2024, 12 23, 09:49:36

Szerző Téma: MIO A701 - Problémák - megoldások  (Megtekintve 216117 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető djmorphy

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: Sony Xperia Z3 Dual
  • PDA: Sony Xperia Z3 Dual
  • PDA ROM: Android 5.0.2
Re: MIO A701 - Problémák - megoldások
« Reply #350 Dátum: 2009, 08 04, 01:38:29 »
Nincs valakinek vmi kajája mert **** éhes vagyok de azért ilyenkor már nincs kedvem kaját készíteni  ;D
Egy off csapattaggal, hogy lehet a legjobban kiszúrni? Ha moderátor lesz by mqmeszi

Nem elérhető zsitusz

• Navigáció / Navigation: star fish 3
  • PDA: Mio A701
  • PDA ROM: R64. 001. 0101.234
« Reply #351 Dátum: 2009, 08 10, 01:34:46 »
Hello Pda fanok!

Valaki talált már használható magyarítást a WM 6.1 hez? Aki tudna segíteni annak meg köszönném előre is. :) Sunnysoft Interwrite 10.0 műkszik ,de csak félig.

Másodszor, tudnátok egy jó Pda szervizt , mivel zug - bug a telefonom :'( a wireless manager nincs kint,  a gprs pedig nincs beállítva nem használom :(.Ezért szerintem valami panel hiba lehet, mert leesett és azóta van ez :(

Nem elérhető djmorphy

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #352 Dátum: 2009, 08 10, 17:41:12 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Hello Pda fanok!

Valaki talált már használható magyarítást a WM 6.1 hez? Aki tudna segíteni annak meg köszönném előre is. :) Sunnysoft Interwrite 10.0 műkszik ,de csak félig.

Másodszor, tudnátok egy jó Pda szervizt , mivel zug - bug a telefonom :'( a wireless manager nincs kint,  a gprs pedig nincs beállítva nem használom :(.Ezért szerintem valami panel hiba lehet, mert leesett és azóta van ez :(

Hali!
WM 6hoz még nem igazán van magyarítás! Én is csak arról tudok amiről te írsz!

szervizként az LCP-t tudom csak.
Egy off csapattaggal, hogy lehet a legjobban kiszúrni? Ha moderátor lesz by mqmeszi

Nem elérhető zsitusz

« Reply #353 Dátum: 2009, 08 11, 13:50:40 »
 Köszi djmorphy az infókat. :D :) Az LCP-nek , van honlapja?, mert nem tudom mire gondolsz:)

Azért kérdeztem, hogy van -e rá magyarítás , mert a Samsung ominiához (WM6.1) van egy külön magyarítás. ( És teljes, nem akad, tökéletesen működik.)Ezért gondoltam , hát ha valami MIÓ guru talált-e hozzá jó magyarítást:) Nekem a Sunnysoft  Interwrite standard 10.0 volt fennt, az jó volt,nagyon is jól működött a telefon, de csak sajnos demó verzió volt. Maradt volna fent is csak nem tudta kezelni a sms-eket.

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
  • Nem: Nő
    • i900.eoldal.hu
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: Iphone 5SE
  • PDA ROM: 9.3.1
« Reply #354 Dátum: 2009, 08 11, 13:53:12 »
Köszi djmorphy az infókat. :D :) Az LCP-nek , van honlapja?, mert nem tudom mire gondolsz:)

Azért kérdeztem, hogy van -e rá magyarítás , mert a Samsung ominiához (WM6.1) van egy külön magyarítás. ( És teljes, nem akad, tökéletesen működik.)Ezért gondoltam , hát ha valami MIÓ guru talált-e hozzá jó magyarítást:) Nekem a Sunnysoft  Interwrite standard 10.0 volt fennt, az jó volt,nagyon is jól működött a telefon, de csak sajnos demó verzió volt. Maradt volna fent is csak nem tudta kezelni a sms-eket.
Ismered az a701.eoldal.hu-t? You are not allowed to view links. Register or Login
A márkaszerviz-re kattints ;)
Keresem a következő szavak jelentését:  leszeret, felszeret, kiakar, leakar, beakar, lelehet, fellehet

Nem elérhető djmorphy

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #355 Dátum: 2009, 08 11, 16:09:12 »

Ha elküldöd a magyarítást ami az omniához volt akkor kipróbálom! De most nagyon nincs időm a PDA-kra tehát időpontot nem igérek. A mioka ott van a polcon porosodik egy elminster rommal(még a verziót se tom) és be se kapcsoltam.

