2024, 11 25, 19:03:27
Samsung F.A.Q.

Szerző Téma: GalaxyS 2 - Váróterem  (Megtekintve 224274 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető Shumacher26

• Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: Sygic Aura
  • PDA: Samsung Galaxy S II. 16GB + 32GB MicroSDHC
  • PDA ROM: VK 5.2.3 + siyah 4.1.2
Re: GalaxyS 2 - Váróterem
« Reply #775 Dátum: 2011, 04 29, 12:49:52 »
You are not allowed to view links. Register or Login
csak úgy félve kérdezem:Nektek mire kell az NFC?
egyszerűen csak kíváncsi vagyok.

egyre több helyen lehet paypass-al fizetni, és ezeken a helyeken az NFC technológia is jó, és szoktam használni a paypass, ha ez benne van az okostelóban sokkal kényelmesebb, csak ezért kell, ha már enyi Mátyást kipengetek, nem fogok egy korcs gyorsan kidobott gépért fizetni  ;)
Samsung Galaxy S II Next Generation

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
  • Nem: Nő
    • i900.eoldal.hu
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: Iphone 5SE
  • PDA ROM: 9.3.1
« Reply #776 Dátum: 2011, 04 29, 13:18:21 »
egyre több helyen lehet paypass-al fizetni, és ezeken a helyeken az NFC technológia is jó, és szoktam használni a paypass, ha ez benne van az okostelóban sokkal kényelmesebb, csak ezért kell, ha már enyi Mátyást kipengetek, nem fogok egy korcs gyorsan kidobott gépért fizetni  ;)
A paypass nem limitált 5000.- Ft-ig? Sokra nem megyek vele :)
Keresem a következő szavak jelentését:  leszeret, felszeret, kiakar, leakar, beakar, lelehet, fellehet

Nem elérhető xedamen

• PDA: Galaxy S4 i9505
  • PDA ROM: XXUBMH1
« Reply #777 Dátum: 2011, 04 29, 13:49:32 »
Engem nem érdekel! Megveszem most, s legalább látni fogom, hogy milyen, s 2-3 hónap mulva elafom neten valami hozzá nem értô gyökérnek, aki elôtt én is hozzá nem értôként fogok viselkedni! S aztán ráfizetek 20-30 lepedôt, lesz egy vadi új telóm, NFC-vel! Ennyit nekem megér ;) Nah meg én amúgy se használnám! Jah és lehet, hogy kegyetlen vagyok, de velem meg a Samsung az! :)
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető carpediem007

• Navigáció / Navigation: IGO
  • PDA: Galaxy S 4 (I9505)
  • PDA ROM: Gyári + Custom rom :)
« Reply #778 Dátum: 2011, 04 29, 14:19:30 »

Teszt Kész :P

Nem elérhető Kromosome

• [HelpDesk] + [Editor]
  • Navigáció / Navigation: Google Maps
  • PDA: Samsung Galaxy Note;Apple iPhone 4S; Apple iPad 2 3G
  • PDA ROM: Gyári Android 2.3.3 // iOS 5.0.1 JB (9A406) // iOS 5.0.1 JB (9A405)
« Reply #779 Dátum: 2011, 04 29, 14:35:38 »

Teszt Kész :P

Különösen Ajánlottá nyilvánították!  :D Az első Galaxy S csak "ajánlott" plecsnit kapott, bár azért róla sem írtak túl sok rosszat!  :)
Changes the world... again. - iPhone 4S

Note infók: Stock 2.3.3, Superuser, busybox 1.18.4, CWM

Nem elérhető Shumacher26

« Reply #780 Dátum: 2011, 04 29, 15:41:42 »
A paypass nem limitált 5000.- Ft-ig? Sokra nem megyek vele :)

hát, már lassan kevés alkalom az amikor 5000Ft-nál kevesebbet költök bárhol is..

« Reply #781 Dátum: 2011, 04 29, 16:12:26 »
hát, már lassan kevés alkalom az amikor 5000Ft-nál kevesebbet költök bárhol is..

Nem csak a vásárlás a lényeg, nagyon sok dologra használható :)

Nem elérhető aztek

• PDA: Samsung Galaxy S II i9100
« Reply #782 Dátum: 2011, 04 29, 16:30:09 »
Szerintetek is optimizmusra ad okot, hogy a külföldi fórumokat nem öntötték még el a különféle hibákról szóló bejegyzések? Igaz, nem sok készüléket értékesítettek, de azokat a hozzáértők vásárolták meg. Biztosan nyúzzák az eszközt. Az Optimus 2X-ről nagyon korán kiderültek kisebb, nagyobb hibák, ezek miatt is tettem le a vásárlásról. Amennyire látom, az SII eddig makulátlan, a problémás bejegyzések mögött user error áll.

