2024, 12 21, 10:04:07

Szerző Téma: LG Optimus 2X tapasztalatok, általános beszélgetés  (Megtekintve 209919 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető sanros

• Navigáció / Navigation: -
  • PDA: note 2
Re: LG Optimus 2X tapasztalatok, általános beszélgetés
« Reply #925 Dátum: 2012, 01 05, 17:32:57 »
köszönöm a segítséget.én is gondoltam rá hogy kipróba másik gép felismeri e.megyek is és kipróbálom.később megírom történt e valami...jólenne mert igy semmit nem tudok kezdeni a telóval.se frissíteni,se uj rom,még rootolni se

Nem elérhető punto76

• PFC Fan
  • PDA: LG Optimus 2x
  • PDA ROM: 2.3.4
« Reply #926 Dátum: 2012, 01 05, 18:06:30 »
You are not allowed to view links. Register or Login
E-bay-en nincs?

Update: De: You are not allowed to view links. Register or Login

Köszi a segítséget. Az E-bay-en még nem vásároltam, ezért próbálnék keresni egy hazai forgalmazót.

Nem elérhető punto76

• PFC Fan
  • PDA: LG Optimus 2x
  • PDA ROM: 2.3.4
« Reply #927 Dátum: 2012, 01 05, 18:18:48 »
punto76: én itthon vettem valamelyik shopban asztali töltő néven. Nekem spec a pótaksi nélküli töltő van. (valami ilyesmi: You are not allowed to view links. Register or Login
de neked ez kell: You are not allowed to view links. Register or Login)

Én vettem egy külső akksit amiről elég hatékonyan lehet tölteni a telefont. Arra az évi 3-5 extrém helyzetre kiváló amikor nem alszom konnektor közelében, vagy tényleg egész nap gps és wifi segítségével navigálok hd film nézése mellett  :-))). Kb olyan gyorsan tölt mint a gyári töltő: 1%-ot tölt bele percenként. A napelemes része az egy vicc, de nem is ezért vettem. Kicsit nagyobb és kényelmetlenebb mintha pótakksim lenne, de nekem jobban bejön mert minden usbről tölthető kütyühöz jó.
EZ meg ilyen ni:  You are not allowed to view links. Register or Login
[/quote]

Köszi a helpet.
De én valami ilyesmire gondoltam, csak itthon. Egyébként ez az ár nagyon vonzó.

Nem elérhető sanros

« Reply #928 Dátum: 2012, 01 05, 20:48:14 »
E-bay-en nincs?

Update: De: You are not allowed to view links. Register or Login
na rádugtam egy másik gépre.ugyan az mint ezen.tehát semmi.felismeri a telót felmennek a driverek oszt utána semmi.sőőtt.rádugtam a tvre az meg azt irja ki hogy nem támogatott usb eszköz

Nem elérhető plazy

• Nem: Férfi
    • Privát honlap
  • Navigáció / Navigation: AirisT620
  • PDA: LG O2X (P990)
  • PDA ROM: 4.0.4, bb: 1035.21_20121130 IMM76L.LG-P990-P99030A.1211302332
« Reply #929 Dátum: 2012, 01 06, 13:54:42 »
Punto76:
Akksikkal együtt ilyen baráti?! Nem rossz érte...

Sanros:
tv-re még nem dugtam ahhoz nem tudok hozzászólni, én csak a smartshare-t próbáltam néhányszor, de az ment :-) De egyébként logikus hogy ha a tv-d usb-jére dugod rá akkor nem megy hisz a számítógépre dugva is be kell kapcsolni az "usb-tár használat"-ot...

Amikor rádugod akkor mondjuk az intézőben (vagy totalcommander vagy bármi fájlkezelőben) nem jelenik meg új meghajtó, vagy megjelenik csak nem használható? AZ eszközkezelőben látszik felkiáltó jel valamelyik eszköznél? Látszik az "LGE Android Platform Composite USB Device" eszköz az eszköz-kezelőben?

A telefonon a töltés megkezdődik ha rádugod a gépre? megjelenik fent a kis usb szimbólum? A notify-t (vagy hogy hívják) lenyitva megjelenik valami üzenet? (pl. usb eszköz csatlakoztatva, vagy usb hiba vagy valami?)

Hátha ezekkel előrébb jutunk.
plazy

Nem elérhető sanros

« Reply #930 Dátum: 2012, 01 06, 22:54:46 »
na rádugtam egy másik gépre.ugyan az mint ezen.tehát semmi.felismeri a telót felmennek a driverek oszt utána semmi.sőőtt.rádugtam a tvre az meg azt irja ki hogy nem támogatott usb eszköz
na szóval.megpróbálok mindenre válaszolni:
Ha rádugom nem jelenik meg uj meghajtó,eszközkezelőben nincs felkiáltó jel,nem látszik a "LGE Android Platform Composite USB Device",csak LGE mobil usb modem van és LGE virtual modem.Ha rádugom a gépre elindul a töltés,de nem jelenik meg kis usb szinbólum.Notify-nél meg annyi van hogy mikor rádugom hallani azt a vindóz hangot.kiírja hogy uj eszközt telepít,fel is megy szépen és nem történik semmi.
ja amugy most látom hogy eszközkezelőben ott van a "LGE Android Platform Composite USB Device" na azt hiszem válaszoltam mindenre

Nem elérhető plazy

• Privát honlap
« Reply #931 Dátum: 2012, 01 07, 17:42:20 »
Hát szerintem a driverekkel nincs baj a számítógépen. VAlamint a telefon usb-je is rendben lehet hisz felismeri a számítógép.
A neten ezt találtam:
You could try enabling Hidden Menus and then in Port Settings try changing from AP USB to CP USB and see if it helps.

