Félreértés ne essen én nem akarok senkit rábeszélni, és azt sem mondom hogy a többiek lehúzása nem jogos, de én azt mondom hogy nálam jól működik (lehet irigykedni a telefonomra :-) ) És a hozzászólásaimmal az elégedetlenek által tapasztalt hibákat szeretném megszüntetni, ezzel növelve az elégedettségüket. Pedig nincs részesedésem az lg-nél sajnos :-)
Valamit azt sem szeretném hogy az én véleményem alapján vesz vagy nem vesz valaki ilyen telefont. Nem akarok bűnbak sem lenni.
Toca! Szerintem egy 80eft-s telefon nem számít felső kategóriásnak mikor szép számmal vannak 120eft felett is telefonok pl. sgs2. De ettől még egyetértek hogy annál jobb telefon hogy megbízhatatlan legyen. Az spb shellre nyugodtan gyanakodhatsz is :-) Nekem az a véleményem hogy minden parasztvakító dizájn funkcióért súlyos árat kell fizetni. (egyébként nemek is van ilyen ilyen parasztvakító cuccom, csak hogy szebb legyen a dolog, de a spb shellt nem próbáltam) Ha leszeded akkor is fura a telefon viselkedése? (talán említettem régebben hogy nekem egy launcher okozott anomáliákat, de mióta leszoktam róla azóta semmi gáz)
(Egyébként nekem kb. 5 mp hívást indítani a képernyőzártól számolva, persze csak akkor ha a névjegyzék elején van az illető akit hívni akarok. De az egyik képernyőre van kirakva a gyors-hívás listám :-) HA azt hinnéd hogy biztos most indítottam újra a telefont akkor azt kell mondjam hogy dec. 28-án volt kikapcsolva és lett újraindítva amikor egy fürdőben voltam és kikapcsoltam)
A gorlillaüvegre nem tudok mit írni. Nekem egyszer autóból kiszálláskor esett ki a zsebemből. Nem tör el. Biztos szerencsésen esett :-)
Az én akksim elég jól bírja pedig használva van (napközben wifin lóg, gmail-t szinkronizál, gps folyamatosan bekapcsolva stb. már írtam róla hónapokkal ezelőtt.) Arra, hogy egy éjjel lemegy 31%-ot a töltöttségből arra több magyarázat is lehet, bár ismétlem a bevezetőben írtakat, nem védeni akarom a telefont, de egy bizonyos logika minden telefontípus esetén igaz lehet. Én úgy gondolkodom hogy sok erőforrást elvisz ha nem wifin hanem 2g-n 3g-n frissít a telefon (legyen szó lg-ról samsungról, htc-ről akármiről). Ezért én beállítottam hogy ha kikapcsol a kijelző de van wifi akkor a wifit ne szakítsa meg mert így pl. (éjjel) ha jön egy frissítés egy programra vagy email szinkron fut éjjel is, akkor azt nem 3g-n kell lefrissíteni ami többet szív ki az akkuból mintha ugyan ezt wifin tenné. Szerintem érthető hogy egy gyors wifin jobb letölteni 10-20-50megát éjjelente mint a lassú 2g-n 3g-n.
Persze ha minden éjjel ennyit merül akkor nem a frissítés a probléma. Nekem minden telefonomnál az volt a leginkább akksi-gyilkos ha a otthon (ahol amúgy is fos a térerő) olyan helyre tettem a telefont ahol nem volt térerő. A telefon meg percenként próbált (erősebb)jelet keresni és képes volt az régebbi nokiámat is lemeríteni 2-3 óra alatt pedig az aztán egy hétig bírta egy feltöltéssel! Szóval ilyen probléma is elképzelhető, hogy annak ellenére hogy azt hiszed hogy a telefonod hozzád hasonlóan alszik, lehet hogy elég erőteljesen dolgozik.
Olyan állapot amit itt többen említenek, hogy semmilyen progi nem fut, olyan egyszerűen nincs! Valamilyen program mindig fut. Launcher biztosan, widgetek, forgalomszámlálók stb. vagy pl egy időzítő ami 1-2-5 percenként megnézi van-e új levél, ébresztő program stb.stb.. És akkor itt direkt nem írtam azokról amik nem látszanak hogy futnak de mégis. (pl az egyik fps játék van annyira aljas hogy ha felteszek egy task killert akkor abban nem látszik, viszont ha az alkalmazás-managerben nézem akkor ott aktív a "kényszerített leállítás" gomb tehát még is fut.) Ezért én most már használom a cm7 egy eddig általam ismeretlen opciós lehetőségét, hogy a hosszú "vissza" gombbal bezárja az alkalmazást, nem csak a háttérbe dobja mint általában.