Nem elérhető zsitusz

« Reply #356 Dátum: 2009, 08 11, 16:14:26 »
Ismered az a701.eoldal.hu-t? You are not allowed to view links. Register or Login
A márkaszerviz-re kattints ;)

Köszi a linket, megtaláltam ;) :D

Nem elérhető zsitusz

« Reply #357 Dátum: 2009, 08 11, 16:23:13 »
djmorphy!
Itt megtalálhatod a magyarítást a WM6.1 hez az Omniára. Működik nekem, és full magyar ,nem akad, semmi baja nincs :ok:

A programok telepítésével fog működni rendesen. REMÉLEM , nálam megy de  máshol nem tudom. :)

Nem elérhető djmorphy

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #358 Dátum: 2009, 08 11, 16:37:12 »
djmorphy!
Itt megtalálhatod a magyarítást a WM6.1 hez az Omniára. Működik nekem, és full magyar ,nem akad, semmi baja nincs :ok:

A programok telepítésével fog működni rendesen. REMÉLEM , nálam megy de  máshol nem tudom. :)

Kössz a linket!:)

Nem elérhető realRoxan

• Navigáció / Navigation: igo8
  • PDA ROM: ELM-wm6.5-23016.5.3.0
« Reply #359 Dátum: 2009, 08 11, 23:17:37 »
De ő a mi Patink! :)  De most töltöm a elMInStER.WM6.5-WWE-23016.RC.TIT ROM-ot mert ez tényleg több sebből vérzik Lifinek :oops:
Közben megírom a 3 cikket. Teszek fel Office csomagot (most volt format c:). Megírom a cikkeket majd KAJÁLOK aztán teszem fel a ROM-ot mert legkésőbb péntekre kell egy működő PDA amin megy az ÁJGÓ!   Majd alszok...

Szia!

Nekem is A701 van, és szenvedek az elminsteres wm6.5 romokkal. Elvileg jónak tűnik, tetszene is, de nem tudom konfigurálni a CHome Editorral rendesen. Nem értem, hogy kell, nem azt csinálja,amit akarok.
M2D meg nem megy rajta.

Üdv, Rox

Nem elérhető frici

• ADMIN
  • Örökös tag
    • pdafanclub.com
  • Navigáció / Navigation: én, mint a denevér... :)
  • PDA: Poco F1, Asus ZF2, OV Yard, SGS2, SGT7.0, SO2, HTC P3600, Palm Zire71
« Reply #360 Dátum: 2009, 08 11, 23:33:12 »
Szia!

Nekem is A701 van, és szenvedek az elminsteres wm6.5 romokkal. Elvileg jónak tűnik, tetszene is, de nem tudom konfigurálni a CHome Editorral rendesen. Nem értem, hogy kell, nem azt csinálja,amit akarok.
M2D meg nem megy rajta.

Üdv, Rox

Ezeket olvastad?
Az élet olyan, mint a nádszál:
Ma még vidáman kacagsz,
De holnap jön Pipacs bácsi a konyhakéssel...
                                            /Rejtő Jenő/

Nem elérhető realRoxan

• Navigáció / Navigation: igo8
  • PDA ROM: ELM-wm6.5-23016.5.3.0
« Reply #361 Dátum: 2009, 08 12, 21:45:58 »
Ezeket olvastad?

A második linket igen, de azzal nem mentem semmire.
Talán az első jobbnak tűnik, a visual.
Köszi

Nem elérhető Flashrider

• PDA: Samsung Omnia I900
  • PDA ROM: XDHK1/XDHK2
« Reply #362 Dátum: 2009, 08 12, 23:17:48 »
Hello All !