Meg eezt:
...i just turned off usb debugging mode and turn on again and it worked......

Szerintem próbáld ki őket aztán írd meg mi történt.

plazy

Nem elérhető everest140

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: IGO
  • PDA: LG Optimus 2X P990
  • PDA ROM: android 2.3.4 Gingerbread
« Reply #932 Dátum: 2012, 01 07, 20:35:57 »
Sziasztok, lenne 1 kérdésem az alkalmazásokkal kapcsolatban. Amiket letöltök az internetről vagy átmásolok számítógépről USB-n keresztül apk fájlokat, azokat szeretném memóriakártyára telepíteni, nem pedig telefonmemóriára. Ezt hogyan lehet beállítani?

Nem elérhető sanros

« Reply #933 Dátum: 2012, 01 08, 11:58:10 »
köszi plazy.sikerült úgy néz ki. AP-ról átraktam CP-re de ugy semmit nem csinált,de ahogy visszaraktak Ap-re s mentettem utána jó lett.fel is ismeri a gép.1000 hála a segítségért.

Nem elérhető plazy

• Privát honlap
« Reply #934 Dátum: 2012, 01 08, 14:06:37 »
Sziasztok, lenne 1 kérdésem az alkalmazásokkal kapcsolatban. Amiket letöltök az internetről vagy átmásolok számítógépről USB-n keresztül apk fájlokat, azokat szeretném memóriakártyára telepíteni, nem pedig telefonmemóriára. Ezt hogyan lehet beállítani?
Szerintem ez rom függő. a CM7-nél van egy ilyen beállítási lehetőség hogy Settings->cyanogenmod beállítások->alkalmazás-> telepítés helye. Valamit ennél a romnál az alkalmazás-kezelőben ha megnézel egy alkalmazást akkor engedi utólag áttenni kártyára vagy vissza telefonra. Nem tudom sajnos hogy más romoknál ez hogy van. (amikor hivatalos rom-om volt akkor ezt nem néztem sajnos.)

Azt megjegyzésként hozzáfűzném (mert nekem is sok fejtörést okozott) hogy vannak olyan programok/alkalmazások amiket lehet telepíteni külső kártyára viszont onnan nem futnak vagy meg sem jelennek a listákban. Tipikusan ilyenek a widget-ek, de van ilyen egyéb alkalmazás is.

köszi plazy.sikerült úgy néz ki. AP-ról átraktam CP-re de ugy semmit nem csinált,de ahogy visszaraktak Ap-re s mentettem utána jó lett.fel is ismeri a gép.1000 hála a segítségért.
Szívesen! Örülök hogy sikerült, én is és gondolom mások is tanultak belőle.

Nem elérhető everest140

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: IGO
  • PDA: LG Optimus 2X P990
  • PDA ROM: android 2.3.4 Gingerbread
« Reply #935 Dátum: 2012, 01 08, 19:10:20 »
Köszönöm a segítséget és a gyors választ, majd próbálkozom

Nem elérhető zorromoto

« Reply #936 Dátum: 2012, 01 10, 00:31:17 »
Sziasztok

Elnézést hogy nem olvastam végig a topikot,de el kéne döntenem hogy vegyek-e ilyen telefont vagy sem.Olvastam már hideget meleget a  2x-ről de szeretném a ti véleményetek is kikérni minden elfogultság nélkül.
Az érdeklene hogy volt-e már hardware-s problémátok ill hogy a főzött ROM-al mert hogy gondolom a hivatalos frissitésekre  várhatunk mind samuéknál, mennyire stabil a masina.

Nekem egy megbízható okostelefon kell és mivel galaxy s-em már volt ez lenne az egyik kiszemelt.

Köszönöm.

