnan is lesz még póver? ;-) És persze hozzá jön, hogy viszonylag alacsony akksi feszültségnél enged nagy áramú töltést a kernel, ha rárakod a töltőt, a névleges feszültség megugrik, így a töltési áram csökken. Az egy amperes töltő nagyobb névleges feszültségnél nagyobb töltő áramra is képes.

Üdv

G.
Amikor Bell feltalálta a telefont, Chuck Norrisnak már volt két nem fogadott hívása.

Nem elérhető bezke

• Support-ER
  • PFC Fan
  • PDA: Galaxy S II
  • PDA ROM: XXLJS
Alsó mikrofon HIBA!!!!!!!!!!!!!!
« Reply #14223 Dátum: 2014, 03 28, 15:34:29 »
S.O.S.  :ima:
Sziasztok. Közületek tudja valaki, avagy volt már valakinek baja az alsó / beszéd/ mikrofonnal. Vagyis nem halja a másik fél amit mondok, próbáltam már más rommal, modemmel, modem beállítással de nem jó!
Néztem már mikrofont 2.000,-Ft körül lehet kapni. Ez típushiba lehet, vagy ne a mikrofonba keressem a problémát?
Köszi!
 ;)

Nem elérhető kleingy

• Support-ER
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: OnePlus 5, TabS 8.4
« Reply #14224 Dátum: 2014, 03 28, 16:36:25 »
Anno egy mezei 700 mAh-s töltővel merült az S2-m, ám a Hama 1 Ah-sa töltötte még navi közben is a telefont. Megjegyzem, ugyanez a töltő (hülyenemvagyokbót, 1800 forint) az S4-et is képes fullra tölteni 50%-ról egy 2 órás út alatt, végig Waze navival, mobilnettel. :)