2024, 11 24, 19:42:53

Szerző Téma: Romfrissítés Vista-val  (Megtekintve 22229 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető anzo

• ROMMER
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: Google maps
  • PDA: I9100 SGS 2
  • PDA ROM: LS8 Anzo MOD
Romfrissítés Vista-val
« Dátum: 2009, 05 10, 08:22:23 »
Elnézést ha már téma volt de nem olvastam végig az összes topikot :(
A kérdésem a következő Vista alatt mehet rendesen a rom frissités? Ugyanis sztem egyre többen használnak Vistát nem olyan sokára meg Win7-et. Eddigi HTC -imen minden gond nélkül tudtam romokat frissiteni nem hiszem, hogy az omnián ez olyan nagy gond lenne. De mielött bele fognák kérdezek nehogy gond legyen belöle.  ;)

Nem elérhető sz.roland76

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Nem: Férfi
  • PDA: Iphone 6S
  • PDA ROM: iOS10
Romfrissítés Vista-val
« Reply #1 Dátum: 2009, 05 10, 08:26:34 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Elnézést ha már téma volt de nem olvastam végig az összes topikot :(
A kérdésem a következő Vista alatt mehet rendesen a rom frissités? Ugyanis sztem egyre többen használnak Vistát nem olyan sokára meg Win7-et. Eddigi HTC -imen minden gond nélkül tudtam romokat frissiteni nem hiszem, hogy az omnián ez olyan nagy gond lenne. De mielött bele fognák kérdezek nehogy gond legyen belöle.  ;)

Vistahoz ez a driver kell: You are not allowed to view links. Register or Login

Már ha omnián szeretnéd a frissítést.
Ha HTC-n: You are not allowed to view links. Register or Login
„Ha sokáig nézel a szakadékba, a szakadék visszanéz beléd.” (Nietzsche).

Nem elérhető anzo

• ROMMER
  • Örökös tag
Romfrissítés Vista-val
« Reply #2 Dátum: 2009, 05 10, 08:38:23 »
Vistahoz ez a driver kell: You are not allowed to view links. Register or Login

Már ha omnián szeretnéd a frissítést.
Ha HTC-n: You are not allowed to view links. Register or Login

Köszi a válaszodat tehát akkor nincsen semmi más gond csak ezt a drivert kell felrakni?
Remélem omnián fogom frissiteni mert ma de legkésőbb holnap meg lesz  :D

Nem elérhető Feta

• PDA: Samsung Omnia
  • PDA ROM: XDHI1
Romfrissítés Vista-val
« Reply #3 Dátum: 2009, 05 10, 17:40:36 »
Sziasztok!

Nekem XDHI1 ROM van az Omnián, és ezt szeretném lecserélni újabb verzióra.
Problémám leginkább az lenne, hogy vista van a gépemen így nem tudom megcsinálni magam.
Tudna nekem valaki segíteni abban, hogy az új Romovics DXID1 ROM rákerüljön?

Előre is köszönöm!

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
  • Nem: Nő
    • i900.eoldal.hu
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: Iphone 5SE
  • PDA ROM: 9.3.1
Romfrissítés Vista-val
« Reply #4 Dátum: 2009, 05 10, 17:51:07 »
Sziasztok!

Problémám leginkább az lenne, hogy vista van a gépemen így nem tudom megcsinálni magam.

Előre is köszönöm!
1.Vmware workstation + XP Sp3.
2. Vagy Grandprix. Leírás: You are not allowed to view links. Register or Login
Keresem a következő szavak jelentését:  leszeret, felszeret, kiakar, leakar, beakar, lelehet, fellehet

Nem elérhető polonic

• Navigáció / Navigation: HERE Drive+ Beta
  • PDA: Nokia Lumia 920
  • PDA ROM: WP8
Romfrissítés Vista-val
« Reply #5 Dátum: 2009, 05 10, 17:55:55 »
Sziasztok!

Előre is köszönöm!
Modem drivernek meg ez kell: You are not allowed to view links. Register or Login
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
Romfrissítés Vista-val
« Reply #6 Dátum: 2009, 05 10, 17:58:27 »
Modem drivernek meg ez kell: You are not allowed to view links. Register or Login
Nem akartok egy részletes leírást csinálni lehetőleg videóval a Vistas frissítésről?
Ma már vagy 3-an kérdezték meg. Step by step, letöltési linkekkel, ahogy illik.
Keresem a következő szavak jelentését:  leszeret, felszeret, kiakar, leakar, beakar, lelehet, fellehet

Nem elérhető anzo

• ROMMER
  • Örökös tag
Romfrissítés Vista-val
« Reply #7 Dátum: 2009, 05 13, 09:36:12 »
Össze szeretném foglalni a vistával történő rom frissítési tapasztalataimat.

