2024, 12 19, 09:16:46

Szerző Téma: Android a HD2-re  (Megtekintve 726530 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Drizzt01

• Nem: Férfi
  • PFC Fan
  • PDA: HTC HD2
  • PDA ROM: WP7.5 Mango
Re: Android a HD2-re
« Reply #8825 Dátum: 2012, 12 12, 22:35:43 »
You are not allowed to view links. Register or Login
renszergazda módban sem?
lehet sérült a file

Kipróbáltam kettőt is , de egyik sem indul el , ugyan ezt írja . Igen rendszergazdaként indítottam

Nem elérhető nervy

• PDA: HTC One
« Reply #8826 Dátum: 2012, 12 13, 20:25:22 »

Sziasztok  :)
Hát nekem is ugyan ez a bajom.
Megosztom az en tapasztalatomat,hát ha sikerul kideriteni mi a baj.
Nekem akadozik a rendszer de mukodik.
Amit en csinaltam eddig.
Felraktam a clk1.5 progit es persze a Recovery-t.
Leszedtem a legujabb  [Dec. 9, 2012][ROM][720p] NexusHD2-JellyBean-4.1.2-CM10 V1.3a ROM-ot
Kivettem az SD-kártyát!
Letrehoztam egy ext4 particiot a Particion Magic 7-el a szamitogepen-Pontosan 1 GB-ot.
Itt van az egyik kerdesem.
Mikor letre hoztam a ext4-et csak  4 kb cache engedett!
Ez elég?? lattam XDA-an valaki 32kb cache-el formazta
Na vissza raktam a SD-t.
Hd2-t elinditottam es lenyomva tartottam a vissza gombot igy be tudunk lepni a CLK.1.5-be
Ezek utan SETTINGS----REPARTITION NAND------SYSTEM 365MB(Itt ők azt irjak hogy minimum 200MB ha custom-ba nem valasztol semmit,ha full install akkor 285MB -ot kell particionalani a NAND-ba.En itt adtam neki 365MB mert mikor 285MB-ot valasztottam csak 10MB szabad hely volt a belso memorian.)2MB Cache
Nekem nincs gyors Micro SD-m ezert en NAND-telepitest szeretnek.
Ez a verzio NAND-ra is jo??vagy csak NATIVE SD????
Na szoval ezek utan Recovery Wipe ahogy irtad Nervy aztan irany install from SD.Szepen felment
Nagyon gyors boot!!!! minden bejott gyors felraktam a a2pp-t Minden ossze jott latom a belso memot,a kulso ext4 et.Minden kiraly!!!!
Viszont akad a rendszer :-((( Ezt viszont nem ertem.Minden progi atmozgathato az SD re szoval ez a resze is rendbe van.
Lehet hogy a ext4 particionak nem jo a 4kb Cache???Vagy a CLK1.5 be repartition NAND nem meg felelo?Vagy ez a ROM csak Native SD-n fut jol???a tobbi kerdes a szovegbe ;-)

szia

nem használok clk-t ezért nem is válaszoltam
amit én leirtam az CSAK nativsd és magldr kombinációra vonatkozik de bizonyos elemek természetesen közösek

particiók létrehozását én a telefonnal, recoveryből végzem mert ott biztosan olyan clusterméreteket és cache-eket hoz létre amilyenre szüksége van

elvileg a linkelt rom nand-ból is ugyanolyan jó (nem próbáltam), de a helyedben telepités előtt recoveryből csinálnám meg a formázásokat

Nem elérhető kovacsla

• Navigáció / Navigation: Sygic
  • PDA: HTC ONE
  • PDA ROM: 4.3
« Reply #8827 Dátum: 2012, 12 13, 21:04:54 »
szia

amit én leirtam az CSAK nativsd és magldr kombinációra vonatkozik de bizonyos elemek természetesen közösek

particiók létrehozását én a telefonnal, recoveryből végzem mert ott biztosan olyan clusterméreteket és cache-eket hoz létre amilyenre szüksége van

elvileg a linkelt rom nand-ból is ugyanolyan jó (nem próbáltam), de a helyedben telepités előtt recoveryből csinálnám meg a formázásokat
Bocs, hogy belecsacsogok:
én pc-n csináltam a paticiókat mini tool partition magic-el és minden ok, ahogy már írtam is.
Ügyelj rá, hogy elég sűrűn vegyél levegőt!:)

