2024, 11 29, 04:37:35

PFC Downloads!

Szerző Téma: Omnia II általános beszélgetés  (Megtekintve 1242788 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető aracco

• PDA: Samsung Galaxy S II
  • PDA ROM: XXKE7
Re: Omnia II általános beszélgetés
« Reply #3600 Dátum: 2009, 12 06, 14:03:45 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Mindenre ami egy üzletembernek szüksége lehet: telefon, navi, e-mail, to do, naptár, szervező, stb.
Nem akarok vitát indítani úgyhogy próbáld ki személyesen mind a kettőt ha tudod. Ha nincs lehetőséged akkor ott a youtube.
Pár hónapja még én is ebben a cipőben jártam, kemény döntés előtt állsz.
Nálam a személyes tapi döntött.
Nokia 6630 - HTC Tytn - Nokia E61i - Samsung i900 - Nokia 5800 XpressMusic - HTC HD2 - HTC Desire - Samsung Galaxy S - ZTE Blade - Samsung Galaxy S II

Nem elérhető frici

• ADMIN
  • Örökös tag
    • pdafanclub.com
  • Navigáció / Navigation: én, mint a denevér... :)
  • PDA: Poco F1, Asus ZF2, OV Yard, SGS2, SGT7.0, SO2, HTC P3600, Palm Zire71
« Reply #3601 Dátum: 2009, 12 06, 16:49:08 »
Kösz, a pénz már megvan.  :)
Csak arra gondoltam, hogy hátha van valakinek tapasztalata a két készülékről.

Hogy ne csak HD2-stől kapjál választ... ;)
Én semmi pénzért nem cserélném el az Omnia2-t a HD2-re. Én is megfogdostam mindkettőt és a HD2 nekem már túl nagy, nem tudtam stabilan tartani a kezemben. A csicsás bárányfelhőkről, ablaktörlőről már nem is beszélve. ::P Az az igazi keleti feeling. Persze a samu felülete se tetszett (főleg a lassúsága) és le is cseréltem az You are not allowed to view links. Register or Login. A processzor sebessége szép dolog, de én nem adnék +40ezret, hogy akár 280%-on is lejátszhassak egy videót, mert úgyse fogok. Sőt még a 127%-on se, amit a Samu2 tud. Én megelégszem a szaggatás mentes 100%-al. Nekem ne szaladgáljanak a szereplők össze-vissza. :D
Ha visszaolvasol találsz majd pro és kontra véleményeket, hogy valójában mit tud a 2 hardware, mennyire tudják kihasználni pl az OpenGL támogatást. A kijelzőkről is folyt a vita, hogy a kapacitív vagy az AM-OLED a nyerő. Ez persze két külön kategória, de a magyarnak mindig kell valami, amin vitatkozhat, még ha nincs is értelme. :)
A HTC megint valami nagyon újat és látványosat csinált a Sense-l, de amit régen már hibátlanul tudtak, mintha elfelejtették volna. Persze sorban jönnek hozzá a javítások a HTC-től és a lelkes felhasználóktól. Már szép hosszú a lista a You are not allowed to view links. Register or Login-ben, amit erdoke nagyon szépen összeállított. A Samsung az Omnia1-el megtanult pda-t készíteni és az O2-nél nem is kell semmit állítgatni, tweakelni. Persze mint minden WinMo készülékre oda kell rá figyelni, törődni kell vele.
Azt is fontold meg, hogy neked fontos-e a videó telefonálás, a TV kimenet vagy a 720-as videórögzítés, mert a HD2 ezeket nem tudja. És a HD2-ben nincs 8 GB tárhelyed, szóval a nagyobb SD kártya árát is számitsd be.
A You are not allowed to view links. Register or Login több tesztet is találsz, nézegesd a képeket, olvasgass és főleg próbáld ki mindkettőt, mielőtt döntesz.  :ok:
Az élet olyan, mint a nádszál:
Ma még vidáman kacagsz,
De holnap jön Pipacs bácsi a konyhakéssel...
                                            /Rejtő Jenő/

