2024, 12 30, 15:43:31

Szerző Téma: LG G3 - Általános beszélgetés  (Megtekintve 261304 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető laczine

• Nem: Nő
  • Mrs.
  • PDA: Samsung Galaxy s9+, Huawei p20,
  • PDA ROM: Android 8, Android 8.
Re: LG G3 - Általános beszélgetés
« Reply #1275 Dátum: 2015, 01 02, 14:41:08 »
... Nagy vicc hogy 2015-ben a közel velem egykorúaknak úgy kell magyarázni mi a HEJES, de legyen. ...

ez ugye dirrekt volt? :D
"Minden műveletlen ember önmaga karikatúrája" (Schlegel)

Nem elérhető sakhalin

• Nem: Férfi
  • Osten
  • Navigáció / Navigation: Google Maps(Manapság már elég)
  • PDA: LG G6
  • PDA ROM: Sajnos...Stock 7.0 V10f
« Reply #1276 Dátum: 2015, 01 02, 14:45:51 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Szép napot mindenkinek!

Egy kis képes segítséget adnék, mert látom többen küzdenek a helyesírás nehézségeivel, és mint korábban írtam a topik minősége rajtatok múlik, meghatározói vagytok. Ha 1, 2, 3, vagy akár 5 hiba lenne, még rendben, de némely hozzászólás olvasása egy nyelvtanra valamit is adó ember számára, már már megerőltető... Hogy hanyagságból vagy másért nem tudom, én mégis veszem a fáradtságot, segítek. Nagy vicc hogy 2015-ben a közel velem egykorúaknak úgy kell magyarázni mi a HEJES, de legyen.

Mivel elég jól fejlődik a technika minden téren, akinek esetleg voltak hiányzó órái magyar nyelv alatt, vagy Grétsy Tanár Úr neve ismeretlen, annak segítségére lehet a saját PC-s környezete - nevezetesen maga a böngészője, aki pedig a droidját gyűri annak maga a készüléke lehet a mentora.

1. PC - Böngésző. A mi szeretett gugli kereső óriásunk számos funkcióval ellát minket, többek közt beépített helyesírás ellenőrzőt is tartalmaz. Ezt be tudjuk kapcsolni így:
A böngésző eszköztárában kattints a Chrome-menüre:
Válaszd a Beállítások parancsot.
Kattints a Speciális beállítások megjelenítése elemre.
A Nyelvek szakasznál kattints Nyelvi és beviteli beállítások lehetőségre.
A megjelenő Nyelvi és beviteli beállítások párbeszédpanelen a Helyesírás-ellenőrzés bekapcsolása jelölőnégyzet használatával kapcsolhatod ki vagy be a helyesírás ellenőrzőt.
A gyakorlatban így néz ki. Ebben az ablakban:

KÉP

látjuk a pipát ugye?
Ha ezt bekapcsoljuk, mikor írunk és nem helyesen, akkor helytelen szó alá lesz húzva, így:

KÉP

Az aláhúzott szóra jobb egér gombbal kattintva megkapjuk a lehetőségeket, amiből ki tudjuk választani a helyeset.

Chrome-ot futtatóknak bővebben és részletesebben, katt erre a kis mérges emotikon képre: You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Aki nem Chrome-ot használ hanem más böngészőt, egészen biztos vagyok benne megtalálja ott is ezt az opciót.

2. Droid.
Talán a saját telefonját mindenki megismerte. Beállítások / Nyelv és bevitel / ott az éppen használt billentyűzet beállításaira kattintva az opciók közt megtaláljuk ezeket (vagy hasonlót):

KÉP

Felteszem 2015-ben NINCS olyan billentyűzet ami ezt a korrekciót NE tudná. Ha mégis, tessék jelezni privátban, esküszöm letöltöm én is és megkeressük együtt, segítek.

Szóval van lehetőségünk magunkat pihentetni ha hanyagok vagyunk, de mégis sokadjára már szeretnék tisztelettel megkérni mindenkit, éljen legalább a gépek adta segítség lehetőségével, ha már önmaga lusta vagy egyéb okok miatt nem megy a helyesírás. Mindenki hibázik, nyilván én is, de szeretném felhívni a figyelmet az aláírásomban keringő szabályzat 10-es pontjára! Nem mintha a többi nem lenne lényeges! (képet, videót nem idézünk, etc., etc....)