Nem elérhető tracky

• PFC Fan
  • PDA ROM: 4.1.2
« Reply #8828 Dátum: 2012, 12 14, 02:16:48 »
Sziasztok srácok!
Előre is elnézést kérek, mert biztos hogy már le van írva valahol, de nem tudok több mint 300 oldalt végigolvasni.
Az lenne a problémám, hogy felrakok a HD2-mre egy romot (200mb system-mel) és így összesen marad 210 mega helyem, amiből még az alap google appok elvesznek 90 megát körülbelül. Fut rendesen minden, nem is ezzel van a probléma, csak ez a hely iszonyat kevés, még akkoris ha app2sd-t használok, 8-10 semmilyen program felrakása után már memóriagondokkal küzd. Na most az lenne a kérdésem hogy hogyan tudnám ezt megoldani, tudom hogy van rá lehetőség , valami ext particióval, de sehol nemtalálom a leírását ennek a dolognak, csak morzsákat belőle, és ezek a morzsák nem hogy kenyérré, még egy kiflivé sem állnak össze sajnos. Kérném a segítségeteket, nagyon jól jönne ha valaki legalább egy linket adna róla , hogy mit hogy merre . Előre is nagyon szépen köszönöm, és mégegyszer elnézést hogy ilyen bizonyosan egyszerű és már leírt dologról kérdezősködök.
Üdv. Krissz! :ok:

Nem elérhető csupacsipa

• Navigáció / Navigation: europe navigation
  • PDA: HTC HD2 volt!! Nexus 4
  • PDA ROM: SlimKat +franco kernel
« Reply #8829 Dátum: 2012, 12 14, 19:29:48 »
szia

Sziasztok!!
Persze hogy nem csacsogsz bele hisze erre valo a forum hogy megosztjuk a tapasztalatokat! ;) ;)

Kezdetbe en is recovery-bol formaztam az SD kartyat
PARTITION SD aztan valasszam a 1024 et majd ami utana jon Nullát mikor vegzett en azt olvastam hogy utana menjek be a MOUNTS AND STORAGE-ba es menjek a FORMAT SDCARD majd utana pedig FORMAT SD-EXT.
Ez igy helyes Nervy?
ezzel letre is hoztam az Ext particiot??
Es ezzel toroltem is minden fele szemetet a NAND-bol es az SD kartyabol??es letre hozva ezzel a friss tarhelyet az uj ROM-nak?
Egyebkent itt figyelj Krisz mert ez volt neked is az egyik kerdesed!!"Helyes ext letrehozasa"

Nem elérhető nervy

« Reply #8830 Dátum: 2012, 12 15, 00:27:35 »
szia

Sziasztok!!
Persze hogy nem csacsogsz bele hisze erre valo a forum hogy megosztjuk a tapasztalatokat! ;) ;)

Kezdetbe en is recovery-bol formaztam az SD kartyat
PARTITION SD aztan valasszam a 1024 et majd ami utana jon Nullát mikor vegzett en azt olvastam hogy utana menjek be a MOUNTS AND STORAGE-ba es menjek a FORMAT SDCARD majd utana pedig FORMAT SD-EXT.
Ez igy helyes Nervy?
ezzel letre is hoztam az Ext particiot??
Es ezzel toroltem is minden fele szemetet a NAND-bol es az SD kartyabol??es letre hozva ezzel a friss tarhelyet az uj ROM-nak?
Egyebkent itt figyelj Krisz mert ez volt neked is az egyik kerdesed!!"Helyes ext letrehozasa"

partition sd

Ha 1024-et választasz akkor 1 gb ext particiód lesz, majd a 0 ami a swap - ez a legtöbb romnál nem számit mekkora méret, énis 0-t szoktam venni.
Format sd card utána nem kell mert amikor recoveryből particionálsz az formatál is.
Viszont ezzel semmit nem töröltél nandból, sem a magldr-t sem a recoveryt, sem a recovery méretét, csak és kizárólag az sd kártyádra hoztál létre egy ext particiót a fat mellé.
Nand törléshez task29 kell, vagy ha ezt nem szeretnéd akkor a recovery telepités a pontos mérettel ( csak a nand-ba történő telepitésnél számit a méret , nativsd-nél nem), és a recoveryben található  összes wipe futtatása - pár hsz-el ezelőtt sztem irtam őket.