Elöljáróba megjegyzem, hogy nem sikerült tökéletes megoldást találni simán a vistán történő frissitésre. :'(

Ami nekem egyböl problémát okozott, hogy a PDA ezen az op rendszeren nem akart boot módba kapcsolni hiába csináltam vele bármit nagy nehezen többszöri próbálkozás után sikerült úgy hogy kikapcsolt állapotban usb kábel bedug és gyorsan bekapcs de ez sem vezetett mindig eredményre.

Hogyan próbálkoztam?
1. Simán a letöltött vistás gyári rom telepitővel semmi nem is ismerte fel a telefont.
2. Az executorral szétbontottam Romovics müvét és a GP-vel próbáltam meg felrakni. Tulajdonképpen ez az egy majdnem müködő megoldás. Miért csak majdnem?
Azt leszámítva, hogy a detectálás az itt is problémás volt mert a samu az helyett, hogy boot módba indult volna el mindig simán bekapcsolt :( de az elöbb leírt módon nagy nehezen sikerült rá bírni a bootra. A GP-be simán betallóztam a kibontott rom elemeket szépen sorban. Indít és láss csodát elindul a flashelés :) Igen ám de amikor a phone részhez ért akkor kifagyott se elöre se hátra  :'( Gondolkodva, hogy mi tévő legyek le merjem e húzni a kábelröl végül is arra jutottam, hogy így nem maradhat. Lehúztam reset és indul a samu egy bazi nagy sárga felkiáltó jellel. Végig megy az első indulás és megy is minden szépen csak annyi a szépség hibája, hogy minden indulásnál ott van a figyelmeztetés.
Hogyan tudjuk ezt elkerülni?
Mivel a phone rész elég ritkán frissül ezért kihagyhatjuk a frissitésböl. Tehát amikor a GP-be betallózzuk a részeket akkor a phone részt egyszerüen hagyjuk üresen.
3. A letöltött gyári vistás telepitőt az executorral szédszedtem és az uploader részt átmásoltam abba a könyvtárba ahova Romovics romját bontottam ki. Ezután próbáltam visszacsomagolni gondolván, hogy a gyári  upoaderrel majd rábirom tölteni Romovics müvét. Nem sikerült :( Ugyanis ezzel sem kapcsolt bootba a telefon.
Mivel a win7 elég sokban hasonlít a vistára megpróbáltam ott is a GP -s módszert. Jelentem minden gond nélkül feltelepül  :ok: Még a Phone rész is.
Következtetés:
Ha valaki nem akar vagy tud vmware virtuális gépet használni annak meg kell elégednie azzal, hogy csak a phone rész nélkül tudja frissiteni a romját. Mint emlitettem a win7 jó megoldás lehet de nem értem, hogy miért nem tud a samsung
kiadni egy müködő vistás uploadert.
Elnézést ha egy picit hoszzúra sikerült :(
Köszönet Polonic kollegának aki segitett a próbálkozásaim alatt  :taps:

Nem elérhető sz.roland76

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
Romfrissítés Vista-val
« Reply #8 Dátum: 2009, 05 13, 12:44:19 »
Köszönjük anzo az infókat ill. a tapasztalatokat.Hála neked.

Nem elérhető Shiraz

• Navigáció / Navigation: iGo
  • PDA: Galaxy S
  • PDA ROM: Alerson v3 (2.3.6 JVU)
Romfrissítés Vista-val
« Reply #9 Dátum: 2009, 05 13, 12:53:14 »
Az előzőekhez annyit hozzátennék, hogy a phone rész 1.5.2 gp-vel frisíthető. Kell a samsung vistas drivere hozzá. Elöbb érdemes phone nélkül feltenni és utána külön a telefon részt. Feltettem a drivert, semmi pda phone váltogatás. GP elindít, phone bekeres, phone bootloader update pipa be, detect, sr és indul is. Nekem itt találta meg a modemet ezért elsőre leállt. Másodjára tökéletes, bár olyan csigán tette fel azt hittem este lesz (xp-n gyorsabb volt sokkal). Nég annyi, hogy renszergazdaként érdemes indítani a gp-t de legjobb ha az UAC-ot kikapcsoljátok. Ha phone nélkül teszed fel nem lell a phone bootloader update elé pipa (ha jól tudom).