Nem elérhető aracco

« Reply #3602 Dátum: 2009, 12 06, 17:24:19 »
Hogy ne csak HD2-stől kapjál választ... ;)
Én semmi pénzért nem cserélném el az Omnia2-t a HD2-re. Én is megfogdostam mindkettőt és a HD2 nekem már túl nagy, nem tudtam stabilan tartani a kezemben. A csicsás bárányfelhőkről, ablaktörlőről már nem is beszélve. ::P Az az igazi keleti feeling. Persze a samu felülete se tetszett (főleg a lassúsága) és le is cseréltem az You are not allowed to view links. Register or Login. A processzor sebessége szép dolog, de én nem adnék +40ezret, hogy akár 280%-on is lejátszhassak egy videót, mert úgyse fogok. Sőt még a 127%-on se, amit a Samu2 tud. Én megelégszem a szaggatás mentes 100%-al. Nekem ne szaladgáljanak a szereplők össze-vissza. :D
Ha visszaolvasol találsz majd pro és kontra véleményeket, hogy valójában mit tud a 2 hardware, mennyire tudják kihasználni pl az OpenGL támogatást. A kijelzőkről is folyt a vita, hogy a kapacitív vagy az AM-OLED a nyerő. Ez persze két külön kategória, de a magyarnak mindig kell valami, amin vitatkozhat, még ha nincs is értelme. :)
A HTC megint valami nagyon újat és látványosat csinált a Sense-l, de amit régen már hibátlanul tudtak, mintha elfelejtették volna. Persze sorban jönnek hozzá a javítások a HTC-től és a lelkes felhasználóktól. Már szép hosszú a lista a You are not allowed to view links. Register or Login-ben, amit erdoke nagyon szépen összeállított. A Samsung az Omnia1-el megtanult pda-t készíteni és az O2-nél nem is kell semmit állítgatni, tweakelni. Persze mint minden WinMo készülékre oda kell rá figyelni, törődni kell vele.
Azt is fontold meg, hogy neked fontos-e a videó telefonálás, a TV kimenet vagy a 720-as videórögzítés, mert a HD2 ezeket nem tudja. És a HD2-ben nincs 8 GB tárhelyed, szóval a nagyobb SD kártya árát is számitsd be.
A You are not allowed to view links. Register or Login több tesztet is találsz, nézegesd a képeket, olvasgass és főleg próbáld ki mindkettőt, mielőtt döntesz.  :ok:
Na ilyen választ nem akartam adni! :)Nem akartam senkit se befolyásolni semmilyen hozzáfűznivalóval. Én mint aki napi szinten használom a HD2 -őt jót mosolyogtam ezen az íráson.
Járj utána mindennek, gondold át és tapizd meg őket. Utána dönts.

u.i.: Ugye nincs harag FRICI?  ;)
Nokia 6630 - HTC Tytn - Nokia E61i - Samsung i900 - Nokia 5800 XpressMusic - HTC HD2 - HTC Desire - Samsung Galaxy S - ZTE Blade - Samsung Galaxy S II

Nem elérhető frici

• ADMIN
  • Örökös tag
    • pdafanclub.com
« Reply #3603 Dátum: 2009, 12 06, 17:33:44 »
Na ilyen választ nem akartam adni! :)Nem akartam senkit se befolyásolni semmilyen hozzáfűznivalóval. Én mint aki napi szinten használom a HD2 -őt jót mosolyogtam ezen az íráson.
Járj utána mindennek, gondold át és tapizd meg őket. Utána dönts.

u.i.: Ugye nincs harag FRICI?  ;)

Miért haragudnék? Csak leírtam a gondolataimat, hogy én miért a samu mellett döntöttem, ahogy a HD2 topikban is leírták többen a véleményüket Taki75 kérdésére.
A HTC-ről pedig úgy merek véleményt alkotni, hogy ha megnézed a profilomat, ott van a Trinity, amit 2 évig használtam, és aminek negyed ennyi gyerekbetegsége nem volt, mint a HD2-nek. Persze ott is a főzött romok hozták meg az igazi problémamentességet.
Ma még vidáman kacagsz,
                                            /Rejtő Jenő/

Nem elérhető aracco

« Reply #3604 Dátum: 2009, 12 06, 17:50:13 »
Miért haragudnék? Csak leírtam a gondolataimat, hogy én miért a samu mellett döntöttem, ahogy a HD2 topikban is leírták többen a véleményüket Taki75 kérdésére.
A HTC-ről pedig úgy merek véleményt alkotni, hogy ha megnézed a profilomat, ott van a Trinity, amit 2 évig használtam, és aminek negyed ennyi gyerekbetegsége nem volt, mint a HD2-nek. Persze ott is a főzött romok hozták meg az igazi problémamentességet.
Gyermekbetegség??? Amire én használom arra tökéletesen megfelel.
Nekem is volt már pár okos gépem:
Symbian: 6630, E61i, 5800
WM: Tytn, i900, HD2
Ami érdekes a betegségekkel kapcsolatban hogy csak a WM -osokkal volt problémám. Név szerint a Tytn -el és az i900-al. (HD2 -vel semmi bajom nincs)Mindkettőnél szériahiba. A szervizháttér mindkettőnél vicc volt.
Egyiknél az összes pótalkatrész is ugyanolyan rossz volt.
A másiknál össze vissza ígérgettek másfél hónapon keresztül. Az extra idegesítő az volt hogy mindíg azt mondták hogy 2-3 nap múlva lesz alkatrész, és sajna miután a telefont nem hajlandók felvenni mászkálhattam be hozzájuk nagy rendszerességgel.

u.i.: Ha esetleg találkozok komolyabb gyerekbetegséggel akkor  a kapacitív érintőkijelzővel vagy az oprendszerrel szemben elnézőbb leszek hisz ezek még nagyon kiforratlanok.

Nem elérhető anzo

• ROMMER
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: Google maps
  • PDA: I9100 SGS 2
  • PDA ROM: LS8 Anzo MOD
« Reply #3605 Dátum: 2009, 12 06, 18:06:21 »
Gyermekbetegség??? Amire én használom arra tökéletesen megfelel.
Nekem is volt már pár okos gépem:
Symbian: 6630, E61i, 5800
WM: Tytn, i900, HD2
Ami érdekes a betegségekkel kapcsolatban hogy csak a WM -osokkal volt problémám. Név szerint a Tytn -el és az i900-al. (HD2 -vel semmi bajom nincs)Mindkettőnél szériahiba. A szervizháttér mindkettőnél vicc volt.
Egyiknél az összes pótalkatrész is ugyanolyan rossz volt.
A másiknál össze vissza ígérgettek másfél hónapon keresztül. Az extra idegesítő az volt hogy mindíg azt mondták hogy 2-3 nap múlva lesz alkatrész, és sajna miután a telefont nem hajlandók felvenni mászkálhattam be hozzájuk nagy rendszerességgel.

u.i.: Ha esetleg találkozok komolyabb gyerekbetegséggel akkor  a kapacitív érintőkijelzővel vagy az oprendszerrel szemben elnézőbb leszek hisz ezek még nagyon kiforratlanok.
Hát nem tudom de erre szokták azt mondani, hogy elfogultság.  ;)

Nem elérhető aracco

« Reply #3606 Dátum: 2009, 12 06, 18:56:40 »
Hát nem tudom de erre szokták azt mondani, hogy elfogultság.  ;)
Igen, az leszek ha ezekkel kapcsolatban hiba lesz, de addig nem vagyok az!  :D
Amúgy ezért nem törtem pálcát az amoled felett sem, hisz volt széria amiből egymás után jó pár meghibásodott. De hát egy új technológiánál eleinte előfordulhatnak problémák. Idővel minden kiforrja magát és jól fog működni. (ez elfogultság nélkül mindenre igaz!!!)

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
  • Nem: Nő
    • i900.eoldal.hu
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: Iphone 5SE
  • PDA ROM: 9.3.1
« Reply #3607 Dátum: 2009, 12 06, 19:28:50 »
Sziasztok!

Most készülök új készüléket vásárolni, de nem tudom, hogy az OmniaII vagy a HD2 legyen a befutó. Kérlek segítsetek!
Ha megvan rá a pénz + még (10,20,30, vagy 50e Ft igényektől függően) akkor egyértelműen a HD2-t vedd. Jobb, újabb, gyorsabb, nagyobb, drágább, szebb, elegánsabb, kapacitív. Amit nem tud, vagy nincs benne, arra nem is lesz szükséged, ezt olvastam a fórumokban.
Íme egy volt - és ismét Omnia2-s felhasználó- véleménye a 2 pda-ról:

A HD2 egy üzletembernek való dekoratív pda, a gagyi Omnia2 csak egy okostelefon, ne égesd vele magad  :)
Keresem a következő szavak jelentését:  leszeret, felszeret, kiakar, leakar, beakar, lelehet, fellehet

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #3608 Dátum: 2009, 12 06, 19:35:55 »
Nem, a fájl azóta kivolt törölve mióta Pati leírta.
Tegnap csináltam egy FullBackupot mielött feltettem az MS 3.5-öt.
Nemtetszett letöröltem és utána csináltam egy Restore-t és most látom hogy újra ott vigyorgott a Windows mappában  :hmm: :hmm:
Nincs köze se a backup-hoz, se annak visszatöltéséhez, mert se én a 6.5-ön, se a férjem a 6.1-en nem csináltunk ilyesmit, és egyszercsak megjelent mindkettőnknél, és fogalmam sincs mitől. Szívesen felajánlok egy tábla csokit (majd kibírom valahogy hogy nem én eszem meg) annak, aki megfejti mitől jön létre  :ok:
Keresem a következő szavak jelentését:  leszeret, felszeret, kiakar, leakar, beakar, lelehet, fellehet

Nem elérhető Zombie

• ALAPÍTÓ TAG
  • Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: Sygic
  • PDA: Iphone SE
  • PDA ROM: 10.3
« Reply #3609 Dátum: 2009, 12 06, 19:38:01 »
Nincs köze se a backup-hoz, se annak visszatöltéséhez, mert se én a 6.5-ön, se a férjem a 6.1-en nem csináltunk ilyesmit, és egyszercsak megjelent mindkettőnknél, és fogalmam sincs mitől. Szívesen felajánlok egy tábla csokit (majd kibírom valahogy hogy nem én eszem meg) annak, aki megfejti mitől jön létre  :ok:
Jöhet a csoki. :)

Imhotep

• Vendég
« Reply #3610 Dátum: 2009, 12 06, 19:41:05 »
A HD2 egy üzletembernek való dekoratív pda, a gagyi Omnia2 csak egy okostelefon, ne égesd vele magad  :)
Ha üzletember akkor hordjon magával laptopot  :D :D :D

Nem elérhető aracco

« Reply #3611 Dátum: 2009, 12 06, 19:45:40 »
Ha megvan rá a pénz + még (10,20,30, vagy 50e Ft igényektől függően) akkor egyértelműen a HD2-t vedd. Jobb, újabb, gyorsabb, nagyobb, drágább, szebb, elegánsabb, kapacitív. Amit nem tud, vagy nincs benne, arra nem is lesz szükséged, ezt olvastam a fórumokban.
Íme egy volt - és ismét Omnia2-s felhasználó- véleménye a 2 pda-ról:

Akit belinkeltél annak már nincs is HD2-je!!!  :)
Remélem a hezitáló kolega nem vette komolyan a hozzászólásodat. :D
Takinak mondanám hogy jól fontold meg! Az i8000 és a HD2 is bitang jó gép. Ha ezeket összegyúrnák az lenne aztán az igazi!!!
További jó agyalást neked.