Topikot tévesztettél.Nyelvtan nazikat kéretik a dühöngő 1-es szobájába!:D:

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: Google Earth / Google Maps
  • PDA: Samsung Galaxy S21
  • PDA ROM: Official
« Reply #1277 Dátum: 2015, 01 02, 14:52:25 »
... Nagy vicc hogy 2015-ben a közel velem egykorúaknak úgy kell magyarázni mi a HEJES, de legyen. ...

ez ugye dirrekt volt? :D
Iggen csókolom. :D

Én örülnék neki a legjobban hacsak ott kéne leírni... ;) De vettem. ;D
You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login  You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető laczine

• Mrs.
  • PDA: Samsung Galaxy s9+, Huawei p20,
  • PDA ROM: Android 8, Android 8.
« Reply #1278 Dátum: 2015, 01 02, 14:57:30 »

Azért nem egészen. A helyesírás valamilyen szinten igény is. Igenis nagyon nehéz a helyesírási hibákkal  telis-tele lévő hozzászólást kibogarászni. Sokszor tovább tart elolvasni, megérteni a kérdést mint megválaszolni.
Nézzük meg mit írunk le. Ennyi. Más dolog, ha valaki nem tud helyesen írni, mert nem tanult Magyarországon... stb.. DE amikor csupán csak azért nem ír helyesen valaki, mert figyelmetlen ... hát erre mondják, hogy ez GÁZ :D   
"Minden műveletlen ember önmaga karikatúrája" (Schlegel)

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
  • PDA: Samsung Galaxy S9+
« Reply #1279 Dátum: 2015, 01 02, 15:12:44 »
Azért nem egészen. A helyesírás valamilyen szinten igény is. Igenis nagyon nehéz a helyesírási hibákkal  telis-tele lévő hozzászólást kibogarászni. Sokszor tovább tart elolvasni, megérteni a kérdést mint megválaszolni.
Nézzük meg mit írunk le. Ennyi. Más dolog, ha valaki nem tud helyesen írni, mert nem tanult Magyarországon... stb.. DE amikor csupán csak azért nem ír helyesen valaki, mert figyelmetlen ... hát erre mondják, hogy ez GÁZ :D   

Meg mert lusta használni az ékezetes betűket...

Nem elérhető Rizsi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: Google Maps
  • PDA: OnePlus 11
  • PDA ROM: Stock + Magisk
Re: Re: LG G3 - Általános beszélgetés
« Reply #1280 Dátum: 2015, 01 02, 15:45:48 »
Meg mert lusta használni az ékezetes betűket...
Attol, mert valaki nem hasznal ékezetes betuket meg irhat helyesen. A telefonon levo, letoltheto billentyuzetek 99%-a nem tudja, vagy csak korulmenyesen hosszu tappal hozhatok elo ezek a betuk, amelyek csak lassitjak a gepelesi sebesseget. Az emberi agy ugyanis ugy van osszerakva, hogy automatikusan helyesen olvassa az ekezet nelkuli szoveget, legalabbis abban az esetben ha az illeto az adott nyelvet anyanyelvi szinten beszeli. A baj ott kezdodik amikor helytelenul tagolnak szavakat, egybe irjak oket.

Nem elérhető TucsiGuy

• Navigáció / Navigation: Garmin Monterra
  • PDA: LG G3 32 Gb
  • PDA ROM: AndroidNow 10 SE
« Reply #1281 Dátum: 2015, 01 02, 15:50:12 »

Látom Neked is rosszul van beállítva a helyesírás ellenőrződ...

Nem elérhető TucsiGuy

« Reply #1282 Dátum: 2015, 01 02, 16:01:54 »
Attol, mert valaki nem hasznal ékezetes betuket meg irhat helyesen. A telefonon levo, letoltheto billentyuzetek 99%-a nem tudja, vagy csak korulmenyesen hosszu tappal hozhatok elo ezek a betuk, amelyek csak lassitjak a gepelesi sebesseget. Az emberi agy ugyanis ugy van osszerakva, hogy automatikusan helyesen olvassa az ekezet nelkuli szoveget, legalabbis abban az esetben ha az illeto az adott nyelvet anyanyelvi szinten beszeli. A baj ott kezdodik amikor helytelenul tagolnak szavakat, egybe irjak oket.

Én ezt használom és nagyon szeretem!

Ide szerettem volna egy screenshot-ot tenni de béna vagyok! Help...

