2024, 12 23, 05:36:53

Szerző Téma: MIO A701 - Problémák - megoldások  (Megtekintve 216098 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető djmorphy

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: Sony Xperia Z3 Dual
  • PDA: Sony Xperia Z3 Dual
  • PDA ROM: Android 5.0.2
Re: MIO A701 - Problémák - megoldások
« Reply #400 Dátum: 2009, 08 21, 20:28:53 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Melyik szó nem ment? "Pocket Word is compact and lighter version of Microsoft Word..."  Kérdezz, segítünk!
Itt a light nem az alacson cukor vagy alkohol tartalomra utalt! ;) Úgy veszem észre, Te sem a light söröket fogyasztod újabban. :p
köööösszz....
Egy off csapattaggal, hogy lehet a legjobban kiszúrni? Ha moderátor lesz by mqmeszi

Nem elérhető djmorphy

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #401 Dátum: 2009, 08 22, 14:31:20 »
Kellene egy kis segítség :D
Nézegettem a Microsoft oldalát mert le akartam szedni a Word-öt meg Excelt a Miokára...  De tényleg nem tudok angolul :oops:
Valaki tudna dobni egy kinket, hogy honnan tudnám leszedni? :ima: O->-
Egy off csapattaggal, hogy lehet a legjobban kiszúrni? Ha moderátor lesz by mqmeszi

Nem elérhető Zombie

• ALAPÍTÓ TAG
  • Navigáció / Navigation: Sygic
  • PDA: Iphone SE
  • PDA ROM: 10.3
« Reply #402 Dátum: 2009, 08 22, 14:38:13 »
Kellene egy kis segítség :D
Nézegettem a Microsoft oldalát mert le akartam szedni a Word-öt meg Excelt a Miokára...  De tényleg nem tudok angolul :oops:
Valaki tudna dobni egy kinket, hogy honnan tudnám leszedni? :ima: O->-

Nem elérhető djmorphy

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #403 Dátum: 2009, 08 22, 17:50:37 »
Köszönöm szépen! O->-

Nem elérhető Flashrider

• PDA: Samsung Omnia I900
  • PDA ROM: XDHK1/XDHK2
« Reply #404 Dátum: 2009, 08 23, 20:56:15 »
Na srácok ! Köszönöm mindenkinek a segítségeket :) Most nagyon jó ez a kis mio :)  :ok: Szuperul navigál,és már az igoba belépve,maxon van a gps térereje :)
Még 1* köszi all :)

Nem elérhető djmorphy

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #405 Dátum: 2009, 08 23, 23:17:35 »
Na srácok ! Köszönöm mindenkinek a segítségeket :) Most nagyon jó ez a kis mio :)  :ok: Szuperul navigál,és már az igoba belépve,maxon van a gps térereje :)
Még 1* köszi all :)
Igaz, hogy nem én segítettem de szivesen :p :D

Nem elérhető Flashrider

« Reply #406 Dátum: 2009, 08 24, 19:11:40 »
Na kész,megint nem működik :( Este tök boldog voltam,hogy jó,most meg megint szar :( Én már a hajamat tépem...de komolyan...Idegbetegségembe,letöröltem a kártyáról a régi igo-t és visszatettem a régi 2006-ost. Na most már az se talál műholdat :S
Akkor szerintem most jött el az ideje,hogy rendbe teszem. Elsőnek,ugyebár romot kéne frissítenem vagy nem? Megnéztem a verzióját,és ezt írta ki: R65.3.101.0921.1
Ez ahogy jól sejtem egy szar gyári,vagy nem? Nem tudom a telefon előéletét sajnos. Most még annyi kérdésem lenne,hogy ehhez a 6 windows-hoz van már magyarítás? Van Sunnysoft interwrite pro 9.1-em. Ez fog működni azon a rendszeren is?

Nem elérhető djmorphy

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #407 Dátum: 2009, 08 25, 06:45:39 »
Na kész,megint nem működik :( Este tök boldog voltam,hogy jó,most meg megint censored :( Én már a hajamat tépem...de komolyan...Idegbetegségembe,letöröltem a kártyáról a régi igo-t és visszatettem a régi 2006-ost. Na most már az se talál műholdat :S
Akkor szerintem most jött el az ideje,hogy rendbe teszem. Elsőnek,ugyebár romot kéne frissítenem vagy nem? Megnéztem a verzióját,és ezt írta ki: R65.3.101.0921.1
Ez ahogy jól sejtem egy censored gyári,vagy nem? Nem tudom a telefon előéletét sajnos. Most még annyi kérdésem lenne,hogy ehhez a 6 windows-hoz van már magyarítás? Van Sunnysoft interwrite pro 9.1-em. Ez fog működni azon a rendszeren is?

