2024, 11 24, 19:00:16
Samsung F.A.Q.

Szerző Téma: GalaxyS 2 - Váróterem  (Megtekintve 224198 alkalommal)

0 Felhasználó és 14 vendég van a témában

Nem elérhető mycso

• TOPIKGAZDA
  • Nem: Férfi
  • Galaxy User
    • ez+az
  • Navigáció / Navigation: Google
  • PDA: aláírás
  • PDA ROM: aláírás
Re: GalaxyS 2 - Váróterem
« Reply #1925 Dátum: 2011, 09 18, 03:40:14 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Nekem az a véleményem hogy igazából az SGS2-re sem készülnek még olyan alkalmazások amelyeket igazán ki tudná használni a készülék tudása, ettől még azért több rejlik az SGS2-be ....

Ha még csak alkalmazások nem lennének, de egyelôre még oprendszer sincsen hozzá ami maximálisan kiaknázná a benne rejlô erôt, gondolok itt elsôsorban a két magra.
Tehát mondhatni az sgs2 elvileg jobb/gyorsabb lesz majd a közeljövôben megjelenô ice cream-el is.
Na meg ugye az újabb romok is egyre optimalizáltabbak.
Huawei P30Pro /  Huawei GT3Pro

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
  • PDA: OnePlus 6
  • PDA ROM: OxygenOS 5.1.8
« Reply #1926 Dátum: 2011, 09 18, 10:33:28 »
Ha még csak alkalmazások nem lennének, de egyelôre még oprendszer sincsen hozzá ami maximálisan kiaknázná a benne rejlô erôt, gondolok itt elsôsorban a két magra.
Tehát mondhatni az sgs2 elvileg jobb/gyorsabb lesz majd a közeljövôben megjelenô ice cream-el is.
Nos igen, ezaz! Akkor mennyire van szükség a 4magra meg a 2,0 GHz-re....
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
  • PDA: Samsung Galaxy S9+
« Reply #1927 Dátum: 2011, 09 18, 11:18:22 »
Nos igen, ezaz! Akkor mennyire van szükség a 4magra meg a 2,0 GHz-re....

Semennyire. Inkább a hosszabb üzemidőre gyúrnának rá a gyártók. Az S2 teljesítménye bőven elég szerintem...

Nem elérhető Szkita

• Support-ER
  • Navigáció / Navigation: Sygic & Google
  • PDA: NOTE 10+
« Reply #1928 Dátum: 2011, 09 18, 13:25:36 »
Csak mellékesen jegyezném meg, hogy az informatikában tipikusan nem a már meglévő igények kielégítése okozta ezt az iszonyatosan gyors fejlődést. :hmm: Sokkal inkább volt az a helyzet, hogy a kifejlesztett eszközök meghaladták pillanatnyi tudásunkat és igényeinket, de érdekes módon mégis kinőttük őket. ;)
Valahol még meg van nekem a kacatok között az első (mi is volt az kalkulátor? notesz gép?) ilyen masinám. Telefonkönyv, memo, naptár, ébresztő, ilyesmi? Jól emlékszem, hogy mennyire soknak tűnt mindez! :D Egy éve meg az SGS-en bosszankodtam, ha besokalt a navigálás közben, mert nem váltott vissza bejövő hívás után és újra kellett néha indítanom az igo-t. :D
Szóval én azt mondom, fejleszenek csak! Pl. a négymagos kütyükkel szuper minőségű élő stream-eket lehet majd közvetíteni a megfelelő szoftverrel, akadás mentesen, miközben akár telefonozol, vagy csetelsz, vagy akár navigálsz.... stb. :D Én stream-ekkel foglakozom a cégemben, azért mondtam ezt példaként. Tudom mit eszik az élő kódolás a gépből!