Nem elérhető polonic

Romfrissítés Vista-val
« Reply #10 Dátum: 2009, 05 13, 13:19:25 »
Az előzőekhez annyit hozzátennék, hogy a phone rész 1.5.2 gp-vel frisíthető. Kell a samsung vistas drivere hozzá. Elöbb érdemes phone nélkül feltenni és utána külön a telefon részt. Feltettem a drivert, semmi pda phone váltogatás. GP elindít, phone bekeres, phone bootloader update pipa be, detect, sr és indul is. Nekem itt találta meg a modemet ezért elsőre leállt. Másodjára tökéletes, bár olyan csigán tette fel azt hittem este lesz (xp-n gyorsabb volt sokkal). Nég annyi, hogy renszergazdaként érdemes indítani a gp-t de legjobb ha az UAC-ot kikapcsoljátok. Ha phone nélkül teszed fel nem lell a phone bootloader update elé pipa (ha jól tudom).
Végre akkor tisztázódott. Romovics topikjában írtam is, hogy anzo 1.5.2-vel próbálja, de azt hiszem azt írta, hogy nem ment azzal sem. Lehet a renszergazdai jogosultságra nem figyelt nem tudom. Anzo majd írd le, hogy is volt!!! De akkor ez a járható út, úgy néz ki. Drivert melyiket tetted fel? Az általam linkeltet?
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető anzo

• ROMMER
  • Örökös tag
Romfrissítés Vista-val
« Reply #11 Dátum: 2009, 05 13, 14:00:00 »
Végre akkor tisztázódott. Romovics topikjában írtam is, hogy anzo 1.5.2-vel próbálja, de azt hiszem azt írta, hogy nem ment azzal sem. Lehet a renszergazdai jogosultságra nem figyelt nem tudom. Anzo majd írd le, hogy is volt!!! De akkor ez a járható út, úgy néz ki. Drivert melyiket tetted fel? Az általam linkeltet?
Próbáltam az 1.5.2 -vel és az 1.6.4-el is a driver igen az volt amit te linkeltél. A rendszergazda jog megvolt sőt még az UAC is ki van kapcsolva nálam mindig. De szerintem igazából nekem azzal volt a problémám, hogy egyszerüen nem váltott át boot módba a telefon  :'( egyik GP -nél sem tehát lehet, hogy a driverrel van valami gond. Ma újra rakom a vistát és akkor majd újra próbálom lehet, hogy engedni kellene neki azt a drivert amit a vista rak fel magától mert a win7-en az tökéletesen müködött.
Ha lesz valami elöre lépés akkor úgy is jelzem :)

Nem elérhető polonic

Romfrissítés Vista-val
« Reply #12 Dátum: 2009, 05 13, 14:03:12 »
Próbáltam az 1.5.2 -vel és az 1.6.4-el is a driver igen az volt amit te linkeltél. A rendszergazda jog megvolt sőt még az UAC is ki van kapcsolva nálam mindig. De szerintem igazából nekem azzal volt a problémám, hogy egyszerüen nem váltott át boot módba a telefon  :'( egyik GP -nél sem tehát lehet, hogy a driverrel van valami gond. Ma újra rakom a vistát és akkor majd újra próbálom lehet, hogy engedni kellene neki azt a drivert amit a vista rak fel magától mert a win7-en az tökéletesen müködött.
Ha lesz valami elöre lépés akkor úgy is jelzem :)
Igen, tudom, hogy te azt a drivert használtad, ezt már nem tőled kérdeztem, hanem Shiraztól,éppen ezért, mert lehet, hogy a driver a ludas.

Nem elérhető anzo

• ROMMER
  • Örökös tag
Re: Romfrissítés Vista-val
« Reply #13 Dátum: 2009, 05 13, 19:34:58 »
Újabb próbálkozáson vagyok túl.  ;)

Amiket használtam:
Teljesen frissen telepített Vista ultimate SP1
i900_EXEcutor v1.85
Grand_Prix_1.6.4_vista
i900-OMNIA-DXID1-2009-05-10 Romovics ROM