Hali!
Igen R65 az a gyári ROM. Én Elminster egyik Wm 6.1.-es ROMját használom de most nem nincs időm megnézni! Napközben majd leírom, hogy melyiket. Eddig semmi bajom nem volt vele csak éppen ma amikor a legfontosabb lett volna  censored ott ébreszteni...(Nekem ebből lett elegem, hogy amikor a legjobban kell akkor nem működik ezért volt/lesz a polcon...)
WM 6hoz vannak többé kevésbé sikerült magyarítások de nagyon nem ajánlom őket mert mégjobban behal tőle a Mioka.

A ROM frissítésnél nagyon vigyáz mert akár ablak támasz is lehet a MIO-kádból!!!

Ezt olvasd el nagyon figyelmesen és szerintem a video alapján csináld a frissítést. Jó olvasgatást ;)    You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Flashrider

« Reply #408 Dátum: 2009, 08 25, 09:32:17 »
Aha ,értem ! Annyi még,hogy ezt a gyári romot ami most van rajta,lementeni lebírom az tuti. De bármikor vissza tudom tenni? Az is baj,hogy apámé lesz ez a mio,mivel én omniát veszek,és hát neki meg magyarul kéne :( Ez az utolsó 5-ős magyar romot próbálta ki senki? Csak érdekelne,hogy azon mennyire menne.

Nem elérhető djmorphy

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #409 Dátum: 2009, 08 25, 12:11:53 »
Aha ,értem ! Annyi még,hogy ezt a gyári romot ami most van rajta,lementeni lebírom az tuti. De bármikor vissza tudom tenni? Az is baj,hogy apámé lesz ez a mio,mivel én omniát veszek,és hát neki meg magyarul kéne :( Ez az utolsó 5-ős magyar romot próbálta ki senki? Csak érdekelne,hogy azon mennyire menne.

Lifi ROM-ját mindig vissza tudod tölteni. Nekem R64 volt fent gyárilag. Nem volt vele semmi extra bajom. Azon a magyarítás elég türhető volt.

Nem elérhető frici

• ADMIN
  • Örökös tag
    • pdafanclub.com
  • Navigáció / Navigation: én, mint a denevér... :)
  • PDA: Poco F1, Asus ZF2, OV Yard, SGS2, SGT7.0, SO2, HTC P3600, Palm Zire71
« Reply #410 Dátum: 2009, 08 25, 15:17:07 »

Fölösleges menteni a romot, mert minden létező verzió fent van a neten. A gyári R65 és a magyarított R64.3 elég stabil romok. Mint a mellékelt ábra mutatja, még Mr. Mörfi is sokáig el volt vele. Az újabb WM6-os romok szebbek, kicsit gyorsabbak, de nem biztos, hogy stabilabbak is. Próbálgatni kell (bőven van mit), kinek mi felel meg.
Végül még egy, újra és újra elmondott tanács: Felejtsd el a magyarítást, mert csak gondot okoz!
Az élet olyan, mint a nádszál:
Ma még vidáman kacagsz,
De holnap jön Pipacs bácsi a konyhakéssel...
                                            /Rejtő Jenő/

Nem elérhető djmorphy

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #411 Dátum: 2009, 08 25, 15:37:42 »
Fölösleges menteni a romot, mert minden létező verzió fent van a neten. A gyári R65 és a magyarított R64.3 elég stabil romok. Mint a mellékelt ábra mutatja, még Mr. Mörfi is sokáig el volt vele. Az újabb WM6-os romok szebbek, kicsit gyorsabbak, de nem biztos, hogy stabilabbak is. Próbálgatni kell (bőven van mit), kinek mi felel meg.
Végül még egy, újra és újra elmondott tanács: Felejtsd el a magyarítást, mert csak gondot okoz!

A magyarítást még én is belátom, hogy el kell sajnos felejteni :-X  És gondolkozom, hogy visszarok a R64 vagy vmelyiket mert ma a drágám elfelejtett ébreszteni és egyébb ilyenek...

Nem elérhető slider05

• PDA: Mio a701
  • PDA ROM: r65
« Reply #412 Dátum: 2009, 08 31, 09:58:59 »
Sziasztok!

GPS-el kapcsolatos problémával fordulok hozzátok: 701-es készülékem van, erre pedig a I. 08-as navigációs software-t telepítettem. A problémám az, hogy miután elindítom a progit, nem, vagy csak nagyon sokára fog 'holdat (a legutóbbi alkalom kb. egy óra).
Tudna nekem valaki segíteni abban, hogy van-e valami trükk erre vonatkozóan? Valami program ami gyorsítja a folyamatot? Normális ez 08 tekintetében, vagy a készülékkel van probléma? Ja a gps jel a jobb alsó sarokban villog, tehát elvileg működik a vevő (szerintem).
Minden ötletet várok és előre is köszi a segítséget.......

