2024, 12 19, 11:57:18

Szerző Téma: Android a HD2-re  (Megtekintve 726535 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető kovacsla

• Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: Sygic
  • PDA: HTC ONE
  • PDA ROM: 4.3
Re: Android a HD2-re
« Reply #8775 Dátum: 2012, 11 28, 12:23:47 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Szép napot mindenkinek!
Kipróbálnám a nativSD romokat SD-ről, mert látom ez a tendencia, de olvasgatás után összekavarodtam rendesen.
Van olyan link ahol egyszerűen és szájbarágósan lépésről lépésre leírja a mikénteket.
Persze tudom a tudástárhoz hasonlóról ne álmodjak pedig az milyen jó kis biblia volt de már nem bővül  :'(
Előre is köszi mindenkinek.
Csatlakoznék az előttem szólóhoz:
A jövő a HD2 számára a natívSD ROM. Tényleg sokan örülnénk egy szájbarágós leírásnak!
Köszönettel a Guruknak!!!!!
Ügyelj rá, hogy elég sűrűn vegyél levegőt!:)

Nem elérhető szentes

• zseniális matematikus
  • Navigáció / Navigation: Google Maps
  • PDA: Sony XPERIA Z , htc One X, Samsung i900 Omnia
  • PDA ROM: full stock/ 4.1.x
« Reply #8776 Dátum: 2012, 11 28, 14:24:35 »
Én ráeresztenék egy Panasonic SD Formattert.
Options, format type: full, és format size adjusment is legyen bepipálva. Így újradarálja az egészet.

Köszönöm, megoldódott a probléma.  :ok:
Don't trust me, i will be a doctor

Nem elérhető Attiska

• Navigáció / Navigation: Garmin Mobile 10, Globalsat BT-338, Garmin Legend
  • PDA: HTC HD2, HTC Universal 128 Mb
  • PDA ROM: 3.14 WWE, Tomal v10
« Reply #8777 Dátum: 2012, 11 28, 18:18:51 »
Csatlakoznék az előttem szólóhoz:
A jövő a HD2 számára a natívSD ROM. Tényleg sokan örülnénk egy szájbarágós leírásnak!
Köszönettel a Guruknak!!!!!

Mi ez a nativSD megoldás? Miben különbözik a sima SD kártyás megoldástól? Előnyök és hátrányok?

Nem elérhető hzoli4

• PDA: htc hd2, Samsung galaxy S5
  • PDA ROM: Htc hd2 NexusHD2-ICS-4.0.4-CM9-HWA V2.9 [NativeSD] Samsung galaxy S6 5.1.1
« Reply #8778 Dátum: 2012, 11 28, 19:01:04 »
Mi ez a nativSD megoldás? Miben különbözik a sima SD kártyás megoldástól? Előnyök és hátrányok?

hát nálam nagyon lassú volt

Nem elérhető nervy

• PDA: HTC One
« Reply #8779 Dátum: 2012, 11 28, 20:30:22 »
hát nálam nagyon lassú volt

sd kártya sebességétől függ

Nem elérhető nervy

« Reply #8780 Dátum: 2012, 11 28, 20:39:17 »

a lényege hogy a mostani microsd-k többsége( class6-tól felfelé)  gyorsabb mint a lapra integrált nand memória. ezért ha van egy gyors microsd-d akkor csinálni kell egy ext particiót rá ( a linuxos ősök miatt, gondolom a nand is vmi hasonlóra van alapból partolva) majd az ext particióra telepitheted a romot.

a különbség : sima sd verzióknál fat-ra másolunk egy gyakorlatilag telepitett romot, nativsd-nél pedig ext-re telepitünk
előnye: gyorsabb, ha elég gyors a kártyád, gyakorlatilag bármekkora belső tárhely mert akkora tárhelye lesz amekkorát ext-nek leválasztottál
hátrány: mint a sima sd-s romoknál, itt is kicsit nagyobb a fogyasztás(5-20 mA) a kártyahasználat miatt

nálam : uhs class1 -es 32 gb microsd ( gyakorlatilag class10-nek felel meg), 8 giga ext-re formázva,
sebessége gyorsabb mint valaha, belső tárhelyből pedig sosem fogyok ki mert a majdnem 8 gigát már nemtudom teliszemetelni, a maradék 24 giga fat-re meg mehet minden egyéb (filmek, ps1-es dvd iso-k , stb)

