2024, 12 21, 10:08:38

Szerző Téma: LG Optimus 2X tapasztalatok, általános beszélgetés  (Megtekintve 209920 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető Syd69

• Support-ER
  • Nem: Férfi
  • PDA: LG Nexus 4
  • PDA ROM: gyári - gondolom :D
Re: LG Optimus 2X tapasztalatok, általános beszélgetés
« Reply #950 Dátum: 2012, 01 12, 09:09:53 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Nincs kizárva hogy ez alap romnak is a "része" :-)
Marketről szedtem: You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Arpi82

• PFC Fan
  • PDA: LG P990
  • PDA ROM: 2.3.4
« Reply #951 Dátum: 2012, 01 12, 12:11:57 »
Sziasztok

Tegnap este frissítettem a gingerbread-re, és ebben nincs magyar nyelvű menü :/
Nem tudjátok, hogy hogy tudnék rá varázsolni egyet?
Csak mert jelenleg az sms és egyéb szöveg beviteli funkcióknál is csak angol szavakatdob fel :/

Köszi előre is :)

Nem elérhető limahl

• Support-ER
  • Örökös tag
  • PDA: Samsung note 10 +
« Reply #952 Dátum: 2012, 01 12, 14:14:52 »
Sziasztok

Tegnap este frissítettem a gingerbread-re, és ebben nincs magyar nyelvű menü :/
Nem tudjátok, hogy hogy tudnék rá varázsolni egyet?
Csak mert jelenleg az sms és egyéb szöveg beviteli funkcióknál is csak angol szavakatdob fel :/

Köszi előre is :)

és proszáltad már a nyelv-nél beállitani magyarra?  mert kéne szerintem lenni benne.ha europai romot raktál fel.

Nem elérhető plazy

• Privát honlap
  • Navigáció / Navigation: AirisT620
  • PDA: LG O2X (P990)
  • PDA ROM: 4.0.4, bb: 1035.21_20121130 IMM76L.LG-P990-P99030A.1211302332
« Reply #953 Dátum: 2012, 01 12, 17:53:23 »
Toca. Szerintem nem úgy értetted mint ahogy én írtam. :-) Kötekedés, irónia vagy negatív érzés egy szál sem volt benne.
1., amikor én vettem akkor is 120eft körül volt. Egy iphone meg 220eFt. De kétségtelen hogy amikor még újdonság volt akkor tényleg felső-közép kategóriásnak sikerült beárazni. :-)
2., Gondoltam hogy utána néztél és nem találtál róla rosszat, nem kötekedésnek írtam. Engem is érdekel hogy mi okozhatja ugyan olyan hardverkörnyezetű és nagyon hasonló szoftverkörnyezetű telefonok esetében (azaz a te és az én telefonom esetében hogyan lehet) hogy az egyik jó a másik meg elfogadható a harmadik meg szar. De azt kell mondjam hogy az én problémáim mind megoldódtak szerencsére és ezért hajlamos vagyok azt hinni hogy a többi is megoldható. Az valóban nem normális hogy akárcsak egyszer is kifagyjon egy telefon, vagy akár csak egyszer is elfelejtsen ébreszteni, vagy egyszer is cserbenhagyjon. Én azt mondom hogy mindenre van magyarázat és a szoftverekben kell keresni a különbséget (bár lehet hogy a hardverben is van?!)

Arpi82!
Keress a fórumban, itt is volt ilyen probléma. Valszeg programmal frissítetted és a telefonod nem magyar. És van olyan rom amiben valóban nincs magyar nyelv.
(az hogy sms-kor nem magyar az meg azért van mert az épp aktuális keyboard app-od nem tud magyarul. VAn a neten ingyen is magyarul tudó.)

pal.
ui.: lenne igény egy olyan topic-ra ahova a homescreen képeket lehetne feltölteni? Csak hogy kinek hogy néz ki...

Nem elérhető zorromoto

« Reply #954 Dátum: 2012, 01 12, 22:06:37 »
Szevasztok.

