2024, 12 21, 12:59:58

Szerző Téma: LG Optimus 2X tapasztalatok, általános beszélgetés  (Megtekintve 209927 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető plazy

• Nem: Férfi
    • Privát honlap
  • Navigáció / Navigation: AirisT620
  • PDA: LG O2X (P990)
  • PDA ROM: 4.0.4, bb: 1035.21_20121130 IMM76L.LG-P990-P99030A.1211302332
Re: LG Optimus 2X tapasztalatok, általános beszélgetés
« Reply #900 Dátum: 2011, 12 26, 18:38:36 »
Szerintem egy olyan gyenge és pici mágnestől nem lesz baja.

De amiért billentyűzetet ragadtam:
1., Áldott karácsonyt.
2., ICS hivatalos: You are not allowed to view links. Register or Login
Mindenki a maga vérmérséklete szerint értékelje az olvasottakat.

plazy

Nem elérhető god992

• PFC Fan
  • PDA: LG optimus 2x
  • PDA ROM: 2.3.4
« Reply #901 Dátum: 2011, 12 26, 23:23:53 »
Valaki tudna nekem segíteni? olyan ember kéne aki szintén gyári romot használ(2.3.4-el), mindenféle buherálgatások nélkül!
Annyit kéne megnéznetek hogy nektek marketen pl az asphalt 6hd elérhető?:O mert én még 2.2.2 vel megvettem a játékot és a 2.3 as frissítés óta arra és még egy pár játékra azt írja hogy nem kompatibilis a készülékem, ezt írja a gta 3 ra is, pedig a játék leírásába direkt ki is van emelve az optimus 2x hogy kompatibilis készülék... KÖSZI:)

Nem elérhető plazy

• Privát honlap
« Reply #902 Dátum: 2011, 12 27, 09:49:29 »
Nekem ment az asphalt6 a gyári 2.3-as rommal az 100%. Most már cm7 van fent.

Nem elérhető god992

• PFC Fan
  • PDA: LG optimus 2x
« Reply #903 Dátum: 2011, 12 27, 12:13:02 »
menni nekem is ment, csak a market nem engedi letölteni újra pedig megvettem és ki sem adja mert azt írja hogy nem kompatibilis a készülékemmel...:S cm7-en viszont látom hogy ott van a saját alkalmazásaim között, szerintem az a baja hogy nem a telenoros, hanem a sima magyar v20l van rajta... ez lehetséges? de mondjuk az összes szám ugyan az a beállításoknál(verzió, kernel, stb...)
valaki nemtudja nekem belinkelni a telenor 2.3.4es KDZ frissítését?:O

Nem elérhető Syd69

• Support-ER
  • PDA: LG Nexus 4
  • PDA ROM: gyári - gondolom :D
« Reply #904 Dátum: 2011, 12 27, 16:11:16 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Valaki tudna nekem segíteni? olyan ember kéne aki szintén gyári romot használ(2.3.4-el), mindenféle buherálgatások nélkül!
Annyit kéne megnéznetek hogy nektek marketen pl az asphalt 6hd elérhető?:O mert én még 2.2.2 vel megvettem a játékot és a 2.3 as frissítés óta arra és még egy pár játékra azt írja hogy nem kompatibilis a készülékem, ezt írja a gta 3 ra is, pedig a játék leírásába direkt ki is van emelve az optimus 2x hogy kompatibilis készülék... KÖSZI:)
Néha nekem is mgegeresedik a market PDA-n és PC-n is. SE okát, se megoldását nem tudom. :shock:
You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető plazy

• Privát honlap
« Reply #905 Dátum: 2011, 12 27, 17:43:08 »
Esetleg a market alkalmazásnál az (alkalmazáskezelőben az) adatok törlésével próbálkozni?!
Csak tippelek.
Vagy a webes market-ban átállítod a profilodban egy máisk telefonra és úgy letölteni?
Más tippem nincs.