Nem elérhető ban_dino

• Navigáció / Navigation: IGO8
  • PDA: HP 2210, HP 4700, samsung i780, HD2+HD2, Desire S, Note 2
  • PDA ROM: 2.HD2: NexusHD2-JellyBean-4.1.2-CM10 V1.3a [NativeSD]; Note2 with Omega 8.0 + Perseus alpha31
« Reply #8781 Dátum: 2012, 11 28, 23:02:35 »

nálam : uhs class1 -es 32 gb microsd ( gyakorlatilag class10-nek felel meg)
[/quote]

Nem elkedvetleniteni akarok senkit, csak tapasztalatot osztok meg:

Nalam ugyanez a kartya van az egyik HD2-ben csak 16 GB-s verzio.
A HD2 az elmult evekben hihetetlen fejlodesen ment keresztul nehany tehetseges  fejlesztonek es a mogotte allo kozossegnek koszonhetoen. Gyakorlatilag amint kijott az aktualis , hivatalos ROM frissites a Google referencia modellre, azt portoltak azonnal a HD2-re. Ez a tovabbiakban lehet, nem fog ilyen gyorsan megtortenni, mivel a nexus S kiesett a pixisbol...
Nalam sajnos  a tytung fele nativ SD-s  Jelly Bean-t a 2.3.7-s tytungos Ginger tovabbra is kenterbe veri a vas korlatai miatt. En sokaig kitartottam  de az aktualis ROM-okban elkeserito kamera es video teljesitmeny miatt vegul feladtam.... 

Elso lepesben probaltam atterni masik, eredetileg is androidos es relative olcson beszerezheto, relative jo parameterekkel rendelkezo telora (Desire S). Azt kell mondjam , a buheralt Desire S lenyegesen jobb, mint az ICS-s vagy Jelly-s HD2-n , de ennek meg nagyon KICSI a kepernyoje. Ezert merlegelve a jelenleg elerheto pda-k szamomra legfontosabb FUNKCIONALIS tulajdonsagait, mas vizekre eveztem.

Mindenkinek nagyon koszonom , akik megosztottak hasznos tapasztalataikat es segito hozzaszolasukkal onzetlenul a tobbieket szolgaltak, kulonosen Erdoke , Sharp, Tarsy, Rizsi, Nervy!

Nem elérhető nervy

« Reply #8782 Dátum: 2012, 11 29, 21:18:29 »
nálam : uhs class1 -es 32 gb microsd ( gyakorlatilag class10-nek felel meg)

Nem elkedvetleniteni akarok senkit, csak tapasztalatot osztok meg:

Nalam ugyanez a kartya van az egyik HD2-ben csak 16 GB-s verzio.
A HD2 az elmult evekben hihetetlen fejlodesen ment keresztul nehany tehetseges  fejlesztonek es a mogotte allo kozossegnek koszonhetoen. Gyakorlatilag amint kijott az aktualis , hivatalos ROM frissites a Google referencia modellre, azt portoltak azonnal a HD2-re. Ez a tovabbiakban lehet, nem fog ilyen gyorsan megtortenni, mivel a nexus S kiesett a pixisbol...
Nalam sajnos  a tytung fele nativ SD-s  Jelly Bean-t a 2.3.7-s tytungos Ginger tovabbra is kenterbe veri a vas korlatai miatt. En sokaig kitartottam  de az aktualis ROM-okban elkeserito kamera es video teljesitmeny miatt vegul feladtam.... 

Elso lepesben probaltam atterni masik, eredetileg is androidos es relative olcson beszerezheto, relative jo parameterekkel rendelkezo telora (Desire S). Azt kell mondjam , a buheralt Desire S lenyegesen jobb, mint az ICS-s vagy Jelly-s HD2-n , de ennek meg nagyon KICSI a kepernyoje. Ezert merlegelve a jelenleg elerheto pda-k szamomra legfontosabb FUNKCIONALIS tulajdonsagait, mas vizekre eveztem.

