2024, 11 26, 04:42:31

Szerző Téma: Omnia II Androiddal  (Megtekintve 526773 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető gevike

• PDA: omnia i900
  • PDA ROM: i900dxia2
sd kari format
« Reply #6350 Dátum: 2012, 04 19, 22:28:00 »
sürgős kérdésem lenne:
az android béta cm_beta2 telepítésének a leírása szép és jó, csak az nem szerepel, hogy az sd karit kell e formázni. Értelemszerúen oda akarom telepíteni és nem a storage-ra. Szóval kell az SD karira ext2 és swap partició? ha igen mekkorák? és mivel tudom telepíteni?

Nem elérhető raziel71

• Nem: Férfi
  • PDA: Samsung Galaxy SII
  • PDA ROM: I9100XXMS2 CyanogenMod KitKat
Re: Omnia II Androiddal
« Reply #6351 Dátum: 2012, 04 20, 10:20:02 »
Tényleg minden szép és jó:-) És bizony többek között ez is le van írva, csak végig kell olvasni :olvass:

Nem elérhető raziel71

• PDA: Samsung Galaxy SII
  • PDA ROM: I9100XXMS2 CyanogenMod KitKat
« Reply #6352 Dátum: 2012, 04 20, 10:23:29 »
Gyorsan meg is kerestem, kb 2 perc volt:-)

...A telepítő alapvetően külső SD kártyára telepíti fel az Androidot. Ahhoz, hogy a My Storage-re felmenjen nekünk kell azt egyedire formázni. Törölnünk kell róla minden partíciót a rejtett, helyreállítót is!
Ezután a következő sorrendben kell létrehozni a partíciókat(EZ CSAK MY STORAGE ESETÉN KELL!...

Nem elérhető gevike

« Reply #6353 Dátum: 2012, 04 20, 12:41:05 »
NEM a belső memóriára telepítem a cuccot, hanem SD karira.
Tehát követem a leírást, felmásolom a cuccot a My Storage-ba, onnan indítom a telepítőt és ő meg csinálja a dolgát. Amikor a windowsos SD kari volt a gépben, a telepítés során megállt valahol és feltett egy kérdést, amire persze nem tudsz válaszolni, mert nincs billentyűzet, a nyomógombok meg mindenféle hieroglifákat eredményeznek.
Erre bepakoltam egy előzetesen már androidra formatált SD karit és csodák csodája végigfutott a telepítő szépen, bár utána a Haret indításánál az O2Droid kiírásnál megáll és vége.
Szóval a kérdésem az volt, hogy az SD karit kell e partícionálnom mielőtt elindítom a telepítést. Erre gondolom a válasz igen. De ezt nem találtam a leírásban.
a második kérdésem, hogy a kifagyott indítóképernyőnél mi a teendő?

Nem elérhető Senkifia

• Navigáció / Navigation: Route 66+Tab 2 7.0
  • PDA: Samsung Galaxy Tab 2 7.0+Samsung Omnia II
  • PDA ROM: I8000NXXL3+TouchFlo3D+
« Reply #6354 Dátum: 2012, 04 20, 14:46:47 »
You are not allowed to view links. Register or Login
NEM a belső memóriára telepítem a cuccot, hanem SD karira.
Tehát követem a leírást, felmásolom a cuccot a My Storage-ba, onnan indítom a telepítőt és ő meg csinálja a dolgát. Amikor a windowsos SD kari volt a gépben, a telepítés során megállt valahol és feltett egy kérdést, amire persze nem tudsz válaszolni, mert nincs billentyűzet, a nyomógombok meg mindenféle hieroglifákat eredményeznek.
Erre bepakoltam egy előzetesen már androidra formatált SD karit és csodák csodája végigfutott a telepítő szépen, bár utána a Haret indításánál az O2Droid kiírásnál megáll és vége.
Szóval a kérdésem az volt, hogy az SD karit kell e partícionálnom mielőtt elindítom a telepítést. Erre gondolom a válasz igen. De ezt nem találtam a leírásban.
a második kérdésem, hogy a kifagyott indítóképernyőnél mi a teendő?
praktikus particionálni.ext4re. +128mega Linux swap. De legalább class 6os 4 gigás legyen AZ SD másképp csak idegeskedsz.: nekem class6 8 gigára felment gond nélkül elsőre. márti vagy5ször telepítettem. formáztam AZ sd-t simán telefonban,winmo alatt, fat 32re win7 alatt, fat32re Meg ext4re Linux alatt. próbálkozz

Nem elérhető gevike

« Reply #6355 Dátum: 2012, 04 21, 20:46:37 »
Fogtam az sd karit leformaztam Fat32re. Utána tettem rá 1gb ext2 particiót és 128swapot. A telepítés szépen ment de utána a Haret exe indításánál megjelenik az O2DRoid felirat, kicsit mozog rajta a fény, utána kimerevedik és kész.
Na ilyenkor mivel lehet még próbálkozni?