plazy

Nem elérhető kalmandavid174

• TWD Fan
  • PDA: LG Optimus 2X
  • PDA ROM: ICS
« Reply #906 Dátum: 2011, 12 28, 15:29:43 »
Szép napot mindenkinek! :)
Ismételten elnézést az OFF -ért :D

De a kamerával kapcsolatban azt kérdezném, hogy:

Gyenge fényviszonyok mellett a képeim az esetek többségében nagyon dúrván elmosódnak :( Hogyan oldhatom meg ezt a problémát? Ez ellen valmailyen beállítás, vagy valami van? Nagyon idegesítő tud lenni :(
Köszönöm a segíséget előre is nagyon szépen :)
The Walking Dead

Nem elérhető Syd69

• Support-ER
« Reply #907 Dátum: 2011, 12 28, 18:36:18 »

Gyenge fényviszonyok mellett a képeim az esetek többségében nagyon dúrván elmosódnak :( Hogyan oldhatom meg ezt a problémát? Ez ellen valmailyen beállítás, vagy valami van? Nagyon idegesítő tud lenni :(
Szerintem az "elmosódott lép" minden (majd-minden) PDA-n alap :hmm:
You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető plazy

• Privát honlap
« Reply #908 Dátum: 2011, 12 29, 13:58:15 »

Szerintem gyenge fény mellett vakuval tényleg rossz a kép de vaku nélkül meglepően jó!
Az elmosódás a túl hosszú záridő miatt van. Tehát vagy beállítasz egy rövidebb záridőt (pl. "sport" mód) vagy letöltesz egy kamera-appot ahol ezt finomabban lehet állítani (persze ehhez fényképezési tudásra is szükség lehet), vagy állványra teszed ilyenkor a gépet (és megkéred a fényképezés tárgyát hogy az se mozogjon) vagy veszel egy fényképezőgépet. Ez utóbbihoz is szükség lesz fényképezési tudásra és állványra :P

Üdv.

Nem elérhető knimail

• PFC Fan
  • PDA: pékilenckilencven LG
  • PDA ROM: "Mézesmadzag"
« Reply #909 Dátum: 2011, 12 29, 21:41:49 »
Hello! Telenoros vagyok. Az "LG pécészuiton keresztül a 2.3.4-re frissítek az jó lesz? Működik rendesen minden?
Jelenleg a 2.2.2 van gyárilag rajta, "asszem a v10d...
GPS, Wifi, minden jó a progiban?

Köszi a válaszokat!

• TWD Fan
« Reply #910 Dátum: 2011, 12 30, 08:32:46 »
knimail

Igen, én is úgy csináltam, miután megvettem a telefont.

2.2.2 -essel került hozzám a telefon, az első öt percben már le is fagyott a telefon :D
Nem is nyomogattam tovább addig, míg 2.2.2 -es android volt rajta.

Én úgy csináltam, hogy felmentem az LG gyári honlapjára, kiválasztottam a P990 -et, rákattintottam a szoftverfrissítésre, csatlakoztattam az eszközt és a többit meg csinálja ő maga. :)

Nekem minden működik rajta :)

Plazy: :D Hát igen :D
Tudnál tanácsolni valamilyen kamera app -ot? :)
The Walking Dead

• TWD Fan
« Reply #911 Dátum: 2011, 12 30, 08:36:01 »
Mellékesként mégegy dolgot kérdeznék :)

O2X -re valami hasonló külső megjelenítést (nem tudom, hogy ennek  van-e neve :D ) nem tudok alkalmazni, mint ami az SE -ken van?

Nekem tökre tetszik, mikor pl. a névjegyzékek így mennek sorba lefele, no értitek, hogy mire értem :D
The Walking Dead

Nem elérhető plazy

• Privát honlap
« Reply #912 Dátum: 2011, 12 30, 13:15:17 »
Kamera app:
Én a gyárin kívül a CameraZoom FX-et vettem meg. Még nem azt használom elsődlegesnek. Bár abban sem lehet annyira precízen állogatni a a dolgokat mint amennyire kellene.
(a Pano-t is néztem de az asszem csak panorámakép-funkciót tud.)

