2024, 12 19, 04:44:17

Szerző Téma: LG Optimus 2X tapasztalatok, általános beszélgetés  (Megtekintve 209856 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető kalmandavid174

• Nem: Férfi
  • TWD Fan
  • PDA: LG Optimus 2X
  • PDA ROM: ICS
Re: LG Optimus 2X tapasztalatok, általános beszélgetés
« Reply #1100 Dátum: 2012, 08 04, 14:13:49 »
Kedves Plazy:
Ahogyan az egyik kérdezőnek válaszoltál a Root -olással kapcsolatban, miszerint:

"-Rootolás (kb. "program letölt, gomb megnyom" nehézségű ha jó ADB-s eszközként látszik az eszközkezelődben)"

Nos, számomra pont egy ilyen módszer kellene, mert én korábban utánajárosgattam, s nem találtam olyan dolgot, miszerint íly egyszerűen meglehetne oldani a rootolást.

A rootolás után pedig a Rom manager -rel meg kell csinálni a Backup -ot, utána pedig letölteni a ROM -ot hozzá, s kész is van, igaz? :)

Köszönöm előre válaszod :)
The Walking Dead

Nem elérhető Syd69

• Support-ER
  • PDA: LG Nexus 4
  • PDA ROM: gyári - gondolom :D
« Reply #1101 Dátum: 2012, 08 05, 09:41:40 »
You are not allowed to view links. Register or Login
20Q?? És milyen? Működik minden, vagy olyan Szaaaar ez is, mint amihez már hozzá szoktunk eddig az összes  verziónál?!
Megy minden, az akkuidejét érzem kicsit rövidebbnek a Q-hoz képest, igaz a telefont is többet használom...

Mi a bajod az eddigiekkel? (volt egy amelyik valóban küzdött GPS problémával, de szerintem a többi működött... :hmm:)
You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Syd69

• Support-ER
« Reply #1102 Dátum: 2012, 08 05, 09:44:10 »
Kedves Plazy:
Ahogyan az egyik kérdezőnek válaszoltál a Root -olással kapcsolatban, miszerint:

"-Rootolás (kb. "program letölt, gomb megnyom" nehézségű ha jó ADB-s eszközként látszik az eszközkezelődben)"

Nos, számomra pont egy ilyen módszer kellene, mert én korábban utánajárosgattam, s nem találtam olyan dolgot, miszerint íly egyszerűen meglehetne oldani a rootolást.

A rootolás után pedig a Rom manager -rel meg kell csinálni a Backup -ot, utána pedig letölteni a ROM -ot hozzá, s kész is van, igaz? :)

Köszönöm előre válaszod :)
Én válaszolok ha lehet:

Superoneclick vagy Unlockroot a programok nevei  :google2:

Gyakorlatilag telepít, a telcsin USB hibakeresés bekapcsol, kábellel összedug, program futtat (egy gomb megnyomása) - eddig egy illetőnek akadt meg...
You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Radeon

• PDA: Lg Optimus x 2
  • PDA ROM: 2.3.4 gyári
« Reply #1103 Dátum: 2012, 08 07, 11:22:34 »
Sziasztok!
Nem rég vettem egy ilyen LG vasat.
Minden szuper de sajna a GPS az kritikán aluli :'(
20s van rajta.Már  jó pár trükköt kipróbáltam és semmi.Átállítottam a nokiás beállításra stb és egyik sem vált be :'(
Már nem tudom mi tévő legyek.
Nagyon ritkán talál egy műholdat néha többet is aztán eldobja.Van mikor egész szépen navigál kb 10 perc keresgélés után.
Valakinek van valami tapasztalata ötlete?
Előre is köszi!!

