2024, 11 23, 03:23:18

Szerző Téma: Omnia 2 TMC Project  (Megtekintve 126619 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
  • Nem: Nő
    • i900.eoldal.hu
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: Iphone 5SE
  • PDA ROM: 9.3.1
Re: Omnia 2 TMC Project
« Reply #425 Dátum: 2010, 04 22, 11:46:33 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Az oldalon lejjebb menve ott az Omnia2-höz való utasítás.
Szerintem rosszul van ott:
"1. Első lépésben töltsük le a szükséges programokat phj honlapjáról. majd telepítsük azokat. (PowerRadio, HyperGPS,)
2. Csatlakoztassuk a headset-et.
3. Indítsuk el az alkalmzást, és állítsuk be a Com portot (pl. 6) a protocol Royaltek.   Milyen alkalmazást indítsunk el????

itt a kép az i900-hoz való Omnia TMC-ről, ez már félrevezető

A 3. pont helyett a HyperGPS program kellene, és abban kell a portot beállítani, szóval szerintem nem jól vette át innen a leírást.
Keresem a következő szavak jelentését:  leszeret, felszeret, kiakar, leakar, beakar, lelehet, fellehet

Nem elérhető diablo77

• Navigáció / Navigation: IGO8
  • PDA: Samsung Omnia II
  • PDA ROM: NXXJG5-XEHJG5-XXJF1
« Reply #426 Dátum: 2010, 04 22, 13:57:59 »
Szerintem rosszul van ott:
"1. Első lépésben töltsük le a szükséges programokat phj honlapjáról. majd telepítsük azokat. (PowerRadio, HyperGPS,)
2. Csatlakoztassuk a headset-et.
3. Indítsuk el az alkalmzást, és állítsuk be a Com portot (pl. 6) a protocol Royaltek.   Milyen alkalmazást indítsunk el????

itt a kép az i900-hoz való Omnia TMC-ről, ez már félrevezető

A 3. pont helyett a HyperGPS program kellene, és abban kell a portot beállítani, szóval szerintem nem jól vette át innen a leírást.

Mondjuk én egyből a HyperGPS-re gondoltam, amikor azt írja, indítsuk el az alkalmazást és állítsuk be a portot meg a protokollt (egy rádió alkalmazásban miért kellene bármit állítani). A kép tényleg félrevezető lehet.

Nem elérhető Phylippe_85

• Nem: Férfi
  • PDA: Sony Ericsson Xperia Arc S (LT18i) + SanDisk Extreme Pro SDXC 64GB 95MB/s (SDSDXPA-064G-X46) Class 10 + Sony Ericsson MW 800
  • PDA ROM: Android 4.0.4 (4.1.B.0.431) Kernel: 2.6.32.9-perf (rootolt)
« Reply #427 Dátum: 2010, 04 23, 15:49:15 »
Lassan elmegy a kedvem a dologtól. A HyperGPS telepítés rendben van, de amikor elsőre elindítom, beállítom és megnyomom a TMC gombot, hibát észlel és leáll.

Azt hiszem legjobb lenne teljesen elölről kezdeni. Mondjuk onnan, hogy van egy gyári állapotú készülékem. Van valahol erről leírás, ami lépésről lépésre leírja, hogy a dobozból való kivételtől hogyan jutok el egy jól működő TMC -ig?
"Nincs ez elb...va, csak másra lesz jó... :)"

Imhotep

• Vendég
« Reply #428 Dátum: 2010, 04 23, 15:56:35 »
Lassan elmegy a kedvem a dologtól. A HyperGPS telepítés rendben van, de amikor elsőre elindítom, beállítom és megnyomom a TMC gombot, hibát észlel és leáll.