A kinézetért a launcher progi a felelős. Nekem az ADW fizetőse jön be (a launcher pro is megvan, régebben azt szerettem csak a cp7 fagyott vele...).  Bár amit kérsz az elég spéci és jobban megnézve a fotót amit lin keltél az lehet hogy valami contact widget...

BÚÉK
plazy

• TWD Fan
« Reply #913 Dátum: 2011, 12 31, 10:35:42 »
Sokszor említetted a "launcher pro" -t. Ez pontosabban mi is akar lenni?

Még azt megkérdezném, hogy Sport módban tényleg nem mosódik el a kép, kiváló :) Azonban annyi a hátránya, hogy a vakut nem lehet akkor használni :( Ez viszont nagyon kár :( Köszönöm a linket, de, ha jól értem ezek többnyire képszerkesztős progik :)

Köszönöm szépen ismételten a segítségedet :)
The Walking Dead

Nem elérhető plazy

• Privát honlap
« Reply #914 Dátum: 2011, 12 31, 11:32:41 »
Sokszor említetted a "launcher pro" -t. Ez pontosabban mi is akar lenni?

Még azt megkérdezném, hogy Sport módban tényleg nem mosódik el a kép, kiváló :) Azonban annyi a hátránya, hogy a vakut nem lehet akkor használni :( Ez viszont nagyon kár :( Köszönöm a linket, de, ha jól értem ezek többnyire képszerkesztős progik :)

Köszönöm szépen ismételten a segítségedet :)
A launcher program, az a szoftver ami a kinézetért felelős. Ebbe tartozik bele az asztalok kinézete, a program ablak kinézete és működése (pl. hogy hogy lehet görgetni stb.). SZóval nem csak egy theme....
Szerintem próábálj ki egy-két ingyenest hogy lásd a különbséget:
(ha nem teszed alapértelmezetté telepítés után egyik launcher sem akkor a home (házikó gomb) rövid megnyomására kiajánlja ezeket és váltani lehet köztük. Az asztalra kirakott ikonok mappák widgetek stb. egy adott launcherhez tartoznak. Tehát az új launcher újra üres lesz, de ha visszaváltasz akkor ott elvileg minden látszik...
Na ez nem tudom így érthető volt-e, mert visszaolvasva nem. :-)

Amiket belinkeltem azok nem tudom hogy képszerkesztők-e, mert nem ismerem őket, de én úgy láttam hogy kamera alkalmazások.

AZ meg hogy nincs vaku sport módban, az valamilyen szinten logikus. talán állandóra bekapcoslt vaku esetleg elérhető lehet nem tudom...

plazy

Nem elérhető toca

• Navigáció / Navigation: Asus MyPal A626, iGO8
  • PDA: lg optimus 2x
  • PDA ROM: lgp990-v20r, Android v2.3.4
« Reply #915 Dátum: 2011, 12 31, 14:36:33 »