Nem elérhető le_vente

• intoleráns robot, kukásdroid ;)
  • Navigáció / Navigation: Waze, Sygic, Navigon, iGO, iGO Primo, Be On Road
  • PDA: Note II, SGS2, Samsung Galaxy Mini 2, Samsung Tab3 WiFi, Asus A636N, Samsung Galaxy Young - All Rooted
  • PDA ROM: [4.4.2][NI1]Dr.Ketan Custom ROMV12, Agni kernel
Re: Re: GalaxyS 2 - Váróterem
« Reply #1929 Dátum: 2011, 09 18, 13:30:50 »

Valaki írta valahol, hogy attól még igenis kihasználja a két magot és ellenőriztem, valóban. Van, hogy a második mag dolgozik jobban.
SystemPanel szépen mutatja. Adtam egy kis munkát a navinak, számoljon ki utat Írországba autópályák, fizetős utak kihagyásával, földutakon is.
Így van idő monitorozni.
Tehát, kezeli.
Erősebb hardware-re pedig mindig lesz szükség, ha nem indokoltan, akkor gerjesztve. Mindig is így volt, a fejlődés, fejlesztés töretlen.

EISA díjas, de betiltott SGSII-ről küldve ;o)
- Azt mondják, elmebajban szenvedek.. De én nem szenvedek, élvezem minden percét...

- Adj neki tanácsot. Ha nem hallgat rád, hadd tanítsa meg a balsorsa. - japán közmondás

A SHAW-ELV: Építs ki olyan rendszert, amelyet hülyék is használni tudnak - csak hülyék fogják használni...

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
« Reply #1930 Dátum: 2011, 09 18, 16:43:52 »
Semennyire. Inkább a hosszabb üzemidőre gyúrnának rá a gyártók. Az S2 teljesítménye bőven elég szerintem...
Na, 100%-ban egyetértünk!!!!!

Ehelyett ismét akkora akksit tesznek a tervezett vashoz, ami a kb. 24 órás készenlétet biztosítja, nem nagyobbat...
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill

Nem elérhető le_vente

• PDA: Note II, SGS2, Samsung Galaxy Mini 2, Samsung Tab3 WiFi, Asus A636N, Samsung Galaxy Young - All Rooted
« Reply #1931 Dátum: 2011, 09 18, 19:56:17 »
Na, 100%-ban egyetértünk!!!!!

Ehelyett ismét akkora akksit tesznek a tervezett vashoz, ami a kb. 24 órás készenlétet biztosítja, nem nagyobbat...

Ez igaz, szerintem az erőfitogtatás áldozai vagyunk ebben, hiszen nagyon vékony lett az SGS2 és lehet, hogy azért, hogy megmutassák, ezt is tudjuk.
Ha kiveszem az akksit és megfogom ott, érezni, mennyire vékony lehet a kijelző, ez egyrészt tetszik, másrészt zavar, hogy napi kétszer töltenem kell.
- Azt mondják, elmebajban szenvedek.. De én nem szenvedek, élvezem minden percét...

- Adj neki tanácsot. Ha nem hallgat rád, hadd tanítsa meg a balsorsa. - japán közmondás

A SHAW-ELV: Építs ki olyan rendszert, amelyet hülyék is használni tudnak - csak hülyék fogják használni...

horizotya

• Vendég
« Reply #1932 Dátum: 2011, 09 19, 16:34:32 »
Tényleg az ice cream mikorra lesz elérhető szerintetek  :hmm:

horizotya

• Vendég
« Reply #1933 Dátum: 2011, 09 21, 20:21:40 »
Tényleg az ice cream mikorra lesz elérhető szerintetek  :hmm:
Akkor válaszolok magamnak  :D
Az Android soron következő kiadásának, az Ice Cream Sandwich-nek (azaz a Jégkrémszendvicsnek) a megjelenésére már nem kell sokat várni. Eric Schmidt, a rendszert fejlesztő Google igazgatósági tanácsának elnöke ugyanis egy a hét közepén adott interjújában közölte, hogy az új rendszer kiadására október végén, de legkésőbb november elején sor kerül majd.  :taps:

Az Ice Cream Sandwich különös jelentőséggel bír az Android történetében, mert azt ígéri, hogy újraegyesíti a korábban különvált, a mobiltelefonok számára szánt 2.3-as verziószámú Gingerbread és a táblagépeken debütált 3.0-s Honeycomb által képviselt fejlesztési vonalakat. Azt ugyanakkor, hogy ez az egyesítés pontosan mit jelent, egyelőre nem lehet tudni.