Nem elérhető mzs1978

• PDA: motorola defy
« Reply #1104 Dátum: 2012, 08 07, 20:41:18 »
Radeon
nekem ugy működik a gps hogy
aktiválom a gps-t aztán ki-be kapcs és onnatol kezdve működik

Nem elérhető joebacsi4

• PFC Fan
  • PDA: lg optimus 2x
  • PDA ROM: 2.3
« Reply #1105 Dátum: 2012, 08 09, 00:02:54 »
sziasztok
valaki ez lefordítaná nekem érthetőre?

Rootolás: (Windows Vista vagy 7 szükséges!!!)

1. A root-o2x-su-2.3.6.3.zip fájlt másoljuk az SD kártyánkra.
 2. Csomagoljuk ki a o2x-nvflash-recovery-v5.rar .
 3. Kapcsold ki a telefont, vedd ki az akkut, majd nyomd a Hangerő le és a Hangerő fel gombokat és dogd rá az USB kábelt.
 A GOMBOKAT NE ENGEDD EL, CSAK AKKOR, HA MÁR A GÉP TELEPÍTETTE AZ NVIDIA DRIVERT (APX)!
 Fontos! Csak alaplapi USB portba dugd, s azt a USB HUB-ot semmi más ne használja!
 4. Telepítsd az nVidia Drivert (APX), ezt megtalálod a Driver mappába. (Magát a Driver mappát tallózd be!)
 5. Ha felismerte a telefont a gép, indítsd el a flash-recovery.bat-ot.
 6. Nyomj egy 2-es gombot, majd Enter.
 7. Ha befejezte a recovery telepítést, akkor lehúzod a kábelt.
 8. Akku be és a Bekapcsoló gombbal együtt nyomod a Hangerő legombot.
 9. Ekkor belép recovery-be. Itt már csak simán telepíted a zip-et SD-ről.
 A menüben lépkedni a Hangerő gombokkal, valamint a Bekapcsoló gombbal tudsz.
 10. Ha megvan 2-szer újraindítod a telefont! Azért kell kétszer, mert ha csak egyszer csinálod, akkor nem működik a root.

• TWD Fan
« Reply #1106 Dátum: 2012, 08 12, 21:21:59 »
A CM9 -es főzött ICS ROM kihasználja a két magot? Vagy nincs és nem is lesz sosem semmilyen szoftver, amely kihasználná a két magot?
The Walking Dead

• TWD Fan
« Reply #1107 Dátum: 2012, 08 13, 09:54:05 »
És akarom kérdezni, hogy létezik-e olyan rom, amely függetlenné teszi a készüléket?
The Walking Dead

Nem elérhető plazy

• Privát honlap
  • Navigáció / Navigation: AirisT620
  • PDA: LG O2X (P990)
  • PDA ROM: 4.0.4, bb: 1035.21_20121130 IMM76L.LG-P990-P99030A.1211302332
« Reply #1108 Dátum: 2012, 08 13, 13:08:18 »
Szerintem rom-scserével nem lehet függetleníteni a telefont.
CM9 nincs a mi LG O2X-ünkre (azaz LG p990-re) (illetve van egy Nova vagy valami mellékszál, de a "hivatalos" You are not allowed to view links. Register or Login oldalon nincs.)

• TWD Fan
« Reply #1109 Dátum: 2012, 08 13, 14:04:05 »
Köszönöm a választ. S, ha később készítenek egy CM9 -es verziót a készülékre, az támogatni fogja a két magot?

ZTE Blade -en CM7 Stable móddal sikerült függetlenné tenni a készüléket, gondoltam itt is be fog válni, végül nem működik.

Hogyan lehet függetlenné varázsolni a készüléket anélkül, hogy a garancia elvészne?
The Walking Dead

Nem elérhető plazy

• Privát honlap
« Reply #1110 Dátum: 2012, 08 13, 15:35:46 »
Hogyan lehet függetlenné varázsolni a készüléket anélkül, hogy a garancia elvészne?
Be kell vinni a szolgáltatóhoz aki jó pénzért megcsinálja. Akkor talán marad a garancia. De lehet hogy a szakszervizben nem veszik el a gari akkor sem ha unlockolod a telefont. De ez már az warez-érzékenységi határomat is súrolja. Google mindenben segít ebben a témában is. Nem tudom hogy ha egy garanciális probléma pl. mikrofon vagy hangszóró vagy akármi miatt a szervizbe kell menni, akkor majd nézik azt hogy a telefonhoz szoftveresen hozzányúltak-e. Egy emalit megér ha írsz egy hivatalos szerviznek és megkérdezed.