Mindenkinek nagyon koszonom , akik megosztottak hasznos tapasztalataikat es segito hozzaszolasukkal onzetlenul a tobbieket szolgaltak, kulonosen Erdoke , Sharp, Tarsy, Rizsi, Nervy!

a tytung féle verzió nálam se volt most a top, viszont a pacman romokban a miui-s kamera van ami egyszerűen szuper.
sajnos az utóbbi hetekben kicsit leálltak a fejlesztések, a nagy nevek mintha eltűntek volna, tytung, xylo, stb helyettük mindenféle indiai srácok próbálkoznak több - KEVESEBB sikerrel :S  van még egy magyar developer kovjanos néven, jelenleg is az ő PA-HD2 romját használom ő viszont most karácsonyig nyaral :D

nagyon remélem hogy a fejlesztések szüneteltetése csak altatás és cotulla új magldr-ére vár mindenki...
amiről ma már jött is ki egy kevés info (wp8-at futtat az őrült a hd2-n...)

Nem elérhető kovacsla

« Reply #8783 Dátum: 2012, 11 30, 07:48:36 »
a lényege hogy a mostani microsd-k többsége( class6-tól felfelé)  gyorsabb mint a lapra integrált nand memória. ezért ha van egy gyors microsd-d akkor csinálni kell egy ext particiót rá ( a linuxos ősök miatt, gondolom a nand is vmi hasonlóra van alapból partolva) majd az ext particióra telepitheted a romot.

a különbség : sima sd verzióknál fat-ra másolunk egy gyakorlatilag telepitett romot, nativsd-nél pedig ext-re telepitünk
előnye: gyorsabb, ha elég gyors a kártyád, gyakorlatilag bármekkora belső tárhely mert akkora tárhelye lesz amekkorát ext-nek leválasztottál
hátrány: mint a sima sd-s romoknál, itt is kicsit nagyobb a fogyasztás(5-20 mA) a kártyahasználat miatt

nálam : uhs class1 -es 32 gb microsd ( gyakorlatilag class10-nek felel meg), 8 giga ext-re formázva,
sebessége gyorsabb mint valaha, belső tárhelyből pedig sosem fogyok ki mert a majdnem 8 gigát már nemtudom teliszemetelni, a maradék 24 giga fat-re meg mehet minden egyéb (filmek, ps1-es dvd iso-k , stb)
Szia!
Nem írnád le - nekünk, kezdőknek - hogyan kell natív Romot felrakni? És melyiket?
Adott a Leo+32GB class10 kártya.
Nagyon hálásak lennénk!
Köszi

Nem elérhető tononrg

« Reply #8784 Dátum: 2012, 11 30, 08:27:00 »
Üdv!
Eladó HD2! Doboz, töltő,bölcső, talán tartalék aksi. 35 pénz. Jelenleg, nem tudok közlekedni,így csak személyes átvétel nálam.
T

Tapatalk 2-vel küldve az én GT-N7000-ről

Nem elérhető gallrobert

• PFC Fan
  • PDA: HTC HD2
  • PDA ROM: PARANOIDANDROID HD2 v1.5b
« Reply #8785 Dátum: 2012, 11 30, 12:59:57 »
Másnak is újraindul a NexusHD2 2.8 szabálytalan időközönként? Van, hogy áll az asztalon és csak azt látom, hogy már boot-ol is befelé. Aztán meg jön az sms a nem fogadott hívásokról.

Nem elérhető nervy

« Reply #8786 Dátum: 2012, 11 30, 19:10:01 »
Szia!
Nem írnád le - nekünk, kezdőknek - hogyan kell natív Romot felrakni? És melyiket?
Adott a Leo+32GB class10 kártya.
Nagyon hálásak lennénk!
Köszi

nagyon röviden:
(magldr-t használok ezért minden lépés arra fog vonatkozni)