Mától vagy nagyon szitkozódok vagy istenítek.Beálltam közétek.Remélem jó házasság lesz belőle  :taps:

Nem elérhető toca

• Navigáció / Navigation: Asus MyPal A626, iGO8
  • PDA: lg optimus 2x
  • PDA ROM: lgp990-v20r, Android v2.3.4
« Reply #955 Dátum: 2012, 01 13, 19:04:01 »
Kötekedés, irónia vagy negatív érzés egy szál sem volt benne.
Semmi kötekedést nem éreztem. Mindössze értetlenül állok bizonyos jelenségek (és szolgáltatói hozzáállás) előtt. Neked minden stimmel, nyilván más is a véleményed róla, és azt írod meg. Erre van a fórum.
(Ma pl. nálam sem volt gikszer, na erre varrj gombot! :D)
Zorromoto: Viel Spaß!

Nem elérhető zorromoto

« Reply #956 Dátum: 2012, 01 13, 23:46:23 »
Az első negatívum az az akku ki....szott  gyorsan merűl. A galaxy is megadta magát 1 nap alatt de erős használat mellett.
Tipp javaslat? Vagy ezt tudjam be a kis kapacitású aksinak plusz a 2 magoc procinak?

Amúgy eddig jól teszi a dolgát.

Nem elérhető TAR515

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: -
  • PDA: -
  • PDA ROM: -
« Reply #957 Dátum: 2012, 01 15, 01:59:08 »
Sziasztok,

Nemreg vettem egy 2X-et es meg vagyok vele elegedve. ( az aku kicsit nah ... de kulonben majdnem minden ok )  Az egyetlen dolog ami nem megy, (egyaltalan ) az a GPS. Nem talal jelet probaltam elvegezni a nokias hokusz pokuszt de ez sem segitett. Csak akkor tud meghatarozni a mapen ha kipipalom a halozati segitseget is, de az nem az igazi. Nagyon nagyon szeretnem ha menne a GPS, hagytam keresni jo sokat de semmi eredmeny. Kerlek ha tudna nekem valaki segiteni megkoszonnem. (Android 2.3.4 es van raja most )

Nem elérhető Syd69

• Support-ER
« Reply #958 Dátum: 2012, 01 15, 07:34:04 »
Sziasztok,

Nemreg vettem egy 2X-et es meg vagyok vele elegedve. ( az aku kicsit nah ... de kulonben majdnem minden ok )  Az egyetlen dolog ami nem megy, (egyaltalan ) az a GPS. Nem talal jelet probaltam elvegezni a nokias hokusz pokuszt de ez sem segitett. Csak akkor tud meghatarozni a mapen ha kipipalom a halozati segitseget is, de az nem az igazi. Nagyon nagyon szeretnem ha menne a GPS, hagytam keresni jo sokat de semmi eredmeny. Kerlek ha tudna nekem valaki segiteni megkoszonnem. (Android 2.3.4 es van raja most )
gps bekapcs telefon kikapcs telefon bekapcs - állítólag
You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Fidli

• PFC Fan
  • PDA ROM: lgp990-v10d
« Reply #959 Dátum: 2012, 01 15, 11:21:27 »
Sziasztok,

Az a problémám, hogy amikor rádugom a telefont gépre, akkor nem érzékeli a 8 GB-os külső SD kártyát, csak a telefon belső memóriáját, ami lassan betelik, és így nem tudok semmit rárakni, pedig a külső kártya még üres. Valaki tud megoldást erre?

Nem elérhető Syd69

• Support-ER
« Reply #960 Dátum: 2012, 01 15, 15:37:01 »
Sziasztok,

Az a problémám, hogy amikor rádugom a telefont gépre, akkor nem érzékeli a 8 GB-os külső SD kártyát, csak a telefon belső memóriáját, ami lassan betelik, és így nem tudok semmit rárakni, pedig a külső kártya még üres. Valaki tud megoldást erre?
Képernyőt nézted?

Adattár-at engedélyezted?

Nem elérhető Fidli

• PFC Fan
« Reply #961 Dátum: 2012, 01 15, 17:53:48 »
Képernyőt nézted?