Nem elérhető ban_dino

• Navigáció / Navigation: IGO8
  • PDA: HP 2210, HP 4700, samsung i780, HD2+HD2, Desire S, Note 2
  • PDA ROM: 2.HD2: NexusHD2-JellyBean-4.1.2-CM10 V1.3a [NativeSD]; Note2 with Omega 8.0 + Perseus alpha31
« Reply #8831 Dátum: 2012, 12 15, 21:27:21 »
Sziasztok srácok!
Előre is elnézést kérek, mert biztos hogy már le van írva valahol, de nem tudok több mint 300 oldalt végigolvasni.
Az lenne a problémám, hogy felrakok a HD2-mre egy romot (200mb system-mel) és így összesen marad 210 mega helyem, amiből még az alap google appok elvesznek 90 megát körülbelül. Fut rendesen minden, nem is ezzel van a probléma, csak ez a hely iszonyat kevés, még akkoris ha app2sd-t használok, 8-10 semmilyen program felrakása után már memóriagondokkal küzd. Na most az lenne a kérdésem hogy hogyan tudnám ezt megoldani, tudom hogy van rá lehetőség , valami ext particióval, de sehol nemtalálom a leírását ennek a dolognak, csak morzsákat belőle, és ezek a morzsák nem hogy kenyérré, még egy kiflivé sem állnak össze sajnos. Kérném a segítségeteket, nagyon jól jönne ha valaki legalább egy linket adna róla , hogy mit hogy merre . Előre is nagyon szépen köszönöm, és mégegyszer elnézést hogy ilyen bizonyosan egyszerű és már leírt dologról kérdezősködök.
Üdv. Krissz! :ok:

Nem a kedvedet akarom elvenni, de itt korabban mar minden le lett irva...ext4  partitio letrehozasa, belso memoria kiterkesztes, stb... Ha mar  belenyulsz a Leod lelkebe, akkor vedd a faradtsagot, hogy utana olvasol!
Tudom, egy ujszulottnek minden vicc uj, de hidd el, en is eloszor mindig olvastam, olvasok es csak aztan kerdezek. Mert a kerdesekbol nagyon latszik, hogy ki mennyit olvasott utana a dolgoknak, azaz mennyit volt hajlando aldozni az adott informacio megszerzesere....

Ha viszonylag jol mukodo Jellyt akarsz:

De sajnos barhogy is faragjak a hozzaertok, a Leonak  - most mar - komoly korlatai vannak az uj rendszerek vonatkozasaban (ICS, Jelly).
Ezert raktam fel a parom HD2-jere a korabbi Gingert.
En meg frissitgetem az enyemet a legujabb verziokra, de csak pusztan kivancsisagbol, illetve a regi HD2 nehezen mulo szerelme miatt, azonban szomoruan  latom, hogy a vas napjai meg vannak szamolva...

Egyszoval a Leon a GB verziok meg tokeletesen futnak (Typhoon es tytung verzioi), de a tobbi uj verzio (szerintem) sajnos csak erolkodes , full sikerre nem erdemes szamitani (ezt nem elkedvetlenitesnek szanom, hanem tenykozlesnek).

Ha valakinek van ra lehetosege, akkor mas iranyba torteno kacsingatast tudok ajanlani...es itt akar meg ROM csere nelkul, a 2 evvel ezelotti HD2  arnal is kevesebbert, 2 ev magyar garanciaval , gond nelkul MUKODO Jelly Beant fog kapni  (lsd avatarom).