Mint kezdő rögtön egy kérdéssel kezdeném :) Szóval feltettem az igo8-at a miomra,egy szép hard reset után. A program szépen fut,de a gps vevőt nem találja :( Gondolom a sys.txt kéne buzerálni,de nem tudom mik az értékei....Vagy mást kéne csinálnom? Akinek esetleg lenne normális sys.txt-je az leírhatná belőle a dolgokat :) Köszönöm előre is !

Üdv mindenkinek!

Nem elérhető frici

• ADMIN
  • Örökös tag
    • pdafanclub.com
« Reply #363 Dátum: 2009, 08 13, 00:01:42 »
Hello All !

Mint kezdő rögtön egy kérdéssel kezdeném :) Szóval feltettem az igo8-at a miomra,egy szép hard reset után. A program szépen fut,de a gps vevőt nem találja :( Gondolom a sys.txt kéne buzerálni,de nem tudom mik az értékei....Vagy mást kéne csinálnom? Akinek esetleg lenne normális sys.txt-je az leírhatná belőle a dolgokat :) Köszönöm előre is !

Üdv mindenkinek!

Nem feltétlenül kell a sys.txt-t bántani. A COM port mire van állíta az iGO-ban? Alapesetben a COM2-n megy a GPS, de a COM4 szoftveres porton is mehet és ott gyorsabban is talál pozíciót, ha letöltöd az ephemeris fájlt. Ugye szabad ég alatt próbálod?
Ma még vidáman kacagsz,
                                            /Rejtő Jenő/

Nem elérhető mcc

• PDA: MIO A701
  • PDA ROM: R64.3.101.09.01
« Reply #364 Dátum: 2009, 08 13, 01:13:11 »
Sziasztok!

Keresnék MIOkához (A701) billentyűzet panelt, (ez a kis nyák lemez a billentyűk alatt)

Az LCP augusztus 1-el felhagyott a MIO szervizeléssel és vmi miskolci cég veszi át. >:(

Köszi :)

Nem elérhető Flashrider

« Reply #365 Dátum: 2009, 08 13, 14:04:14 »
Nem feltétlenül kell a sys.txt-t bántani. A COM port mire van állíta az iGO-ban? Alapesetben a COM2-n megy a GPS, de a COM4 szoftveres porton is mehet és ott gyorsabban is talál pozíciót, ha letöltöd az ephemeris fájlt. Ugye szabad ég alatt próbálod?

Aha értem,végülis a sys.txt muszáj szerkesztenem,mert elsem indul ha nem szerkesztem. Egy teljesen alap az egész,amúgy ez a tartalma:

;[device]
;type="HTC Touch HD T8282"

[folders]
app="%SDCARD%/iGO8"

[interface]
maxzoom2d=6000000
show_exit=1

így ennyi van benne. A com port nem tudom mire van állítva,de ezek szerint akkor semmire. Próbáltam még az igoban,hogy keresse meg automatán,de semmi :S Nincs gps jel,ezt írja ki. Ja ,és persze szabad ég alatt próbáltam. "ephemeris" fájl?  :shock: Erről nem is hallottam még. Az előzménykehez,hozzá tartozik,hogy mielőtt telepítettem az igo-t nyomtam egy hard resetet a miora,majd így telepítettem. Gondolom akkor hiányzik neki ez az epheris fájl. Más kérdésem még,hogy ugye nyomtam egy hard resetet,ergo az összes progi beállítás törlődik. Na már most,telepíteni akarom az igo-t,és kiírja,hogy ő updatelni akarja,és yes meg no van. Ha Yes-t nyomok nem megy tovább,csak állandóan megkérdezi ugyanezt . Ha no-t nyomok,akkor kilép...Én csak azt nem értem,hogy mit akar updatelni,hiszen nincs is rajta igo alapból sem,a gyári állapothoz visazonyítva.