Nem elérhető Shumacher26

« Reply #783 Dátum: 2011, 04 29, 16:30:39 »
Nem csak a vásárlás a lényeg, nagyon sok dologra használható :)

így van, ebből írtam anno a diplomámat  :oops: :D de nem akarok itt okoskodni :geek:
nem véletlenül vártam az Omnia II-vel erre a gépre, és most megvegyem pont az NFC nélkül, ha vki kicsit utána olvas elég komoly fejlesztések indultak ennek a technológiának a támogatására, nem túl messzi jövőben a bankkártyát is kiváltja ;) :ok:

No mindegy, én még várok mert amint már mondtam nem akarok hiányos gépet, ennyi pénzért.

Én csak annak akarok utána járni hogy a külföldi gépekbe sincs, mert ott a német amazonon, olcsóbb is és 3-4hetet írtak, és az elvileg egybe esik a júniusi normál készülékekkel. :hmm:
vki erről, külföldi gépekről, vki rendelt külföldről, vagy mindenki erről az expansysról?? :o

Nem elérhető moco

• Support-ER
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: Google maps/"állj gó"
  • PDA: Samsung S8+ duos
  • PDA ROM: Android 8
« Reply #784 Dátum: 2011, 04 29, 20:26:00 »
mire én kihasználnám az NFC-t, tehát nálunk is lenne értelme, addíg már kijön az új generációs GS :D

Nem elérhető Zwiebel

• PDA: Samsung Omnia i900 / Samsung Omnia II i8000 / HTC HD2 /Samsung Galaxy S / SGSII / Samsung Galaxy Tab 10.1 SLIM
  • PDA ROM: i900BUHH5/MIHI1 / I8000XXIG6 / I9000XXJM1/ I9100XWKE7 / UEKMB
« Reply #785 Dátum: 2011, 04 30, 11:18:26 »
Miért az első adagban nem lesz NFC????  :shock: mert nekem az kell!

Most láttam a korábbi hozzászólásokat, nem tudom ki honnan vette ezt, jó lenne ilyenkor egy forrást bedobni hogy honnan vette az illető... :ima:
Ha ez igaz én biztos még várok, eleve akartam még várni, de így biztos, nem fogok több pénzt kiadni egy herélt SGS II-ért :o

Nem szeretnék beleszólni, de amit levelet én olvastam (angolul volt kidobva egy linkre) az nem azt jelentette, hogy az első hullámban nem lesz, hanem, hogy az SGSII típusban nem lesz. Egyébként én úgy tudom, hogy a chip minden készülékben ugyanúgy benne van, csak szoftveresen tiltják le néhány országban. Én legalábbis ezt az infót kaptam. Érdeklődtem én is, ugyanis borzasztóan érdekel a készülék. :D

Am sorry, hogy csak úgy idekontárkodtam  :p
Eladó egy bontatlan Zagg Invisible Shield fólia (Maximum Coverage) LG Optimus 2X készülékre.
Ha érdekel írj privátot :)

Nem elérhető pdatech

• PDA-Tech webáruház
« Reply #786 Dátum: 2011, 04 30, 11:40:44 »
Nem szeretnék beleszólni, de amit levelet én olvastam (angolul volt kidobva egy linkre) az nem azt jelentette, hogy az első hullámban nem lesz, hanem, hogy az SGSII típusban nem lesz. Egyébként én úgy tudom, hogy a chip minden készülékben ugyanúgy benne van, csak szoftveresen tiltják le néhány országban. Én legalábbis ezt az infót kaptam. Érdeklődtem én is, ugyanis borzasztóan érdekel a készülék. :D

Am sorry, hogy csak úgy idekontárkodtam  :p
Az eXpansys kb. 2000 mail-értesítőt küldött ki, melyben az állt, hogy a samsung értesítése szerint nincs NFC chip a GS2-ben.

Eredetileg, még a termék bejelentésekor valóban az volt az info, hogy opcionális az NFC, azaz később elérhető lesz. De ebben szerintem ma nem érdemes hinni.