Nem elérhető tracky

• PFC Fan
  • PDA ROM: 4.1.2
« Reply #8832 Dátum: 2012, 12 15, 21:42:19 »
Köszi közben már megcsináltam mindent, vettem egy 16 gigás class10es memória kártyát és most nekem 4 giga ext partícióval tökéletesen fut 2 napja a tytung féle NexusHD2 JellyBean. (amit Te is linkeltél)    :)

Nem elérhető ban_dino

• PDA ROM: 2.HD2: NexusHD2-JellyBean-4.1.2-CM10 V1.3a [NativeSD]; Note2 with Omega 8.0 + Perseus alpha31
« Reply #8833 Dátum: 2012, 12 17, 07:44:19 »
Welcome on board! :)

Nem elérhető fatoy

• laikus
  • PDA: HTC HD2 Leo
  • PDA ROM: [July 24th] [Sense 3.5] Energy™ - Sense 3.5
« Reply #8834 Dátum: 2012, 12 23, 18:30:06 »
Kellemes Ünnepeket Kívánok Minden Fórumtársnak!
Fati

Nem elérhető lazaccino

• PFC Fan
  • PDA ROM: NativeSD Rom's 4ExtRecovery HTC HD2 4.2.2 Jellybean
« Reply #8835 Dátum: 2012, 12 23, 20:52:34 »
Sziasztok!

Olyan ember segítségét szeretném kérni, aki otthon van az Android Jelly Belly (You are not allowed to view links. Register or Login) HTC HD2-re való telepítésével kapcsolatban. Honeycomb volt rajta, de azt nem én tettem fel. Fél éve tönkrement az alaplap és valószínű az érintőképernyő is. 43 ezerbe került a javítási költség, ma hoztam haza. Most újra Windows mobile 6.5 van rajta, a HTC oldalán semmi fajta driver support nem érhető már el. Szóval kellene segítség, hogy tudjam használni. Alkatrésznek ennek a feléért tudnám csak elpasszolni, mert hiába megbízható a WM 6.5, szinte semmit sem tud. Ha esetleg valaki valami más fajta Androidra esküszik, ami jó és megbízható az is szóba jöhet.

Köszönöm a segítségeteket előre is!

Üdv, Matyi

Nem elérhető lazaccino

• PFC Fan
« Reply #8836 Dátum: 2012, 12 23, 22:09:04 »
Megtaláltam ezt a videót, megpróbálok mindent lépésről lépésre, remélem minden sikerül!

Nem elérhető lazaccino

• PFC Fan
« Reply #8837 Dátum: 2012, 12 24, 00:20:13 »
Sikerült!!! Igen, ha valamiben eltér a megosztott videóban telepített 4.0.4. ICS a JellyNelly 1.1-től mind telepítésben, mind pedig tudásban, akkor írjatok pár sort nekem... De most köszönöm! Életem első Android rendszere csodásan fut jelenleg!

Nem elérhető KRM

• PFC Fan
  • PDA: LG Nexus 4
  • PDA ROM: Euphoria OS
« Reply #8838 Dátum: 2012, 12 25, 11:56:57 »
Heló srácok!

Tapasztalta már valaki, hogy kilazult az usb csatlakozója a telónak? Egyik napról a másikra lett ilyen szar és már elég nehezen tudom tölteni.
Meg lehet mókulni itthon valahogy a csatlakozóját, pl ha találok neten, vagy marad a szerviz?

Nem elérhető Cslaszlo

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: SLXXX
  • PDA: Samsung i8000 omnia
  • PDA ROM: *#1234#
« Reply #8839 Dátum: 2012, 12 26, 14:02:14 »
Sziasztok !

Segítséget kérnék, most kaptam egy HTC HD2 mobiltelefont, androidos progival, 16 GB. memória kártyával IGO van rá letöltve.
A problémám annyi, hogy sosem volt okos telefonom, a használati utasítás elolvasása után is tudatlan maradtam,képet tudtam rá küldeni, bluetooth-al,de nem tudtam usb-n összekötni a számítógépemmel  , letöltöttem a legújabb syn.progit, de hasztalan,a driver sem segített, a legnagyobb problémám az, hogy hiába küldök rá bármit, azt írja ki, hogy tegyen be sd.kártyát ! Miközben benne van, ott az IGO ,az működik..............
Újpalotai vagyok, ha van hozzáértő, aki tudna segíteni, elmagyarázni SZEMÉLYESEN   mert én tuti semmit sem tudok,sehonnan letölteni, telepíteni  , ehhez nagyon nem értek !

Természetesen annak is örülnék, ha valakihez elmehetnék és ő megmutatná, mit hogyan kell.