Nem elérhető djmorphy

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #413 Dátum: 2009, 08 31, 10:30:38 »
Sziasztok!

GPS-el kapcsolatos problémával fordulok hozzátok: 701-es készülékem van, erre pedig a I. 08-as navigációs software-t telepítettem. A problémám az, hogy miután elindítom a progit, nem, vagy csak nagyon sokára fog 'holdat (a legutóbbi alkalom kb. egy óra).
Tudna nekem valaki segíteni abban, hogy van-e valami trükk erre vonatkozóan? Valami program ami gyorsítja a folyamatot? Normális ez 08 tekintetében, vagy a készülékkel van probléma? Ja a gps jel a jobb alsó sarokban villog, tehát elvileg működik a vevő (szerintem).
Minden ötletet várok és előre is köszi a segítséget.......
Hali!
Bocsi de ma kicsit leterhelt az agyam :D A "08" az iGo 8-at jelenti? :oops: Az egy óra az sok. Max 1-2 perc és jelet kell fognia. Van egy Emphermis(nem tom, hogy kell leírni :oops: :oops:) fáj. Magyar ROM-okban Gyors Pozició vagy mi a neve. Ezzel előre le töltesz egy file-t amiben 3 napra megvan a műholdak poziciója(AS kell hozzá). Ehez a COM4-es szoftver portot kell beállítani a GPS beállításokban.

Meg szerintem reszetelt a GPS-t.  Azt úgy lehet, hogy kiveszed az akkut. Én szerintem egy estére vedd ki

Nem elérhető Flashrider

« Reply #414 Dátum: 2009, 08 31, 19:07:05 »
SRÁCCOOKKK !!!

Segítsetek !! :( :'( Valamit nagyon censored ,leszedtem egy elminster rom pakot,mindent ugy csináltam ahogy levolt írva.Kikapcsoltam az activesync-et. Le okéztam miután átmásolta a miora az anyagot,ott lefutott,és mondta,hogy reseteljem,le reseteltem,és azóta csk világítanak a gombok :'( Se kép se hang....A Boot menű se jön be,mit csináltam???!!!! SEGÍTSETek !!!

Nem elérhető djmorphy

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #415 Dátum: 2009, 08 31, 20:29:10 »
SRÁCCOOKKK !!!

Segítsetek !! :( :'( Valamit nagyon censored ,leszedtem egy elminster rom pakot,mindent ugy csináltam ahogy levolt írva.Kikapcsoltam az activesync-et. Le okéztam miután átmásolta a miora az anyagot,ott lefutott,és mondta,hogy reseteljem,le reseteltem,és azóta csk világítanak a gombok :'( Se kép se hang....A Boot menű se jön be,mit csináltam???!!!! SEGÍTSETek !!!

Hali!

Próbáld meg Lifi ROMját visszatölteni. Ha nem a BOOT szektorba csesződött el valami akkor azzal életre tudod kelteni

Nem elérhető Flashrider

« Reply #416 Dátum: 2009, 08 31, 20:30:30 »
Hali!

Próbáld meg Lifi ROMját visszatölteni. Ha nem a BOOT szektorba csesződött el valami akkor azzal életre tudod kelteni

ÉS azt hogy kell? :( Még a gépet sem tudom bekapcsolni,így meg nehéz frissíteni :(

Nem elérhető frici

• ADMIN
  • Örökös tag
    • pdafanclub.com
« Reply #417 Dátum: 2009, 08 31, 20:35:54 »
SRÁCCOOKKK !!!

Szerintem egyszerüen mellényomtál. Biztos, hogy a "CE img By USB"-t választottad a bootmenüben? Ha nem tudsz belépni a Boot menübe, akkor valószínüleg ennyi volt. Alaplap cserével javítható. :(
Próbálj meg egy kijelzősérült Mio-t szerezni!
Ma még vidáman kacagsz,
                                            /Rejtő Jenő/

Nem elérhető frici

• ADMIN
  • Örökös tag
    • pdafanclub.com
« Reply #418 Dátum: 2009, 08 31, 20:36:52 »
ÉS azt hogy kell? :( Még a gépet sem tudom bekapcsolni,így meg nehéz frissíteni :(

Próbáltál már HR-t nyomni kikapcsolt állapotban?
Ma még vidáman kacagsz,
                                            /Rejtő Jenő/

Nem elérhető Flashrider

« Reply #419 Dátum: 2009, 08 31, 20:38:05 »
Probáltam semmi :( Csak vílágit...:(

Nem elérhető Flashrider

« Reply #420 Dátum: 2009, 08 31, 20:39:23 »
Szerintem egyszerüen mellényomtál. Biztos, hogy a "CE img By USB"-t választottad a bootmenüben? Ha nem tudsz belépni a Boot menübe, akkor valószínüleg ennyi volt. Alaplap cserével javítható. :(
Próbálj meg egy kijelzősérült Mio-t szerezni!

