Egy új fáljrenszerre és kernel(ek)re hívnám fel a figyelmeteket:Derteufel, a devil kernel fejlesztője, implementálta a kernelébe az f2fs fájlrendszert, ami gyorsabb, mint az ext4, és sokkal simábban fut tőle a rendszer. Már két hete áttértem erre, érezhető a különbség. Azóta már az agni kernelben is benne van, azt viszont nem próbáltam.
Devil topik: You are not allowed to view links.
Register or
LoginRecovery: You are not allowed to view links.
Register or
LoginKernel: You are not allowed to view links.
Register or
Login ez a legutolsó amit kiadott
Felrakása nem bonyolult, csak egy kis időt igényel:1. Mentés mindenről! Nandroid + belső sd is, ha arra is f2fs-t szeretnél,
én ajánlom A nandroid mentés, és a kedvenc 4.4 rom telepítőd a külső sd-n legyen!!!2. CWM devil recovery felrakása, majd reboot recovery
3. Mounts and storage: format /system, yes után f2fs, majd format /data, /sdcard and secondrom szintén f2fs, majd format cache.
4. Vissza, majd mehet vissza a nandroid a külső sd-ről, vagy mehet egy új rom telepítés.
5. Devil kernel felrakása
6. Reboot
Terminálból a mount | grep f2fs paranccsal láthatjátok, hogy milyen partíció használ f2fs-t
Ha csak kiszeretnétek próbálni, akkor csak egy egyszerűbb mentéssel megtehetitek azt:1. Devil recovery telepítése
2. Reboot recovery, majd Backup and restore: custom backup, és backup system
3. Mounts and storage: format system f2fs
4. Backup and restore: vissza az előzőleg lementett system partíció
5. Devil kernel felrakása
6. Reboot
Mindened megmarad így, de már a rendszert f2fs fájlrendszert használ.
Szerintem ez egy nagyon működő dolog, temasek v43-45-tel is remek volt, tegnap óta JustArchi omni romjával használom, kiváló!