Nem elérhető plazy

• Privát honlap
« Reply #937 Dátum: 2012, 01 10, 10:47:28 »
Szerintem ár/érték arányban az egyik legjobb. Főzött rommal nekem tökéletes, bár már várom a cm9-et (a kíváncsiság fúrja igazából az oldalam, és nem valami hiányérzet vagy hibajavítás a 7.1-hez képest :-)))

Hardveresen (és szoftveresen) nekem nincs hibám, bár ha megkocogtatom az ujjammal a kamera mellett jobb oldalon akkor zörög benne valami. Talán mikor legutóbb az autómból kiszállva kiesett a zsebemből akkor szenvedte ezt el, de ennek sincs érzékelhető hibajelensége. (talán a rezgőmotor környékén pattant le valami, de rezgés funkció azóta is tökéletes. Érdekes hogy ütődés nyom a kereten a jobb alsó részen van, de a rezgés meg a bal felsőn hátul. (ha megfordítjuk a telefont hogy a kamera nézzen felénk akkor a jobb hátsó felső rész értelemszerűen amiről beszélek))

Nem elérhető kalmandavid174

• TWD Fan
  • PDA: LG Optimus 2X
  • PDA ROM: ICS
« Reply #938 Dátum: 2012, 01 10, 20:45:53 »
"zorromoto"

Ugyanígy voltam én is, csak nekem nem volt Galaxy S -em :D

Plazy segített egy csomót a választásban, végül egy ilyen mellett döntöttem. A hardver lenyűgöző, valami szupergyors és atomkirály :D

A szoftver: 2.2.2 -essel kaptam kézhez, első öt perc nyomogatás után lefagyott :D
Következő nap rátettem a 2.3 -as Gingerbread -et és azóta is tökéletesen működik, semmi hiba nem jelentkezett nálam azóta sem. Nekem nem zörög ott hátul semmi :)

Viszont nekem is lenne egy kérdésem:
4 Gb. -os memóriakártyáról a képeket és a videókat nem tudom átmásolni a számítógépen a telefonról a számítógépre, mert azt írja, hogy szüntessem meg az írásvédettséget. Mi lehet a probléma?

A másik kérdésem pedig Memóriakártyára lehet telepíteni programokat? Mert pl. nekem nem engedte feltelepíteni az egyik game -et, mert alapból azt írja, hogy a belső memórián nincs elegendő hely (a letöltése előtt). Amúgy ott is van hely, úgyhogy nem értem mi van :) ?
The Walking Dead

Nem elérhető knimail

• PFC Fan
  • PDA: pékilenckilencven LG
  • PDA ROM: "Mézesmadzag"
« Reply #939 Dátum: 2012, 01 10, 20:51:43 »
Sziasztok!

Egy hete frissítettem a 2.3.4  V20L-re az LG Pc Suite-ről.
Tudni kell, hogy ez a telefon eddig csak "legálisan volt frissítve (nincs root, stb).
A tapasztalatom az, hogy jobban merül az aksi és szinte semmi változást nem veszek észre, hogy gyorsabb vagy akadozás mentesek lennének a futó programok!!! Sz.tem egy nagy vakítás ez a "Mézesmadzag szoftver frissítés. Sz A-rabb lett a telefonom mint volt a 2.2.2 V10D vel!
Igaz, legalább a fagyások megszüntek, de semmi másba nem találtam változást!....ja az aksi és wifi ikonok felül zöld színűek lettek.
Egy másik probléma!  Az APN On-Off ennél a szoftver verziónál nem működik!! Nem tudom megszakítani a hálózatot, amire leginkább akkor van csak szükség mikor a játék progiknál felugranak a reklámok! Marha zavaró!
Tud valaki az APN On-Off helyett valamit, ami hasonlóan működik?!
És az aksi? Másoknál is ilyen gyenge lett?
A futó alkalmazásokban szinte minden fölösleges dolgot kikapcsolok és mégis a tegnapi tapasztalatom az volt, hogy este 23:00-kor lefeküdtem, reggel 06:00-ig a 100%-os töltöttségből már csak 69% maradt!
Pedig semmi nem fut a háttérben!....ilyet?

Köszi a válaszokat előre, ha tudtok valami okosat!

Nem elérhető abalazs

• PDA: SGS3
« Reply #940 Dátum: 2012, 01 10, 21:10:45 »
Nem a telefon népszerűségét akarom rontani, de nekem nem jött be. kb 3 hónapja vettem, ebből 1,5-et volt szervizben. Most is ott van, de már sikerült elérni, hogy alaplapot cserélnek benne. A hiba, hogy fagyás után nem tudtam bekapcsolni órákig. Ha sikerült is, akkor reboot, vagy ismét fagyás. Sikerült megörökítenem is, mert a bolt ahonnan vettem, nem hitte el. Mikor csak szimplán telefonálásra használtam, akkor semmi gond nem volt vele, aztán gondolt egyet, és jött a fagyi. Itt a video:http://www.youtube.com/watch?v=fBFpANqbUw0