Nem nagyon vagyok benne a témában de kétlem hogy simán a CM7 felrakásától akármelyik telefon is független lett volna, de nem elképzelhetetlen.

Szerintem biztosan támogatni fogja a 2 magot, hisz most már 4 magos telefonok is vannak, és azokat is biztosan támogatja, valamint szerintem a késlekedés oka a kétmagos Tegra2 és a hozzá tartozó "driver" környezet hiánya.  Most a Cortex-A9 a menő a gyártók és a fejlesztők körében.

• TWD Fan
« Reply #1111 Dátum: 2012, 08 13, 18:25:16 »
Hmmm. Értem.

Viszont, ha jól értem, akkor kaptunk egy jó hírt:
Végül mégis kiadják az ICS -t Optimus 2X -ünkre :)

The Walking Dead

Nem elérhető plazy

• Privát honlap
« Reply #1112 Dátum: 2012, 08 14, 14:05:41 »
Most  cikkeket nem tudom elolvasni, csak beleolvastam...

Hát majd meglátjuk mi lesz...

Nem elérhető gyu456

• TOPIKGAZDA
  • Navigáció / Navigation: iGO Primo Nextgen
« Reply #1113 Dátum: 2012, 08 15, 14:31:32 »
Hmmm. Értem.

Viszont, ha jól értem, akkor kaptunk egy jó hírt:
Végül mégis kiadják az ICS -t Optimus 2X -ünkre :)

Nem lenne hülyeség ha kiadnák már rá  :)

Nem elérhető viola

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: nincs
  • PDA: LG Optimus 2x
  • PDA ROM: alap
« Reply #1114 Dátum: 2012, 08 17, 11:47:04 »
Üdv!
Lenne egy kis probléma a mobilommal. Egyszer csak arra lettem figyelmes ,hogy a kijelző magától villog a töltés és a sima lezárt képernyő között. Mióta újra indítottam (+akumlátor ki-be) nem tudom tölteni, a gép sem ismeri fel. Szerintetek szoftveres hiba lehet vagy a mikro usb csatlakozó ment szét?

• TWD Fan
« Reply #1115 Dátum: 2012, 08 20, 19:16:20 »
Szerintem gagyi, lomha, szokásos szoftveres probléma!
Kár, hogy rosszul van optimalizálva a készülék :( Pedig kíváló hardverrel rendelkezik!

Azt szeretném megkérdezni, hogy szerintetek az ICS, amely támogatni fogja a kétmagos készülékeket, mennyit fog dobni a készülék teljesítményén? Gondolok itt pl. egyes Game -ek teljesítményére is :)
The Walking Dead

Nem elérhető plazy

• Privát honlap
« Reply #1116 Dátum: 2012, 08 21, 11:05:24 »
Üdv!
Lenne egy kis probléma a mobilommal. Egyszer csak arra lettem figyelmes ,hogy a kijelző magától villog a töltés és a sima lezárt képernyő között. Mióta újra indítottam (+akumlátor ki-be) nem tudom tölteni, a gép sem ismeri fel. Szerintetek szoftveres hiba lehet vagy a mikro usb csatlakozó ment szét?
Szerintem a kábel a ludas...

Nem elérhető plazy

• Privát honlap
« Reply #1117 Dátum: 2012, 08 21, 11:14:34 »
Kár, hogy rosszul van optimalizálva a készülék :( Pedig kíváló hardverrel rendelkezik!

