Fogyasztásra elvileg mindent üt nem sok készüléknél igérnek 25nap mp3 lejátszást....
Nade mitől ütne mindent fogyasztásban? Ugyanazt a Cortex-A8 ARM procit tartalmazza, amit az iPhone 3GS vagy éppen az Omnia II. Ha jövőre csíkszélességet vált a bérgyártó, arra a nagyobb versenytársak is képesek lesznek. Szóval CPU ugyanaz, kijelző ugyanaz, és már le is fedtük a fogyasztásért felelős alkatrészek nagy részét, hiszen nem elsősorban 3D-s felhasználásról szól a PDA.
A másik a "25 nap mp3 lejászás" ígérete. Miféle készüléknél? A Tegra egy platform, nem egy készülék. Ez kb. olyan, mintha azt mondanám, hogy az Atom meg 80 óra mp3-at bír. Igaz, 4 kilós akksival egy bőröndnyi laptopban, de hát az is "készülék".
Teljesítményre ami tuti, hogy grafikában csúnyán odaver 34x0nek.... de amiben kell a nettopokat(Atomot) is veri..... (Mindezt egy 650 1W alatt)
Szerintem harmadlagos a grafika egy PDA-ban, és innentől kezdve az adott grafikai teljesítményre vetített fogyasztás is az. Ha azt mondom neked, az Omnia II által nyújtott grafika nekem bőven elég, sőt, még az Omnia is jó lenne kicsit ütősebb kijelzővel.
A HD videó lejátszás viszont majd egyszer jópofa dolog lesz, ha töménytelen legális HD videó tartalmat fogok magamnál hurcolászni.
WM7től mit várok? Hogy MS elénk rak egy szifon kezelhetőségű telefont? Mert WM 6.5el SPBvel agyontweakelve is durva elmaradásban van.... Nomeg fejlesztői oldalró is Wm6~=tweakelt WM5 = "kőkoriak" az alapok.
Hát ilyesmiket várok..... No meg 100.000Ft az fél Rhodos.
A szifonnak is vannak jócskán hátrányai, túlzásnak tartom a durva elmaradást.
Én őszintén remélem, hogy a MS kissé máshogy közelíti majd meg a dolgot. Számomra az egykezes használat nagyon fontos, nem fogok leállni egy frankfurti reptéren két terminál között, hogy két kézzel gépeljek, vagy hogy két kézzel nagyítsak. Akkor vettem volna QWERTY-s készüléket, vagy kikapnám a táskából a subnotit.
Igazából az se érdekel, ha 10 éves alapra építkezik egy kütyü, csak azt csinálja, amit én akarok, és pontosan úgy, ahogy én szeretném.