Nem elérhető toca

• Navigáció / Navigation: Asus MyPal A626, iGO8
  • PDA: lg optimus 2x
  • PDA ROM: lgp990-v20r, Android v2.3.4
« Reply #941 Dátum: 2012, 01 10, 22:29:28 »
Háááát, gondolkodtam, hogy leírjam-e, de mivel kérdezték is, hát megteszem.
A magam részéről elégedetlen vagyok. Hardver-paramétereit, kijelzőméretét, kivitelét, árát tekintve ez egy felső kategóriás telefon. Ehhez képest rengeteg bosszúságot okozott és okoz még most is nap mint nap. (Április óta van meg, mondhatom, hogy belaktam, megismertem.) Sok-sok fagyás, laggolás, fc, újraindulás.
Csak kiváncsiságból kipróbáltam az előbb: a lockscreentől addig, hogy hívást tudjak indítani a névjegyzékből, 28 mp telt el. Ha majd újraindítom, talán visszaáll a normális működés - egy darabig. Legutóbb karácsonykor (mért is ne az ünnepek alatt, amikor még ügyfélszolgálat sincs nyitva) több, mint egy napig se sms, se telefonhívás-fogadás nem működött. Nem sírok, csak mondom, a munkámból adódóan akkor is szükség lett volna rá, k.rva kellemetlen volt. Ünnepek között kicserélték a sim-kártyát, mondván, azzal volt a baj. Hát nem, mert az újjal is csinálta már. Felesleges dolgokat nem telepítek rá, csak ami kell, és minden free, vagy jogtiszta. Az SPB Shell-re gyanakodtam (erre mondhatjátok, hogy felesleges csicsa, de jól néz ki, na jó, ez az egyetlen felesleges ::P), de kijött hozzá a frissítés a mézeskalácsra, és azóta sincs változás.
Most még megpróbálom újra telepíteni, aztán, ha nem segít, akkor előbb-utóbb megválok tőle. Még egy adalék: 1 hónapos sem volt még, szokatlan volt, fotelban ültem, kicsúszott a kezemből, a parkettára esett max. fél m-ről, szilánkosra tört. Gorillaglass, b.azmeg. Kijelzőcsere.
Sokan dicsérik a készüléket, irigykedve látom-hallom-olvasom őket. És akkor még nem beszéltem az LG elegáns hozzáállásáról szoftverfrissítés tekintetében. Pedig a Gingerbread tényleg jót tett neki. Összehasonlítási alapom nincs, hasonló kategóriájú telefonom ezen kívül nem volt, de nekem több LG készülékem mostanában nem lesz, Uff.

Nem elérhető zorromoto

« Reply #942 Dátum: 2012, 01 11, 07:17:14 »
Köszönöm hogy leírtátok a dolgokat.Végigolvasva az eddigieket úgy látom hogy több volt a negatívum mint a pozitivum.Pedig ez egy nagyon szép és anyagminőségileg is számomra tökéletes telefon lenne (szerintem a Samuékat veri simán),de megbízhatóságilag nincs a toppon.Mellesleg a hozzászólók nagy része azóta SGS II-re váltott.Azért ez is elárul valamit.Pedig úgy szeretném magam meggyőzni ,hogy nekem ez kell.......

Nem elérhető Syd69

• Support-ER
  • PDA: LG Nexus 4
  • PDA ROM: gyári - gondolom :D
« Reply #943 Dátum: 2012, 01 11, 09:05:36 »
Enyém a GPS-probléma kivételével szinte jó (majdnem hibátlant írtam :oops:)
You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Syd69

• Support-ER
« Reply #944 Dátum: 2012, 01 11, 09:11:48 »

A másik kérdésem pedig Memóriakártyára lehet telepíteni programokat? Mert pl. nekem nem engedte feltelepíteni az egyik game -et, mert alapból azt írja, hogy a belső memórián nincs elegendő hely (a letöltése előtt). Amúgy ott is van hely, úgyhogy nem értem mi van :) ?
Telepíteni nem, "csak" áthelyezni SD-re (beállítások - alkalmazások - alkalmazások kezelése - kiválasztod melyik - Áthelyezés SD kártyára (nem kell app2SD és társaival bajlódni))
You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető plazy

• Privát honlap
« Reply #945 Dátum: 2012, 01 11, 12:38:46 »
Félreértés ne essen én nem akarok senkit rábeszélni, és azt sem mondom hogy a többiek lehúzása nem jogos, de én azt mondom hogy nálam jól működik (lehet irigykedni a telefonomra :-) ) És a hozzászólásaimmal az elégedetlenek által tapasztalt hibákat szeretném megszüntetni, ezzel növelve az elégedettségüket. Pedig nincs részesedésem az lg-nél sajnos :-)

Valamit azt sem szeretném hogy az én véleményem alapján vesz vagy nem vesz valaki ilyen telefont. Nem akarok bűnbak sem lenni.

Toca! Szerintem egy 80eft-s telefon nem számít felső kategóriásnak mikor szép számmal vannak 120eft felett is telefonok pl. sgs2. De ettől még egyetértek hogy annál jobb telefon hogy megbízhatatlan legyen. Az spb shellre nyugodtan gyanakodhatsz is :-) Nekem az a véleményem hogy minden parasztvakító dizájn funkcióért súlyos árat kell fizetni. (egyébként nemek is van ilyen ilyen parasztvakító cuccom, csak hogy szebb legyen a dolog, de a spb shellt nem próbáltam) Ha leszeded akkor is fura a telefon viselkedése? (talán említettem régebben hogy nekem egy launcher okozott anomáliákat, de mióta leszoktam róla azóta semmi gáz)
(Egyébként nekem kb. 5 mp hívást indítani a képernyőzártól számolva, persze csak akkor ha a névjegyzék elején van az illető akit hívni akarok. De az egyik képernyőre van kirakva a gyors-hívás listám :-) HA azt hinnéd hogy biztos most indítottam újra a telefont akkor azt kell mondjam hogy dec. 28-án volt kikapcsolva és lett újraindítva amikor egy fürdőben voltam és kikapcsoltam)
A gorlillaüvegre nem tudok mit írni. Nekem egyszer autóból kiszálláskor esett ki a zsebemből. Nem tör el. Biztos szerencsésen esett :-)