Gyenge fényviszonyok mellett a képeim az esetek többségében nagyon durván elmosódnak :( Hogyan oldhatom meg ezt a problémát? Ez ellen valmailyen beállítás, vagy valami van? Nagyon idegesítő tud lenni :(
Gyenge fényviszonyok mellett a megfelelő expozícióhoz hosszabb záridő tartozik. Ezért lesz "elmosódott" a kép - de inkább nevezném bemozdulásnak. Bizonyos záridő felett, és nagyobb gyújtótávolság esetén a kéz remegése is bemozdulást okoz. Kézből exponálásnál általában azt szoktuk ökölszabálynak tekinteni, hogy a záridő max. a gyújtótávolság reciproka lehet. Persze az aktuális gyújtótávolságot egy fényképezős telefon esetén nem lehet megmondani (bár lehet, hogy van ilyen app, de én nem használom), legfeljebb némi gyakorlattal megbecsülni. Sport módban a gép rövidebb záridővel exponál (hogy ne legyen bemozdulás), de ilyenkor egyrészt kisebb lesz a mélységélesség, másrész, ha kevés a fény, akkor még rosszabb a helyzet, mert alulexponált lesz a kép.
A megoldás a fényérzékenység (ISO érték) növelése lehet, ha találsz olyan programot, amivel lehet, akkor prőbáld ki. Ennek az ára a nagyobb képzaj lesz, gyengébb gépek elég érdekes "effekteket" képesek ilyenkor produkálni. Szóval: óvatosan az ISO-val, alapszabályként azt lehet mondani, hogy mindig a legalacsonyabb fényérzékenységet kell beállítani, ami még használható. Ja, és fényképezni fényképezőgéppel kell. Telefonnal akkor, ha nincs más kéznél, vagy a fészbúkra akarod feltolni, vagy valami marha összertörte a kocsidat. Vagy az utcán rádmosolyog Angelina Jolie. Én legalábbis ilyenkor szoktam :D

--- BÚÉK minden fórumtársnak! ---

Nem elérhető sanros

• Navigáció / Navigation: -
  • PDA: note 2
« Reply #916 Dátum: 2012, 01 02, 21:57:58 »
sziasztok.ma vettem 1 optimus 2x-et s lenne 1-2 kérdésem.elősször is nem sikerül usb-n úgy rádugni a gépre hogy háttértárként lássa.A másik meg hogy próbáltam frissiteni a hivatalos lg mobil updattel de az első pontnál(mikor a romverzió felismerésénél tart)kilép s kiírja hogy a kapcsolat megszakadt s hogy vegyem ki az aksit s indítsam ujra az appot.Megtörtént de ugyanazt csinálja.valaki help pls..egyáltalán érdemes frissíteni?vagy inkább valami főzött romot kéne rárakni?

Nem elérhető toca

« Reply #917 Dátum: 2012, 01 03, 08:06:41 »
sziasztok.ma vettem 1 optimus 2x-et s lenne 1-2 kérdésem.elősször is nem sikerül usb-n úgy rádugni a gépre hogy háttértárként lássa.A másik meg hogy próbáltam frissiteni a hivatalos lg mobil updattel de az első pontnál(mikor a romverzió felismerésénél tart)kilép s kiírja hogy a kapcsolat megszakadt s hogy vegyem ki az aksit s indítsam ujra az appot.Megtörtént de ugyanazt csinálja.valaki help pls..egyáltalán érdemes frissíteni?vagy inkább valami főzött romot kéne rárakni?
USB-drivereket telepítetted?

Nem elérhető sanros

« Reply #918 Dátum: 2012, 01 03, 15:56:42 »
igen telepítettem minden drivert,ki is irta hogy rendben feltelepültek

Nem elérhető sanros

« Reply #919 Dátum: 2012, 01 03, 20:40:51 »
akármit csinálok az usb-vel nem tudom összehozni a telót a géppel.se háttértárként,se az lg pc suit.driverek a gépen vannak már vagy 5x ujraraktam őket.mi lehet a baj?van valami trükk rá?