Nem elérhető frici

• ADMIN
  • Örökös tag
    • pdafanclub.com
« Reply #366 Dátum: 2009, 08 14, 06:53:54 »
Aha értem,végülis a sys.txt muszáj szerkesztenem,mert elsem indul ha nem szerkesztem. Egy teljesen alap az egész,amúgy ez a tartalma:

;[device]
;type="HTC Touch HD T8282"

[folders]
app="%SDCARD%/iGO8"

[interface]
maxzoom2d=6000000
show_exit=1

így ennyi van benne. A com port nem tudom mire van állítva,de ezek szerint akkor semmire. Próbáltam még az igoban,hogy keresse meg automatán,de semmi :S Nincs gps jel,ezt írja ki. Ja ,és persze szabad ég alatt próbáltam. "ephemeris" fájl?  :shock: Erről nem is hallottam még. Az előzménykehez,hozzá tartozik,hogy mielőtt telepítettem az igo-t nyomtam egy hard resetet a miora,majd így telepítettem. Gondolom akkor hiányzik neki ez az epheris fájl. Más kérdésem még,hogy ugye nyomtam egy hard resetet,ergo az összes progi beállítás törlődik. Na már most,telepíteni akarom az igo-t,és kiírja,hogy ő updatelni akarja,és yes meg no van. Ha Yes-t nyomok nem megy tovább,csak állandóan megkérdezi ugyanezt . Ha no-t nyomok,akkor kilép...Én csak azt nem értem,hogy mit akar updatelni,hiszen nincs is rajta igo alapból sem,a gyári állapothoz visazonyítva.

Arról nem volt szó, hogy valami szétgányolt iGOval próbálkozol. Az a sys.txt töröld ki és kövesd Outsider leírását a You are not allowed to view links. Register or Login!

"Mire jó az Ephemeris fájl és hogyan használható?

Az Ephemeris fájl a műholdpályák adatait tartalmazza a letöltést követő 3 napra. Segítségével a GPS vevő hamarabb talál műholdakat. Ezt úg tudjuk csak kihasználni, ha a Navigációs program (Jelen esetben az iGO) a GPS-vevőt nem a hardveres COM 2 porton, hanem a szoftveres COM 4 porton kerestül éri el. Ezt a következő képpen állíthatjuk be:

Az SD kártya iGO mappájában keressük meg a sys.txt nevű szöveges állományt

Amennyiben nincs ilyen állomány, hozzuk létre (pl Total Commander CE-vel) és írjuk be az alábbi sorokat:

[gps]
protocol = "NMEA"
com_port = 4
com_port_speed = 57600
trace = 1

Ha van sys.txt állományunk, akkor bővítsük ezekkel az adatokkal.

Mentsül el, frissítsük az Ephemeris fájlt, majd indítsuk el az iGO-t.

Ha a gps beállításokra lépünk automatikusan COM 4-en fog gps vevőt keresni a program, és rövid időn belül műholdat is talál amennyiben nem vagyunk leárnyékolva."

Az Ephemeris fájlt a Settings-System-Quick Position-el tudod letölteni. Kell hozzá valamilyen netes kapcsolat.
Ma még vidáman kacagsz,
                                            /Rejtő Jenő/

Nem elérhető Flashrider

« Reply #367 Dátum: 2009, 08 19, 19:05:56 »
Arról nem volt szó, hogy valami szétgányolt iGOval próbálkozol. Az a sys.txt töröld ki és kövesd Outsider leírását a You are not allowed to view links. Register or Login!

"Mire jó az Ephemeris fájl és hogyan használható?

Az Ephemeris fájl a műholdpályák adatait tartalmazza a letöltést követő 3 napra. Segítségével a GPS vevő hamarabb talál műholdakat. Ezt úg tudjuk csak kihasználni, ha a Navigációs program (Jelen esetben az iGO) a GPS-vevőt nem a hardveres COM 2 porton, hanem a szoftveres COM 4 porton kerestül éri el. Ezt a következő képpen állíthatjuk be:

Az SD kártya iGO mappájában keressük meg a sys.txt nevű szöveges állományt

Amennyiben nincs ilyen állomány, hozzuk létre (pl Total Commander CE-vel) és írjuk be az alábbi sorokat:

[gps]
protocol = "NMEA"
com_port = 4
com_port_speed = 57600
trace = 1

Ha van sys.txt állományunk, akkor bővítsük ezekkel az adatokkal.