Az én akksim elég jól bírja pedig használva van (napközben wifin lóg, gmail-t szinkronizál, gps folyamatosan bekapcsolva stb. már írtam róla hónapokkal ezelőtt.) Arra, hogy egy éjjel lemegy 31%-ot a töltöttségből arra több magyarázat is lehet, bár ismétlem a bevezetőben írtakat, nem védeni akarom a telefont, de egy bizonyos logika minden telefontípus esetén igaz lehet. Én úgy gondolkodom hogy sok erőforrást elvisz ha nem wifin hanem 2g-n 3g-n frissít a telefon (legyen szó lg-ról samsungról, htc-ről akármiről). Ezért én beállítottam hogy ha kikapcsol a kijelző de van wifi akkor a wifit ne szakítsa meg mert így pl. (éjjel) ha jön egy frissítés egy programra vagy email szinkron fut éjjel is, akkor azt nem 3g-n kell lefrissíteni ami többet szív ki az akkuból mintha ugyan ezt wifin tenné. Szerintem érthető hogy egy gyors wifin jobb letölteni 10-20-50megát éjjelente mint a lassú 2g-n 3g-n.
Persze ha minden éjjel ennyit merül akkor nem a frissítés a probléma. Nekem minden telefonomnál az volt a leginkább akksi-gyilkos ha a otthon (ahol amúgy is fos a térerő) olyan helyre tettem a telefont ahol nem volt térerő. A telefon meg percenként próbált (erősebb)jelet keresni és képes volt az régebbi nokiámat is lemeríteni 2-3 óra alatt pedig az aztán egy hétig bírta egy feltöltéssel! Szóval ilyen probléma is elképzelhető, hogy annak ellenére hogy azt hiszed hogy a telefonod hozzád hasonlóan alszik, lehet hogy elég erőteljesen dolgozik.

Olyan állapot amit itt többen említenek, hogy semmilyen progi nem fut, olyan egyszerűen nincs! Valamilyen program mindig fut. Launcher biztosan, widgetek, forgalomszámlálók stb. vagy pl egy időzítő ami 1-2-5 percenként megnézi van-e új levél, ébresztő program stb.stb.. És akkor itt direkt nem írtam azokról amik nem látszanak hogy futnak de mégis. (pl az egyik fps játék van annyira aljas hogy ha felteszek egy task killert akkor abban nem látszik, viszont ha az alkalmazás-managerben nézem akkor ott aktív a "kényszerített leállítás" gomb tehát még is fut.) Ezért én most már használom a cm7 egy eddig általam ismeretlen opciós lehetőségét, hogy a hosszú "vissza" gombbal bezárja az alkalmazást, nem csak a háttérbe dobja mint általában.

APN on-off. Én csak azt tudom hogy a cm7-ben az energiagazgálkodás nevű widget-re rá lehet tenni, és működik is. A gyári romoknál sajna nem tudom.

Az hogy valakinek gyárihibás a telefonja és szervizben van jó darabig, az nem minősíti a telefont, mert ez mindenhol megtörténik még a hiperszuper iphonnal is lehet ilyen történet olvasni.

Amiket leírtam "eszmefuttatásokat" azokat szerintem mindenkinek, minden telefon esetében érdemes szem előtt tartani! Az nem típusfüggő hogy a gyenge térerő miatt sokat kell (bármilyen típusú) telefonnak erőlködnie akkor lemerül. Az sem telefonfüggő, hogy a dizájnos mozgó háttér vagy folyamatosan memóriában tartott alkalmazások (gmail, facebook, térkép, location stb.), vagy a rosszul optimalizált alkalmazások nagyon merítik a telefont.
Azt is többeknek elmondom hogy az android "nagy szabadságáért" és a sok androidot futtató típusért, azzal kell fizetnünk, hogy a marketban nem teljeskörűen tesztelt alkalmazások vannak! Nincsenek minden telefonra letesztelve, és lehet hogy az spb shell az egyik típusú telefonon jó fut, az lg-n meg x-aktákat produkál. És ez fordítva is igaz: lehet hogy egy játék az lg-n rezzenéstelenül fut másik hasonló erősségűn meg szaggat. Sajnos itt nem lehet azt megtenni amit a apple -szerintem nagyon helyesen- csinál hogy az ottani marketba (store-ba) csak olyan programokat enged feltenni amit az összes ios-t futtató eszközön le lett tesztelve és jól is fut. Ők meg tudják tenni hisz 2db oprendszerről és kb 5 kölünböző eszközről beszélünk, míg az androidnak van vagy 5 verziója, és a futtató eszközökből meg van vagy 100db fajta.