Tehát:
- A mostani állapot szerint bizonyosan nincs NFC támogatás a gépekben. Az info szerint hardveresen sincs benne, több egyéb forrás is erősíti ezt az infot.
- Korábban elhangzott, hogy régiónként is változhat. De a UK és az EU modellekben, melyek forgalmazása most kezdődik most nem lesz.
- Azt jelenleg nem tudom, hogy lesz-e NFC-s verzió és ha lesz, akkor mikor. De a néhány napja még az volt a kommunikáció, hogy lesz olyan verzió. (Gondolom máshogy nevezik majd, és az a tippem, hogy pl. az US, vagy az US-szolgáltatói modellekben ott lesz az NFC)

Személyes vélemény:
Sajnos nem egyszer volt már olyanra is példa, hogy egy bizonyos feature-t tagad a gyártó, majd x idő után kiderül, hogy mégis ott van. Ám ha kell valakinek most ez a  funkció, akkor ma arra alapozva senki ne rendeljen GS2-t, hogy de biztos van benne hardveresen NFC chip, csak a samsung kamuzik, és majd jól bekapcsolható lesz szoftverből!
blog.pdatech.hu

Nem elérhető Szkita

• Support-ER
  • Navigáció / Navigation: Sygic & Google
  • PDA: NOTE 10+
« Reply #787 Dátum: 2011, 04 30, 11:48:41 »
Ám ha kell valakinek most ez a  funkció, akkor ma arra alapozva senki ne rendeljen GS2-t, hogy de biztos van benne hardveresen NFC chip, csak a samsung kamuzik, és majd jól bekapcsolható lesz szoftverből!
Csatlakozom az előttem szólóhoz. Az alábbi két tudósítás a következőkről árulkodik számomra:
1; Még Anglia sem kap NFC-s telefonokat. És olyan régiókba nem is visznek, ahol nincs kiépítve az infrastruktúra.
2; Amikor majd benne lesz a csip a kütyüben az meg is fog látszani rajta, mivel vastagabb lesz!! :hmm:

SZÓVAL ASSZEM MINDENKI VÁSÁROLHAT KEDVÉRE! EGY JÓ DARABIG A LEGJOBBAT VESZI!! :ok: :D

Nem elérhető Zwiebel

• PDA: Samsung Omnia i900 / Samsung Omnia II i8000 / HTC HD2 /Samsung Galaxy S / SGSII / Samsung Galaxy Tab 10.1 SLIM
« Reply #788 Dátum: 2011, 04 30, 12:21:08 »
Csatlakozom az előttem szólóhoz. Az alábbi két tudósítás a következőkről árulkodik számomra:
1; Még Anglia sem kap NFC-s telefonokat. És olyan régiókba nem is visznek, ahol nincs kiépítve az infrastruktúra.
2; Amikor majd benne lesz a csip a kütyüben az meg is fog látszani rajta, mivel vastagabb lesz!! :hmm:

SZÓVAL ASSZEM MINDENKI VÁSÁROLHAT KEDVÉRE! EGY JÓ DARABIG A LEGJOBBAT VESZI!! :ok: :D

Na jól van akkor ha Ti mondjátok... :D
Nekem mondjuk nem sokat számít, persze jó lenne ha, de ha nem hát nem :D Majd az SGSIII-ban :P Akkor is the BEST :)
Eladó egy bontatlan Zagg Invisible Shield fólia (Maximum Coverage) LG Optimus 2X készülékre.

Nem elérhető xedamen

• PDA: Galaxy S4 i9505
  • PDA ROM: XXUBMH1
« Reply #789 Dátum: 2011, 04 30, 12:31:48 »
Én is kaptam e-mail-t, hogy kedden jönnek meg a telók expansys-hoz, s nincs benne NFC :)

Engem nem érdekel xD Remélem sokan visszamondják, s akkor jut nekem is :D :D
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

« Reply #790 Dátum: 2011, 04 30, 12:42:29 »
Sgs2 egyre poénosab lesz :-(  még most is változik a hardver :-( fene én meg visszamondtam a telot :-(  akkor itthon megveszem :-( 

Nem elérhető Szkita

• Support-ER
« Reply #791 Dátum: 2011, 04 30, 12:57:59 »
Szerintem ez az NFC dolog túl van spilázva. Miért is nem lehet ezt megoldani simán szoftveresen? Most is kezelem a számláimat, fizetek PayPal-al, stb. Csak azért betenni egy plusz csip-et, hogy ne a szolgáltatón keresztül történjen a tranzakció? Hát nem tudom. :hmm:
Ja, és ezen a csipen keresztül meg folyamatosan zaklathatnak a "személyes marketingükkel"! Merthogy ez a terv! >:( No lehet, hogy nem hoz lázba a szép új világ minden eleme. :hmm:

Nem elérhető Zwiebel

« Reply #792 Dátum: 2011, 04 30, 13:21:41 »
Sgs2 egyre poénosab lesz :-(  még most is változik a hardver :-( fene én meg visszamondtam a telot :-(  akkor itthon megveszem :-(

