Sziasztok!
Tegnap vettem egy Blade-et a férjemnek. Igazából magamnak is szeretnék, mióta kézbe vettem, kipróbáltam, azóta főleg. De... Én körömmel használom a kijelzőt (HTC), a Blade pedig csak az ujjat érzékeli. Nálam okosabbak azt mondják, ez csak a képernyő kalibrálás, érzékenység kérdése. Én nem találtam benne ilyen beállítási lehetőséget.
Nem tudja valaki hol keressem, vagy van-e egyáltalán ilyen lehetőség benne?
Szia!
A technológiai eltéréseknek köszönhetően (rezisztív vs kapacitív kijelző) ezek alkalmatlanok a merev tárggyal való böködés (pl köröm, toll) érzékelésére, cserébe kifejezetten pontosan érzékelik az ujjbegyes tapogatást - ha nagyon pontosan szeretnéd használni, akkor az ujjbegynek az élét/oldalát használva lehet javítani a precizitáson, de általában elég jól vannak kalibrálva ezek az érzékelők, meg lehet szokni
Körömmel csak akkor menne, ha a végére ragasztanál egy elektromos vezetőt, pl egy fémdarabot
lévén a Bladeben lévő panel a felszíni ellenállás változásából számítja kis, hogy hol nyúltál hozzá (szemben a rezisztív technológiával, ami két vezető felület összenyomásának a helyét detektálja).
Viszont nézd a jó oldalát, multi (illetve dual) touch képes
(rezisztív kijelzővel is meg lehet ugyan oldani, csak bajosabb)
Szóval muszáj lesz megszokni ezt a technológiát, mert az emberek többsége, köztük én is, ezt kedveli, így egyelőre ezé a jövő.