Lehet nálam is ez lesz... mert nagyon nem értem minek ez a STB fa,,,ság... még ha iptv lenne megértem... de könyörgöm a digi megoldotta központilag ezt a digitális átállást... a házakban cserélték az eszközeiket digitálisra a lakásokba meg abból megy szét ugyan úgy a coax kábelen a többi... semmit nem kellet csinálni.. és a vicc a lakásba itt is a főelosztóból coax kábelen jön a jel.. kell a tnél egy modem meg az STB hogy tv legyen belőle meg net... csak ennyi dögölhet be ha vmi elszáll:D és a tvel vitázni nem egyszerű.. most is 4 hét be telt mire rájöttek hogy a tvnél nem a kártyával van a baj ami az STB-ben van ha nem magával az STB-vel... 3x cseréltek kártyát mire már fogyasztóvédelemmel kellet fenyegetőznöm hogy velük fogok papírral menni hogy nem vagyok hajlandó fizetni azért ami nincs mire kiküldték a szervizest egy új boxal...
Na ja, a Digi azt hiszem kiküldte kódolatlanul a digitális jelet, legfeljebb az extra csatikhoz (pl. HBO) kellett box, ha jól tudom. Így normál esetben se box, se kódkártya, ez egy másik üzletpolitika, de itt a jogtulajdonosok is beleszólhatnak, nem csak a szolgáltató.
Nem tudom a te Intek boxod milyen, de az szokott még lenni, hogy ezek a nyüves kábeltévé boxok HDMI kimenetet nem tartalmaznak, csak analógot (SCART, RCA). Úgyhogy ennyit a digitális vételről.
Oda-vissza konvertálva.
Azután volt valami fogyasztóvédelmis játék, ami után ha a kuncsaft kéri, kapnia kell HDMI-s boxot. Ha persze HD-s az előfizetés, kénytelenek voltak eleve HDMI-s boxot adni. Talán az Intek is ilyen, mert nekem régen nem ilyen volt. A kábeltévét le is váltottam IPTV-re.
Vagy még az lehet, ha a tévének van DVB-C vevője, akkor egy CI modulba berakhatod a kódkártyát és nézheted a box nélkül közvetlenül a tévéről. A T-nél korábban nem volt összerendelve a Conax kártya a boxszal, de havonta egyszer ekkor is bele kell dugni az STB-be a kártyát az aktiváláshoz.
Most már a Telekom nem is fog új digitális kábeltévé szerződést kötni, csak IPTV vagy műhold lesz, míg a régi kábeles kifut valahogy.
Nekem egyébként a szervizükkel nem volt sohasem problémám, simán és egyből cserélték a kábeles és IPTV boxot is, ha kellett.