Nem elérhető le_vente

« Reply #1934 Dátum: 2011, 09 21, 20:25:00 »
Az Android soron következő kiadásának, az Ice Cream Sandwich-nek (azaz a Jégkrémszendvicsnek) a megjelenésére már nem kell sokat várni. Eric Schmidt, a rendszert fejlesztő Google igazgatósági tanácsának elnöke ugyanis egy a hét közepén adott interjújában közölte, hogy az új rendszer kiadására október végén, de legkésőbb november elején sor kerül majd.  :taps:

Az Ice Cream Sandwich különös jelentőséggel bír az Android történetében, mert azt ígéri, hogy újraegyesíti a korábban különvált, a mobiltelefonok számára szánt 2.3-as verziószámú Gingerbread és a táblagépeken debütált 3.0-s Honeycomb által képviselt fejlesztési vonalakat. Azt ugyanakkor, hogy ez az egyesítés pontosan mit jelent, egyelőre nem lehet tudni.

Zsír!

... és az lesz az iPhone5-ön, mert visszaveszi az Apple  :D

Nem elérhető kleingy

• Support-ER
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: OnePlus 5, TabS 8.4
« Reply #1935 Dátum: 2011, 09 21, 21:34:01 »
...
Ez egy You are not allowed to view links. Register or Login hír már. :)

Nem elérhető nbee

• Navigáció / Navigation: 3 betűs
  • PDA: Samsung Galaxy S II (GT-9100) || Galaxy TAB 10.1 (P-7500)
  • PDA ROM: ROM: stock 4.1.2 || ROM:XWLA1
« Reply #1936 Dátum: 2011, 09 26, 12:31:56 »
Most reggel csörögtem rám, hogy boltban vár a készülék, csak legyen időm még elmenni érte :)
régi időkre:

Nem elérhető Ibolya512

• Support-ER
  • Örökös tag
  • Nem: Nő
  • Navigáció / Navigation: iGO
  • PDA: Iphone 6s, Ipad2, S4 mini I9195,
  • PDA ROM: iOS 10.3.1, I9195XXUCNK1 - 4.4.2,
« Reply #1937 Dátum: 2011, 09 26, 12:58:42 »
Most reggel csörögtem rám, hogy boltban vár a készülék, csak legyen időm még elmenni érte :)
Hagyd a munkát, az megvár, de az SGS2 már türelmetlenül vár.  :D :D :D :taps:

Átérzem a helyzeted az SGS1 és az SGS2 között én is Nokia 6300- val vészeltem át azt a pár napot (heteknek tüntek)  :D :D ;)
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető nbee

« Reply #1938 Dátum: 2011, 09 26, 17:08:10 »
Hagyd a munkát, az megvár, de az SGS2 már türelmetlenül vár.  :D :D :D :taps:

Átérzem a helyzeted az SGS1 és az SGS2 között én is Nokia 6300- val vészeltem át azt a pár napot (heteknek tüntek)  :D :D ;)

Köszi ;) már nálam van!
Kérdés: Ti hagytátok 16 órát tölteni az első alkalommal (akku befuttatás), vagy neki eshetek?
régi időkre:

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
« Reply #1939 Dátum: 2011, 09 26, 17:29:39 »
Köszi ;) már nálam van!
Kérdés: Ti hagytátok 16 órát tölteni az első alkalommal (akku befuttatás), vagy neki eshetek?
EGYSZER, de EGYSZER tanulnák meg az idióta SZAKeladók, hogy az, amit szajkóznak, az érvényes VOLT a NikkelMetálHidrid (NiMH) akksik idején...

A Li-ion akksiknál rajtahagyhatod egy életen át, a töltés mindenképpen lekapcsol, NINCS csepptöltés ennél az akkumulátor-típusnál. Nem is lehetne, mert ártana az akksinak...

