Össze szeretném foglalni a vistával történő rom frissítési tapasztalataimat.
Elöljáróba megjegyzem, hogy nem sikerült tökéletes megoldást találni simán a vistán történő frissitésre.
Ami nekem egyböl problémát okozott, hogy a PDA ezen az op rendszeren nem akart boot módba kapcsolni hiába csináltam vele bármit nagy nehezen többszöri próbálkozás után sikerült úgy hogy kikapcsolt állapotban usb kábel bedug és gyorsan bekapcs de ez sem vezetett mindig eredményre.
Hogyan próbálkoztam?
1. Simán a letöltött vistás gyári rom telepitővel semmi nem is ismerte fel a telefont.
2. Az executorral szétbontottam Romovics müvét és a GP-vel próbáltam meg felrakni. Tulajdonképpen ez az egy majdnem müködő megoldás. Miért csak majdnem?
Azt leszámítva, hogy a detectálás az itt is problémás volt mert a samu az helyett, hogy boot módba indult volna el mindig simán bekapcsolt
de az elöbb leírt módon nagy nehezen sikerült rá bírni a bootra. A GP-be simán betallóztam a kibontott rom elemeket szépen sorban. Indít és láss csodát elindul a flashelés
Igen ám de amikor a phone részhez ért akkor kifagyott se elöre se hátra
Gondolkodva, hogy mi tévő legyek le merjem e húzni a kábelröl végül is arra jutottam, hogy így nem maradhat. Lehúztam reset és indul a samu egy bazi nagy sárga felkiáltó jellel. Végig megy az első indulás és megy is minden szépen csak annyi a szépség hibája, hogy minden indulásnál ott van a figyelmeztetés.
Hogyan tudjuk ezt elkerülni?
Mivel a phone rész elég ritkán frissül ezért kihagyhatjuk a frissitésböl. Tehát amikor a GP-be betallózzuk a részeket akkor a phone részt egyszerüen hagyjuk üresen.
3. A letöltött gyári vistás telepitőt az executorral szédszedtem és az uploader részt átmásoltam abba a könyvtárba ahova Romovics romját bontottam ki. Ezután próbáltam visszacsomagolni gondolván, hogy a gyári upoaderrel majd rábirom tölteni Romovics müvét. Nem sikerült
Ugyanis ezzel sem kapcsolt bootba a telefon.
Mivel a win7 elég sokban hasonlít a vistára megpróbáltam ott is a GP -s módszert. Jelentem minden gond nélkül feltelepül
Még a Phone rész is.
Következtetés:
Ha valaki nem akar vagy tud vmware virtuális gépet használni annak meg kell elégednie azzal, hogy csak a phone rész nélkül tudja frissiteni a romját. Mint emlitettem a win7 jó megoldás lehet de nem értem, hogy miért nem tud a samsung
kiadni egy müködő vistás uploadert.
Elnézést ha egy picit hoszzúra sikerült
Köszönet Polonic kollegának aki segitett a próbálkozásaim alatt