Nem elérhető Senkifia

« Reply #6356 Dátum: 2012, 04 22, 09:56:48 »
Fogtam az sd karit leformaztam Fat32re. Utána tettem rá 1gb ext2 particiót és 128swapot. A telepítés szépen ment de utána a Haret exe indításánál megjelenik az O2DRoid felirat, kicsit mozog rajta a fény, utána kimerevedik és kész.

másik sd card? min. class6,4giga...

Nem elérhető vizslakutya

• Navigáció / Navigation: Primo
  • PDA: samsung omnia II + ZTE Skate
  • PDA ROM: I8000nxxjh1
« Reply #6357 Dátum: 2012, 04 22, 10:45:50 »
i

A procit automatára állítani.
"vizslát mindenkinek"

Nem elérhető zjoni

• PDA: samsung GT i8000
  • PDA ROM: 12345
« Reply #6358 Dátum: 2012, 04 23, 02:23:53 »
Sziasztok!
Már majdnem agybajt kaptam a winmo-tól főleg az internettel tanúsított pocsék hozzáállása miatt, amikor végre rávettem magam a droid telepítésére.
QVAJÓÓÓÓ  :D

Tapasztalatok 1,5 óra telepítgetés és fél óra boldog használat után:
-8Gb class 6-os Samsung kártyára particiókat (fat32, ext4, swap) létrehozva nem települ (nincs startup.txt és haret.exe nem indul)
-simán fat 32-re formázva az autoinstall szépen felteszi magát
-DE! elsőre end? -el megáll, ekkor aksi ki, bekapcs után ha kérdezi ne formázza a kártyát és újra kell telepíteni, nálam a startup.txt-t nem kellett átírni, majd haret.exe
- a fölösleges formázás cca bő 1 óra volt (nem ismertem a progit - minitool partition wizard, sem hogy mit is csinálok), telepítés cca 15 perc alatt megvolt
-Magyar nyelvű (ezúton is köszönet)
-Direkt van a projektnek is beállítási felülete - beállítások\spicagenMod settings itt be lehet állítani a piros (letevő) gomb funkcióját is

Észrevétel, illetve kérdések:
-egyelőre a telefonkönyv és üzenetek (tárolt) nem látható valamiért, a telefonkönyv biztosan nem csak kártyán volt meg. Ha valaki tudja hol kell keresni illetve beállítani kérem segítsen.
-Ha lefagyna, akkor elég az újraindítás vagy aksi ki-be?

Köszi a segítséget

Nem elérhető gebasz

• PDA: Samsung Galaxy S2
  • PDA ROM: CM10.1-NIGHTLY-Spitya
« Reply #6359 Dátum: 2012, 04 23, 12:00:27 »
Észrevétel, illetve kérdések:
-egyelőre a telefonkönyv és üzenetek (tárolt) nem látható valamiért, a telefonkönyv biztosan nem csak kártyán volt meg. Ha valaki tudja hol kell keresni illetve beállítani kérem segítsen.

Contacts, hatszogletu gomb, import/export.
Sms-t nem hasznalok, sry, de gyanitom az uzenetek, beallitasok, simen levo uzenetek kezelese menupont alatt talalsz megoldast.

Nem elérhető vizslakutya

• Navigáció / Navigation: Primo
  • PDA: samsung omnia II + ZTE Skate
  • PDA ROM: I8000nxxjh1
« Reply #6360 Dátum: 2012, 04 24, 16:58:04 »
De jó lenne stabilizálni a droidot ,mert úgy látom a jövő a skype felé vezet. :'( :'(  (lásd adók !! )

Szeretem így is nagyon,de ha melózok átmegyek a winmobilra,stabilabbnak érzem,meg nincs állandó töltési lehetőségem . :'(

Sándor!
Ez halk sóhaj feléd  :ima: :ima:
"vizslát mindenkinek"

Nem elérhető harvel

• Navigáció / Navigation: IGO 8
  • PDA: GT-I8000 8GB
  • PDA ROM: I8000NXXIJ6
« Reply #6361 Dátum: 2012, 04 28, 22:20:40 »
.

Nem elérhető harvel

• Navigáció / Navigation: IGO 8
  • PDA: GT-I8000 8GB
  • PDA ROM: I8000NXXIJ6
« Reply #6362 Dátum: 2012, 04 28, 22:54:33 »
ERROL VAN SZO!en mindenkinek class 10es kartyat ajanlok.a droid telepitese es elindulasa 6 percen belul sikerult! :-) talaltam progit amivel kikapcsolhatok a telepitett alkalmazasok illetve a hatterben futo szolgaltatasok.super progi!valamint hack program ami 30% os akksi szint alatt lecsokkenti a proci energiafelvetelet.no persze mindezt ugy hogy a kijelzo fenyerossege 0-5% kozott van...

