én ezt sose néztem,nálam rep modban ,(minden telomon igy volt)van,igy ébreszt,és nem zavar senki,wifin meg megy minden ami kell,ha kell,bekapcsnál meg megkapok mindent,nem fog hivás stb,sose használtam igy, és nem is fogom.
Szép napot mindenkinek!
Egy kis képes segítséget adnék, mert látom többen küzdenek a helyesírás nehézségeivel, és mint korábban írtam a topik minősége rajtatok múlik, meghatározói vagytok. Ha 1, 2, 3, vagy akár 5 hiba lenne, még rendben, de némely hozzászólás olvasása egy nyelvtanra valamit is adó ember számára, már már megerőltető... Hogy hanyagságból vagy másért nem tudom, én mégis veszem a fáradtságot, segítek. Nagy vicc hogy 2015-ben a közel velem egykorúaknak úgy kell magyarázni mi a HEJES, de legyen.
Mivel elég jól fejlődik a technika minden téren, akinek esetleg voltak hiányzó órái magyar nyelv alatt, vagy
Grétsy Tanár Úr neve ismeretlen, annak segítségére lehet a saját PC-s környezete - nevezetesen maga a böngészője, aki pedig a droidját gyűri annak maga a készüléke lehet a mentora.
1. PC - Böngésző. A mi szeretett gugli kereső óriásunk számos funkcióval ellát minket, többek közt beépített helyesírás ellenőrzőt is tartalmaz. Ezt be tudjuk kapcsolni így:
A böngésző eszköztárában kattints a Chrome-menüre:
Válaszd a
Beállítások parancsot.
Kattints a
Speciális beállítások megjelenítése elemre.
A
Nyelvek szakasznál kattints
Nyelvi és beviteli beállítások lehetőségre.
A megjelenő Nyelvi és beviteli beállítások párbeszédpanelen a
Helyesírás-ellenőrzés bekapcsolása jelölőnégyzet használatával kapcsolhatod
ki vagy
be a helyesírás ellenőrzőt.
A gyakorlatban így néz ki. Ebben az ablakban:
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links.
Register or
Login or You are not allowed to view links.
Register or
Loginlátjuk a pipát ugye?
Ha ezt bekapcsoljuk, mikor írunk és nem helyesen, akkor helytelen szó alá lesz húzva, így:
Register or
Register or
LoginAz aláhúzott szóra jobb egér gombbal kattintva megkapjuk a lehetőségeket, amiből ki tudjuk választani a helyeset.
Chrome-ot futtatóknak bővebben és részletesebben, katt erre a kis mérges emotikon képre: You are not allowed to view links.
Register or
Register or
LoginAki nem Chrome-ot használ hanem más böngészőt, egészen biztos vagyok benne megtalálja ott is ezt az opciót.
2. Droid.
Talán a saját telefonját mindenki megismerte.
Beállítások / Nyelv és bevitel / ott az éppen használt billentyűzet beállításaira kattintva az opciók közt megtaláljuk ezeket (vagy hasonlót):
Register or
Register or
Loginvisitors can't see pics , please You are not allowed to view links.
Register or
Register or
LoginFelteszem 2015-ben
NINCS olyan billentyűzet ami ezt a korrekciót
NE tudná. Ha mégis, tessék jelezni privátban, esküszöm letöltöm én is és megkeressük együtt, segítek.
Szóval van lehetőségünk magunkat pihentetni ha hanyagok vagyunk, de mégis sokadjára már
szeretnék tisztelettel megkérni mindenkit, éljen legalább a gépek adta segítség lehetőségével, ha már önmaga lusta vagy egyéb okok miatt nem megy a helyesírás. Mindenki hibázik, nyilván én is, de szeretném felhívni a figyelmet az aláírásomban keringő szabályzat
10-es pontjára! Nem mintha a többi nem lenne lényeges! (
képet, videót nem idézünk, etc., etc....)