Itt találod meg:

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #1283 Dátum: 2015, 01 02, 16:22:13 »

Na jó, ha már elkezdted... A "gáz" jelzőre írtam az ékezet nélküli írást és szerintem ez is igényesség kérdése lehet. Ugyanakkor ha nagyon belemegyünk a dologba, akkor szerintem nem helyes az ékezet nélkül leírt szó, mert ugye nem úgy írják és mondják. Ha a leírt szót úgy mondod ahogy le van írva, mást fogsz mondani. Persze az agyunk felfogja, átalakítja. Viszont sokaknak lassabban megy így az olvasás, főleg aki nem magyar, de éppen tanulja a nyelvet. Gyenge példa, de ugyanígy akkor minek kirakni az irányjelzőt, úgyis látni fogjuk, amikor elfordul majd az autó, az agyunk felfogja majd...
Egyébként meg most komolyan azt mondod, hogy a mai világban gondot okoz neked ékezetes betűkkel írni? Amikor van swype, swiftkey keyboard, stb., és sokukban lehet állítani a hosszan nyomva tartás idejét is? Szerintem ez igényesség kérdése. Melyik a fontosabb: normális, igényes, hibátlan vagy gyorsan összetákolt anyag kiadása? Te melyik módszerrel készült telefont szereted jobban?  ;)

Nem elérhető 1stvan

• Navigáció / Navigation: Google
  • PDA: i9505, LG G4 H815, LG G-pad 8.3
  • PDA ROM: Iphone 6s+; LG G4 Rooted MM 20B
« Reply #1284 Dátum: 2015, 01 02, 16:56:22 »
Telefonról én is ékezet nélkül szoktam írni (Tapatalk, Skype, Viber stb) egyszerűen azért, mert a billentyűzet prediktív bevitele inkább idegesít mint segít, az ékezetekhez tovább kell nyomni a betűt ami viszont kényelmetlen. És valóban érthető ékezet nélkül a magyar nyelv, de természetesen nyelvhelyességi (pontosabban helyesírási) szempontból hibás.
Ami tényleg nehezen befogadható az a tagolatlan, összefüggéstelen szöveghalmaz, ami az átgondolatlanság és a kapkodás eredménye.
Nem érdemes kontrázni mindenre. Kicsit mindenki odafigyel a saját fogalmazványaira és akkor mások is megértik. Úgy segíteni is egyszerűbb, ha valakinek arra lenne szüksége...

Nem elérhető Rizsi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
Re: Re: Re: LG G3 - Általános beszélgetés
« Reply #1285 Dátum: 2015, 01 02, 17:02:13 »

Én ezt használom és nagyon szeretem!

Ide szerettem volna egy screenshot-ot tenni de béna vagyok! Help...

Itt találod meg:
Latszik a screenshot, ismerem is a billentyuzetet, de tul aprok nekem a gombok igy kenyelmetlen a gepeles.

Nem elérhető TucsiGuy

« Reply #1286 Dátum: 2015, 01 02, 17:05:12 »
Latszik a screenshot, ismerem is a billentyuzetet, de tul aprok nekem a gombok igy kenyelmetlen a gepeles.
[/quote]

A gombok méretét és a képernyőn elfoglalt helyét szabadon állíthatod.

Nem elérhető Rizsi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #1287 Dátum: 2015, 01 02, 17:05:27 »
Na jó, ha már elkezdted... A "gáz" jelzőre írtam az ékezet nélküli írást és szerintem ez is igényesség kérdése lehet. Ugyanakkor ha nagyon belemegyünk a dologba, akkor szerintem nem helyes az ékezet nélkül leírt szó, mert ugye nem úgy írják és mondják. Ha a leírt szót úgy mondod ahogy le van írva, mást fogsz mondani. Persze az agyunk felfogja, átalakítja. Viszont sokaknak lassabban megy így az olvasás, főleg aki nem magyar, de éppen tanulja a nyelvet. Gyenge példa, de ugyanígy akkor minek kirakni az irányjelzőt, úgyis látni fogjuk, amikor elfordul majd az autó, az agyunk felfogja majd...
Egyébként meg most komolyan azt mondod, hogy a mai világban gondot okoz neked ékezetes betűkkel írni? Amikor van swype, swiftkey keyboard, stb., és sokukban lehet állítani a hosszan nyomva tartás idejét is? Szerintem ez igényesség kérdése. Melyik a fontosabb: normális, igényes, hibátlan vagy gyorsan összetákolt anyag kiadása? Te melyik módszerrel készült telefont szereted jobban?  ;)
Meg is vettem mindkettot mikor le volt arazva 1$-ra, de nem tudok hozzaszokni "huzogatos" irasmodhoz. Ezert hasznalok meg mindig Smart Keyboard Pro-t.