APN on-off. Én csak azt tudom hogy a cm7-ben az energiagazgálkodás nevű widget-re rá lehet tenni, és működik is. A gyári romoknál sajna nem tudom.
Az hogy valakinek gyárihibás a telefonja és szervizben van jó darabig, az nem minősíti a telefont, mert ez mindenhol megtörténik még a hiperszuper iphonnal is lehet ilyen történet olvasni.
Amiket leírtam "eszmefuttatásokat" azokat szerintem mindenkinek, minden telefon esetében érdemes szem előtt tartani! Az nem típusfüggő hogy a gyenge térerő miatt sokat kell (bármilyen típusú) telefonnak erőlködnie akkor lemerül. Az sem telefonfüggő, hogy a dizájnos mozgó háttér vagy folyamatosan memóriában tartott alkalmazások (gmail, facebook, térkép, location stb.), vagy a rosszul optimalizált alkalmazások nagyon merítik a telefont.
Azt is többeknek elmondom hogy az android "nagy szabadságáért" és a sok androidot futtató típusért, azzal kell fizetnünk, hogy a marketban nem teljeskörűen tesztelt alkalmazások vannak! Nincsenek minden telefonra letesztelve, és lehet hogy az spb shell az egyik típusú telefonon jó fut, az lg-n meg x-aktákat produkál. És ez fordítva is igaz: lehet hogy egy játék az lg-n rezzenéstelenül fut másik hasonló erősségűn meg szaggat. Sajnos itt nem lehet azt megtenni amit a apple -szerintem nagyon helyesen- csinál hogy az ottani marketba (store-ba) csak olyan programokat enged feltenni amit az összes ios-t futtató eszközön le lett tesztelve és jól is fut. Ők meg tudják tenni hisz 2db oprendszerről és kb 5 kölünböző eszközről beszélünk, míg az androidnak van vagy 5 verziója, és a futtató eszközökből meg van vagy 100db fajta.
És sokaknak javaslom, hogyha arra van eszük/szándékuk/tudásuk hogy dizájnelemeket, más telefonról átportolt alkalmazásokat, megbízhatatlan forrásból származó app-okat feltesznek (márpedig mindenki ilyeneket tesz fel), rootolnak és egyéb huncutságokat követnek el, akkor nyugodtan próbáljak ki egy custom rom-ot, azzal a kívánságai(n)k jobban meg lesznek támogatva. Jobban/stabilabban fog futni a dizájnos tárcsázó, vagy szebbek lesznek az ikonok, nagyobb beállítási szabadságot kap az ember a hardverrel kapcsolatot beállításoknál stb.
A neten minden elérhető ebben a témában, akinek nem megy az angol, annak is sok minden megtalálható magyarul. Az egyetlen fontos hogy ne mindig mindent ugyan úgy csináljanak! Ha telepít az ember egy romot, mert az előző nem volt jó, akkor ne pakolja vissza automatikusan ugyanazokat a progikat mint előtte mert lehet hogy közöttük van a hiba okozója, és ha most felteszi akkor ezt a rendszert is "lebéníthatja" vele.
Legyen mindig az emberben egy egészséges kételkedés a programok iránt és a telefon iránt is. De túl sokan mondják hogy jó telefon-ez ahhoz hogy valaki a hardver hibájára kenje egyből a baját. Sokkal többen mondják hogy a telenor szoftvere szar, hogy némelyik alkalmazás a rossz. Itt a fórumon meg nyilván csak azok avnnak akiknek bajuk van vele vagy megszállottan segíteni akarnak. Gondolom akinek a telefonja megfelelő az nem keresgél a neten romokat stb-ket, hanem csak megelégedéssel használja a telefont.
Továbbra is azt mondom hogy nem kell túlmisztifikálni, ha valaki akarja akkor vegye meg, használja, és ha nem tetszik vagy nem váltja be a hozzá fűzött reményeket akkor nyugodtan adja el, nem fog sokat bukni rajta. (persze ez akkor igaz ha nem szolgáltatófüggő telefont vesz az ember, de azt a fórum alapján állíthatom: sokkal jobban megéri gyárilag független telefont venni!)EZ sem jobb vagy rosszabb telefon összességében mit bármelyik másik.
üdv
plazy
ui.: bocs, hogy hosszan írtam, nem akartam senkit untatni, meg az ebédidőm is elment. Amit fent leírtam azt többeknek leírtam privátban is anno.