Azt hiszem legjobb lenne teljesen elölről kezdeni. Mondjuk onnan, hogy van egy gyári állapotú készülékem. Van valahol erről leírás, ami lépésről lépésre leírja, hogy a dobozból való kivételtől hogyan jutok el egy jól működő TMC -ig?
A J6-os rommal gondok vannak ha magyarul használod.
Cseréld le frissebbre és megtáltosodik  ;)

Nem elérhető diablo77

« Reply #429 Dátum: 2010, 04 27, 19:41:57 »
Feltelepítettem a HyperGPS-t, My Device-ra, elindítottam, beállítottam mindent, viszont, amikor bekapcsolom a TMC vevőt, kiírja, hogy a device.exe hibát észlelt vagy mi. Hibajelentés nem küldök opciót választva, látom, hogy a tmc vevő megy. iGo-t indítva tmc hardvert talál, jönnek az infok rendesen a Petőfi rádión, tehát jól működik. Amikor kilépek az iGo-ból minden oké, manuálisan kikapcsolom a tmc-t és megint bejön a device.exe hiba. Ez miért van? Egyébként köszönet phj-nak a sok-sok fejlesztésért. :taps: :taps:

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
  • Nem: Nő
    • i900.eoldal.hu
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: Iphone 5SE
  • PDA ROM: 9.3.1
« Reply #430 Dátum: 2010, 04 27, 20:57:34 »
Feltelepítettem a HyperGPS-t, My Device-ra, elindítottam, beállítottam mindent, viszont, amikor bekapcsolom a TMC vevőt, kiírja, hogy a device.exe hibát észlelt vagy mi. Hibajelentés nem küldök opciót választva, látom, hogy a tmc vevő megy. iGo-t indítva tmc hardvert talál, jönnek az infok rendesen a Petőfi rádión, tehát jól működik. Amikor kilépek az iGo-ból minden oké, manuálisan kikapcsolom a tmc-t és megint bejön a device.exe hiba. Ez miért van? Egyébként köszönet phj-nak a sok-sok fejlesztésért. :taps: :taps:
Kapcsold ki a Hibajelentést /Error reporting
Keresem a következő szavak jelentését:  leszeret, felszeret, kiakar, leakar, beakar, lelehet, fellehet

Nem elérhető diablo77

« Reply #431 Dátum: 2010, 04 27, 21:44:34 »
Kapcsold ki a Hibajelentést /Error reporting
Oké, köszi. :)

genius021

• Vendég
« Reply #432 Dátum: 2010, 04 29, 19:24:33 »
Szia Mindenkinek!
Először is (újként) szeretném megköszönni mindenkinek a fáradtságot, amit a téma érdekében beleöltek a TMC-be és még egy csomó másik dologba!
Gratulálok mindenkinek, aki okosabb mint én és ilyen dolgokra képes! :)

Két problémám van, amit nem tudok megoldani, ill. érdekelne, hogy ez másnál is jelen van-e?

Probléma 1:
A TMC műxik,mint állat! Még 1 X hála mindenkinek!
Én még azt sem tudtam,hogy a TMC rádiófrekin elérhető. Már tudom.
Nos, ezzel kapcsolatban csak egy gondom van.
Észrevettem, hogy ha töltőt csatlakoztatok a telefonhoz, akkor a TMC vétel megszűnik.
Gondoltam, sebaj, keresek másik adót. Perszte nem bíztam az IGO-ra, hanem elindítottam egy Power Radio-t. Állat, hogy jelzi, ha van TMC adatfolyam.
Nos, elindítottam, és ott, ahol addig 9-10-es szignál volt a rádión,j ó esetben MAX 2-es szignál van.
Arról nem is beszélve, hogy minden digitális adat fogadása megszűnik. (RDS, TMC, TA, TP, PTY, stb...)
Szóval minden kuka. Ha kihúzom a töltőt, akkor minden állat. Okosan kikövetkeztettem, hogy a töltő zavarja a rendszert. :D
Még mindig optimista maradtam és gondoltam, biztos a hálózatból (220) jön be valami szűretlen zaj, ezért a jelenség.
1000-el ki az autóba, szivargyújtó-töltő. Aztán NAGY D betű az arcra. Ott is ugyanez van. DE hát ott elvileg egyen feszültség van. Na itt megállt az ész. Ez azt jelenti, hogy (ahogy korábban szépen elterveztem), töltés közben nem tudom majd használni a TMC funkciót?
Másnál is megvan ez a hiba?
Valaki tud esetleg valami barkácsot a problémára?  Ha csinálok egy stabbal egy 5v-ot, és szana-szét szűröm, azzal ugyanez lenne?