Nyugodtan használd, ha kiírta bal oldalt felül, hogy 100%-ra töltött.
A teljes kapacitást 3-4 lemerítés-feltöltés után fogja elérni az akksi, ha csak lehet, kerüld a sűrű, rövid ideig tartó rátöltést, az akksi élettartama meghálálja.
Sir Winston Churchill

Nem elérhető nbee

« Reply #1940 Dátum: 2011, 09 26, 17:38:38 »
EGYSZER, de EGYSZER tanulnák meg az idióta SZAKeladók, hogy az, amit szajkóznak, az érvényes VOLT a NikkelMetálHidrid (NiMH) akksik idején...

A Li-ion akksiknál rajtahagyhatod egy életen át, a töltés mindenképpen lekapcsol, NINCS csepptöltés ennél az akkumulátor-típusnál. Nem is lehetne, mert ártana az akksinak...

Nyugodtan használd, ha kiírta bal oldalt felül, hogy 100%-ra töltött.
A teljes kapacitást 3-4 lemerítés-feltöltés után fogja elérni az akksi, ha csak lehet, kerüld a sűrű, rövid ideig tartó rátöltést, az akksi élettartama meghálálja.

na, megkaptam :) köszi, fejembe véstem és terjesztem az igét, ahol csak tudom!  :ima:
régi időkre:

Nem elérhető le_vente

« Reply #1941 Dátum: 2011, 09 26, 17:49:35 »
Köszi ;) már nálam van!

Én mindig igyekszem a formázást végrehajtani, mert kell bizony!

Hiába Li-ion, vagy akár Li-Polymer, akkor is.

Néhányadik fel-le ciklus után éri majd el a max kapacitását.

Sőt, időnként, mondjuk kéthetente szintén engedd lemerülni teljesen és töltsd fel teljesen.

Való igaz, hogy elméletileg ezeknek már nincs memória-effektusuk, de az elmélet maradt!

Simán tönkrevághatóak, ha mindig kb. ugyanaddig engeded lemerülni.

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
  • PDA: Samsung Galaxy S9+
« Reply #1942 Dátum: 2011, 09 26, 18:22:03 »

Sőt, időnként, mondjuk kéthetente szintén engedd lemerülni teljesen és töltsd fel teljesen.

Való igaz, hogy elméletileg ezeknek már nincs memória-effektusuk, de az elmélet maradt!

Bizony tapasztaltam én is, hogy a Li-ion-nak is lehet adni hosszabb lemerülési szakaszt, ha időnként egymás után teljesen lemerítjük (amíg kikapcsol magától a készülék), majd teljesen feltöltjük. Anno a Nokia 6630-al kapcsolatban olvastam egy ilyen cikket, aminek az volt a lényege, hogy a készülék majd fél - egy nappal tovább bírta. Na és valóban így is volt. A lemerülő szakasz sokkal tovább tartott. :)

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
« Reply #1943 Dátum: 2011, 09 26, 19:14:51 »
Egy lítium akkumulátor (okos dolgokat lehet olvasni a wikipédián róla) töltése speciális.

Ha 100%-nak vesszük a fizikai 0 és a fizikai teljes töltöttséget, akkor kb. 20 és 80 % közé van beállítva a készüléken látható 0-100% töltöttség.

Ennek az az oka, hogy az lítiumos akkumulátor a teljes lemerülés közelében károsodik, csakúgy, mint a teljes feltöltöttség közelében.
Emiatt értelmezhetetlen a sokáig töltés és a teljes lemerülés fogalma.

Az viszont vitathatatlan (erre utaltam én is az imént), hogy érdemes teljesen lemeríteni (kikapcsolásig), de azt tudni lehet/kell, hogy ilyenkor az akkumulátorban még közel 20% töltöttség van.
De azt is ismerni kell, hogy az ún. alámerülés komolyan károsítja az akksit. Tehát ha teljes (20%-fizikai alá) lemerülésben tesszük el, akkor megtörténhet, hogy soha többet nem tudjuk visszahozni az életbe.