És sokaknak javaslom, hogyha arra van eszük/szándékuk/tudásuk hogy dizájnelemeket, más telefonról átportolt alkalmazásokat, megbízhatatlan forrásból származó app-okat  feltesznek (márpedig mindenki ilyeneket tesz fel), rootolnak és egyéb huncutságokat követnek el, akkor nyugodtan próbáljak ki egy custom rom-ot, azzal a kívánságai(n)k jobban meg lesznek támogatva. Jobban/stabilabban fog futni a dizájnos tárcsázó, vagy szebbek lesznek az ikonok, nagyobb beállítási szabadságot kap az ember a hardverrel kapcsolatot beállításoknál stb.

A neten minden elérhető ebben a témában, akinek nem megy az angol, annak is sok minden megtalálható magyarul. Az egyetlen fontos hogy ne mindig mindent ugyan úgy csináljanak! Ha telepít az ember egy romot, mert az előző nem volt jó, akkor ne pakolja vissza automatikusan ugyanazokat a progikat mint előtte mert lehet hogy közöttük van a hiba okozója, és ha most felteszi akkor ezt a rendszert is "lebéníthatja" vele.

Legyen mindig az emberben egy egészséges kételkedés a programok iránt és a telefon iránt is. De túl sokan mondják hogy jó telefon-ez ahhoz hogy valaki a hardver hibájára kenje egyből a baját. Sokkal többen mondják hogy a telenor szoftvere szar, hogy némelyik alkalmazás a rossz. Itt a fórumon meg nyilván csak azok avnnak akiknek bajuk van vele vagy megszállottan segíteni akarnak. Gondolom akinek a telefonja megfelelő az nem keresgél a neten romokat stb-ket, hanem csak megelégedéssel használja a telefont.

Továbbra is azt mondom hogy nem kell túlmisztifikálni, ha valaki akarja akkor vegye meg, használja, és ha nem tetszik vagy nem váltja be a hozzá fűzött reményeket akkor nyugodtan adja el, nem fog sokat bukni rajta. (persze ez akkor igaz ha nem szolgáltatófüggő telefont vesz az ember, de azt a fórum alapján állíthatom: sokkal jobban megéri gyárilag független telefont venni!)EZ sem jobb vagy rosszabb telefon összességében mit bármelyik másik.

üdv
plazy
ui.: bocs, hogy hosszan írtam, nem akartam senkit untatni, meg az ebédidőm is elment. Amit fent leírtam azt többeknek leírtam privátban is anno.

Nem elérhető Syd69

• Support-ER
« Reply #946 Dátum: 2012, 01 11, 18:11:41 »

APN on-off. Én csak azt tudom hogy a cm7-ben az energiagazgálkodás nevű widget-re rá lehet tenni, és működik is. A gyári romoknál sajna nem tudom.

Az ilyen nevű ingyenes (!) widget mintha jól működne a gyári rendszeren.

Nem elérhető plazy

• Privát honlap
« Reply #947 Dátum: 2012, 01 11, 20:04:55 »
Az ilyen nevű ingyenes (!) widget mintha jól működne a gyári rendszeren.
Nincs kizárva hogy ez alap romnak is a "része" :-)

Nem elérhető zorromoto

« Reply #948 Dátum: 2012, 01 11, 21:27:16 »
Félreértés ne essen én nem akarok senkit rábeszélni, és azt sem mondom hogy a többiek lehúzása nem jogos, de én azt mondom hogy nálam jól működik (lehet irigykedni a telefonomra :-) ) És a hozzászólásaimmal az elégedetlenek által tapasztalt hibákat szeretném megszüntetni, ezzel növelve az elégedettségüket. Pedig nincs részesedésem az lg-nél sajnos :-)

Valamit azt sem szeretném hogy az én véleményem alapján vesz vagy nem vesz valaki ilyen telefont. Nem akarok bűnbak sem lenni.

Toca! Szerintem egy 80eft-s telefon nem számít felső kategóriásnak mikor szép számmal vannak 120eft felett is telefonok pl. sgs2. De ettől még egyetértek hogy annál jobb telefon hogy megbízhatatlan legyen. Az spb shellre nyugodtan gyanakodhatsz is :-) Nekem az a véleményem hogy minden parasztvakító dizájn funkcióért súlyos árat kell fizetni. (egyébként nemek is van ilyen ilyen parasztvakító cuccom, csak hogy szebb legyen a dolog, de a spb shellt nem próbáltam) Ha leszeded akkor is fura a telefon viselkedése? (talán említettem régebben hogy nekem egy launcher okozott anomáliákat, de mióta leszoktam róla azóta semmi gáz)
(Egyébként nekem kb. 5 mp hívást indítani a képernyőzártól számolva, persze csak akkor ha a névjegyzék elején van az illető akit hívni akarok. De az egyik képernyőre van kirakva a gyors-hívás listám :-) HA azt hinnéd hogy biztos most indítottam újra a telefont akkor azt kell mondjam hogy dec. 28-án volt kikapcsolva és lett újraindítva amikor egy fürdőben voltam és kikapcsoltam)
A gorlillaüvegre nem tudok mit írni. Nekem egyszer autóból kiszálláskor esett ki a zsebemből. Nem tör el. Biztos szerencsésen esett :-)