Probléma 2:
Lehet, hogy OFF, de kérlek benneteket, akkor bocsi. Csak nem találtam olyan témát, ahová ezt beírhatnám.
IGo 8.3. xxxxx.
TMC beállítva, fix frekin szépen megy.
A kérdésem az lenne, hogy hallott-e valaki valamit, esetleg tud-e valaki valamit arról, hogy hogyan lehetne IGO-ban megoldani a csatornák tárolását? Mert jó lenne, ha nem kézzel kéne keresgetnem a csatikat, ahol TMC van. (Mindenki ismeri, milyen gyors ).
Vagy mindig nézzem meg elöbb Power-ben, hogy hol van TMC? és azt pötyögjem be IGO-ba?
Kin lakom Németországban és amikor megyek haza, akkor bizony kb 50 Km-enként el-el tűnnek az adók. Jó lenne, ha lenne erre valamilyen megoldás!

Mindenkinek köszönöm a segítséget.

Nem elérhető nyikszi

• Navigáció / Navigation: IGO 8
  • PDA: Samsung Omnia II 2GB
  • PDA ROM: PDA: RapidXXJJ1 CSC: XEHJG5 Tel: XXJJ1
« Reply #433 Dátum: 2010, 04 30, 23:16:44 »
Szia Mindenkinek!
Először is (újként) szeretném megköszönni mindenkinek a fáradtságot, amit a téma érdekében beleöltek a TMC-be és még egy csomó másik dologba!
Gratulálok mindenkinek, aki okosabb mint én és ilyen dolgokra képes! :)

Két problémám van, amit nem tudok megoldani, ill. érdekelne, hogy ez másnál is jelen van-e?

Probléma 1:
A TMC műxik,mint állat! Még 1 X hála mindenkinek!
Én még azt sem tudtam,hogy a TMC rádiófrekin elérhető. Már tudom.
Nos, ezzel kapcsolatban csak egy gondom van.
Észrevettem, hogy ha töltőt csatlakoztatok a telefonhoz, akkor a TMC vétel megszűnik.
Gondoltam, sebaj, keresek másik adót. Perszte nem bíztam az IGO-ra, hanem elindítottam egy Power Radio-t. Állat, hogy jelzi, ha van TMC adatfolyam.
Nos, elindítottam, és ott, ahol addig 9-10-es szignál volt a rádión,j ó esetben MAX 2-es szignál van.
Arról nem is beszélve, hogy minden digitális adat fogadása megszűnik. (RDS, TMC, TA, TP, PTY, stb...)
Szóval minden kuka. Ha kihúzom a töltőt, akkor minden állat. Okosan kikövetkeztettem, hogy a töltő zavarja a rendszert. :D
Még mindig optimista maradtam és gondoltam, biztos a hálózatból (220) jön be valami szűretlen zaj, ezért a jelenség.
1000-el ki az autóba, szivargyújtó-töltő. Aztán NAGY D betű az arcra. Ott is ugyanez van. DE hát ott elvileg egyen feszültség van. Na itt megállt az ész. Ez azt jelenti, hogy (ahogy korábban szépen elterveztem), töltés közben nem tudom majd használni a TMC funkciót?
Másnál is megvan ez a hiba?
Valaki tud esetleg valami barkácsot a problémára?  Ha csinálok egy stabbal egy 5v-ot, és szana-szét szűröm, azzal ugyanez lenne?