Ha úgy vesszük nem változik, eddig is ilyen volt, csak erről nem beszéltek ;)

Szerintem ez az NFC dolog túl van spilázva. Miért is nem lehet ezt megoldani simán szoftveresen? Most is kezelem a számláimat, fizetek PayPal-al, stb. Csak azért betenni egy plusz csip-et, hogy ne a szolgáltatón keresztül történjen a tranzakció? Hát nem tudom. :hmm:
Ja, és ezen a csipen keresztül meg folyamatosan zaklathatnak a "személyes marketingükkel"! Merthogy ez a terv! >:( No lehet, hogy nem hoz lázba a szép új világ minden eleme. :hmm:

Van benne igazság de akkor is furcsa nekem, hogy kihagyják egy ilyen készülékből  :shock: Mindegy :D nem ezen fog múlni  :taps:

Nem elérhető Szkita

• Support-ER
« Reply #793 Dátum: 2011, 04 30, 13:40:02 »
Van benne igazság de akkor is furcsa nekem, hogy kihagyják egy ilyen készülékből  :shock: Mindegy :D nem ezen fog múlni  :taps:
Én már 2006 óta hallok az NFC-ről. 2009-ben mutatták be az elsőt. Szerintem már azért erőltetik, mert annyi pénzt pazaroltak bele, hogy már ha fene fenét eszik is, bevezetik! Még szerencse, hogy a kereket olyan korban találták fel, ahol nem az számított, hogy melyik innovációba mennyi pénzt toltak bele! Különben még ma is valamelyik pénzelt korabeli "kocka" szögletes kerekén döcörésznénk! :D
Szóval én azt hiszem,hogy azóta már annyi víz lefolyt a hátunkon, hogy ez már csak egy bevezetése előtt elavult technológia erőltetése. Közben volt egy szifon robbanás, egy android földindulás, elárasztotta a világot az app-ok áradata. Szerintem ez a jövő és nem egy 10 éve érlelődő csip. :D

Nem elérhető pdatech

• PDA-Tech webáruház
« Reply #794 Dátum: 2011, 04 30, 13:45:38 »

Nézőponttól függ, hogy mi van túlspilázva:
a.) valóban vannak kísérletek kp-helyettesítésre, mikorfizetésekre
b.) ám pl. egyúttal ajtónyitó is lehet, vagy bármi, ahol RF kapcsolaton keresztüli interakciót lehet kitalálni (pl. vonalkód-helyettesítő, étlapon tag, kuponok, névjegy-helyettesítő, bérletek-jegyek, stb.)
c.) és való igaz, hogy arra is jó lehet, hogy azt is tudjuk, hogy a starbucks-ban mikor milyen fajta kávét kérsz, és eszel-e mellé bagelt vagy mifenét. Ennek megfelelően lehet akár a készleteket is optimalizálni, vagy éppen nagytestvéreset játszani és hetente megbombázni, hogy itt volna az ideje, hogy kóstold már kóstold azt a bagelt! :D

Amerikában az okostelefonhasználat talán már 60% feletti, míg itthon talán a 10%-t sem éri még el, pláne ha azt is nézzük, hogy valóban okostelefon-e vagy csak annak vett, de telefonálásra használt tárgy. Érthető tehát, hogy innen nem egyszerű még csak feldolgozni sem azt, hogy mi mindenre akarja a Google és többi gyártó ráhúzni az NFC-t, ahogy akar(t)ják a 2D kódot, stb. Ezek között vannak olyan dolgok, amik előreviszik majd a világot és nyilván vannak, amire pusztán azért van szükség, hogy marketing-bevételt termeljen a Google-nek, vagy egyéb szolgáltatóknak.

Konkrét példa pl. a Paypallal vagy bankkártyával szembeni NFC előnyről:
- A PP remek, de drága, néha macerás a tranzakciós ktg.
- Nem is túl életszerű még a hitelkártyák hazájában sem, hogy PP-n fizetsz a fánkért, akkor már inkább bankkártya
- Viszont amikor belépsz a fánkárus ajtaján egy NFC-s telefonnal, már ekkor az ajtóba épített olvasó lehúzhatja, hogy megjöttél és mit kérsz, hiszen pár perce a metróról bejeleztél és megrendelted (vagy megerősítetted azt, amit amúgy is rendszeresen veszel)
- Kevesebb várakozás után már mehetsz is tovább, csak odatartod a telefont, ahol fizetsz. A kiszolgáló nem tapiz pénzt, kártyát, nem kell visszaigazolásra várni sem feltétlenül. Minden sterilebb, egyszerűbb, gyorsabb.
- Szoftveresen oldasz meg itt is mindent, csak a fizikai chip+antenna jelentheti a gyors, de nem túl sérülékeny és kontaktust sem igénylő send gombot. Ráadásul ez az antenna programozható, így szoftveresen sokféle ajtókulcs-funkciója is lehet. És mivel mindenhova viszed magaddal amúgy is, praktikus.

