2024, 11 25, 08:39:49

Szerző Téma: Működő TMC vevő az Omniában!  (Megtekintve 130612 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető anzo

• ROMMER
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: Google maps
  • PDA: I9100 SGS 2
  • PDA ROM: LS8 Anzo MOD
Re: Működő TMC vevő az Omniában!
« Reply #625 Dátum: 2009, 06 29, 20:11:01 »
Mondjátok már meg használja valaki ezt a TMC szolgáltatást? Mert én azt vettem észre, hogy azok az adatok amit közölnek azok mindenhol vannak csak pont arra nincsenek amerre én járok  >:(
Hetek óta tartó forgalmas csomópont lezárást pl soha nem jelez a balesetekről meg dugókról már nem is álmodom lehet, hogy pár év múlva már használható lesz de ma gyakorlatilag csak arra jó sztem, hogy az agysejtjeinket trenírozzuk.

Nem elérhető szimat

• DOUBLE CLUB
  • PDA: galaxy note
« Reply #626 Dátum: 2009, 06 30, 14:50:13 »
sziasztok! Én is lekezdtem beállítani a TMC-m odáig eljutottam már hogy a TMC-s progi fogja a rádiójeleket. De az Igo nem lát tmc vevőt nem tudom mi tévő legyek :-(

Nem elérhető nbs86

• Navigáció / Navigation: Samsung SGH-I900 Omnia
  • PDA: Samsung SGH-I900 Omnia
  • PDA ROM: I900DXID1 WM6.1.4/OMNIA
« Reply #627 Dátum: 2009, 07 01, 20:49:18 »
Olyat észlelt már valaki, hogy aktivált TMC program mellett, ha használom a TMC funkciót, ha nem az iGO-ban, akkor a készülék sokkal gyorsabban lemerül navi után , mintha deaktiválva lenne?
Eddig magára az iGo-ra gyanakodtam hogy fogja a műholdakat vagy fogalmam sincsen, de kiderült, hogy a TMC program a ludas a dologban.

Nem elérhető nbs86

• Navigáció / Navigation: Samsung SGH-I900 Omnia
  • PDA: Samsung SGH-I900 Omnia
  • PDA ROM: I900DXID1 WM6.1.4/OMNIA
« Reply #628 Dátum: 2009, 07 01, 20:51:35 »
You are not allowed to view links. Register or Login
sziasztok! Én is lekezdtem beállítani a TMC-m odáig eljutottam már hogy a TMC-s progi fogja a rádiójeleket. De az Igo nem lát tmc vevőt nem tudom mi tévő legyek :-(

Átállítottad a portokat az GPS-t a 3-ra a TMC-t a 4-re és MIX és activate mindent és softreset? Mert nekem utána az  igoban keresés után a hardver tmc eszközt talált. A hangolás csak úgy ment, ha letettem, a programban beállítottam a frekit, majd visszaléptem a naviba.

Nem elérhető kuka1

• PDA: Samsung GalaxyS4 GT-I9505
  • PDA ROM: I9505XXUHOJ2
« Reply #629 Dátum: 2009, 07 01, 21:15:19 »
Mondjátok már meg használja valaki ezt a TMC szolgáltatást? Mert én azt vettem észre, hogy azok az adatok amit közölnek azok mindenhol vannak csak pont arra nincsenek amerre én járok  >:(
Hetek óta tartó forgalmas csomópont lezárást pl soha nem jelez a balesetekről meg dugókról már nem is álmodom lehet, hogy pár év múlva már használható lesz de ma gyakorlatilag csak arra jó sztem, hogy az agysejtjeinket trenírozzuk.
Sziasztok!
Mint látjátok nem vcagyok egy irogatós, de most azért megteszem.
A tapasztalatom sz, hogy Budapest körzetében működik a dolog a 94800-on, pl: tetszik amikor azt mondja, " Torlódáshoz közeledsz". ( Nagyon tetszett. :ok:) A többi átjátszónál nagyon rapszódikus. Én Veszprémi lévén a Kab-hegyi adót használom, de szerintem nagyon gyenge a jel ahhoz , hogy mindig áttörje a töltő áltál kreált interferencia gátját.( HÚHA! i.lyet is tudok :D ) De ugyan ez vonatkozik a Tokaji, a Kékesi adókra is, az én tapasztalatom szerint.
Repetitio est mater studiorum.