Mentsül el, frissítsük az Ephemeris fájlt, majd indítsuk el az iGO-t.

Ha a gps beállításokra lépünk automatikusan COM 4-en fog gps vevőt keresni a program, és rövid időn belül műholdat is talál amennyiben nem vagyunk leárnyékolva."

Az Ephemeris fájlt a Settings-System-Quick Position-el tudod letölteni. Kell hozzá valamilyen netes kapcsolat.

NA megint itt vagyok :) ÉS nem működik ez a dolog :( Ott tartok jelenleg,hogy akitől vettem a miot az elküldte az ő igo8-át,ami tökéletesen működött nála. Szóval ott tartok,hogy bebírtam állítani,hogy tudok netezni a mioval activesync-en keresztül. Net van a gépen,bemegyek az Ephemeris fülre,és ott rámegyek,hogy frissítse magát. Erre csak annyit ír ki,hogy fájl letöltése,és itt meghal..várok..várok..és semmi :( Akkor ezt így nem lehet így letölteni? Vagy gprs,kapcsolat kell neki? Már mint a mobilhálózattal tudja csak leszedni? VAgy valami nem jó,vagy nem értem tényleg :( Amúgy ez az igo8 amit kaptam 800 mega gondolom akkor ez már full a program szempontjából,mivel nincs benne térkép,csak a progi. A lényeg,hogy ez gyönyörűen feltettem abból a 2577-es mappából,kint az azstalon ikonja is van már :) Rámegyek,elindul,de nem találja a gps vevőt :( Köszi előre a segítséget !

Nem elérhető blindghost

• Navigáció / Navigation: igo 8
  • PDA: mio a701
  • PDA ROM: elMInStER.WM6.1-WWE-21068.UC.Lite
« Reply #368 Dátum: 2009, 08 19, 19:23:16 »
nekem igo 8 van fent a következő beállításokkal és tökéletesen működik. : mion a gps beállításoknál a COM4 port van kiválasztva az igon belül pedig a 2-es port van kiválasztva. ha mindkettő ugyanarra a portra van állítva akkor nem találja a gps vevőt. próbáld ki ezt a beállítást hátha bejön. a csupasz igo 8 térképek nélkül nekem még 100 MB sincs de gondolon ez a verzióktól függ. ja és nálam elég volt betenni a kártyát és automatikusan feltelepítette magát az igo. az ephemeris beállításokkal én is vacakoltam mivel felraktam egy WM 6.X ROM-ot. itt kaptam meg én is a külön feltelepíthető ephemerist. de most találtam egy olyan romot amiben már benne van és tökéletesen működik is.
a villamos alatt fekvőnek soha nem természetes a mosolya

Nem elérhető frici

• ADMIN
  • Örökös tag
    • pdafanclub.com
« Reply #369 Dátum: 2009, 08 19, 20:00:02 »
NA megint itt vagyok :) ÉS nem működik ez a dolog :( Ott tartok jelenleg,hogy akitől vettem a miot az elküldte az ő igo8-át,ami tökéletesen működött nála. Szóval ott tartok,hogy bebírtam állítani,hogy tudok netezni a mioval activesync-en keresztül. Net van a gépen,bemegyek az Ephemeris fülre,és ott rámegyek,hogy frissítse magát. Erre csak annyit ír ki,hogy fájl letöltése,és itt meghal..várok..várok..és semmi :( Akkor ezt így nem lehet így letölteni? Vagy gprs,kapcsolat kell neki? Már mint a mobilhálózattal tudja csak leszedni? VAgy valami nem jó,vagy nem értem tényleg :( Amúgy ez az igo8 amit kaptam 800 mega gondolom akkor ez már full a program szempontjából,mivel nincs benne térkép,csak a progi. A lényeg,hogy ez gyönyörűen feltettem abból a 2577-es mappából,kint az azstalon ikonja is van már :) Rámegyek,elindul,de nem találja a gps vevőt :( Köszi előre a segítséget !