Azt szeretném megkérdezni, hogy szerintetek az ICS, amely támogatni fogja a kétmagos készülékeket, mennyit fog dobni a készülék teljesítményén? Gondolok itt pl. egyes Game -ek teljesítményére is :)

Szerintem nincs rosszul optimalizálva, legalábbis én ennek nem látom a jelét.
Hogy az ICS mennyit dob rajta azt nem tudom, de nálam most sincs baj a játékokkal. Mondjuk mostanában csak az Aphalt 6-tal játszok, de régebben sem volt gond semmivel sem. Ha konkrétan megmondod milyen programról van szó akkor esetleg többet tudok mondani abban hogy mit várok az ics-től az adott játék tekintetében...
Arról hallottam hogy a feltört, torrentről innen-onnan "kölcsönzött" játékok és egyéb appok sokkal rosszabbul futnak mint a legális forrásokból származók, de ezt csak Motorola Defy+ esetében tudom megerősíteni saját (ill. majdnem saját) tapasztalatból. A P990-esetében nekem nincs olyan programom ami ne lenne legális.

Én az ICS-től azt várom hogy az egyes alkalmazások indítása, az alkalmazások közötti váltás lesz gyorsabb/gördülékenyebb. Tehát pl játék közben jön egy hívás akkor ott most előfordul hogy megnyomom a FELVESZ gombot és csak 1-2 mp múlva veszi fel ténylegesen....
Meg azt várom (bár ez a mostani cm7-emben meg van oldva) hogy nem nagyon fog előfordulni olyan jellegű lassulás amit beragadás okoz, pl. egy app, benne van a memóriában látszólag minden ok nélkül, mert az oprendszer nem lövi ki...

p.

Nem elérhető hdekakas

• PFC Fan
  • PDA: wer
  • PDA ROM: wer
« Reply #1118 Dátum: 2012, 08 27, 21:22:02 »
Sziasztok!
Ilyen telefon vásárlását tervezem... Azonban olyat olvastam róla, hogy nagyon sok gond van vele, egyes vélemények szerint egy fillért sem érő készülék. Szeretném kérdezni akinek ilyen telója van, hogy mik a tapasztalatai? Megéri-e az árát, meg merjem-e venni? (És vajon mitől jóval olcsóbb, mint másik, hasonló kategóriás telefon.) Köszönöm a válaszotokat! Üdv!

Nem elérhető Syd69

• Support-ER
« Reply #1119 Dátum: 2012, 08 27, 21:53:22 »
Sziasztok!
Ilyen telefon vásárlását tervezem... Azonban olyat olvastam róla, hogy nagyon sok gond van vele, egyes vélemények szerint egy fillért sem érő készülék. Szeretném kérdezni akinek ilyen telója van, hogy mik a tapasztalatai? Megéri-e az árát, meg merjem-e venni? (És vajon mitől jóval olcsóbb, mint másik, hasonló kategóriás telefon.) Köszönöm a válaszotokat! Üdv!
Itt milyen válaszra gondolsz?

Szerintem nem rosszabb mint a többi mostmár (eleinte voltak problémák). A támogatás milyensége a legnagyobb probléma jelenleg.

Nem elérhető hdekakas

• PFC Fan
« Reply #1120 Dátum: 2012, 08 27, 22:05:53 »
Köszi!
Milyen válaszra? Hogy megbánta-e aki megvette, vagy teljes mértékben elégedett vele, vagy csak részben, mert ez és az a problémája, stb.
"A támogatás milyensége a legnagyobb gond", -ezt kifejtenéd?  :hmm:

Nem elérhető Syd69

• Support-ER
« Reply #1121 Dátum: 2012, 08 28, 08:59:08 »
Köszi!
Milyen válaszra? Hogy megbánta-e aki megvette, vagy teljes mértékben elégedett vele, vagy csak részben, mert ez és az a problémája, stb.
"A támogatás milyensége a legnagyobb gond", -ezt kifejtenéd?  :hmm:
1. Saját topikjában a legtöbben (mondom legtöbben - vannak kivételek) általában dícsérni szokták a saját ...