Szóval aki jót akar magának, az akkujának és a pénztárcájának, az mindig hagyja kikapcsolásig merülni az akkut, és lehetőleg 100%-ra feltölteni, közben nem megszakítva a töltést.
Nem lesz tragédia, ha nem mindig tesz így, de az akkumulátor élettartama meghálálja az odafigyelést...

Memóriaeffektusa pedig teljesen 0 van a lítiumos technológiának.
Sir Winston Churchill

Nem elérhető le_vente

« Reply #1944 Dátum: 2011, 09 26, 19:49:33 »

Memóriaeffektusa pedig teljesen 0 van a lítiumos technológiának.

Bocsáss meg, hogy ellentmondok, de ahogy írtam, az az elmélet, ehhez képest a gyakorlat ezt cáfolja.

Semmiképp nem jó túlmeríteni, de ezt a telefonba épített elektronika nem is engedi.

Tapasztalatból mondom ezt, saját és mások tapasztalatából.

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
« Reply #1945 Dátum: 2011, 09 26, 20:28:11 »
Bocsáss meg, hogy ellentmondok, de ahogy írtam, az az elmélet, ehhez képest a gyakorlat ezt cáfolja.

Semmiképp nem jó túlmeríteni, de ezt a telefonba épített elektronika nem is engedi.

Tapasztalatból mondom ezt, saját és mások tapasztalatából.
Nem történt semmi. De azért ha egy kiadósat utánaolvasol...
Sir Winston Churchill

Nem elérhető le_vente

« Reply #1946 Dátum: 2011, 09 26, 20:41:11 »
Nem történt semmi. De azért ha egy kiadósat utánaolvasol...

Avval kezdtem, hogy kiadósat utánaolvastam, aztán jöttek a tapasztalatok.
Sajátok és másokéi.

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
« Reply #1947 Dátum: 2011, 09 26, 21:16:45 »
Avval kezdtem, hogy kiadósat utánaolvastam, aztán jöttek a tapasztalatok.
Sajátok és másokéi.
OK
Sir Winston Churchill

Nem elérhető shummo

• PDA: Galaxy S 2
  • PDA ROM: 2.3.4
« Reply #1948 Dátum: 2011, 10 03, 23:20:42 »
Hali! Ugy néz ki nagy nehézségek árán meglesz a telom:D
Mivel nem boltból veszem hanem 2 hónaposat, ezért az lenne a kérdésem, hogy mit kell megnéznem hogy nehogy átverjenek?
Alapsáv legyen> I9100XX......? vagy nem fontos
Gar levélbe minek kell benne lennie, hogy tényleg MO és nem EU-s a gar? elvileg samsung garis gyári függetlent veszek

Más dolgokra is figyelmeztessetek, ah van olyan
KÖSZIKE!!!

Nem elérhető moco

• Support-ER
  • Örökös tag
  • Nem: Nő
  • Navigáció / Navigation: Google maps/"állj gó"
  • PDA: Samsung S8+ duos
  • PDA ROM: Android 8
« Reply #1949 Dátum: 2011, 10 09, 17:44:59 »
Hali! Ugy néz ki nagy nehézségek árán meglesz a telom:D
Mivel nem boltból veszem hanem 2 hónaposat, ezért az lenne a kérdésem, hogy mit kell megnéznem hogy nehogy átverjenek?
Alapsáv legyen> I9100XX......? vagy nem fontos
Gar levélbe minek kell benne lennie, hogy tényleg MO és nem EU-s a gar? elvileg samsung garis gyári függetlent veszek

Más dolgokra is figyelmeztessetek, ah van olyan
KÖSZIKE!!!
Szia. Megvan már a teló? Nem elriasztani akarlak, de ismerős vett használtan. Elvileg gyári független volt. Aztán szépen kiderült, hogy Telenoros a teló, nem gyári független. Namármost, ha nem fizeti a részleteket, aki eladta a telefont, akkor simán letilthatja a szolgáltató IMEI alapján. Úgyhogy ezzel vigyázz. De hogy hogy tudod ezt kiszűrni...mert azt sem lehet, hogy jaj várj, mi az IMEI száma, menjünk be egy szolgáltatóhoz és kérdezzük meg, hogy gyári  független-e a telefon...