Probléma 2:
Lehet, hogy OFF, de kérlek benneteket, akkor bocsi. Csak nem találtam olyan témát, ahová ezt beírhatnám.
IGo 8.3. xxxxx.
TMC beállítva, fix frekin szépen megy.
A kérdésem az lenne, hogy hallott-e valaki valamit, esetleg tud-e valaki valamit arról, hogy hogyan lehetne IGO-ban megoldani a csatornák tárolását? Mert jó lenne, ha nem kézzel kéne keresgetnem a csatikat, ahol TMC van. (Mindenki ismeri, milyen gyors ).
Vagy mindig nézzem meg elöbb Power-ben, hogy hol van TMC? és azt pötyögjem be IGO-ba?
Kin lakom Németországban és amikor megyek haza, akkor bizony kb 50 Km-enként el-el tűnnek az adók. Jó lenne, ha lenne erre valamilyen megoldás!

Mindenkinek köszönöm a segítséget.

A második részére tudok megoldást, valaki itt ebben a topicban, talán Phj, belinkelte a tmc adókat, és ha jól emlékszem a német is köztük volt.
Első feléhez nem tudok hozzászólni. Esetleg a romot frissítsd, mert azzal sokaknak baja volt (van).

Nem elérhető sapphire

• Mister
  • Navigáció / Navigation: Primo2
  • PDA: i9100
  • PDA ROM: JB 4.1.2
« Reply #434 Dátum: 2010, 05 01, 13:38:30 »

Ha kikapcsolod a Win hibajelentés küldést, 1-csapásra működni fog a HypGPS.

Nem elérhető phj

• Support-ER
    • phj
  • Navigáció / Navigation: ?
  • PDA: N7000
  • PDA ROM: LRQ/LRK
« Reply #435 Dátum: 2010, 05 01, 17:59:46 »

Probléma 1:
Probléma 2:
ad 1, a modern töltök a hatásfok növelése érdekében nem síma egyenirányítók,illetve passziv feszültségkonverterek, hanem aktív, párszor 10-100 kHz frekvencián müködö eszközök. Amennyiben a konstrukció rossz, ennek a frekvenciának a harmonikusai pontosan az FM rádíó sávban lesznek, lesüketítve ezzel a vevöt. A megoldás vagy barkács ( árnyékolás/szürés ) vagy másik töltó használata.

ad 2. Sajnos emennyire én tudom, az iGo csak az utoljára használt frekvenciát menti el, úgyhogy erre nem lesz megoldás. Viszont amennyire tudom, az automata keresés ugyan elég lassú, viszont rá fog találni az útközben változó adókra...

genius021

• Vendég
« Reply #436 Dátum: 2010, 05 01, 18:10:35 »

Köszönöm a válaszokat.
PHJ: Ha mondjuk csinálok 5V-ot például 7805-el, akkor azt beküldhetem neki? Gondolom,hogy ha nem a töltőn keresztül megyek bele,akkor ezek a freki gondok megoldódnak.. Vagy tévedek? A generátor zaj nem fog bejönni? A jelenség egyébként ugyanúgy fenn áll,ha PC USB-n vagyok vele. :(

IGO. Remélem a Primo-ban már lesz ilyen opció:)  A CeBit-en volt szerencsém kipróbálni a Standon,de ezt a funkciót nem néztem meg,ill, nem kérdeztem utána.

Most elkezdtem egy térképet csinálni arra az esetre,ha valaki itt járna kint, tudja,melyik frekiken van TMC sugárzás szerte németországban. Ha kész vagyok vele természetesen felteszem.

Válaszokat mégegyszer köszönöm és mély tiszteletem nektek!!! (Ha másért nem is, az elvégzett munkáért. Én levagyok halva tőletek! :)  )

Nem elérhető diablo77

« Reply #437 Dátum: 2010, 05 01, 20:08:43 »
Én ma próbáltam ki hosszabb távon a GPS-t és a TMC-t is. Mindkettő tökéletesen működött a 140km-es út során. Műholdjelet sosem vesztett el, tmc-infok jöttek rendesen, a készülék autóstöltőn volt, azzal sem volt gond, igaz 1.5 óra alatt csak 10%-ot töltött vissza. Hazafele gps-tmc kikapcsolva, így viszont 30%-ot töltött.