Nem elérhető TucsiGuy

« Reply #1288 Dátum: 2015, 01 02, 17:18:10 »
Egyet értek Sharp és 1stvan fórumtársammal. Néha úgy is becsúszik hiba a gépelésbe, ha figyelünk. Azért törekednünk kellene a majdnem tökéletes fogalmazásra és helyesírásra.
Rizsi szerint a Könnyű magyar billentyűzet betűinél kicsik a gombok. Most hasonlítottam össze a Keyboard Pro-val. Nos egy sorban a betűk száma azonos. A magasságát pedig állítani lehet.
Én gyorsan megszoktam. Magam sem szerettem várni a hosszabb nyomás után felugró betűkre és ott tovább húzogatni az ujjam. It csak bökni kell...

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: Google Earth / Google Maps
  • PDA: Samsung Galaxy S21
  • PDA ROM: Official
« Reply #1289 Dátum: 2015, 01 02, 17:25:51 »

Látom Neked is rosszul van beállítva a helyesírás ellenőrződ...
Majdnem. Lacziné viccből írta két r-el a direktet, amire én hasonlóképpen viccből írtam két g-vel az igent. ;) De jó szemed van.  :ok:

De már majdnem túl van beszélve a dolog. Tisztelettel szeretnék mindenkit megkérni, mindenki a saját lehetőségei szerint, legalább próbáljon meg, normális kinézetű hozzászólásokat összehozni, ezek adják a fórumunk a kinézetét. Ha nem huzamosabb és nagyobb horderejű a dolog, senki nem fogja sem moderálni, sem piszkálni. Saját magad javításával, saját magad nívóját befolyásolod, amivel mindenkiét! Ezzel túl is van tárgyalva. Nagyon köszönöm!  :ima:
You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login  You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #1290 Dátum: 2015, 01 02, 18:51:16 »
Telefonról én is ékezet nélkül szoktam írni (Tapatalk, Skype, Viber stb) egyszerűen azért, mert a billentyűzet prediktív bevitele inkább idegesít mint segít, az ékezetekhez tovább kell nyomni a betűt ami viszont kényelmetlen. És valóban érthető ékezet nélkül a magyar nyelv, de természetesen nyelvhelyességi (pontosabban helyesírási) szempontból hibás.
Ami tényleg nehezen befogadható az a tagolatlan, összefüggéstelen szöveghalmaz, ami az átgondolatlanság és a kapkodás eredménye.
Nem érdemes kontrázni mindenre. Kicsit mindenki odafigyel a saját fogalmazványaira és akkor mások is megértik. Úgy segíteni is egyszerűbb, ha valakinek arra lenne szüksége...

Telefonról is szoktam ide írni böngészőből  a SwiftKey vagy Swype billentyűzettel ékezettel. Az a te bajod, hogy nem tudod vagy akarod használni a prediktív bevitelt. Ha egyszer kicsit rászánsz némi időt, akkor gyorsan meg lehet tanulni használni. Én szinte csak az összekötős módon írok, mert gyors, egyszerű és minél többet használom, annál jobban segít. Azonban a tagolatlan és egyéb helyesírási hibák valóban sokkal jobban zavaróak.

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #1291 Dátum: 2015, 01 02, 18:55:25 »
Meg is vettem mindkettot mikor le volt arazva 1$-ra, de nem tudok hozzaszokni "huzogatos" irasmodhoz. Ezert hasznalok meg mindig Smart Keyboard Pro-t.

Hú de régen használtam már azt, talán az elsők között volt anno amit megvettem. :)
Hozzászokni? Akarod vagy nem? Ennyin múlik. Gyorsan meg lehet "szokni", tanulni. Sokan szeretünk ragaszkodni a megszokásainkhoz, pedig sokszor csak picin múlik egy annál jobb dolog megszokása. :)

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #1292 Dátum: 2015, 01 02, 18:58:40 »
Egyet értek Sharp és 1stvan fórumtársammal. Néha úgy is becsúszik hiba a gépelésbe, ha figyelünk. Azért törekednünk kellene a majdnem tökéletes fogalmazásra és helyesírásra.
Rizsi szerint a Könnyű magyar billentyűzet betűinél kicsik a gombok. Most hasonlítottam össze a Keyboard Pro-val. Nos egy sorban a betűk száma azonos. A magasságát pedig állítani lehet.
Én gyorsan megszoktam. Magam sem szerettem várni a hosszabb nyomás után felugró betűkre és ott tovább húzogatni az ujjam. It csak bökni kell...

