Szia Perna!
Kicsit lemaradtam itt a dolgokról, pár napig nem voltam, viszont látom micsoda újdonságok kerültek ki.
Egy pár szóban összefoglalnád, hogy melyik ez a ROM amiről szó van, esetleg ha valamire oda kell figyelni jobban, mint az eddigi ROM telepítések során. Recovery, stb.
Köszönöm
Szia MIUI-s tesvér!
Az új varázsszó:
bumped. Úgy recoveryben, kernelben, mint romban. Ez dióhéjban azt jelenti, hogy
KK bootlodarrel, és partíciókkal romolunk, ehhez kell egy megfelelő recovery, és egy recoveryből telepítendő KK bootloader zip. Azt olvastam, ez azért jó, mert az egyes partíciók nincsenek visszaírva JB-re, mint pl: a Cloudyfa Autorec apk-val, vagy a MIUI-Philz módszerrel, ezért stabilabb, kiegyensúlyozottabb működést várnak a fejlesztők, és maga a romolás is veszélytelenebb, mivel eredeti img-kel, partíciókkal dolgozunk.
Ez a bootolás ellenőrzési eljárás a G3-ból ered, ezúton is köszönet a néha bugos bátyónak...
Egyelőre (2-3 napja nem néztem) a TWRP tudja ezt, mivel a Philz alapból adja a loki támogatást minden telepítendő rendszer elemhez, romhoz. Ugyan, ki lehet kapcsolni, de ne kérd, hogy kipróbáljam, mert voltak meleg óráim az elmúlt napokban is...
Ami fontos, sem kernel .zip-ben, sem recoveryben, sem telepítendő romban, nincs helye: loki, loki.sh, loki tool, mappáknak, fájloknak miután telepítetted a KK bootlodaert.A KK bootloader nem tud mit kezdeni a loki fájlokkal, amiknek ugye az volt a szerepük, hogy a zárt bootloaderű G2-ben átvágják a kernel "aláírását" ellenőrző folyamatot.
Szinte biztosan baj lesz belőle, ha nem figyelünk oda!
Folytatom, ha lesz időm, de volt már pár szó róla itt is...
Stcok port Lolli... Kétségtelen, hogy megy. Látszólag hiba nélkül. Látszólag. De, csak igazak a memóriazabálásról szóló cikkek... Pillants You are not allowed to view links.
Register or
Login, és láthatod, hogy 1,5 óra kijelző fogyasztásnál többet eszik, és eszik a beragadt alkalmazás, továbbá hogy van ám hálózat nélküli idő. Bp. IX-ben? Auto 2G/3G/LTE módban? Ugyan... És, a modemet sem sikerült nevesítenie a rendszernek.
Egyelőre ki fogod bírni nélküle...
Én szerintem keresek egy KK bootloaderre való "bumped" romot, és azzal fogom tengetni a napjaimat.
Vagy lehet megműtöm a MIUI updater scriptjét, és megnézem azt, hogyan muzsikál, szinte gyári rendszeren...