Itthonról ez utópiának nézhet ki, de pl. egy New Yorki okostelefonhasználónak akár 1 éven belül realitás. Az első alkalmazóknak meg jó üzlet. Ne feledjük sosem, hogy ahol egyetlen nagyobb városban többen használnak ma okostelefont, mit Magyarországon összesen, ott minden más dimenzióban számítódik (mind a költségei, mind a megtérülése) :).
blog.pdatech.hu

« Reply #795 Dátum: 2011, 04 30, 14:52:40 »
Tegnap olvadtam valahol hogy a magyarországi megjelehésre már NFC telok lesznek.... ha tudtok keresetek má rá :-) teloról nem olyan jó netezni :-)

Nem elérhető Zwiebel

« Reply #796 Dátum: 2011, 04 30, 14:58:10 »
Tegnap olvadtam valahol hogy a magyarországi megjelehésre már NFC telok lesznek.... ha tudtok keresetek má rá :-) teloról nem olyan jó netezni :-)

Én ma Technet-en azt olvastam egy tegnapi hírben, hogy nem tudni, hogy a nálunk megjelenő készülék NFC-vel rendelkezni fog-e :D Siralmas...  >:(

Nem elérhető Szkita

• Support-ER
« Reply #797 Dátum: 2011, 04 30, 15:16:51 »
Nézőponttól függ, hogy mi van túlspilázva:
Nyilván igazad van mindenben. Én is azt gondolom, hogy ezek a szolgáltatások már itt vannak a küszöbön. Abban nem vagyok biztos, hogy ehhez egy új csip, egy új hálózat, egy új értékesítési lánc is kell.
A jelenlegi technológiát is töredékében használjuk ki, nemcsak mi, de más fejlettebb régiók is. De az is lehet, hogy mégis csak ez a lehető legjobb megoldás. :hmm: Majd elgondolkodom ezen is. :D

Nem elérhető Ismo

• ALAPÍTÓ TAG
  • PDA: Nexus 4 | Nexus 10
  • PDA ROM: 4.2.2 - Xylon | 4.2.2 - CM
« Reply #798 Dátum: 2011, 04 30, 15:33:38 »
Itt Angliában sincs sehol még az NFC. Igazából persze készülnek rá, de hogy milyen gyorsan fog terjedni, kérdéses. Az itteni legnagyobb hálózat az Everything Everywhere, ami az Orange és a T-Mobile házassága, nyáron fogja elkezdeni élesben, ahogy hallottam. De mire annyian átvennék, hogy érdekes legyen a dolog, szerintem még bőven kell idő. Itt nyilván a bevásárlóközpontok lennének a lényegek, ott fordulnak meg a legtöbben. Amint értelmesen használhatóvá válik a dolog, nagyon hamar szeretnék átállni a használatára, mert itt nem kötelező az irataikat magukkal cipelniük az embereknek, azaz kiváltható lenne a pénztárca teljesen. Amíg ez nem valósul meg, addig tök értelmetlen az NFC, hiszen amúgy is kell bankkártyát cipelnem. Most gondolkoztam még a mobilparkolásra is NFC-vel, de talán az nem létkérdés, mivel lehet a kocsiban hagyni aprópénzt ilyen esetekre. Robi írta még a sterilitás kérdését, de ez nem az NFC kérdése, inkább a szemléleté. Itt nem fogják meg a bankkártyád, csak ha külön kéred, hogy segítsen, hova kell bedugni. Az esetek 98%-ban úgy van kialakítva a fizetőhely, hogy magad tudod intézni teljesen.

Szóval, az én meglátásom, jó az NFC, jópofa dolgokra lehet majd használni (nem csak fizetés), de hogy egy mostani vásárlást, pláne Magyarországon van-e értelme emiatt halogatni, azt mondom, semmiképp. Mire itt elterjed, addigra aktuális lesz egy készülékcsere, pláne ott. 
Rágd meg a szót, mielőtt kiköpöd!

Nem elérhető moco

• Support-ER
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: Google maps/"állj gó"
  • PDA: Samsung S8+ duos
  • PDA ROM: Android 8
« Reply #799 Dátum: 2011, 04 30, 19:20:24 »
jézusom! már 65-ért dobálják az SGS-t :(
nem akarom még eladni! mit csinálok addig míg megjön a ketteske?