Nem elérhető phj

• Support-ER
    • phj
  • Navigáció / Navigation: ?
  • PDA: N7000
  • PDA ROM: LRQ/LRK
« Reply #438 Dátum: 2010, 05 03, 20:15:42 »
PHJ: Ha mondjuk csinálok 5V-ot például 7805-el, akkor azt beküldhetem neki?
Nekem is 7805 van a kocsiban, úgyhogy az biztos jó lesz. Viszont a hütésére figyelni kell, ekkora terheléssel már nagyon melegszik az IC...

genius021

• Vendég
« Reply #439 Dátum: 2010, 05 04, 20:21:16 »
Nekem is 7805 van a kocsiban, úgyhogy az biztos jó lesz. Viszont a hütésére figyelni kell, ekkora terheléssel már nagyon melegszik az IC...

OK, Akkor ez lesz. De elöbb hazamegyek majd,mert itt kint beszerezni egy 7805-öt, az valami őrület! :D  Ilyet még nem láttam!  Ezek kicsit betegek.:D  3 euróért +1,50 euro postaköltségért juthatok hozzá,ha nincs kedvem 30 Km-t gurulni érte! :D:D:D Akkor csak 3 euro.:D:D:D:D

Köszönöm  a választ!

Nem elérhető Karcsi

• PDA: Lg E900 Optimus 7
  • PDA ROM: 7.0.7390.0
« Reply #440 Dátum: 2010, 05 07, 16:52:39 »
Üdv mindenkinek! O->-

Nem rég vagyok itt az oldalon, de olvasgatásaim után mindent be tudtam állítani, a TMC vevőm tökéletesen működik, és rengeteg jó linket találtam! :ok:

Ezér MILLIÓ KÖSZÖNET azoknak, akik segítenek és Külön PHJ-nek a fantasztikus progikért!!!!! :taps:

Nem elérhető garesz

• Sörivó
    • uksesakk
  • Navigáció / Navigation: ajgo
  • PDA: SGS3
  • PDA ROM: a legfrissebb független
« Reply #441 Dátum: 2010, 05 08, 11:40:17 »
Az alábbi országokban volt alkalmam kipróbálni a tmc-t:
Ausztria,Németország,Svájc,Cseh és Szlovákia.
Mindenhol frankón működött és hajszálpontosan mutatta a dugókat, útlezárásokat meg, hogy meddig tart.
Még az esős időre is pontosan figyelmeztetett és valóban beleértünk egy nagy viharban.  :ok:

Ha nem sikerül elsőre, akkor az ejtőernyős ugrás nem neked való!

Nem elérhető kolpi

• PDA: Gt-i 8000
  • PDA ROM: i8000NXXIL3
« Reply #442 Dátum: 2010, 05 09, 20:29:54 »
Na készítettem egyszerű és működő antennát a TMC-hez

Nem elérhető Korai

• Navigáció / Navigation: Igo 8
  • PDA: Samsung SGH-i900 Omnia
  • PDA ROM: i900DXIA5/OMNIA
« Reply #443 Dátum: 2010, 05 20, 10:23:51 »
Heló mindenki!

Tudom már kérdezte más is, de nem találtam rá választ.

A HyperGPS működik az i900-as omniákkal is?
Mert habár nekem megy az OmniaTMC Beta 2, de ott ha csatlakoztatom a fülhallgatót, akkor arról szól az igo, és én azt szeretném hogy a hangszórókon szóljon.

Előre is köszi a segítséget!

Nem elérhető frici

• ADMIN
  • Örökös tag
    • pdafanclub.com
  • Navigáció / Navigation: én, mint a denevér... :)
  • PDA: Poco F1, Asus ZF2, OV Yard, SGS2, SGT7.0, SO2, HTC P3600, Palm Zire71
« Reply #444 Dátum: 2010, 05 20, 15:32:58 »
Heló mindenki!

Tudom már kérdezte más is, de nem találtam rá választ.

A HyperGPS működik az i900-as omniákkal is?
Mert habár nekem megy az OmniaTMC Beta 2, de ott ha csatlakoztatom a fülhallgatót, akkor arról szól az igo, és én azt szeretném hogy a hangszórókon szóljon.