- recoveryben csinálsz az sd kártyádra egy ext particiót ( 32 gigás kártyánál simán leválaszthatsz erre a célra legalább 4 gigát) (sd formatáláskor minden adat eltűnik róla ezért érdemes előtte mindent felmenteni pc-re...)
- felmasolod a kártyára a telepiteni kivánt romot ( You are not allowed to view links. Register or Login  én ezt használom, elég megbizható,pofás)
- elvileg! a recovery mérettel nem kell foglalkozni ezért bármilyen recoveryd volt, maradhat
- magldr / 10. services / 1. bootsettings / 3. ad sd dir  - itt kiválasztod a nativsd esetleg recovery könyvtárat esetleg egyiket sem ha nincs :D( ez a rész nekem sem tiszta de annyira nemis lényeges majd telepités után kell megint)
- recovery/ install zip... ugyanúgy mint bármelyik más telepitésnél
- aroma installer elindul a lényeg : nativesd telepités elé a pöttyöt, magldr esetén rmnet connection elé a pöttyöt, valamelyik wipe ajánlott, odex sztem mindegy
- telepités lefut, ujrainditás, magldr  / 10. services / 1. bootsettings / 3. ad sd dir  - itt kiválasztod a nativsd könyvtárat
- magldr  / 10. services / 1. bootsettings / 1. boot source / 1. android from sd   (ezzel azt állitjuk be hogy sd-ről bootoljon nand helyett, tehát vissza akarsz majd térni nand-os romokhoz akkor ezt is vissza kell állitani android from nand-ra !!!)

restart
-
-

Nem elérhető kovacsla

« Reply #8787 Dátum: 2012, 11 30, 19:48:20 »
nagyon röviden:

- recoveryben csinálsz az sd kártyádra egy ext particiót ( 32 gigás kártyánál simán leválaszthatsz erre a célra legalább 4 gigát) (sd formatáláskor minden adat eltűnik róla ezért érdemes előtte mindent felmenteni pc-re...)
- felmasolod a kártyára a telepiteni kivánt romot ( You are not allowed to view links. Register or Login  én ezt használom, elég megbizható,pofás)
- elvileg! a recovery mérettel nem kell foglalkozni ezért bármilyen recoveryd volt, maradhat
- magldr / 10. services / 1. bootsettings / 3. ad sd dir  - itt kiválasztod a nativsd esetleg recovery könyvtárat esetleg egyiket sem ha nincs :D( ez a rész nekem sem tiszta de annyira nemis lényeges majd telepités után kell megint)
- aroma installer elindul a lényeg : nativesd telepités elé a pöttyöt, magldr esetén rmnet connection elé a pöttyöt, valamelyik wipe ajánlott, odex sztem mindegy
- telepités lefut, ujrainditás, magldr  / 10. services / 1. bootsettings / 3. ad sd dir  - itt kiválasztod a nativsd könyvtárat
- magldr  / 10. services / 1. bootsettings / 1. boot source / 1. android from sd   (ezzel azt állitjuk be hogy sd-ről bootoljon nand helyett, tehát vissza akarsz majd térni nand-os romokhoz akkor ezt is vissza kell állitani android from nand-ra !!!)

restart
-
-
Hát az én hálám üldözni fog, az biztos!  :taps: :taps: :taps:
Holnap kipróbálom, majd jelzek, hogyan sikerült.

Nem elérhető Berger

• PDA: Galaxy s4 (i9505)
  • PDA ROM: Robotos
« Reply #8788 Dátum: 2012, 12 01, 14:55:01 »
nagyon röviden:

restart
-
-

Nevry köszönet az összefoglalásért  :ok:
Jó kis útmutatás bár nekem eredményül hibát dob de minden jó helyre kerül. :-)
Ennek ellenére a magloader beállításoknak nem engedelmeskedik és SD kernel read Failed üzivel megáll.
Ismételten elindítva pöttyet tovább megy és Fatal HIT3 üzenettel totál bekakkint.
Biztos én nézek be valamit  de még harcolunk :-)
Cél mindig valaminek a vége de soha nem lehet a vég a cél!

Nem elérhető nervy

« Reply #8789 Dátum: 2012, 12 01, 17:51:26 »

Nevry köszönet az összefoglalásért  :ok:
Jó kis útmutatás bár nekem eredményül hibát dob de minden jó helyre kerül. :-)
Ennek ellenére a magloader beállításoknak nem engedelmeskedik és SD kernel read Failed üzivel megáll.
Ismételten elindítva pöttyet tovább megy és Fatal HIT3 üzenettel totál bekakkint.
Biztos én nézek be valamit  de még harcolunk :-)

ez a fatal hit3 ez tetszik, mintha valami jófajta verekedős játék egyik kombója lenne :D

ext particiót sikerült létrehozni?
nativsd könyvtárat megtalálja amikor be kell állitani?