Nem elérhető szimat

• DOUBLE CLUB
« Reply #630 Dátum: 2009, 07 02, 08:49:52 »
Na srácok sikerült működésre bírnom a TMC-t Elsőre z  igo verziója volt a rossz 8.0.0.x ( még jó hogy a cég azt mondja támogatja a TMC-t  :'(  jöheta  :warez:  :'(  :'(  :'(  :'( feltettem a legújabbat 8.3.2.93112 majdnem tökéletesen működik, egy nagy zavaró hiba van amire kéne valami megoldás: Kilépésnél elfelejti a TMC-vevőt  :'(
Valakinek valami 5lete?  :ima:  :ima:

Nem elérhető szimat

• DOUBLE CLUB
« Reply #631 Dátum: 2009, 07 02, 09:27:55 »
Helló srácok kicsit türelmetlen voltam sikerült most már ugy néz ki müködik!
A "Cheoppy megoldást" kellett még alkalmazni  :taps:  :taps:  :D  :D

Na srácok sikerült működésre bírnom a TMC-t Elsőre z  igo verziója volt a rossz 8.0.0.x ( még jó hogy a cég azt mondja támogatja a TMC-t  :'(  jöheta  :warez:  :'(  :'(  :'(  :'( feltettem a legújabbat 8.3.2.93112 majdnem tökéletesen működik, egy nagy zavaró hiba van amire kéne valami megoldás: Kilépésnél elfelejti a TMC-vevőt  :'(
Valakinek valami 5lete?  :ima:  :ima:

Nem elérhető tomek82

• PDA: Omnia i900
  • PDA ROM: Anzo 28233
« Reply #632 Dátum: 2009, 07 03, 10:50:18 »
Sikerült összehozni a TMC-vel. Müködik minden jól. Csak van egy kis gondom. Azt csinálja az Omnia amikor rá van dugva az autós töltő néha néha másodpercenként pittyeg ugy mint amikor rádugom a töltőre. Magyarul rá van dugva a TMC-s autós töltőre és még sem tölt. A kábel nem érhet őssze a pin 1-el és a pin2-vel mert biztos hogy jol el van választva. Két töltőt csináltam már és ugyanez a probléma a másikkal is. Azt veszem észre hogy az aksi is forró. Másnál nincsenek ilyen gondok??

Nem elérhető Vory

• Navigáció / Navigation: Igo 8.0
  • PDA: LG P920
  • PDA ROM: lgp920-v10d-jul-08-2011
« Reply #633 Dátum: 2009, 07 06, 17:41:48 »
Sikerült összehozni a TMC-vel. Müködik minden jól. Csak van egy kis gondom. Azt csinálja az Omnia amikor rá van dugva az autós töltő néha néha másodpercenként pittyeg ugy mint amikor rádugom a töltőre. Magyarul rá van dugva a TMC-s autós töltőre és még sem tölt. A kábel nem érhet őssze a pin 1-el és a pin2-vel mert biztos hogy jol el van választva. Két töltőt csináltam már és ugyanez a probléma a másikkal is. Azt veszem észre hogy az aksi is forró. Másnál nincsenek ilyen gondok??
Én azt tettem, hogy az Omniámat a levegökivezetö nyiláshoz (nálam pl. közép konzol) tettem egy "tartóba" és fujattam rá a levegőt. Ugyan is kompakt kialakítása miatt, hajlamos a tulmelegedésre (ez egy idézet volt nem tom honnan :) ).

Nem elérhető tomek82

« Reply #634 Dátum: 2009, 07 06, 17:58:14 »
Én azt tettem, hogy az Omniámat a levegökivezetö nyiláshoz (nálam pl. közép konzol) tettem egy "tartóba" és fujattam rá a levegőt. Ugyan is kompakt kialakítása miatt, hajlamos a tulmelegedésre (ez egy idézet volt nem tom honnan :) ).

Már probáltam ugy is. És érdekes amikor az Igo megy csak akkor csinálja.
Probáld ki te is. Töltsd ugy miközben az Igo is fut és kb 2 óra mulva bekapcsol a védelem. A bekapcsoló gomb sárga lesz.

Nem elérhető erdoke

• ALAPÍTÓ TAG
  • Örökös tag
  • Nem: Férfi
  • Hádé Tádé
    • Tweets
  • Navigáció / Navigation: iGO primo & Sygic
  • PDA: iPhone 6/128, iPad Air2/64
  • PDA ROM: iOS latest
« Reply #635 Dátum: 2009, 07 06, 20:32:43 »
Probáld ki te is. Töltsd ugy miközben az Igo is fut és kb 2 óra mulva bekapcsol a védelem. A bekapcsoló gomb sárga lesz.