2. "támogatás..." : szoftvertámogatás - néhány hónapot vártunk a 2.3-ra, most ugyancsak néhány hónap a 4.XX-re (és még mindíg várunk  >:( )

Nem elérhető plazy

• Privát honlap
« Reply #1122 Dátum: 2012, 08 28, 09:06:55 »
Én nem bántam meg. Most már elég jó az ára, elég jó a gyári szoftvere is, szóval szerintem megéri. (CM-rommal meg egyenesen szuper.) A hardverében még mindig rejlenek lehetőségek, és nyilván nem mérhető egy Samsung galaxy S3-hoz, de szerintem nem rosszabb és nem is jobb mint egy kategóriájának megfelelő másik ilyen készülék. (ha most térsz át nem-okos telefonról akkor fog érni csalódás, amit majd te is hajlamos leszel az lg-re kenni, pedig minden okos-telefonnak megvan a maga hátránya a nem-okos telefonokhoz képest. Gondolok itt a napi töltésre, az "ébresztéshez bekapcsolva kell hagyni" problémára, stb.)

(látom miközben gépeltem jött egy válasz ami összecseng az enyémmel....)
Topicgazdánk szerintem arra gondolt hogy az Lg mint gyártó kicsit hanyagolja a vevőit. Bár nem tudom hogy más cégek mennyi supportálják őket, mennyire állnak szóba egy egy földi halandóval, ha arrogánsan ír nekik egy emailt hogy " censored átokmeg mikor lesz frissítés", de az az Lg-nek kimondott hátránya hogy nem túl jól kommunikálja az ICS-fejlesztését. Eleinte mondták hogy lesz a második negyedévben, aztán azt mondták hogy mégsem lesz soha, most meg az a hír hogy már közel járnak a kiadáshoz... És ugye a bizonytalanság rosszabb magánál a rossz hírnél is.

Összefoglalva: szerintem jó telefon, ha az ember összeszokik vele (minden előnyével és hátrányával) akkor hosszú barátság lehet belőle. 70eFt-t mindenképpen megér, hisz többünknek (kb egy éve) még 120eFt-t is megért :-P

plazy

Nem elérhető hdekakas

• PFC Fan
« Reply #1123 Dátum: 2012, 08 28, 11:14:58 »
Köszönöm a véleményed!
Nekem van egy LG KF510-em, és annál például olyan zavaró dolgok is vannak, mint hogy ha pl kikapcsolom, akkor elfelejt néhány beállítást, mondjuk hogy a kijelzőjén ne legyen a dátum/idő, vagy az mms olvasási jelentés kérését, stb. Vagyis kvázi minden kikapcsolás után néhány dolgot újra be kell állítanom, nem jegyzi meg a személyes testreszabásomat. Hasonlót az LG Optimusnál nem tapasztaltatok?
Melyik netes boltot ajánlanátok? (Vagy melyiket nem? :) )

Nem elérhető Syd69

• Support-ER
« Reply #1124 Dátum: 2012, 08 28, 14:45:51 »
Köszönöm a véleményed!
Nekem van egy LG KF510-em, és annál például olyan zavaró dolgok is vannak, mint hogy ha pl kikapcsolom, akkor elfelejt néhány beállítást, mondjuk hogy a kijelzőjén ne legyen a dátum/idő, vagy az mms olvasási jelentés kérését, stb. Vagyis kvázi minden kikapcsolás után néhány dolgot újra be kell állítanom, nem jegyzi meg a személyes testreszabásomat. Hasonlót az LG Optimusnál nem tapasztaltatok?
Melyik netes boltot ajánlanátok? (Vagy melyiket nem? :) )
Ilyen "elfelejtéseket" én nem tapasztaltam.