Mivel most már világosan látszik. hogy az iGO8-ad nem jogtiszta, itt pedig a  :warez: tíltva vagyon, szorítkozzunk szigorúan a beállítások kitárgyalásába.

Szóval az ephemerisnek mindegy, hogy milyen kapcsolaton keresztül töltöd le. Direktben is le lehet tölteni és úgy bemásolni a windows könyvtárba, csak én már nem tudom a linket. Valaki biztos megírja nekünk.

Ha a rom verziódnál a 65 az R65-öt jelenti, akkor menni kell a GPS-nek COM4-en. A Settings/System/GPSSettings-nél és az iGO-ban is beállíthatod a COM4-et 57600 baudot.
A többi szutykot törölted a sys.txt-ből?

Csak egy csacska kérdés. Te láttad már valaha működni a miodnak a GPS-ét, vagy rádsóztak egy ....?
Ma még vidáman kacagsz,
                                            /Rejtő Jenő/

Nem elérhető blindghost

« Reply #370 Dátum: 2009, 08 19, 20:15:19 »
érdekelne egy apróság ha már szóba került : miért nem talál nekem műholdat az igo ha mind a két helyen COM4-re van állítva a cucc ? használom az ephemeris-t is de csak akkor műkszik rendesen ha az egyik COM2-n van az igo pedig COM4-en ?
állítanom kéne valamin ?

Nem elérhető frici

• ADMIN
  • Örökös tag
    • pdafanclub.com
« Reply #371 Dátum: 2009, 08 19, 20:22:56 »
érdekelne egy apróság ha már szóba került : miért nem talál nekem műholdat az igo ha mind a két helyen COM4-re van állítva a cucc ? használom az ephemeris-t is de csak akkor műkszik rendesen ha az egyik COM2-n van az igo pedig COM4-en ?
állítanom kéne valamin ?

Elméletileg a Te romod, vagyis a elMInStER.WM6.1-WWE-20273 volt az első WM6-os rom, ahol már trükközés nélkül menni kell a COM4-nek. Lehet, hogy a Lite verzió a ludas. :hmm: Miért nem próbálod ki a lengyel fiú egy újabb romját? Van bőven választék. ;) You are not allowed to view links. Register or Login
Ma még vidáman kacagsz,
                                            /Rejtő Jenő/

Nem elérhető blindghost

« Reply #372 Dátum: 2009, 08 19, 20:30:19 »
már újabb ROM van rajta, szintén a lengyel emberkétől. ez mindenben megfelel nekem : elMInStER.WM6.1-WWE-21068.UC.Lite névre hallgat. ezzel produkálja az általam leírtakat. ez az utolsó előtti 6.1-es ROM-ja a srácnak. a WM6:5-ös ROM-ok nem is tetszenek igazán, maradok ennél inkább. ötlet van rá ?

Nem elérhető frici

• ADMIN
  • Örökös tag
    • pdafanclub.com
« Reply #373 Dátum: 2009, 08 19, 20:34:31 »
már újabb ROM van rajta, szintén a lengyel emberkétől. ez mindenben megfelel nekem : elMInStER.WM6.1-WWE-21068.UC.Lite névre hallgat. ezzel produkálja az általam leírtakat. ez az utolsó előtti 6.1-es ROM-ja a srácnak. a WM6:5-ös ROM-ok nem is tetszenek igazán, maradok ennél inkább. ötlet van rá ?

Igen. Javítsd a profilod! :D

Ezeket nézted már? You are not allowed to view links. Register or Login
Ma még vidáman kacagsz,
                                            /Rejtő Jenő/

Nem elérhető blindghost

« Reply #374 Dátum: 2009, 08 19, 20:44:05 »
profil javítva, olvasok...    :D