Adattár-at engedélyezted?
Engedélyeztem, de így se akarja felismerni a gép, csak a belső memóriát :(

Nem elérhető toca

« Reply #962 Dátum: 2012, 01 15, 19:53:53 »
Sziasztok,

Androidos fájlkezelővel a telefonról látod (pl. Astro)?
Ha van kártyaolvasód, és azzal csatlakoztatod, akkor felismeri a számítógéped?
Milyen fájlrendszerre van formázva a kártya? (Formázva van-e egyáltalán?)
Milyen márkájú a kártya?

Nem elérhető Fidli

• PFC Fan
« Reply #963 Dátum: 2012, 01 16, 14:31:25 »
Androidos fájlkezelővel a telefonról látod (pl. Astro)?
Ha van kártyaolvasód, és azzal csatlakoztatod, akkor felismeri a számítógéped?
Milyen fájlrendszerre van formázva a kártya? (Formázva van-e egyáltalán?)
Milyen márkájú a kártya?
Nagy nehezen sikerült felismernie, formáztam, így már működik, köszi!

Nem elérhető bedarob

• PDA: LG Optimus 2x P990
  • PDA ROM: V20L - 0725
« Reply #964 Dátum: 2012, 01 16, 17:32:51 »
Sziasztok,

Szintén ez a problémám... a gps be, telefon ki-be kapcs. nem segít!! legalábbis nekem... utánanéztem 1-2 fórumban és többen panaszkodnak erre, mondván, h a 2.3.4-es gyári frissítés után jött elő ez a hiba (nekem is). nokiás beállítás sem segít. mi legyen??

Nem elérhető mzs1978

• PDA: motorola defy
« Reply #965 Dátum: 2012, 01 16, 21:37:22 »
Sziasztok,

nagyon unalmas már hogy mindenki az akura panaszkodik .
ki nem sza.. le  a napjaink 98% áramforrás közelben vagyunk(auto munka otthon akárhol)
ki a fa..t érdekel az aksi töltöm és késsz
a GPS nekem is szarakodik én arra gondoltom hogy sok progi használja és az lehet a kavarodáa oka
én Igo-t használok és csak néha tudom használni de beidegesedtem és vettem egy GPS-t

Nem elérhető toca

« Reply #966 Dátum: 2012, 01 16, 22:06:32 »
Szintén ez a problémám... a gps be, telefon ki-be kapcs. nem segít!! legalábbis nekem... utánanéztem 1-2 fórumban és többen panaszkodnak erre, mondván, h a 2.3.4-es gyári frissítés után jött elő ez a hiba (nekem is). nokiás beállítás sem segít. mi legyen??
Vissza is olvasgathatnátok néha... De ha lusták vagytok, megteszem helyettetek, pár oldallal elébb már leírtam a megoldást, most újra bemásolom, csak nektek ;)
Sokaknál jelentkezett ez a probléma, nálam is. A Nokia szerver használata nem biztos, hogy megoldás (ártani nem árt, valszeg hamarabb fog jelet - ha fog).
Próbáld a következőt (nálam működik):
> belépsz a rejtett menübe (tárcsázod ezt: 1809#*990#)
> GPS Test >System Settings >SULP Setting >SLP Auto Provision bepipál
> vissza a System Settings menübe > Misc. > Auto Cold start bepipál
> Home gomb, majd telefon újraindítása
> kimégy szabad levegőt szívni pár percre 
Egyébként   a barátod, én sem magamtól vagyok ilyen "okos", nekem is ő mondta.
@ mzs: látom, olvasgatsz  :taps:
Nem is vagyok kötekedő kedvemben ma  >:(

Nem elérhető bedarob

• PDA: LG Optimus 2x P990
  • PDA ROM: V20L - 0725
« Reply #967 Dátum: 2012, 01 17, 10:28:23 »
Köszönöm a segítséget, de sajnos ezt is próbáltam már és semmi... :( végignyálaztam az egész fórumot, hogy megoldást találjak de egyik sem jó. Valami filecserélős logos megoldást kerestem, de nem találtam sehol, régebben mintha ez lett volna a megoldás, vagy csak rosszul emlékszem?