Nem elérhető toca

« Reply #920 Dátum: 2012, 01 04, 08:03:17 »
akármit csinálok az usb-vel nem tudom összehozni a telót a géppel.se háttértárként,se az lg pc suit.driverek a gépen vannak már vagy 5x ujraraktam őket.mi lehet a baj?van valami trükk rá?
Sztem nincs trükk. Próbáld ezt (ha még nem tetted):
- Távolítsd el az összes lg drivert (utána, ha gondolod, indítsd újra a gépet),
- Az LGMobile Update Tool segítségével töltsd le a megfelelő drivert (valami lg united driver, vagy ilyesmi) - ehhez meg kell adnod az IMEI-számot, úgy a legegyszerűbb,
- Indítsd el az előbb letöltött LGUnitedMobileDriver_akármi.exe-t (amit az előbb töltöttél le) - ez telepíti a drivereket,
- CSAK EZUTÁN csatlakoztasd a telefont a számítógéphez,
- Várj, amíg a Windows telepíti a még szükséges meghajtókat (ezt magától megteszi),
- Ha ezután működik, akkor örülünk, Vincent  :ok:, ha nem, akkor tanácstalan vagyok :-X.
Mondanom sem kell, hogy mindehhez rendszergazdai jogosultság kell.

Nem elérhető punto76

• PFC Fan
  • PDA: LG Optimus 2x
« Reply #921 Dátum: 2012, 01 04, 17:18:44 »
Hali
Nem tudnátok abban segíteni, hogy honnan lehetne beszerezni egy asztali pótakksi töltőt?
Nagyon hasznos lenne, mert nem kellene a tartalék akksit a töltéshez a telefonba rakni.
Köszi

Nem elérhető sanros

« Reply #922 Dátum: 2012, 01 04, 18:52:53 »
megpróbáltam és semmi.ugyan az mint eddig de azért kösz a segítséget

Nem elérhető Syd69

• Support-ER
« Reply #923 Dátum: 2012, 01 04, 20:40:23 »
Hali
Nem tudnátok abban segíteni, hogy honnan lehetne beszerezni egy asztali pótakksi töltőt?
Nagyon hasznos lenne, mert nem kellene a tartalék akksit a töltéshez a telefonba rakni.
Köszi
E-bay-en nincs?

Update: De: You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető plazy

• Privát honlap
« Reply #924 Dátum: 2012, 01 05, 15:32:05 »
megpróbáltam és semmi.ugyan az mint eddig de azért kösz a segítséget

Kellene csinálni egy keresztpróbát. A telefonoddal másik gépen és/vagy másik ilyen telefonnal a te gépeden. Ezzel mindjárt ki lehetne zárni két hibalehetőséget. Vagy a számítógépet bohóckodik (szerintem egyébként ez a helyzet) vagy a telefonod. Aztán hogy melyik esetben mi a hiba oka az majd a következő lépés lenne. (szerintem toca által javasolt "géptisztítást" nem sikerült jól megcsinálni. az eszközkezelőben van olyan hogy "rejtett elemek megjelenítése" na ott még lehet csodákat látni és eltávolítani, de esetleg érdemes lehet valami driver sweeper alkalmazással eltávolítani dolgot. Gondolom nem akarsz windowst újra telepíteni.)
Valamint win7-es környezetben bekapcsolt uac mellett (tehát alapértelmezett helyzetben) érdemes ezeket az érzékenyebb programokat (mint drivertelepítő, szinkronizáló, suite és egyéb alkalmazások) rendszergazda módban indítani. (most arra nem térnék ki hogy mivel jár a rendszergazda mód.)

punto76: én itthon vettem valamelyik shopban asztali töltő néven. Nekem spec a pótaksi nélküli töltő van. (valami ilyesmi: You are not allowed to view links. Register or Login
de neked ez kell: You are not allowed to view links. Register or Login)

Én vettem egy külső akksit amiről elég hatékonyan lehet tölteni a telefont. Arra az évi 3-5 extrém helyzetre kiváló amikor nem alszom konnektor közelében, vagy tényleg egész nap gps és wifi segítségével navigálok hd film nézése mellett  :-))). Kb olyan gyorsan tölt mint a gyári töltő: 1%-ot tölt bele percenként. A napelemes része az egy vicc, de nem is ezért vettem. Kicsit nagyobb és kényelmetlenebb mintha pótakksim lenne, de nekem jobban bejön mert minden usbről tölthető kütyühöz jó.
EZ meg ilyen ni:  You are not allowed to view links. Register or Login