Az én akksim elég jól bírja pedig használva van (napközben wifin lóg, gmail-t szinkronizál, gps folyamatosan bekapcsolva stb. már írtam róla hónapokkal ezelőtt.) Arra, hogy egy éjjel lemegy 31%-ot a töltöttségből arra több magyarázat is lehet, bár ismétlem a bevezetőben írtakat, nem védeni akarom a telefont, de egy bizonyos logika minden telefontípus esetén igaz lehet. Én úgy gondolkodom hogy sok erőforrást elvisz ha nem wifin hanem 2g-n 3g-n frissít a telefon (legyen szó lg-ról samsungról, htc-ről akármiről). Ezért én beállítottam hogy ha kikapcsol a kijelző de van wifi akkor a wifit ne szakítsa meg mert így pl. (éjjel) ha jön egy frissítés egy programra vagy email szinkron fut éjjel is, akkor azt nem 3g-n kell lefrissíteni ami többet szív ki az akkuból mintha ugyan ezt wifin tenné. Szerintem érthető hogy egy gyors wifin jobb letölteni 10-20-50megát éjjelente mint a lassú 2g-n 3g-n.
Persze ha minden éjjel ennyit merül akkor nem a frissítés a probléma. Nekem minden telefonomnál az volt a leginkább akksi-gyilkos ha a otthon (ahol amúgy is fos a térerő) olyan helyre tettem a telefont ahol nem volt térerő. A telefon meg percenként próbált (erősebb)jelet keresni és képes volt az régebbi nokiámat is lemeríteni 2-3 óra alatt pedig az aztán egy hétig bírta egy feltöltéssel! Szóval ilyen probléma is elképzelhető, hogy annak ellenére hogy azt hiszed hogy a telefonod hozzád hasonlóan alszik, lehet hogy elég erőteljesen dolgozik.

Olyan állapot amit itt többen említenek, hogy semmilyen progi nem fut, olyan egyszerűen nincs! Valamilyen program mindig fut. Launcher biztosan, widgetek, forgalomszámlálók stb. vagy pl egy időzítő ami 1-2-5 percenként megnézi van-e új levél, ébresztő program stb.stb.. És akkor itt direkt nem írtam azokról amik nem látszanak hogy futnak de mégis. (pl az egyik fps játék van annyira aljas hogy ha felteszek egy task killert akkor abban nem látszik, viszont ha az alkalmazás-managerben nézem akkor ott aktív a "kényszerített leállítás" gomb tehát még is fut.) Ezért én most már használom a cm7 egy eddig általam ismeretlen opciós lehetőségét, hogy a hosszú "vissza" gombbal bezárja az alkalmazást, nem csak a háttérbe dobja mint általában.

Az hogy valakinek gyárihibás a telefonja és szervizben van jó darabig, az nem minősíti a telefont, mert ez mindenhol megtörténik még a hiperszuper iphonnal is lehet ilyen történet olvasni.

Amiket leírtam "eszmefuttatásokat" azokat szerintem mindenkinek, minden telefon esetében érdemes szem előtt tartani! Az nem típusfüggő hogy a gyenge térerő miatt sokat kell (bármilyen típusú) telefonnak erőlködnie akkor lemerül. Az sem telefonfüggő, hogy a dizájnos mozgó háttér vagy folyamatosan memóriában tartott alkalmazások (gmail, facebook, térkép, location stb.), vagy a rosszul optimalizált alkalmazások nagyon merítik a telefont.
Azt is többeknek elmondom hogy az android "nagy szabadságáért" és a sok androidot futtató típusért, azzal kell fizetnünk, hogy a marketban nem teljeskörűen tesztelt alkalmazások vannak! Nincsenek minden telefonra letesztelve, és lehet hogy az spb shell az egyik típusú telefonon jó fut, az lg-n meg x-aktákat produkál. És ez fordítva is igaz: lehet hogy egy játék az lg-n rezzenéstelenül fut másik hasonló erősségűn meg szaggat. Sajnos itt nem lehet azt megtenni amit a apple -szerintem nagyon helyesen- csinál hogy az ottani marketba (store-ba) csak olyan programokat enged feltenni amit az összes ios-t futtató eszközön le lett tesztelve és jól is fut. Ők meg tudják tenni hisz 2db oprendszerről és kb 5 kölünböző eszközről beszélünk, míg az androidnak van vagy 5 verziója, és a futtató eszközökből meg van vagy 100db fajta.

És sokaknak javaslom, hogyha arra van eszük/szándékuk/tudásuk hogy dizájnelemeket, más telefonról átportolt alkalmazásokat, megbízhatatlan forrásból származó app-okat  feltesznek (márpedig mindenki ilyeneket tesz fel), rootolnak és egyéb huncutságokat követnek el, akkor nyugodtan próbáljak ki egy custom rom-ot, azzal a kívánságai(n)k jobban meg lesznek támogatva. Jobban/stabilabban fog futni a dizájnos tárcsázó, vagy szebbek lesznek az ikonok, nagyobb beállítási szabadságot kap az ember a hardverrel kapcsolatot beállításoknál stb.