Vissza is olvasgathatnátok néha... De ha lusták vagytok, megteszem helyettetek, pár oldallal elébb már leírtam a megoldást, most újra bemásolom, csak nektek ;)
Sokaknál jelentkezett ez a probléma, nálam is. A Nokia szerver használata nem biztos, hogy megoldás (ártani nem árt, valszeg hamarabb fog jelet - ha fog).

Nem elérhető Syd69

• Support-ER
« Reply #968 Dátum: 2012, 01 17, 12:33:27 »
Köszönöm a segítséget, de sajnos ezt is próbáltam már és semmi... :( végignyálaztam az egész fórumot, hogy megoldást találjak de egyik sem jó. Valami filecserélős logos megoldást kerestem, de nem találtam sehol, régebben mintha ez lett volna a megoldás, vagy csak rosszul emlékszem?
xda-n volt valami security.xml vagy zip cserebere...

Nem találom, itt szemezgess: You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető plazy

• Privát honlap
« Reply #969 Dátum: 2012, 01 18, 09:22:40 »
akku témában: egyetértek az előttem kissé indulatosan válaszolókkal. Mint minden telefon ez is jobban merül, mint egy nokia 3310-es (denagyon szerettem). Ha úgy érzem hogy töltenem kell (mert aznap jobban volt használva, vagy későn érek haza vagy akármiért) akkor fogom és töltöm melóhelyen (mert van számítógép), kocsiban (mert van gyors szivargyújtós töltő), kocsmában (mert van konnektor és a töltő a hátizsákomban nálam van), vonaton (mert bár csak 1 konnektor van fülkénként és azt sem ajánlatos használni, de én bátor/ostoba vagyok :-) ). De ha esetleg előre tudom hogy nem leszek energiaforrás közelében akkor magammal hozom a külső akkismat és arról is fel tudom tölteni kb 2-szer. Ha ennél több villanyosenergia kéne nekem egy napra akkor vennék egy mini-atomerőművet és mindig a hátizsákomban tartanám (vagy a zsebemben). ;-)

gps témában:

Aztán hogy valami rosszat írjak én is: nem tudom mi ütött a készülékembe (talán fülébe jutott hogy eddig csak dicsértem a fórumon) de már kétszer előfordult ami eddig még nálam soha: telefonálás után kifagyott a telefon, (vagy nagyon-nagyon lelassult) Mikor a fülemről levettem, hogy kinyomjam a hívást akkor már nem kapcsolt vissza a kijelző, semmire nem reagált, én meg inkább kiveszem az akksit minthogy 5 percet várjak. Kétszer egymás után! Azóta nem csinálta, és bevallom még nem néztem utána (idő hiányában) hogy mi okozhatta, de ha még előfordul akkor megnézem és megosztom veletek. Amit biztosan állíthatok, hogy a telefonra nem tettem fel új alkalmazásokat, sőt inkább eltávolítottan néhány rég nem használtat. (ez nem gondolom hogy okozná). Aztán tettem fel egy-két nagyobb videót (7-800mega/db) a belső kártyára így azon eléggé lecsökkent a hely, de fél giga még szabad, szóval szerintem ez sem okozza.  Amire először gyanakodtam, az hogy amikor elveszem a fülemtől és a szenzor visszakapcsolná a kijelzőt már akkor egyből nyomom a lerakás gombot, ami végzetes hibát okoz. De aztán ezt azóta több tesztel megcáfoltam.

Hát ennyi.
plazy

Nem elérhető Syd69

• Support-ER
« Reply #970 Dátum: 2012, 01 18, 12:45:27 »

gps témában:

Meglesem :ok:

Nem elérhető agabe

• PFC Fan
  • PDA: YP-G70
  • PDA ROM: 2.3.5
« Reply #971 Dátum: 2012, 01 18, 19:37:43 »
Sziasztok!