Aki segítene, hívjon, vagy csörgessen meg, visszahívom. Előre is köszönöm !

06-20- 992 -34 -33     

Cs.Laci

Nem elérhető hzoli4

• PDA: htc hd2, Samsung galaxy S5
  • PDA ROM: Htc hd2 NexusHD2-ICS-4.0.4-CM9-HWA V2.9 [NativeSD] Samsung galaxy S6 5.1.1
« Reply #8840 Dátum: 2012, 12 27, 12:59:18 »
Sziasztok !

Segítséget kérnék, most kaptam egy HTC HD2 mobiltelefont, androidos progival, 16 GB. memória kártyával IGO van rá letöltve.
A problémám annyi, hogy sosem volt okos telefonom, a használati utasítás elolvasása után is tudatlan maradtam,képet tudtam rá küldeni, bluetooth-al,de nem tudtam usb-n összekötni a számítógépemmel  , letöltöttem a legújabb syn.progit, de hasztalan,a driver sem segített, a legnagyobb problémám az, hogy hiába küldök rá bármit, azt írja ki, hogy tegyen be sd.kártyát ! Miközben benne van, ott az IGO ,az működik..............
Újpalotai vagyok, ha van hozzáértő, aki tudna segíteni, elmagyarázni SZEMÉLYESEN   mert én tuti semmit sem tudok,sehonnan letölteni, telepíteni  , ehhez nagyon nem értek !

Természetesen annak is örülnék, ha valakihez elmehetnék és ő megmutatná, mit hogyan kell.

Aki segítene, hívjon, vagy csörgessen meg, visszahívom. Előre is köszönöm !

06-20- 992 -34 -33     

Cs.Laci

Ha androidod van akkor nem kéne gondod lenni pláne usb-n hiszen mikor rádugod a gépre a telefon egyből felajánlja hogy akarod e az adatkapcsolatot és ha a telefonon engedélyezed akkor utána már a gép is látja. Ha nem elég egyértelmű akkor mikor rádugod a gépre legördíted  azt a menűt ahol meg rudod lesni ha valami épp történik telon és ott van 1 olyan ami az adat átvitelre vonatkozik ha arra rákattintasz akkor egyből beadja azt az ablakot ahol engedélyezni kell adatátvitelt.remélem egyértelmű volt. Szerintem ez minden adroidosnál így működik ami htc-re működik, de ha nem majd a többiek kijavítanak.

Nem elérhető Rizsi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: Google Maps
  • PDA: OnePlus 11
  • PDA ROM: Stock + Magisk
« Reply #8841 Dátum: 2012, 12 28, 11:32:05 »
Szerintetek nyissak neki egy uj topikot?
Nagyon durva!!!:D

Update: You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető kovacsla

« Reply #8842 Dátum: 2012, 12 30, 14:06:09 »
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni, hogyan tudnám beállítani, hogy melyik progi legyen alapértelmezett?
Gondolok pl. a névjegykezelő-tárcsázó-smskezelő app-okra. Ugyanis veszekszenek a Romba ékelt progikkal.
És ezúton kívánok MINDENKINEK NAGYON BOLDOG, SIKEREKBEN ÉS HD2-BEN GAZDAG ÚJ ESZTENDŐT!
 :taps: :D :ok: ;)

Nem elérhető nervy

« Reply #8843 Dátum: 2012, 12 30, 14:24:16 »
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni, hogyan tudnám beállítani, hogy melyik progi legyen alapértelmezett?
Gondolok pl. a névjegykezelő-tárcsázó-smskezelő app-okra. Ugyanis veszekszenek a Romba ékelt progikkal.
És ezúton kívánok MINDENKINEK NAGYON BOLDOG, SIKEREKBEN ÉS HD2-BEN GAZDAG ÚJ ESZTENDŐT!
 :taps: :D :ok: ;)

ha annyira be vannak ékelve, hogy nem lehet őket uninstallálni akkor a legegyszerűbb megoldás hogy felraksz egy titaniumbackup-ot és lefagyasztod vele azt az alkalmazást ami nem akarod hogy elinduljon (persze kicsit keresgetni kell hogy a gyáriaknak mi a neve de rá lehet jönni :D )