Előre is köszi a segítséget!

Pedig már válaszolt phj ;) You are not allowed to view links. Register or Login
Az élet olyan, mint a nádszál:
Ma még vidáman kacagsz,
De holnap jön Pipacs bácsi a konyhakéssel...
                                            /Rejtő Jenő/

Nem elérhető SMG

• Navigáció / Navigation: IGO 8.3, Sygic Mobile Maps
  • PDA: Samsung I8000
  • PDA ROM: NXXIL3/TMHIL3/BOIL1
« Reply #445 Dátum: 2010, 05 20, 18:33:43 »
Sziasztok!

Új felhasználója vagyok a programnak és lenne némi problémám a működésével.
1., Miért lehet az, hogy akár zenehallgatás akár telefonálás üzemmódban van a füles és a programban speakerre van állítva, félig a telefon hangszóróján, félig a fülesen szól? Ha átrakom headset beállításra akkor sehol sem szól, sem a navigáció, sem a mediaplayer. Így az autó AUX bemenetére sem tudom rácsatlakoztatni. Hogyan lehetne ezt a dolgot orvosolni?
2., Sygic Mobile navigáció is van fent a telefonomon. Avval hogyan lehet összepárosítani a programot?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdv.

Nem elérhető Korai

• Navigáció / Navigation: Igo 8
  • PDA: Samsung SGH-i900 Omnia
  • PDA ROM: i900DXIA5/OMNIA
« Reply #446 Dátum: 2010, 05 21, 08:12:33 »
Pedig már válaszolt phj ;) You are not allowed to view links. Register or Login

Hát ez elkerülte a figyelmemet, de valószínű azért mert ilyen szomorú a válasz :( :P

Köszönöm a segítséget!

Nem elérhető Zsolt88

• Navigáció / Navigation: igo
  • PDA: Samsung omnia 2
  • PDA ROM: wm6
« Reply #447 Dátum: 2010, 05 21, 23:12:26 »
Üdv mindenkinek!
Nekem működik minden majdnem tökéletesen.
Nekem a prgram files/igo8 könyvtárban van az igo8 exe. Itt csináltam meg a leírásban szereplő lépéseket. Innen indul az igo HGPS_Switch-el, van tmc, ha kilépek bezárja a HGPSClient-et is.(tmc driver inactive).

Azt hogy tudnám megcsinálni, hogy az asztalról indítsam az igo-t és használat után úgy is bezárja a HGPSClient-et?

(csináltam egy parancs ikont azt bemásoltam a windows könyvtár start menűbe, indítja, de nem zárja be a tmc-t)

Köszi a választ

kova04

• Vendég
« Reply #448 Dátum: 2010, 05 22, 04:01:20 »
Sziasztok!

Új felhasználója vagyok a programnak és lenne némi problémám a működésével.
1., Miért lehet az, hogy akár zenehallgatás akár telefonálás üzemmódban van a füles és a programban speakerre van állítva, félig a telefon hangszóróján, félig a fülesen szól? Ha átrakom headset beállításra akkor sehol sem szól, sem a navigáció, sem a mediaplayer. Így az autó AUX bemenetére sem tudom rácsatlakoztatni. Hogyan lehetne ezt a dolgot orvosolni?
2., Sygic Mobile navigáció is van fent a telefonomon. Avval hogyan lehet összepárosítani a programot?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdv.

Nálam is ez a helyzet. Esetleg tud valaki megoldást rá?

Nem elérhető bagiray

• PDA: Omnia-I8000 TM 2G
  • PDA ROM: PDA: I8000NXXIL3 CSC: I8000TMHIL3 Tel:I8000BOIL1
« Reply #449 Dátum: 2010, 05 22, 21:46:32 »
A tmc működik, az igo is látja, de nem talál semmit.
Illetve ha újra indítom az igo-t nem indul, csak ezt írja ki:

previous instance of igo 8 has not finished exiting yet
please try again ina few seconds or soft reset your device

és itt vége: reset
eredeti igo
valakinek ötlet?