Miután feltelepítettem a vistát megvártam amig leszedi az aktuális frissitéseket, felraktam az alap progikat (TC, NOD32, Mobil Device center)
Az omniát rádugtam és hagytam szinkronizálni. Ezután a telefonon a windows könyvtárban elinditottam a dataconnectiont és átállitottam phone-ra majd bezártam ekkor megszakadt a MB és jelzett, hogy új hardver és elkezdte keresni a drivert letöltötte és hagytam feltelpűlni (tehát nem kell külön drivert felrakni tökéletes amit a MS updateröl letölt).
Az executorral szétbontottam Romovics romját és a részeket betallóztam a GrandPrix megfelelő részébe.
Itt a Detect gomb felett be lehet állítani, hogy ha megtalálja az eszközt akkor egyből elkezdje e a flashelést, ( Start downloading immediately ) én ezt kivettem, mert látni akartam mi történik de ennek nincs jelentősége.
Telefon levesz USB-röl kikapcs. És itt voltak eddig problémáim, hogy nem akarta boot-ba elinditani a telefont.  :ima:
Detect gombot megnyomni telefont kikapcsolt állapotban rá az USB-re és bekapcs. Láss csodát a GP egyböl felismerte és aktiv lett a Start downloading gomb. Hajrá mi bajom lehet elinditottam minden szépen és gyorsan felment egészen a Phone részig mert ott megint megállt.
Telefonon SR újra indul de azaz iszonyatosan idegesítő !-es ikon ott volt az elején sebaj felállt minden müködött. Nem telepitgettem rá semmit mert elakartam tüntetni a figyelmeztetést.  :)
Kezdtem mindent elölröl de a phone részt kihagytam az egész folyamatból.
Minden gond nélkül felment és az újra indulásnál márt nem volt felkiáltójel  :D
Tehát amit elmondhatunk, hogy a legfrisseb programokkal sem lehet tökéletesen megcsinálni a frissitést vista alól. Persze kivéve ha a phone részt nem akarjuk felrakni mert anélkül minden gond nélkül megy a dolog. Ha valaki még bizonytalan a vistás frissitést illetően ne legyen mert a szokásos szabályok betartásával simán frissitheti a telefonja szoftverét.  :ok:

Nem elérhető Shiraz

« Reply #14 Dátum: 2009, 05 14, 08:42:55 »
Én is ezt írtam ha figyeltél volna, hogy a telefon részt külön kell feltenni! A driver nem tudom melyik, már annyit próbáltam. A legjobb akkor is az ha csinálsz egy 4-5 gigás partíciót, a vista mellé feldobsz egy xp-t és ezen frissíted. Pqboot-al lehet váltani a partíciók közt. Mikor az egyik aktív addig a másik rejtett. Az állandó használatban lévő vistámmal nem is mernék boot-ot frissíteni, még eltéglásítanám a samut.

Nem elérhető anzo

• ROMMER
  • Örökös tag
« Reply #15 Dátum: 2009, 05 14, 09:03:35 »
Én is ezt írtam ha figyeltél volna, hogy a telefon részt külön kell feltenni! A driver nem tudom melyik, már annyit próbáltam. A legjobb akkor is az ha csinálsz egy 4-5 gigás partíciót, a vista mellé feldobsz egy xp-t és ezen frissíted. Pqboot-al lehet váltani a partíciók közt. Mikor az egyik aktív addig a másik rejtett. Az állandó használatban lévő vistámmal nem is mernék boot-ot frissíteni, még eltéglásítanám a samut.
Gondoltam már én is arra, hogy felrakok egy xp csak erre a célra, de inkább megoldást keresek erre a problémára de ahogy egyre jobban bele ásom magam rá kell jönnöm, hogy nálam sokkal tapasztaltabb embereknek sem sikerült még valami tökéletes megoldást találni. :(
A phone részt akkor ha jól értelmezem úgy lehet frissiteni, hogy elöször feltolom a romot ez nélkül és utána csak a phone részt önmagában fel tudom rakni? Ha ez így müködik akkor nem értem miért nem megy egyszerre az egész mint a win7-en. Féélre ne érts nem kötekedni vagy vitatkozni akarok hanem egy problémát megoldani.  :)

Nem elérhető Shiraz

« Reply #16 Dátum: 2009, 05 14, 10:27:40 »
Nem tudom miért nem megy együtt. A 2x-i nekifutás is jobb mint a semmi. Azért próbáld ki. Tedd fel külön a telefon részt. Remélem nem csak nekem ment így.