Nem elérhető kovacsla

« Reply #8844 Dátum: 2012, 12 30, 15:58:32 »
ha annyira be vannak ékelve, hogy nem lehet őket uninstallálni akkor a legegyszerűbb megoldás hogy felraksz egy titaniumbackup-ot és lefagyasztod vele azt az alkalmazást ami nem akarod hogy elinduljon (persze kicsit keresgetni kell hogy a gyáriaknak mi a neve de rá lehet jönni :D )
Akkor is ha a Rom-ba van főzve?
Van titanium-mom, megpróbálom. Csak ugye a sima beállítások-alkalmazások alatt nem lehet kiválasztani, hogy valami alapértelmezett legyen, mert ki van szürkítve. :shock:

Nem elérhető nervy

« Reply #8845 Dátum: 2012, 12 30, 16:49:46 »
Akkor is ha a Rom-ba van főzve?
Van titanium-mom, megpróbálom. Csak ugye a sima beállítások-alkalmazások alatt nem lehet kiválasztani, hogy valami alapértelmezett legyen, mert ki van szürkítve. :shock:

fagyasztani bármit lehet akár simán telepitett, akár belefőzött

Nem elérhető Berger

• PDA: Galaxy s4 (i9505)
  • PDA ROM: Robotos
« Reply #8846 Dátum: 2012, 12 30, 19:24:01 »
Szép estét mindenkinek!!
Kérdés a hozzáértőkhöz.
Jelenleg NexusHD2-JellyBean-4.1.2-CM10 V1.3a [NativeSD] ( You are not allowed to view links. Register or Login ) van a Leon.
Szépen megbirkózik vele a telefon és el is vagyok vele viszont most jól jönne egy fm rádió.
Néztem a playon de nem leltem kérdés lehet hegeszteni egy egyszerű rádiót ehhez a romhoz?
Bevallom mélyebben nem jártam utána gondoltam itt hamarabb lesz ötlet tanács válasz.
Előre is köszönöm.
Cél mindig valaminek a vége de soha nem lehet a vég a cél!

Nem elérhető nervy

« Reply #8847 Dátum: 2012, 12 30, 20:36:08 »
Szép estét mindenkinek!!
Kérdés a hozzáértőkhöz.
Jelenleg NexusHD2-JellyBean-4.1.2-CM10 V1.3a [NativeSD] ( You are not allowed to view links. Register or Login ) van a Leon.
Szépen megbirkózik vele a telefon és el is vagyok vele viszont most jól jönne egy fm rádió.
Néztem a playon de nem leltem kérdés lehet hegeszteni egy egyszerű rádiót ehhez a romhoz?
Bevallom mélyebben nem jártam utána gondoltam itt hamarabb lesz ötlet tanács válasz.
Előre is köszönöm.

ha jól emlékszem:

Nem elérhető Berger

• PDA: Galaxy s4 (i9505)
  • PDA ROM: Robotos
« Reply #8848 Dátum: 2012, 12 30, 22:07:53 »
ha jól emlékszem:
Köszi Nervy!!
Ezt persze megleltem én is a playon és bizton szuper és nem oly drága ha jól működik. De...
Mivel meghirdettem Leot és váltani szeretnék csak reményeim szerint egy rövid időre kellene, már nem költenék rá.
Persze ha belátható időn belül nem talál új gazdira akkor marad és akkor rádobom a vételárat :-).
Szóval valami free megoldás lenne most üdvözítő :-)
Cél mindig valaminek a vége de soha nem lehet a vég a cél!

Nem elérhető ban_dino

« Reply #8849 Dátum: 2012, 12 30, 22:20:27 »
Köszi Nervy!!
Ezt persze megleltem én is a playon és bizton szuper és nem oly drága ha jól működik. De...
Mivel meghirdettem Leot és váltani szeretnék csak reményeim szerint egy rövid időre kellene, már nem költenék rá.
Persze ha belátható időn belül nem talál új gazdira akkor marad és akkor rádobom a vételárat :-).
Szóval valami free megoldás lenne most üdvözítő :-)

Hiaba no, holnapig meg karacsony van ....  :p ...utana meg szilveszter

:warez: