2024, 11 25, 05:58:15

Szerző Téma: Rom frissítés Win7 alatt.  (Megtekintve 113373 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető baloghp90

• PDA: Samsung i900
  • PDA ROM: dxid1
Re: Rom frissítés Win7 alatt.
« Reply #275 Dátum: 2010, 09 01, 18:02:17 »
Sziasztok!
Sikeresen felraktam a DXHK3 ROM-ot, most a DXID1-et szeretném PDA-ra és a PUJA1-et Phonera feltenni. A kérdésem pedig az lenne, hogy ezeket egy lépésben is telepíthetem, vagy csak egymás után. Sajnos azt sem tudom, hogy a Phone Bootloader Update elé mikor kell pipát tennem. Amikor a HK3-at flasheltem fel kitettem a pipát, de ha csak a phonet vagy csak a PDA-t cserélem nem tudom, hogy mikor teszek jót.
Ja és mi a véleményetek ezekről a ROM-okről? Elvileg mindkettő gyári.

Nem elérhető baloghp90

• PDA ROM: dxid1
« Reply #276 Dátum: 2010, 09 02, 10:58:42 »
Közben sikeresen frissítettem a DXID1-re a PDA-t és a Phonet is, de esetleg erről lehetne frissíteni a phonet PUJA1-re? A Phone Bootloader Update-es kérdésem továbbra is fennáll.
A szerkesztés gombot sajnos nem találtam :)

Nem elérhető BluesBolha

• Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: iGo
  • PDA: LG Optimus Black
« Reply #277 Dátum: 2010, 09 02, 23:09:47 »
Gyerekek a MultiLang-hoz mit kell beilleszteni?

Nem elérhető Stivy

• PDA: i900
  • PDA ROM: BSHI1
« Reply #278 Dátum: 2010, 09 11, 12:37:34 »
Hello!
Most frissítenék elöször win7en romot. Mindent a leírásoknak megfelelően csinálok, de nem jön össze, mert mikor ahhoz a részhez érek hogy a i900at bekapcsolom és rádugom a gépre és fel kéne ismernie a GPnek és indulhatna a telepítés nem találja a kütyüt. Kiírja hogy: Setup Device Connenction : Unknown Error - Connenction failed. és ezzel egyidőben elindul a windows mobil-eszközpont. Az eszköztárba megnéztem a driverek fel vannak telepítve pedig semmi hibát nem mutat. A segítséget előre is köszönöm!

Nem elérhető Kawabiker

• PDA: samsung omnia 8gb
  • PDA ROM: Pda: Ock_M2Dv2_23129 Phone:puja1
« Reply #279 Dátum: 2010, 09 11, 15:45:31 »
nyomok detectet és telefont bedugom,bekapcsolom és amint bekapcsol USDL müködése leállt ablakba feldobott hibával elszál a GP :(
Mi lehet a gond?Igaz csak phonet szeretnék frissiteni elsőnek ezért csak azt talloztam be a phone.bin t

Nem elérhető g.janosh

• TOPIKGAZDA
  • Drs.
    • Twitter
  • Navigáció / Navigation: Google Maps
  • PDA: Galaxy S8| iPhone 6
« Reply #280 Dátum: 2010, 09 11, 17:51:10 »
You are not allowed to view links. Register or Login
nyomok detectet és telefont bedugom,bekapcsolom és amint bekapcsol USDL müködése leállt ablakba feldobott hibával elszál a GP :(
Mi lehet a gond?Igaz csak phonet szeretnék frissiteni elsőnek ezért csak azt talloztam be a phone.bin t
Kell neki a loader is! De ha már frissítesz, mindegy, hogyha ROM-ot is cserélsz. Nekem is elszállt párszor a Gp; ennek két oka volt: 1. Rendszergazdaként kell indítani. 2. Nem kell kihúzni a pda-t (tehát miután átállítod a dataconnection.exe-t Phone ra/ ellenőrzöd, hogy látja-e a modemek és a portok között a Samsungot/ egyszerűen kikapcsolod a készüléket, de nem húzod ki az USB-t, hanem Detect és bekapcs!
Nyugi, 4 hónap alatt én is 10x frissítettem, mindig w7-el. Ha betartod a leírásokat, akkor nem lesz gond! Sok sikert!

Nem elérhető Kawabiker

« Reply #281 Dátum: 2010, 09 11, 18:03:04 »
Kell neki a loader is! De ha már frissítesz, mindegy, hogyha ROM-ot is cserélsz. Nekem is elszállt párszor a Gp; ennek két oka volt: 1. Rendszergazdaként kell indítani. 2. Nem kell kihúzni a pda-t (tehát miután átállítod a dataconnection.exe-t Phone ra/ ellenőrzöd, hogy látja-e a modemek és a portok között a Samsungot/ egyszerűen kikapcsolod a készüléket, de nem húzod ki az USB-t, hanem Detect és bekapcs!
Nyugi, 4 hónap alatt én is 10x frissítettem, mindig w7-el. Ha betartod a leírásokat, akkor nem lesz gond! Sok sikert!

hogy a fórumot ne szemeteljem teli nem tudnál jönni msn re vagy skypera vagy valaki?
Ezt a kell neki a loader is nem értem:(
Nem rendszergazdaként volt inditva akkor úgy inditom.

Nem elérhető Kawabiker

« Reply #282 Dátum: 2010, 09 11, 18:13:54 »
Job done.Perform h/w reset!  felirat megjelent,elég sokáig samsung logo volt majd a teló ujraindult de a felirat nem tünt el a GP n.

Mit csináljak?
Én le nem huzom a kábelt meg nem nyomok meg semmit se a telon se a PC n amig nem írjátok,addig várom tágranyilt szemekkel az instrukciot.

Köszi az infót,hogy rendszergazdaként kell indítani,mert így nemszált el és writen meg download,stb meg volt!

Nem elérhető g.janosh

• TOPIKGAZDA
  • Drs.
    • Twitter
  • Navigáció / Navigation: Google Maps
  • PDA: Galaxy S8| iPhone 6
« Reply #283 Dátum: 2010, 09 11, 23:12:54 »
Job done.Perform h/w reset!  felirat megjelent,elég sokáig samsung logo volt majd a [NEM TELÓ!] ujraindult de a felirat nem tünt el a GP n.

Mit csináljak?
Én le nem huzom a kábelt meg nem nyomok meg semmit se a [NEM TELO!]n se a PC n amig nem írjátok,addig várom tágranyilt szemekkel az instrukciot.

Köszi az infót,hogy rendszergazdaként kell indítani,mert így nemszált el és writen meg download,stb meg volt!
Szú-szá.... nyugi, ha elindult a PDA és betöltődött a windows, akkor húzd le!!! KÉSZEN VAGY!!!

Nem elérhető kazareczki

• Navigáció / Navigation: Igo 8
  • PDA: Samsung
  • PDA ROM: wm 6.5
« Reply #284 Dátum: 2010, 09 14, 11:19:30 »
Sziasztok!

Angliából kaptam egy Samsung i900 Omnia mobilt. A telefon verziószáma: PDA :    i900DXIA5/DXIA5
                                                                                                             Phone:  i900DXIA2

Eredetileg a készülék Vodafonos, még a  cimke is rajta van, de én Pannonos kártyával használom, mert független.
Windows Mobile 6.1 van rajta és szeretném frissíteni 6.5-ös romra, de úgy hogy független maradjon a  készülékem.

Tudnátok nekem segíteni, hogy mit tegyek?

Előre is köszönöm!

Nem elérhető sanyoka123

• DOUBLE CLUB
  • Navigáció / Navigation: iGO8.3.2, Navitel, Garmin
  • PDA: Samsung Omnia i900
  • PDA ROM: ROM:DXIF1/ Phdee Windows7 UI. i900 Omnia WM6.5.3. Build 23699.5.3.10
« Reply #285 Dátum: 2010, 09 16, 14:43:49 »
Sziasztok!

Angliából kaptam egy Samsung i900 Omnia mobilt. A telefon verziószáma: PDA :    i900DXIA5/DXIA5
                                                                                                             Phone:  i900DXIA2

Eredetileg a készülék Vodafonos, még a  cimke is rajta van, de én Pannonos kártyával használom, mert független.
Windows Mobile 6.1 van rajta és szeretném frissíteni 6.5-ös romra, de úgy hogy független maradjon a  készülékem.

Tudnátok nekem segíteni, hogy mit tegyek?

Előre is köszönöm!

Először itt nézz körül

Nem elérhető csabo89

• PDA ROM: i900xdhk1/xdhk2
« Reply #286 Dátum: 2010, 09 16, 17:49:59 »
neharagudjatok valaki tudna adni egy kis segítséget?mert a frissítés közben leált a feltöltés, ilyenkor mi a tehendő?

Nem elérhető drobiy

• PDA ROM: i900DXHL3
« Reply #287 Dátum: 2010, 09 16, 18:34:05 »
Siasztok...sikerült win 7 alatt a szerviz rom felrakása, igaz, nem teljesen a leírás szerint, de megvan és vidáman fut a Samin...köszi Anzo
Le tudnád írni, hogy volt a fojamat. Én bénázok, és nem sikerül.

Nem elérhető omlas

• PDA: HTC One M8
  • PDA ROM: 5.0.1
« Reply #288 Dátum: 2010, 09 16, 19:08:38 »
sziasztok!
kéne egy kis segítség, rá szeretném rakni az új romot az omniára! de azt írja ki a program hogy switching usb to phone! de már egy részét megcsinálta, most mit kéne tenni? várom a válaszotokat minnél előbb, nagyon kezdő vagyok!
köszi

Nem elérhető Andris

• PDA: Omnia
  • PDA ROM: i900XXHHC
« Reply #289 Dátum: 2010, 09 17, 11:55:04 »
Sziasztok!

Gondoltam én is nekifutok ennek a rom frissítésnek, eddig sajnos kevés sikerrel. Egészen addig nincs gond, amíg a telefon csatlakoztatása után a Dataconnection-t meg nem kell nyitnom (gondolom telefonról kell megnyitni, mert gépről nem érem el a telefonon lévő Windows mappát)

A Dataconnection alapértelmezettben Phone-n van, nyomok egy OK-t, hogy akkor ez a lépés is megvan. Viszont nincs semmilyen megszakadás, driver telepítés, semmi. Ha viszont megnézem újra a Dataconnection-t, akkor már PDA-n lesz és ez minden egyes bekapcsolás után így van. Mikor először megnyitom telefonon van, minden más alkalommal PDA-n. Ha megpróbálom átállítani PDA-ról akkor pedig kiírja, hogy "USB Path change failure", meg hogy amíg csatlakoztatva van a géphez a telefon, nem lehet módosítani. A gond, hogy ezt akkor is kiírja, mikor nincs csatlkaoztatva.

A gépen Win 7 64 bit fut, a telefonon pedig gyári pannonos ram van.

Előre is kösz a segítséget!

Nem elérhető Dani1987

• PDA ROM: i900XDHK1
« Reply #290 Dátum: 2010, 09 17, 16:54:33 »
Üdv mindenki.Nagyon uj vagyok a dolgban ezért kérném valakinek a segitségét aki tudj hogy mit is kell csinálni, és lenne egy félórája rám.Nagyon szépen köszönöm előreis az msnem: You are not allowed to view links. Register or Login
Üdv Dani

Nem elérhető nagyati

• Navigáció / Navigation: a-gps
  • PDA: samsung i900 omnia
« Reply #291 Dátum: 2010, 09 21, 17:11:15 »
Először itt nézz körül

Egy samsung sgh i900 omnia pda-m van winmo.6.1-gyel és ezt szeretném frissiteni 6.5-re.
Elolvastam többféle leírást romfrissitéssel kapcsolatban és videót is néztem, de elakadtam.
Addig eljutottam, hogy leszedtem egy szervizromot(azt olvastam előbb ezt kell feltenni DXHK3-ezt szeretném), szétbontottam az exe fájlt és a grand prix-szel pedig megpróbáltam feltenni leirás szerint, tehát összekötöttem usb-n a géppel,a pda windows mappájában a a dataconnection.exe-t elinditottam és telefon módba leokéztam, a windows 7(32bit)-em pedig szépen feltelepitette a pda csatlakozásakor a drivert(szépen felismerte, a pda egyébként nem active sync módban hanem háttértár módban van és nincs felrakva semmi plusz szoftver a laptopomra),ezek után lehúztam az usb kábelt a pda-ról és kikapcsoltam, majd a grand prix-be a szétbontott fájlokat betöltöttem és rákattintottam a detect gombra, pda vissza az usb-re és összekötve a laptoppal, majd bekapcsoltam a pda-mat, de ekkor azt irja a grand prix, hogy nem sikerül csatlakozni a pda-ra.Tehát nem kezdi el a telepitést.
Szóval itt akadtam el. Lehet a grand prix-szel van a gond, mert nem ugyanazt a verziót használom mint a leirásban(esetleg azt is küldhetnétek nekem e-mailben ha nem gond).

egyébként a szerviz rom utána ezt a romot szeretném felrakni: 28227_pfc_hun, neked erről a romról mi a véleményed? ha tudsz valami megbízható romot el tudnád küldeni nekem? mert sajnos kolis vagyok és nem tudok a legtöbb letöltőoldalról letölteni és nem találom sehol ezt a romot (28227_pfc_hun), mindenképpen magyar romot szeretnék vagy legalábbis magyarítottat.
Jelenleg winmo.6.1 van fent a pda-mon magyar nyelvű és független.
Előre is köszi a segítségeteket! Persze csak ha tudtok:)

e-mail címem: You are not allowed to view links. Register or Login  aki tud lécci ide irjon

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
  • Nem: Nő
    • i900.eoldal.hu
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: Iphone 5SE
  • PDA ROM: 9.3.1
« Reply #292 Dátum: 2010, 09 21, 18:29:07 »

Szóval itt akadtam el. Lehet a grand prix-szel van a gond, mert nem ugyanazt a verziót használom mint a leirásban(esetleg azt is küldhetnétek nekem e-mailben ha nem gond).

egyébként a szerviz rom utána ezt a romot szeretném felrakni: 28227_pfc_hun, neked erről a romról mi a véleményed? ha tudsz valami megbízható romot el tudnád küldeni nekem? mert sajnos kolis vagyok és nem tudok a legtöbb letöltőoldalról letölteni és nem találom sehol ezt a romot (28227_pfc_hun), mindenképpen magyar romot szeretnék vagy legalábbis magyarítottat.
Jelenleg winmo.6.1 van fent a pda-mon magyar nyelvű és független.
Előre is köszi a segítségeteket! Persze csak ha tudtok:)

e-mail címem: You are not allowed to view links. Register or Login  aki tud lécci ide irjon
1. nincs egy xp-s gép a közeledben?
2. grand prix régit nem tudom, bár nem hiszem hogy az újabb verziójú GP lenne a gond. (ment mailben a GP csomag)
3. You are not allowed to view links. Register or Login
Keresem a következő szavak jelentését:  leszeret, felszeret, kiakar, leakar, beakar, lelehet, fellehet

Nem elérhető nagyati

« Reply #293 Dátum: 2010, 09 21, 19:09:08 »
1. nincs egy xp-s gép a közeledben?
2. grand prix régit nem tudom, bár nem hiszem hogy az újabb verziójú GP lenne a gond. (ment mailben a GP csomag)
3. You are not allowed to view links. Register or Login

Sajnos nincs és a link se megy nálam, gondolom ez lenne az oldal ftp szervere. Lehet, hogy csak nekem nem megy a koli miatt, de e-mailben megkaptam a fájlt, most megpróbálom megcsinálni. Szólok ha sikerült :olvass: :olvass: :olvass:

Nem elérhető nagyati

« Reply #294 Dátum: 2010, 09 21, 20:13:14 »
Sajnos még most sem sikerült megoldanom a problémát, mert nem tudom szinkronizálni a windows mobile eszközpont ugyanis nem ismeri fel a pda-t, pedig a windows kiirta csatlakozáskor, hogy sikeresen feltelepitette a drivert és ott van az eszközkezelőben is a modem és a portok között is.
És a pda-ban sem tudom átállitani a windows mappában a dataconnection.exe-t, mert ha elinditom és kiakarom választani a telefont akkor hibaüzenetet dob ki mindig, ha csatlakozva vagyok usb-n vagy nem akkor is, a hibaüzenet: Warning! You can change usb path when usb cable is not connected, usb path will not be changed

Remélem valaki tud segiteni nekem, már csináltam soft resetet is a pda-val, de akkor sem látja a windows mobile center.
 :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Nem elérhető drmotto

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Márklár
  • PDA: LG G4 / Tab2 7.0 (2x)
  • PDA ROM: Stock V10e / Stock 4.1.2
« Reply #295 Dátum: 2010, 09 21, 20:23:42 »
Sajnos még most sem sikerült megoldanom a problémát, mert nem tudom szinkronizálni a windows mobile eszközpont ugyanis nem ismeri fel a pda-t, pedig a windows kiirta csatlakozáskor, hogy sikeresen feltelepitette a drivert és ott van az eszközkezelőben is a modem és a portok között is.
És a pda-ban sem tudom átállitani a windows mappában a dataconnection.exe-t, mert ha elinditom és kiakarom választani a telefont akkor hibaüzenetet dob ki mindig, ha csatlakozva vagyok usb-n vagy nem akkor is, a hibaüzenet: Warning! You can change usb path when usb cable is not connected, usb path will not be changed

Remélem valaki tud segiteni nekem, már csináltam soft resetet is a pda-val, de akkor sem látja a windows mobile center.
 :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

GP:
Rendszergazdaként van futtatva? Mert csak akkor hajlandó bármit is csinálni hetes alatt.

Dataconnection:
"Indítsd el a Pda-n a Windows\DataConnection.exe filet, és válaszd a Phone-t. Dugd rá a pc-re és várd meg amig a driver élesedik.  Ismét indítsd el a Dataconnenction programot, állítsd vissza pda-ra, hogy az AS felismerje! (Ha elindításkor a Phone látszik, nincs dolgod vele, ott az látszik amire átállítható!)"

"A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt."
"Csak a Puffin ad neked erőt, és mindent lebíró akaratot!"

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
  • Nem: Nő
    • i900.eoldal.hu
  • PDA: Iphone 5SE
  • PDA ROM: 9.3.1
« Reply #296 Dátum: 2010, 09 21, 20:53:49 »
GP:
(Ha elindításkor a Phone látszik, nincs dolgod vele, ott az látszik amire átállítható!)"
Lehet, hogy ezt ki kellene fejtenem bővebben? Itt már annyian elakadtak, nem egyértelmű?
Keresem a következő szavak jelentését:  leszeret, felszeret, kiakar, leakar, beakar, lelehet, fellehet

Nem elérhető nagyati

« Reply #297 Dátum: 2010, 09 21, 20:59:56 »
GP:
Rendszergazdaként van futtatva? Mert csak akkor hajlandó bármit is csinálni hetes alatt.

Dataconnection:
"Indítsd el a Pda-n a Windows\DataConnection.exe filet, és válaszd a Phone-t. Dugd rá a pc-re és várd meg amig a driver élesedik.  Ismét indítsd el a Dataconnenction programot, állítsd vissza pda-ra, hogy az AS felismerje! (Ha elindításkor a Phone látszik, nincs dolgod vele, ott az látszik amire átállítható!)"

Az a helyzet, hogy a gp-ig el se jutottam, mert nem lehetett szinkronizálni a géppel a pda-t, de most csináltam a pda-n egy hard resetet és sikerült a szinkronizálás, lehet, hogy innentől már simán menni fog. Leírom a fejleményeket hamarosan.
De nagyon köszi a segitségeteket.
Üdv. Attila

Nem elérhető drmotto

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Márklár
  • PDA: LG G4 / Tab2 7.0 (2x)
  • PDA ROM: Stock V10e / Stock 4.1.2
« Reply #298 Dátum: 2010, 09 21, 21:10:13 »
Lehet, hogy ezt ki kellene fejtenem bővebben? Itt már annyian elakadtak, nem egyértelmű?

Lehet. Eléggé sokszor kellett már leírni...
"A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt."
"Csak a Puffin ad neked erőt, és mindent lebíró akaratot!"

Nem elérhető nagyati

« Reply #299 Dátum: 2010, 09 21, 21:45:23 »
Lehet. Eléggé sokszor kellett már leírni...

Sziasztok! Sikeresen fel tudtam rakni a szervizromot az omniára (DXHK3), mert azt olvastam a végleges verzió előtt amit használni szeretnék ezt kell felrakni, de most van egy olyan problémám, hogy nem érem el az oldal ftp szerverét You are not allowed to view links. Register or Login
Csak nekem nem jön be? Ha csak nekem van ez a probléma valaki lenne olyan szíves és leszedné nekem a innen: You are not allowed to view links. Register or Login ez lenne a linkje de nálam nem megy sajnos, egyébként ez a neve: 28227_pfc_hun
Nagypn hálás vagyok a segítségetekért, és nagyon jó lenne ha ezt még ma valaki elküldené nekem e-mailben: You are not allowed to view links. Register or Login