Minap 490 km-t jöttem egy tankolás szünettel, és nem melegedett túl iGO-val sem. Közben volt még némi telefonálás, kis net (csak az automatikus dolgok) és BT is. Az újabb ROM-ok a melegedésen is javítottak.

Nem elérhető dandu

• DOUBLE CLUB
  • Navigáció / Navigation: iGO Primo 2.4 + Naunce
  • PDA: SM-N910F
  • PDA ROM: Kyubi Rom Note 5 port
« Reply #636 Dátum: 2009, 07 06, 20:57:46 »

Nem csoda ha Igo alatt jobban melegszik, hiszen másodpercenként számolja ki a
helyzetedet. Bár nem tudom ez a számítás a procinak mekkora feladat. de az tény,
hogy másodpercenként teszi.

Nem elérhető tomek82

« Reply #637 Dátum: 2009, 07 07, 09:25:35 »
Minap 490 km-t jöttem egy tankolás szünettel, és nem melegedett túl iGO-val sem. Közben volt még némi telefonálás, kis net (csak az automatikus dolgok) és BT is. Az újabb ROM-ok a melegedésen is javítottak.

A szélvédőn volt az Igod vagy a szellőzőnyilásra tetted? Az uj romok nem terhelik le annyira a processzort azért nem melegszik? Sokan azt mondják hogy a melegedés nem romfüggő?

Nem elérhető erdoke

• ALAPÍTÓ TAG
  • Örökös tag
  • Hádé Tádé
    • Tweets
« Reply #638 Dátum: 2009, 07 07, 10:56:32 »
A szélvédőn volt az Igod vagy a szellőzőnyilásra tetted? Az uj romok nem terhelik le annyira a processzort azért nem melegszik? Sokan azt mondják hogy a melegedés nem romfüggő?

Az iGO a PDA-n volt, szélvédőre és szellőzőre még sose sikerült installálnom. :D

Gyári tartót használok, ami közvetlenül a tükör alá van helyezve. ;)

Nem elérhető sanyoka123

• DOUBLE CLUB
  • Navigáció / Navigation: iGO8.3.2, Navitel, Garmin
  • PDA: Samsung Omnia i900
  • PDA ROM: ROM:DXIF1/ Phdee Windows7 UI. i900 Omnia WM6.5.3. Build 23699.5.3.10
« Reply #639 Dátum: 2009, 07 07, 11:21:06 »
Most olvastam valahol, hogy ay R1-s iGO-k alatt nem melegszenek az Omniák.

Nem elérhető hetn

• Navigáció / Navigation: Sygic Waze
  • PDA: GT-i9300, LG G4
« Reply #640 Dátum: 2009, 07 07, 11:35:40 »
Most olvastam valahol, hogy ay R1-s iGO-k alatt nem melegszenek az Omniák.

Mit jelent hogy R1-s iGO ?

Nem elérhető sanyoka123

• DOUBLE CLUB
« Reply #641 Dátum: 2009, 07 07, 12:32:48 »
Mit jelent hogy R1-s iGO8 ?
A 8.0.0.  és 8.3.1 el kezdődőek. Ha megnézed a beállításoknál névjegyeknél ott fogod látni a verzió számot. Most tettem fel magamnak egyet, mindenesetre gyorsabbnak tünik az ujabbaknál (R2 verzió).

Nem elérhető erdoke

• ALAPÍTÓ TAG
  • Örökös tag
  • Hádé Tádé
    • Tweets
« Reply #642 Dátum: 2009, 07 07, 14:44:25 »
A 8.0.0.  és 8.3.1 el kezdődőek. Ha megnézed a beállításoknál névjegyeknél ott fogod látni a verzió számot. Most tettem fel magamnak egyet, mindenesetre gyorsabbnak tünik az ujabbaknál (R2 verzió).

Szerintem 8.0 = R1, 8.3 = R3. Legalábbis a térképek alapján így értelmesebb, ugyanis a 8.3.1 ugyanazt a térképet kezeli, amit a 8.3.2, viszont egyik se kompatibilis a 8.0-hoz készült térképekkel (és a 8.0 se a 8.3-hoz kiadottakkal).