Gondolkozom egy ilyen keszulek beszerzesen. Igazsag szerint elolvasva ezt, es mas belfoldi/kulfoldi topikokat eleg kettos a kep bemnem ismeretlenul a keszulekrol.
Elkepzelheto, hogy a 2x stabilan, hetekig-honapokig folyamatosan kikapcsolas nelkul legalabb ugy fusson mint az alabbi linken lathato zte balde?
Termeszetesen nem a bongeszes sebessegere, vag jatekok futtatasara vonatkozik a kerdesem, hanem a menurendszer,a felhasznaloi felulet sima folyamatos mukodesere, mert ebbol a szempontbol azzal amit a videon latok elegedett lennek.
Eleg fontos lenne szamomra, hogy ne csak benchmark eredmenyeket tudjak elerni, es nem allandoan jatekra hasznalnam a keszuleket (netezesre mar inkabb), hanem a fo, es almenukben a funkciok gyors es folyamatos erzetet szeretnem tapasztalni.
Olvastam, hogy a "gondok" itthon leginkabb a telenoros keszulekekkel vannak, de kulfoldon ez nem szolgaltatofuggo annyira, es itt is olvastam olyat aki telenoros, de nala nincs problema.
Erdemes ezt a keszuleket vennem ha a fentiek az igenyeim, vagy inkabb az sgs2-es a megfelelobb erre? (jo lenne neha kihasznalni a hdmi lehetoseget, ezert ez a ket keszulek jonne leginkabb szoba a mostani hasznaltpiaci elerhetok kozul)

Nem elérhető plazy

• Privát honlap
« Reply #972 Dátum: 2012, 01 20, 09:19:38 »
Ebbe a témába nem mennék bele ismét , mert szinte hetente kitárgyaltuk újra és újra.

A videó kicsit megtévesztő (sajnos most csak hang nélkül tudom megnézni, lehet hogy megmagyarázza közben), pl. hogy hogyan indul olyan gyorsan az angry birds, meg a böngésző (kb 1 mp alatt). Hát kipróbáltam. Elindítottam az angry birds-t kb. 10-15 mp alatt. aztán a home gombbal kiléptem a főmenüre (tehát a háttérben még futott az angry birds) és ha így léptem be újra a madaras játékba akkor valóban 1 mp alatt indul. Szóval ne hagyd magad megzavarni azzal, hogy a videón pikk-pakk indulnak a dolgok, mert azok igazából futnak a háttérben (tehát zabálják az akksit akkor is ha nem látszanak) és azért "indulhatnak" olyan gyorsan mert már eleve futnak a háttérben :-).  Itt az a kérdés hogy melyik készülék hány aktív programot (pl. játékot) tud a memóriában tartani?
A zoomolás, meg a lapozás a menükben, nyilván ugyan ilyen gördülékeny minden telefonon. Jobb lett volna azt látni hogy a frissen betöltött weboldalon mennyi ideig tart egy dupla kattintásos újratördelés.

SGS2-t nem ismerem, olvass bele az ő fórumukba tapasztalatokért.
Üdv

Nem elérhető Tibcsikeke

• PFC Fan
  • PDA: LG Optimus 2X
« Reply #973 Dátum: 2012, 01 20, 14:17:49 »

Nem elérhető Tibcsikeke

• PFC Fan
  • PDA: LG Optimus 2X
« Reply #974 Dátum: 2012, 01 20, 14:28:31 »
Megoldás:

1. Hívjuk elő a rejtett menüt. (Ezt egy kóddal tudjuk előhívni:  1809#*990# )

2. Válasszuk: GPS Test -> System Settings.

3. Majd SLP Server Setting menün belül válasszuk az LGE SUPL.

4. SLP Server Setting menüben pipáljuk be a SLP Auto Provision-t.

5. Lépjünk vissza a System Settings menübe, majd ugorjunk a Misc. menübe. Itt pipáljuk be az Auto Cold Start-ot.

6. Ha megvagyunk akkor nyomjuk meg a Home gombot, és indítsuk újra mobilunkat.

Az LG szerverrel tuti megy!!!!