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #3612 Dátum: 2009, 12 06, 19:54:05 »
Jöhet a csoki. :)
Kevés :) Az i900-ban nem volt ilyen file  :p Valaminek a hatására létrejön, random időközönként. Erre lennék kíváncsi  ;)

Nem elérhető frici

• ADMIN
  • Örökös tag
    • pdafanclub.com
« Reply #3613 Dátum: 2009, 12 06, 20:17:49 »
Kevés :) Az i900-ban nem volt ilyen file  :p Valaminek a hatására létrejön, random időközönként. Erre lennék kíváncsi  ;)

Nekem is újra megvan a fájl. Tegnap 20.36-kor jött létre.

Akkor éppen színházban voltam és a szünetben a kamerát próbálgattam a félhomályban. :) Kérem a csokimat! O->-
Ma még vidáman kacagsz,
                                            /Rejtő Jenő/

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #3614 Dátum: 2009, 12 06, 20:27:09 »
Nekem is újra megvan a fájl. Tegnap 20.36-kor jött létre.

Akkor éppen színházban voltam és a szünetben a kamerát próbálgattam a félhomályban. :) Kérem a csokimat! O->-
Én elhiszem hogy aggódtok a súlyom miatt, mert jön a pfc szülinapi találkozója januárban, de sajnos ezekért az információkért nem adom a csokimat, csak konkrét megoldásért, amit ki is tudok próbálni.  :p

Nem elérhető frici

• ADMIN
  • Örökös tag
    • pdafanclub.com
« Reply #3615 Dátum: 2009, 12 06, 20:31:37 »
Én elhiszem hogy aggódtok a súlyom miatt, mert jön a pfc szülinapi találkozója januárban, de sajnos ezekért az információkért nem adom a csokimat, csak konkrét megoldásért, amit ki is tudok próbálni.  :p

Csak kapcsold be a kamerát és láss csodát! :geek:
Ma még vidáman kacagsz,
                                            /Rejtő Jenő/

Nem elérhető Gyufus

• Örökös Tag
  • *
  • PDA: Nexus S
  • PDA ROM: CYAN
« Reply #3616 Dátum: 2009, 12 06, 20:32:45 »

Fényképezés után nekem is megjelenik
Ha nem vagy biztos benne mit csinálsz, inkabb szólj valakinek aki ért hozzá!

Nem elérhető Zombie

• ALAPÍTÓ TAG
  • Navigáció / Navigation: Sygic
  • PDA: Iphone SE
  • PDA ROM: 10.3
« Reply #3617 Dátum: 2009, 12 06, 20:34:10 »
Tiéd a csoki!!!!! :D

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #3618 Dátum: 2009, 12 06, 20:37:20 »
Tényleg :) Na jó egy kicsi csoki jár...  :'( Ha nem kapcsolod be akkor mitől jön létre?

Nem elérhető frici

• ADMIN
  • Örökös tag
    • pdafanclub.com
« Reply #3619 Dátum: 2009, 12 06, 20:44:40 »
Tényleg :) Na jó egy kicsi csoki jár...  :'( Ha nem kapcsolod be akkor mitől jön létre?

A mazsis-mogyisat szeretem O->-
Ma még vidáman kacagsz,
                                            /Rejtő Jenő/

Nem elérhető frici

• ADMIN
  • Örökös tag
    • pdafanclub.com
« Reply #3620 Dátum: 2009, 12 06, 20:53:08 »
Tiéd a csoki!!!!! :D

Milyen adakozó vagy Pati csokijával! ;D
Ma még vidáman kacagsz,
                                            /Rejtő Jenő/

Nem elérhető miky

• PDA: LG V20
« Reply #3621 Dátum: 2009, 12 06, 21:27:55 »
Akit belinkeltél annak már nincs is HD2-je!!!  :)
Remélem a hezitáló kolega nem vette komolyan a hozzászólásodat. :D
Takinak mondanám hogy jól fontold meg! Az i8000 és a HD2 is bitang jó gép. Ha ezeket összegyúrnák az lenne aztán az igazi!!!
További jó agyalást neked.