Nálam a hosszú nyomva tartás ideje 180-190ms-ra van állítva, így az ékezetes billentyűket is gyorsan lehet írni. Ez például a Smart Keyboardban is benne van és még sok másikban (SwiftKey, Swypeban ha jól emlékszem 200 vagy 250 a legkisebb érték).

Nem elérhető 1stvan

• Navigáció / Navigation: Google
  • PDA: i9505, LG G4 H815, LG G-pad 8.3
  • PDA ROM: Iphone 6s+; LG G4 Rooted MM 20B
« Reply #1293 Dátum: 2015, 01 02, 21:11:55 »
Telefonról is szoktam ide írni böngészőből  a SwiftKey vagy Swype billentyűzettel ékezettel. Az a te bajod, hogy nem tudod vagy akarod használni a prediktív bevitelt. Ha egyszer kicsit rászánsz némi időt, akkor gyorsan meg lehet tanulni használni. Én szinte csak az összekötős módon írok, mert gyors, egyszerű és minél többet használom, annál jobban segít. Azonban a tagolatlan és egyéb helyesírási hibák valóban sokkal jobban zavaróak.
TouchPal-t használok. Eddig nem éreztem, hogy bajom lenne, ha nem használom a prediktívet. Sokáig használtam az összehúzást, nagyon jó mikor felismeri a kívánt szót. Mikor nem, jöhet a visszatörlés, módosítás, stb... Szóval, igen használható, de... ritka, hogy telefonról írok nyilvános fórumba, ilyenkor megengedem magamnak az ékezetlenséget.  ;)

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #1294 Dátum: 2015, 01 02, 22:43:33 »
TouchPal-t használok. Eddig nem éreztem, hogy bajom lenne, ha nem használom a prediktívet. Sokáig használtam az összehúzást, nagyon jó mikor felismeri a kívánt szót. Mikor nem, jöhet a visszatörlés, módosítás, stb... Szóval, igen használható, de... ritka, hogy telefonról írok nyilvános fórumba, ilyenkor megengedem magamnak az ékezetlenséget.  ;)

Nálam is előfordul, hogy nincs benne a szótárban az adott szó a SwiftKeyben. Leginkább a ragozott szavak. Egyszer beírom, utána már tudja. Na és mivel van benne felhő szinkron funkció, ezért a tábla gépen is ugyanúgy használhatom és egyre jobb lesz. :-)

Nem elérhető limahl

• Support-ER
  • Örökös tag
  • PDA: Samsung note 10 +
« Reply #1295 Dátum: 2015, 01 03, 10:22:09 »
aksi idő,buuum :D

Nem elérhető GSTLeslie

• PFC Fan
  • PDA: LG G3
  • PDA ROM: 5.0 (V20H)
« Reply #1296 Dátum: 2015, 01 04, 19:59:47 »
Sziasztok!

Tudtok ajánlani valamilyen "hagyományos", bedugós fülest a telefonhoz, amellyel a hívások kezelhetőek?
Nekem ez a gyári babszem füles nagyon nem kényelmes... Kellene valami alternatív megoldás... Zene hallgatáshoz van egy Sennheiser-em, telefonáláshoz kellene más megoldás!

Előre is köszi!

L.
Idővonal: HP iPaq -> HTC P3300 -> iPhone (3,4,5) -> LG G3 (V20H) ;-)

Nem elérhető limahl

• Support-ER
  • Örökös tag
  • PDA: Samsung note 10 +
« Reply #1297 Dátum: 2015, 01 06, 16:24:31 »

Nem elérhető Eva1021

• Support-ER
  • Szöszke
  • PDA: Apple iPhone 13 Product Red
  • PDA ROM: 15.4.1 (19E258)
« Reply #1298 Dátum: 2015, 01 06, 16:51:33 »

[/quote]
Jajjj láttam magam!  :D :D ;) Nagyon látványos!  :ok: És akkor ezt mivel érted el?  :D
"Ezt a világot tulajdonképpen az ördög teremtette egy olyan pillanatban, amikor Isten éppen nem figyelt oda."

Bertrand Russell

Nem elérhető goldfilled

• PFC Fan
  • PDA: LG G3
  • PDA ROM: Ndroid.5.0.
« Reply #1299 Dátum: 2015, 01 07, 14:26:40 »
Sziasztok!

Megtudná mondani valaki nekem,hogy hogyan kell a
telót csatlakoztatni TV-hez?Sehogy nem megy....

Köszönöm!