Szia Mindenkinek!
Először is (újként) szeretném megköszönni mindenkinek a fáradtságot, amit a téma érdekében beleöltek a TMC-be és még egy csomó másik dologba!
Gratulálok mindenkinek, aki okosabb mint én és ilyen dolgokra képes!
Két problémám van, amit nem tudok megoldani, ill. érdekelne, hogy ez másnál is jelen van-e?
Probléma 1:
A TMC műxik,mint állat! Még 1 X hála mindenkinek!
Én még azt sem tudtam,hogy a TMC rádiófrekin elérhető. Már tudom.
Nos, ezzel kapcsolatban csak egy gondom van.
Észrevettem, hogy ha töltőt csatlakoztatok a telefonhoz, akkor a TMC vétel megszűnik.
Gondoltam, sebaj, keresek másik adót. Perszte nem bíztam az IGO-ra, hanem elindítottam egy Power Radio-t. Állat, hogy jelzi, ha van TMC adatfolyam.
Nos, elindítottam, és ott, ahol addig 9-10-es szignál volt a rádión,j ó esetben MAX 2-es szignál van.
Arról nem is beszélve, hogy minden digitális adat fogadása megszűnik. (RDS, TMC, TA, TP, PTY, stb...)
Szóval minden kuka. Ha kihúzom a töltőt, akkor minden állat. Okosan kikövetkeztettem, hogy a töltő zavarja a rendszert.
Még mindig optimista maradtam és gondoltam, biztos a hálózatból (220) jön be valami szűretlen zaj, ezért a jelenség.
1000-el ki az autóba, szivargyújtó-töltő. Aztán NAGY D betű az arcra. Ott is ugyanez van. DE hát ott elvileg egyen feszültség van. Na itt megállt az ész. Ez azt jelenti, hogy (ahogy korábban szépen elterveztem), töltés közben nem tudom majd használni a TMC funkciót?
Másnál is megvan ez a hiba?
Valaki tud esetleg valami barkácsot a problémára? Ha csinálok egy stabbal egy 5v-ot, és szana-szét szűröm, azzal ugyanez lenne?
Probléma 2:
Lehet, hogy OFF, de kérlek benneteket, akkor bocsi. Csak nem találtam olyan témát, ahová ezt beírhatnám.
IGo 8.3. xxxxx.
TMC beállítva, fix frekin szépen megy.
A kérdésem az lenne, hogy hallott-e valaki valamit, esetleg tud-e valaki valamit arról, hogy hogyan lehetne IGO-ban megoldani a csatornák tárolását? Mert jó lenne, ha nem kézzel kéne keresgetnem a csatikat, ahol TMC van. (Mindenki ismeri, milyen gyors ).
Vagy mindig nézzem meg elöbb Power-ben, hogy hol van TMC? és azt pötyögjem be IGO-ba?
Kin lakom Németországban és amikor megyek haza, akkor bizony kb 50 Km-enként el-el tűnnek az adók. Jó lenne, ha lenne erre valamilyen megoldás!
Mindenkinek köszönöm a segítséget.