Az előző bejegyzésemet stornózom.
Tapasztalatként leírom, hátha más is hasonló dologba esik bele.
Egy sok-sok éves telefonszámom van aminek a SIM kátyája is régi, a másik egy újabb típusú SIM és nem azonos szolgáltatóhoz tartoznak.
Tegnapi jelenség: Ránézek a telefonra, csak az egyik kártyának van térereje, a másiknak nincs. Gondoltam valami probléma van és újraindítottam. Majd kocsiba ültem addig a telefon újra bootolt, megérkezve látom, hogy már a másik szolgáltató kártyájának sincs térereje. Win-nél mit tanult az ember? Reboot!!!
Az aztán mindenre gyógyír. Itt ez nem volt igaz, mivel egy
A készülék bootloopba keveredett sajna. (CM logo után a programokat scennelte, majd megint kezdődött elölről)
Fele sem tréfa, és az akku ki majd hagyom kicsit addig a SIM-eket alkoholos ronggyal megtörlöm, és az érintkezőket is fogpiszkálóra tekert alkoholos papírral próbálom megtisztítani az esetleges felületi szennyeződésektől. Nem sok sikerrel mert sajna újraindítva újból bootloop.
Szerencsére recovery az működött, így a készüléken lévő ROM-mal újrahúztam idegességembe a rendszert, de persze elsőre csak felülírással, de ez kevés volt mert úgyszintén bootloop volt, akkor jött a dalvikok törlése, és újrahúzás a már korábban működő romot. Ez félsiker volt, mert a készülék ugyan bebootolt, és az android felállt, de nemhogy téterő nem volt hanem egyik SIM-et se érzékelte. Késő este hazaérve mér egy Android7 ROM telepítéssel is próbálkoztam de ugyanúgy sikertelenül mert egyik szolgáltató kártyáját se érzékelte.
Ma délelőtt új készülékeket keresve jutottam arra az elhatározásra, hogy nekem ez az i9192 készülék nagyon bevált és hasonlót csak az új technológiákkal megépítve nem találok (
sajna az S7 mini DUOS még nem jött ki a piacra). (nemcsak a mérete az extranagy akksi miatt amivel elláttam, és nemcsak a szokás miatt de azért is mert egy nagyon jó közösség épült a készülék köré akik folyamatosan életben tartják az OP rendszer frissítéseit ami úgyszintén lényeges nekem)
Valahogy eszembeötlött, hogy azért a kollégám készülékein a SIM-eket is le kellene ellenőrizni. És HEURÉKA!
Kiderült, hogy a 2 eltérő szolváltató SIMkártyája közül az egyik jó, a másikat meg egyik telefonja se látja tehát meghalt, és ez okozta a galibát. Tehát a készülék mind a két SIM aljzata megfelelően működik csak valahogy úgy bezavarta az a hibás kártya a készüléket, hogy egyiket se érzékelte ezek miatt. Szolgáltató SIM csere és hurrá!
Érdemes még a lehetetlennek tűnő dolgokat is ellenőrizni egy hibánál.