Nem elérhető tomek82

« Reply #643 Dátum: 2009, 07 07, 15:26:02 »
ugyanugy melegszik r1 el is

Nem elérhető sanyoka123

• DOUBLE CLUB
« Reply #644 Dátum: 2009, 07 07, 15:31:48 »
Szerintem 8.0 = R1, 8.3 = R3. Legalábbis a térképek alapján így értelmesebb, ugyanis a 8.3.1 ugyanazt a térképet kezeli, amit a 8.3.2, viszont egyik se kompatibilis a 8.0-hoz készült térképekkel (és a 8.0 se a 8.3-hoz kiadottakkal).
Igaz: az R1 verzió (8.0.x) széria, az R3 verzió: (8.3.x) széria és a térképek tényleg nem kompatibilisek egymással. :D

Nem elérhető kiskutya

• Support-ER
  • Navigáció / Navigation: Primo2
  • PDA: i900; HD2; O3D; Huawei S7; i9300
  • PDA ROM: DXID1/HIDE23 WM65B23547; PACman v1.2a; ThiaiZO3D v2.8; PFC 4.0.3 v5; R2D2 v5.1
« Reply #645 Dátum: 2009, 07 08, 14:54:58 »
ugyanugy melegszik r1 el is

Nekem is. :'(
Bármit csinálok. A szervizben azt mondták, ez egy ilyen készülék. Csak azt nem értem, miért vannak olyanok, amik nem melegednek. Nekem már töltés közben is forró. Ha töltő nélkül futtatom az iGO-t, akkor is forrósodik. Vettem egy GPS-szel szerelt készüléket navigációs programmal, és pont erre nem nem lehet használni.  >:(
Az érvek súlyát a legtöbb esetben az érvelőjével együtt mérik.

Nem elérhető tomek82

« Reply #646 Dátum: 2009, 07 08, 18:02:41 »
Nekem is. :'(
Bármit csinálok. A szervizben azt mondták, ez egy ilyen készülék. Csak azt nem értem, miért vannak olyanok, amik nem melegednek. Nekem már töltés közben is forró. Ha töltő nélkül futtatom az iGO-t, akkor is forrósodik. Vettem egy GPS-szel szerelt készüléket navigációs programmal, és pont erre nem nem lehet használni.  >:(

Nálad a led átvált a bekapcsoló gomb ledje pirosról sárgára amikor már túlmelegedik?

Nem elérhető kiskutya

• Support-ER
  • Navigáció / Navigation: Primo2
  • PDA: i900; HD2; O3D; Huawei S7; i9300
  • PDA ROM: DXID1/HIDE23 WM65B23547; PACman v1.2a; ThiaiZO3D v2.8; PFC 4.0.3 v5; R2D2 v5.1
« Reply #647 Dátum: 2009, 07 09, 09:35:36 »
Nálad a led átvált a bekapcsoló gomb ledje pirosról sárgára amikor már túlmelegedik?

Igen
Az érvek súlyát a legtöbb esetben az érvelőjével együtt mérik.

Nem elérhető tomek82

« Reply #648 Dátum: 2009, 07 09, 20:45:56 »
Igen

Most ugy töltöm kb 5 órája hogy fut az igo és a bekapcsoló gombal kikapcsoltam hogy ne legyen háttérfény. Igy is melegszik de legalább nem kapcsol be a védelem. Gyanítom hogy a háttérfény a ludas. Te milyen romot használsz?

Nem elérhető Lac75

• DOUBLE CLUB
  • Navigáció / Navigation: 8.0.0.54000
  • PDA: i900.Omnia, HTC.Dia2, HTC.Desire.HD
  • PDA ROM: i900DXID1/21054M Ryrzy 6.1 rom+M2D
« Reply #649 Dátum: 2009, 07 10, 08:12:50 »
Most ugy töltöm kb 5 órája hogy fut az igo és a bekapcsoló gombal kikapcsoltam hogy ne legyen háttérfény. Igy is melegszik de legalább nem kapcsol be a védelem. Gyanítom hogy a háttérfény a ludas. Te milyen romot használsz?

A 614-es hozzaszolasomban irtam errol, pont igy jartam en is. 3 kulonbozo tolto, 2 kulonbozo rommal.Ez a vedelmi dolog odaig fajulhat, hogy egyaltalan nem tolt es inkabb lemeriti magat az igohasznalattol.Nallam csak SR utan hajlando ujra tolteni addig hiaba huzom ki es tolom vissza a toltot, a beallitasok power menuben sem irja hogy tolt, mig SR-el ujra nem inditom.