Igen a HD2-őt eladtam, közben míg az O2 szervizben volt három hétig
egy ACER S200-at használtam amit szintén eladtam és igen, vissza kaptam az O2-őt.
A véleményem amit akkor írtam, azóta is tartom minden pontjában!  :ok:

Hogy akkor még is miért tértem vissza az O2-höz?
- Az O2-nek legjobb a kamerája, amit én sokat használok!
- AMOLED!
- Az O2 az a PDA ami méretben még éppen ideális, nekem már az acer is túl széles volt
  nem hogy a HD2! Ehhez nem elég három nap, hogy kiderüljön!
- a hétköznapi használatra szerintem az Omnia II a legalkalmasabb,
  erről volt elég időm megbizonyosodni. 

Ennyi.

Nem elérhető erdoke

• ALAPÍTÓ TAG
  • Örökös tag
  • Hádé Tádé
    • Tweets
  • Navigáció / Navigation: iGO primo & Sygic
  • PDA: iPhone 6/128, iPad Air2/64
  • PDA ROM: iOS latest
« Reply #3622 Dátum: 2009, 12 06, 21:28:18 »
A HTC megint valami nagyon újat és látványosat csinált a Sense-l, de amit régen már hibátlanul tudtak, mintha elfelejtették volna. Persze sorban jönnek hozzá a javítások a HTC-től és a lelkes felhasználóktól. Már szép hosszú a lista a You are not allowed to view links. Register or Login-ben, amit erdoke nagyon szépen összeállított.

Valamit félreérthettél a TNT olvasgatása közben. :)
A lista hossza nincs összefüggésben a készülék hiányosságaival, lévén a legtöbb bejegyzés apró tweak, a kinézet/működés testre szabása, nem pedig hiányosság prótlására vagy hiba javítására született.
Komolyabb hiányosságot a bizonyos OpenGL játékok szaggatásán és a kamera rózsaszín foltján kívül hirtelen nem is tudnék említeni. Legalábbis olyat nem, amit veszettül javítani kellene, amikor a vásárló kiveszi a készüléket a dobozából.

Nem elérhető aracco

« Reply #3623 Dátum: 2009, 12 06, 21:59:14 »
Valamit félreérthettél a TNT olvasgatása közben. :)
A lista hossza nincs összefüggésben a készülék hiányosságaival, lévén a legtöbb bejegyzés apró tweak, a kinézet/működés testre szabása, nem pedig hiányosság prótlására vagy hiba javítására született.
Komolyabb hiányosságot a bizonyos OpenGL játékok szaggatásán és a kamera rózsaszín foltján kívül hirtelen nem is tudnék említeni. Legalábbis olyat nem, amit veszettül javítani kellene, amikor a vásárló kiveszi a készüléket a dobozából.
A rózsaszín foltot kilőheted, az már kiderült hogy a manapság forgalomba lévő összes pda és szimpla mobiltelefon kamerája ezzel küzd világos háttérnél.

Nem elérhető erdoke

• ALAPÍTÓ TAG
  • Örökös tag
  • Hádé Tádé
    • Tweets
  • Navigáció / Navigation: iGO primo & Sygic
  • PDA: iPhone 6/128, iPad Air2/64
  • PDA ROM: iOS latest
« Reply #3624 Dátum: 2009, 12 06, 22:01:18 »
A rózsaszín foltot kilőheted, az már kiderült hogy a manapság forgalomba lévő összes pda és szimpla mobiltelefon kamerája ezzel küzd világos háttérnél.

A mértéke nem egyforma, és az 1.43-as ROM-mal a HD2 kétségtelenül a legrosszabbak között van. Az újjal még nem próbáltam.