a wakelock hoz root kell. mint irtam nem buherált szoft. amugy meg nem hiszem hogy whats app viber böngészö fogná
A Viber az szerintem zabálja az akksit. Ha esetleg nem kell állandóra, ami nyilván ellentétes a lényegével
, akkor kikapcsolható, de akkor is ott lesz a memóriában, és nem csak szépen nyugton csücsül, hanem dolgozgat.
Rendesen kilőni ezt csak root jog mellett lehet, de lehet próbálkozni root nélkül is a Greenify alkalmazással, igaz kevesebb hatékonysággal.
Gondolom a WhatsApp dettó.
A Wakelockhoz nem feltétlen kell root jog. Van leírás a neten, illetve a saját infójában root jog nélküli megoldásra. Igaz ilyenkor kell egy PC vagy laptop, amire a telefon rá van kötve, és telepíteni kell a megfelelő drivert is hozzá.
Én használtam már így root nélkül is a Wakelock Lite-ot, szépen kimutatta, hogy mi zabálja a procit, és ki is lőttem. A készenléti idő jelentősen megnőtt.
Az is igaz, hogy az egyik telefonnál ez tökéletesen jó volt, látta a laptop rendszere, de egy másik ugyanilyen típusú telefont rádugva azt meg nem látta. Ez van, de próbálkozni kell és lehet.