A neten minden elérhető ebben a témában, akinek nem megy az angol, annak is sok minden megtalálható magyarul. Az egyetlen fontos hogy ne mindig mindent ugyan úgy csináljanak! Ha telepít az ember egy romot, mert az előző nem volt jó, akkor ne pakolja vissza automatikusan ugyanazokat a progikat mint előtte mert lehet hogy közöttük van a hiba okozója, és ha most felteszi akkor ezt a rendszert is "lebéníthatja" vele.

Legyen mindig az emberben egy egészséges kételkedés a programok iránt és a telefon iránt is. De túl sokan mondják hogy jó telefon-ez ahhoz hogy valaki a hardver hibájára kenje egyből a baját. Sokkal többen mondják hogy a telenor szoftvere szar, hogy némelyik alkalmazás a rossz. Itt a fórumon meg nyilván csak azok avnnak akiknek bajuk van vele vagy megszállottan segíteni akarnak. Gondolom akinek a telefonja megfelelő az nem keresgél a neten romokat stb-ket, hanem csak megelégedéssel használja a telefont.

Továbbra is azt mondom hogy nem kell túlmisztifikálni, ha valaki akarja akkor vegye meg, használja, és ha nem tetszik vagy nem váltja be a hozzá fűzött reményeket akkor nyugodtan adja el, nem fog sokat bukni rajta. (persze ez akkor igaz ha nem szolgáltatófüggő telefont vesz az ember, de azt a fórum alapján állíthatom: sokkal jobban megéri gyárilag független telefont venni!)EZ sem jobb vagy rosszabb telefon összességében mit bármelyik másik.

üdv
plazy
ui.: bocs, hogy hosszan írtam, nem akartam senkit untatni, meg az ebédidőm is elment. Amit fent leírtam azt többeknek leírtam privátban is anno.

Osztom az eszmefuttatásod.Galaxy s -el való házasságom ideje alatt már végigjártam szinte az összes DOc ROM-ot.S mivel tetszett a kihívás így úgy néz ki hogy bevállalom és beleugrok egy LG-be.Sok youtube-s videón nagyon jól tejesít a masina főleg az 1,5 ghz órajelen ami persze extrém ,de sztem 1,2 az vállalható.
Apropó: ice cream-ot még nem tolt fel senki?

Nem elérhető toca

• Navigáció / Navigation: Asus MyPal A626, iGO8
  • PDA: lg optimus 2x
  • PDA ROM: lgp990-v20r, Android v2.3.4
« Reply #949 Dátum: 2012, 01 11, 22:12:27 »
"Szerintem egy 80eft-s telefon nem számít felső kategóriásnak"
Ez a telefon bőven 100eFt felett volt hajdanán, mikor megjelent. Én akkor vettem, úgy vélem, bőven belefér(t) a felső kategóriába...
"Az spb shellre nyugodtan gyanakodhatsz is"
Mielőtt azt a nem kis pénzt kifizettem az spb-ért, természetesen utánaolvastam a marketes értékelések között, optimus 2x-en nem jeleztek hibát, dicsérték. Persze, hogy kipróbáltam a telefont az spb nélkül is, (mondom, hogy gyanakodtam rá), de semmi változást nem tapasztaltam. Még csak nem is laggolt kevésbé. Ezeket a megpróbáltatásokat azért erőből is megoldja a vas.
A Gorilla Glas példát csak azért hoztam fel, mert ezeknek a telefonoknak az esetében is erősen dolgozik a PV-faktor. Köztudottan sérülékeny ez az üveg az oldalirányú ütésekre, nálam is ez történt. Csak annyit ezzel kapcsolatban, hogy a francért nem lehet robosztusabbra készíteni egy ilyen használati tárgyat?  Könyörgöm, ez nem ékszer, vagy dísztárgy, használni szeretném, amibe belefér egyszer-egyszer, hogy uram bocsá' lepottyan. (Egyszer, még az elmúlt évezredben "repesztettem" lefelé egy lejtőn biciklivel, kb. 45-50-nel, amikor kipottyant a zsebemből a telefon. a lejtő alján értem utol, 3 db-ban szedtem fel (telefon, hátlap, akksi). Csak úgy próbából összeraktam, bekapcsoltam, és működött, még hosszú ideig. Ja, megkarcolódott az oldalán, ahogy pattogott. Na, de érzem, hogy ez már demagógia...  >:(
Különben nem akarom túldimenzionálni a problémákat , általában elfogadhatóan működik a holmi, de ez azért ne legyen már érdem, pláne, ha nem is olyan nagyon néha meg nem.
Írtam: irigylem azokat, akiknek nincs különösebb gondjuk a cuccal. Ezek szerint Te is közéjük tartozol, Plazy  ;), a többiben meg egyetértünk.