Sziasztok.
Már vagy 5 éve nem írtam, ez jellemzi, hogy mennyit fejlődtek a Samu telefonok:) Viszont most nagyon mérges vagyok.
Azt vettem észre a minap, hogy otthon alig nyílnak meg a weboldalak a telefonon. Megmértem a sebességet (speedtest by ookla) és megdöbbenve láttam, hogy csak 0,3 Mbps!!!
Mivel gigabites netem és N-es routerem van (450 Mbps wifivel!) ezért elkezdem a hiba felkutatását. Router oldal kizárva: reset volt, friss a firmware, más eszközök (pl.note8) 80 Mbps-es hasítanak rajta.
Egy pár külföldi fórum és VeszkaGSM (ez itt a reklám helye) segítségével kiderítettem hogy:
HA A BLUETOOTH BE VAN KAPCSOLVA AKKOR A FELÉRE VAGY LEJJEBB ESIK A WIFIN A SEBESSÉG!!!
Ezután a hálózati kapcsolatokat visszaállítottam ami segített kicsit, most olyan 15-30 Mbps amit tud. HR resetet egyelőre nem akarok, mert a külföldi fórumok szerint nem segít és nekem meg nagy fájdalom visszapakolni a kicsikét (2 bankba kell menjek személyesen újraaktiválni a tokeneket stb...)
Szóval, bár nem vagyunk sokan itt, nézzétek már meg nálatok mi a helyzet! Kikapcsolt BT-vel gyorsabb a WIFI? Mennyire esik le?
Van valakinek megoldási javaslata?
Üdv és kösz:
ATom