Ne MÁr :'(:('

Nem elérhető frici

• ADMIN
  • Örökös tag
    • pdafanclub.com
« Reply #421 Dátum: 2009, 08 31, 20:51:33 »
Probáltam semmi :( Csak vílágit...:(

Így? (a kikapcsoláshoz vedd ki az aksi, majd tedd vissza!)
idézet az eoldalról:

A Hard Reset (HR) törli a készülékben lévő összes adatot (címjegyzék, programok, beállítások stb...) és visszaállítja a Windows gyári állapotát. Az SD kártyáról nem töröl. Ez a PC-n a teljes formattálás utáni Windows telepítés utáni állapothoz hasonlítható. (pl.: itt sem törlődnek az egyéb merevlemezek)

1. módszer: kikapcsolt állapotban nyomd meg a hang le és a power gombokat, amíg nem rezeg a készülék.

2. módszer:
Kapcsold ki a készüléket. (mondjuk ez nem szükséges, enélkül is megy, de jobb ha kikapcsolod)
Nyomd meg a hangerő le gombot, és tartsd nyomva
Miközben tartod a hangerő le gombot nyomd meg a navi le gombot, és ezt is tartsd
Nyomd be a RESET gombot is, és tartsd mindhármat kb 5-10 másodpercig.
Engedd el a RESET-et, de a másik két gombot tartsd amíg el nem kezd rezegni a készülék
Ma még vidáman kacagsz,
                                            /Rejtő Jenő/

Nem elérhető Flashrider

« Reply #422 Dátum: 2009, 08 31, 20:58:32 »
Így? (a kikapcsoláshoz vedd ki az aksi, majd tedd vissza!)
idézet az eoldalról:

A Hard Reset (HR) törli a készülékben lévő összes adatot (címjegyzék, programok, beállítások stb...) és visszaállítja a Windows gyári állapotát. Az SD kártyáról nem töröl. Ez a PC-n a teljes formattálás utáni Windows telepítés utáni állapothoz hasonlítható. (pl.: itt sem törlődnek az egyéb merevlemezek)

1. módszer: kikapcsolt állapotban nyomd meg a hang le és a power gombokat, amíg nem rezeg a készülék.

2. módszer:
Kapcsold ki a készüléket. (mondjuk ez nem szükséges, enélkül is megy, de jobb ha kikapcsolod)
Nyomd meg a hangerő le gombot, és tartsd nyomva
Miközben tartod a hangerő le gombot nyomd meg a navi le gombot, és ezt is tartsd
Nyomd be a RESET gombot is, és tartsd mindhármat kb 5-10 másodpercig.
Engedd el a RESET-et, de a másik két gombot tartsd amíg el nem kezd rezegni a készülék

SEmmi :( Rezeg,a szokásos hard reset eredménye,de semmi :( Nincs valami Sd kártyás feltöltés?

Nem elérhető Flashrider

« Reply #423 Dátum: 2009, 08 31, 21:08:49 »
Na akkor leírom részletesen. Szóval,már kb. 3 napja feltettem sikeresen az r64-est ami ugye alapból magyarított. Mondom jó,ha ez így ment akkor felteszem a MIcrOfalA701.WWE.21018.UC  féle romot,mivel az egyik itteni fórumos tagnak is az van,és jól megy vele az igo. A videót nézve,haladtam,pontról pontra. Kiválasztottam,hogy upragade rom,majd,hogy usb by Rom vagy mi. Áttöltötte a romot,kis lila csík alul. Majd rá 5 másodperce kész lett,és kiírta alul,hogy soft reset please,ok. Én megnyomtam,és azóta se kép se hang :''(

Nem elérhető frici

• ADMIN
  • Örökös tag
    • pdafanclub.com
« Reply #424 Dátum: 2009, 08 31, 21:11:18 »
SEmmi :( Rezeg,a szokásos hard reset eredménye,de semmi :( Nincs valami Sd kártyás feltöltés?

Régen valamelyik OKI romból volt SD-s verzió. Legalább 3 éve csinálta egy almásnak, mert annak a gépén nem futott a PC-s rom updater.
Ma még vidáman kacagsz,
                                            /Rejtő Jenő/