Nem elérhető Berger

« Reply #8790 Dátum: 2012, 12 01, 18:21:36 »
ez a fatal hit3 ez tetszik, mintha valami jófajta verekedős játék egyik kombója lenne :D

ext particiót sikerült létrehozni?
nativsd könyvtárat megtalálja amikor be kell állitani?

:taps: még game engem meg az ideg szét vet  :D
Ext partíciót azt Recoveryben hoztam létre ha az jó!?.
Gondolom igen bár a tudásom a több mint hiányos.
Rommal ennyit még szuttyogtam fene vinné pedig a 3 év alatt volt néhány fent a Leon.
Nativsd könyvtár van hisz adott a lehetőség a kiválasztásra.
Lényeg végig nyomkodtam a leírásod alapján oszt amikor röffenni kellene akkor jön a hiszti.
Érdekes módon ha minimál telepítést kérem és települ akkor a go go go -ig eljut és akkor dob hátast.
Megpróbálok egy másik romot hátha csak kéne már telefonálnom aztán gyorsan valami archivot feldobok  :oops:

Nem elérhető nervy

« Reply #8791 Dátum: 2012, 12 01, 19:14:32 »
:taps: még game engem meg az ideg szét vet  :D
Ext partíciót azt Recoveryben hoztam létre ha az jó!?.
Gondolom igen bár a tudásom a több mint hiányos.
Rommal ennyit még szuttyogtam fene vinné pedig a 3 év alatt volt néhány fent a Leon.
Nativsd könyvtár van hisz adott a lehetőség a kiválasztásra.
Lényeg végig nyomkodtam a leírásod alapján oszt amikor röffenni kellene akkor jön a hiszti.
Érdekes módon ha minimál telepítést kérem és települ akkor a go go go -ig eljut és akkor dob hátast.
Megpróbálok egy másik romot hátha csak kéne már telefonálnom aztán gyorsan valami archivot feldobok  :oops:

hát akkor még esetleg egy nagyobb 300-350 megás recoveryt próbálj meg telepiteni és arra nyomasd rá elölről - bár elvileg a recovery méretnek nem szabadna számitania :S
gondolom radio a legújabb 2.15-ös?

Nem elérhető Berger

« Reply #8792 Dátum: 2012, 12 01, 19:19:24 »
hát akkor még esetleg egy nagyobb 300-350 megás recoveryt próbálj meg telepiteni és arra nyomasd rá elölről - bár elvileg a recovery méretnek nem szabadna számitania :S
gondolom radio a legújabb 2.15-ös?

Recovery az a foll odex méreten van 360 mega  :(
Már kétszer nyomtam task29-től  :'(
Rádió 2.15.50.14  :oops:

Kezdem feladni és arra gondolok, hogy keresek valami más nem nativsd romot.
Esetleg ajánlat  :) akár 2.3.7 is csak áljon mint a cövek most már nem szeretnék mást.

Aztán lassan eladó sorba kerül a Leo  :oops:

Nem elérhető horypapa

• PFC Fan
  • PDA: HTC HD2
  • PDA ROM: 2.3.7
« Reply #8793 Dátum: 2012, 12 01, 20:34:52 »
Srácok, abban segítsetek, hogy USB nélkül lehet-e újra tenni az androidot?Nem ismeri fel semmi, feltehetően alaplapi gond. Jelenleg Cyanogen 2.3.7 van fent és állandó framework gonot dob, nem szinkronizál, használhatatlan. Kuka vagy menthető a dolog?

Előre is köszi a segítséget.
Tib

Nem elérhető Berger

« Reply #8794 Dátum: 2012, 12 01, 21:59:26 »
No kicsit ráolvastam aztán csak sikerült.
A partícióval lehetett a baj annak ellenére, hogy látszólag jó volt a recoverys is.
A MiniTool Partition Wizardal megcsináltam újra a két partíciót telepítés oszt gyia örülünk.