Nem elérhető kifli

• PDA: THL W200S
« Reply #6363 Dátum: 2012, 04 29, 13:22:39 »
látom semmi változás a fejlesztésben.  :'(
már félek benézni ide...

Nem elérhető Senkifia

« Reply #6364 Dátum: 2012, 04 29, 17:22:30 »
látom semmi változás a fejlesztésben.  :'(
már félek benézni ide...
bátorság,bátorság... a  kétségbeesést nem szabad feladni :D
attól,hogy mi nem tudjuk/itt nem írják, a fejlesztés még folyamatban lehet... vagy nem. ebben az esetben elvagyunk ezzel,amíg összegyült a lé egy htc desire-re,vagy galaxy s-re :D

Nem elérhető the1st

• Navigáció / Navigation: iGO 8.3
  • PDA: I8000NXXJJ1
  • PDA ROM: I8000XXJF1
« Reply #6365 Dátum: 2012, 05 01, 08:29:17 »
Ha minden jól megy akkor a hétvégén végre szert teszek egy Omnia 2-re az Omniám helyett. Majd nézek rá valami jó romot, és az androiddal is megpróbálkozok. Nagyon hasznos ez a fórum, köszi a korábbi segítséget és köszönöm előre is a többit. (Biztos vagyok benne, hogy szükségem lesz rá még.)

Nem elérhető Senkifia

« Reply #6366 Dátum: 2012, 05 04, 21:50:05 »
Hosszú ideje megy folyamatosan a droid, kisebb hibák,fagyások voltak, annyira nem zavart. Most viszont tegnap este óta nem jönnek be a hívások, csak az sms értesítés érkezik,hogy bejövő hívásom volt, de nem vettem fel. Magyarul:hiába hív bárki,a  telefon ezt semmilyen formában nem jelzi ki,csak a szolgáltató üzen,hogy kerestek. Ötletek,megoldások? Valami beállítási malőr lehet?
Szeretettel várom az ötletelést :D

Nem elérhető Senkifia

« Reply #6367 Dátum: 2012, 05 04, 22:02:27 »
Hosszú ideje megy folyamatosan a droid, kisebb hibák,fagyások voltak, annyira nem zavart. Most viszont tegnap este óta nem jönnek be a hívások, csak az sms értesítés érkezik,hogy bejövő hívásom volt, de nem vettem fel. Magyarul:hiába hív bárki,a  telefon ezt semmilyen formában nem jelzi ki,csak a szolgáltató üzen,hogy kerestek. Ötletek,megoldások? Valami beállítási malőr lehet?
Szeretettel várom az ötletelést :D

természetesen a droid szűz újratelepítése megoldhatja a dolgot, de erre majd csak holnap-holnapután kerül sor. És egy megoldás amúgy is jól jönne,ha legközelebb előállna a probléma.

Nem elérhető kifli

• PDA: THL W200S
« Reply #6368 Dátum: 2012, 05 06, 08:33:00 »
természetesen a droid szűz újratelepítése megoldhatja a dolgot, de erre majd csak holnap-holnapután kerül sor. És egy megoldás amúgy is jól jönne,ha legközelebb előállna a probléma.

Én amikor használtam a  droidot feltelepítettem minden alkalmazást ami kellhet. Aztán szépen linux alatt (számítógéppel pda windozra bekapcsolva usb-n) lementettem, tar.gz be az ext4 et... Magyarán egy biztonsági másolatot a  rendszerről.  Amikor behalt, nem kellett telepíteni, csak letörölni az ext4 et, és kicsomagolni rá a  mentést. Kb 2 perc művelet. (számítógéppel pda windozra bekapcsolva usb-n) És minden úgy volt ahogy lementettem.

Nem elérhető Senkifia

« Reply #6369 Dátum: 2012, 05 06, 21:24:20 »
Én amikor használtam a  droidot feltelepítettem minden alkalmazást ami kellhet. Aztán szépen linux alatt (számítógéppel pda windozra bekapcsolva usb-n) lementettem, tar.gz be az ext4 et... Magyarán egy biztonsági másolatot a  rendszerről.  Amikor behalt, nem kellett telepíteni, csak letörölni az ext4 et, és kicsomagolni rá a  mentést. Kb 2 perc művelet. (számítógéppel pda windozra bekapcsolva usb-n) És minden úgy volt ahogy lementettem.