Nem elérhető anzo

• ROMMER
  • Örökös tag
« Reply #17 Dátum: 2009, 05 14, 16:29:01 »
Nem tudom miért nem megy együtt. A 2x-i nekifutás is jobb mint a semmi. Azért próbáld ki. Tedd fel külön a telefon részt. Remélem nem csak nekem ment így.
Este feltétlenül megpróbálom.  :)

Nem elérhető Proszper

• DOUBLE CLUB
  • Navigáció / Navigation: Etrex
  • PDA: Omnia
  • PDA ROM: DXIA5/OMNIA
« Reply #18 Dátum: 2009, 05 15, 18:45:44 »
Újabb próbálkozáson vagyok túl.  ;)

Amiket használtam:
Teljesen frissen telepített Vista ultimate SP1
i900_EXEcutor v1.85
Grand_Prix_1.6.4_vista
i900-OMNIA-DXID1-2009-05-10 Romovics ROM

....
Telefonon SR újra indul de azaz iszonyatosan idegesítő !-es ikon ott volt az elején sebaj felállt minden müködött. Nem telepitgettem rá semmit mert elakartam tüntetni a figyelmeztetést.  :)
Kezdtem mindent elölröl de a phone részt kihagytam az egész folyamatból.
Minden gond nélkül felment és az újra indulásnál márt nem volt felkiáltójel  :D
Tehát amit elmondhatunk, hogy a legfrisseb programokkal sem lehet tökéletesen megcsinálni a frissitést vista alól. Persze kivéve ha a phone részt nem akarjuk felrakni mert anélkül minden gond nélkül megy a dolog. Ha valaki még bizonytalan a vistás frissitést illetően ne legyen mert a szokásos szabályok betartásával simán frissitheti a telefonja szoftverét.  :ok:
Rendben, de így akkor a PHONE rész a régi maradt, nem?
Nekem azt is sikerült..
Csak azt magában a többi nélkül a "USDL_GrandPrix_v1.5.2_VISTA.exe" tudta feltolni. Viszont azt nem próbáltam, hogy ez fel tudja-e tenni az többit is rendesen, mert azt az 1.6.4-es VISTA verzióval csináltam korábban.
Ja és ami lényeges, hogy bármikor "összeveszik" WMDC és a GP, akkor mindig újra kell indítani a gépet, más megoldást nem találtam. onnan tudod, hogy már nem jó, hogy nem akarja felismerni, amikor szinkronizálsz.

Nem elérhető anzo

• ROMMER
  • Örökös tag
« Reply #19 Dátum: 2009, 05 16, 11:04:48 »
Igaz, hogy nem vista és nem rom frissítés  :) de nem találtam neki jobb helyet  :(
Akinek nem megy a vistán a frissítés de nem akar XP-re visszatérni a Win7-hez meg még nem nagyon ért mivel angol annak itt van a Win7 RC1 magyarítás  :taps:
Ez nem  :warez:

Nem elérhető sz.roland76

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #20 Dátum: 2009, 05 20, 20:07:16 »
Igaz, hogy nem vista és nem rom frissítés  :) de nem találtam neki jobb helyet  :(
Akinek nem megy a vistán a frissítés de nem akar XP-re visszatérni a Win7-hez meg még nem nagyon ért mivel angol annak itt van a Win7 RC1 magyarítás  :taps:
Ez nem  :warez:

Leszedtem! hogyan tovább??

Nem elérhető anzo

• ROMMER
  • Örökös tag
« Reply #21 Dátum: 2009, 05 20, 20:11:46 »
Leszedtem! hogyan tovább??
Vezérlöpult/Nyelvbeállitások/nyelv hozzáadása/betallózod a kitömöritett .cab fájlt és vársz egy picit utána örülsz  :D :taps:

Nem elérhető sz.roland76

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #22 Dátum: 2009, 05 20, 20:21:23 »
Vezérlöpult/Nyelvbeállitások/nyelv hozzáadása/betallózod a kitömöritett .cab fájlt és vársz egy picit utána örülsz  :D :taps:

:taps: :ok:

Nem elérhető kolbaszmen

• DOUBLE CLUB
  • babyfinger
    • Kolbászmen!
  • Navigáció / Navigation: Navigon
  • PDA: Sony Xperia Z (C6603)
  • PDA ROM: JB 4.2.2
« Reply #23 Dátum: 2009, 05 29, 22:44:48 »
szasztok skacok

vistás drivert és GP-t honnan lehet vadászni?
 :shock:

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #24 Dátum: 2009, 05 29, 22:46:20 »
szasztok skacok

vistás drivert és GP-t honnan lehet vadászni?
 :shock:

A cikkekben van sokminden: You are not allowed to view links. Register or Login