Nem elérhető csupacsipa

• Navigáció / Navigation: europe navigation
  • PDA: HTC HD2 volt!! Nexus 4
  • PDA ROM: SlimKat +franco kernel
« Reply #8795 Dátum: 2012, 12 04, 13:26:44 »
Sziasztok!
A mi nap leszedtem nagy nehezen ezt az EvoHD2 ROM-ot.
Valakinek van ezzel a ROM-al kapcsolatos tapasztalata??
Eddig siman ment de eleg sokszor gondol egyet es ujra bootol.
A leirasba van hozza valami javitas pont erre de nem sikerult letoltenem mert mindig valami hulye reklamokat ad be a letoltes helyett.Csak en vagyok ilyen béna vagy hogyan tudok letolteni az XDA-rol?
Meg nezne nekem valaki vagy be linkelne??
Koszonom elore is  :ok: :ok: :ok:

[1.Dec.2012][All in One] EvoHD2v10 ICS 4.0.4-full HWA "Fastest ICS ever"
Egyeb tapasztalat ??

Nem elérhető nervy

« Reply #8796 Dátum: 2012, 12 04, 23:36:59 »
Sziasztok!
A mi nap leszedtem nagy nehezen ezt az EvoHD2 ROM-ot.
Valakinek van ezzel a ROM-al kapcsolatos tapasztalata??
Eddig siman ment de eleg sokszor gondol egyet es ujra bootol.
A leirasba van hozza valami javitas pont erre de nem sikerult letoltenem mert mindig valami hulye reklamokat ad be a letoltes helyett.Csak en vagyok ilyen béna vagy hogyan tudok letolteni az XDA-rol?
Meg nezne nekem valaki vagy be linkelne??
Koszonom elore is  :ok: :ok: :ok:

[1.Dec.2012][All in One] EvoHD2v10 ICS 4.0.4-full HWA "Fastest ICS ever"
Egyeb tapasztalat ??

ha jól látom a javitás nem erre van de a letöltés:
a legtöbb reklám oldal jobb felső sarkát kell figyelni, pár másodperc után megjelenik ott egy továbbitó link ( néha az is egy reklám oldalra visz, ott is ki kell várni a másodperceket...)

Nem elérhető Rizsi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: Google Maps
  • PDA: OnePlus 11
  • PDA ROM: Stock + Magisk
« Reply #8797 Dátum: 2012, 12 05, 05:48:59 »
Van uj HD2 NAND Toolkit: You are not allowed to view links. Register or Login
Legalabbis nekem uj. Ha volt mar akkor bocsi.

Nem elérhető csupacsipa

« Reply #8798 Dátum: 2012, 12 05, 11:56:17 »
ha jól látom a javitás nem erre van de a letöltés:
a legtöbb reklám oldal jobb felső sarkát kell figyelni, pár másodperc után megjelenik ott egy továbbitó link ( néha az is egy reklám oldalra visz, ott is ki kell várni a másodperceket...)

Rendbe akkor vegig porgetem a reklamokat ;-) egyebkent nagyon gyors ez az EvoHd2 ROM.es vegre minden
Videot lejatszik ha bongeszek.viszont egyaltalan nem stabil.lefagy.ujra bootol :-( esetleg tudsz valami jo kis Romot
Ami meg bizhato?

Nem elérhető csupacsipa

« Reply #8799 Dátum: 2012, 12 06, 15:24:18 »
Hagytam a fenebe ezt az EvoHd2 romot mert allandoan csak a baj volt vele.Felraktam a gingerbread Nexus Romot ami szepen hasit,kegyetlen gyors.Minden meg csinalatam es mikor felment a rom utana meg 140MB ures helyem volt,minden progi felment,mindent atraktam az SD-re.Aztan csinaltam egy ujra inditast es egyszeruen csak bootol es nem jon be,mar vagy 5 szor ujra inditottam.a legutolso NAND beallitas 200mb system es 6mb chase.Amit ir a Gingerbread at least 170MB system es 2MB chase.Tehat akkor ez boven jo ami nekem van nem? vagy miet nem indul el?
Mar vagy 1 hete szivok vele es meg mindig nem tudom hasznalni :-((((