Attol, mert valaki nem hasznal ékezetes betuket meg irhat helyesen. A telefonon levo, letoltheto billentyuzetek 99%-a nem tudja, vagy csak korulmenyesen hosszu tappal hozhatok elo ezek a betuk, amelyek csak lassitjak a gepelesi sebesseget. Az emberi agy ugyanis ugy van osszerakva, hogy automatikusan helyesen olvassa az ekezet nelkuli szoveget, legalabbis abban az esetben ha az illeto az adott nyelvet anyanyelvi szinten beszeli. A baj ott kezdodik amikor helytelenul tagolnak szavakat, egybe irjak oket.
Na jó, ha már elkezdted... A "gáz" jelzőre írtam az ékezet nélküli írást és szerintem ez is igényesség kérdése lehet. Ugyanakkor ha nagyon belemegyünk a dologba, akkor szerintem nem helyes az ékezet nélkül leírt szó, mert ugye nem úgy írják és mondják. Ha a leírt szót úgy mondod ahogy le van írva, mást fogsz mondani. Persze az agyunk felfogja, átalakítja. Viszont sokaknak lassabban megy így az olvasás, főleg aki nem magyar, de éppen tanulja a nyelvet. Gyenge példa, de ugyanígy akkor minek kirakni az irányjelzőt, úgyis látni fogjuk, amikor elfordul majd az autó, az agyunk felfogja majd...
Egyébként meg most komolyan azt mondod, hogy a mai világban gondot okoz neked ékezetes betűkkel írni? Amikor van swype, swiftkey keyboard, stb., és sokukban lehet állítani a hosszan nyomva tartás idejét is? Szerintem ez igényesség kérdése. Melyik a fontosabb: normális, igényes, hibátlan vagy gyorsan összetákolt anyag kiadása? Te melyik módszerrel készült telefont szereted jobban?