Hasznos eljárás,kipróbálom. Már csak meg kell tanulnom linux alatt tar.gz-t gyártani ext4 partícióról :) de gondolom IT szakos egyetemi végzettség nem kell hozzá... :)
Viszont a már meglévő problémán nem segít. Illetve csak majd a következőn. Amúgy egy "lusta " telepítést megjátszottam,amiben nem formáztam/töröltem az sd-t,nem töröltem/másoltam be újra a my storage-ra a telepítő fájlokat,csak simán elindítottam az instalandroidot(androidinstal?) a májsztoridzs o2beta könyvtárból. Na ugyanúgy nem jelzi ki a bejövő hívásokat :)

Nem elérhető Senkifia

« Reply #6370 Dátum: 2012, 05 08, 07:34:04 »

...nahát most lenne egy jó pillanat arra,hogy pár szóban leírd(légyszíves :)) hogy hogyan,ill. mivel  is csináljak linux alatt tar.gz-t az ext4-ről :)
előre is köszönöm  :)

Nem elérhető Senkifia

« Reply #6371 Dátum: 2012, 05 08, 19:41:10 »
...nahát most lenne egy jó pillanat arra,hogy pár szóban leírd(légyszíves :)) hogy hogyan,ill. mivel  is csináljak linux alatt tar.gz-t az ext4-ről :)
előre is köszönöm  :)

egy kis segítség,bárki linux-gurutól :) : hogy/milyen programmal kell linux alatt az ext4 partícióról tar.gz csomagot csinálni?
előre is köszönöm

Nem elérhető nowisdoom

• Navigáció / Navigation: omnia2 / igo8
  • PDA: omnia2
  • PDA ROM: I8000nxxil3
« Reply #6372 Dátum: 2012, 05 09, 15:10:13 »
Üdv

Nálam felment pikk-pakk, minden probléma nélkül, kb 10 perc volt az egész..Nagyon tetszik, több, mint amit vártam:) Úgy tűnik megmenekült az O2-m a cserétől:)

Nyilván vannak kérdéseim:
1. nagyon melegszik az aksi, és max 2-3 órát bír a telep (a winmo elpötyög rajta 4-5 napot is ha szétvideózom, wifizem magam akkor is), ezzel lehet vmit kezdeni?
2. a droidban benne van ugye az ADW és a launcher Pro is, de mivan, ha én a go launchert preferálom, a másik kettőt le lehet szedni (sima eltávolítással pl.)?

Egyelőre ez a kettő fontosabb lenne, előre is köszönöm a választ:)
nowisdoom

Nem elérhető Senkifia

« Reply #6373 Dátum: 2012, 05 09, 15:59:14 »
Üdv

Nálam felment pikk-pakk, minden probléma nélkül, kb 10 perc volt az egész..Nagyon tetszik, több, mint amit vártam:) Úgy tűnik megmenekült az O2-m a cserétől:)

Nyilván vannak kérdéseim:
1. nagyon melegszik az aksi, és max 2-3 órát bír a telep (a winmo elpötyög rajta 4-5 napot is ha szétvideózom, wifizem magam akkor is), ezzel lehet vmit kezdeni?
2. a droidban benne van ugye az ADW és a launcher Pro is, de mivan, ha én a go launchert preferálom, a másik kettőt le lehet szedni (sima eltávolítással pl.)?

Egyelőre ez a kettő fontosabb lenne, előre is köszönöm a választ:)
nowisdoom

Simán is eszi az aksit, de a 2-3 óra az túlzás. Valószínűleg fut a háttérben a wifi,esetleg plusz GPS-műhold keresés.... Van olyan,hogy nem látod alapból,mert nincs csatlakozva, de ha bemész a legördülő menübe,vagy a Beállításokhoz,akkor látod ,hogy aktív. ha így van,kapcsold ki. A melegedés wifire utal,nálam akkor meleg a telefon háta, de nem az akku,hanem a kártyaolvasó melegszik.Ha a my storage-re telepíted, állítólag jobb lesz,mert nem megy egyfolytában a kártyaolvasó. Ha a linux swap-ot átteszed a my storage-re(droid az sd_n) jelentős gyorsulás lesz észlelhető.
Az ADW-t meg a launchert szerintem le tudod szedni z alkalmazások kezelésénél,de minek? felteszed a Go-t,beállítod alapértelmezettre,osz jónapot. A másik kettő alig foglal pár mega tárhelyet. És akár még meg is szeretheted őket:)

Nem elérhető nowisdoom

• Navigáció / Navigation: omnia2 / igo8
  • PDA: omnia2
  • PDA ROM: I8000nxxil3
« Reply #6374 Dátum: 2012, 05 09, 16:51:02 »
ok, thx