Olyan romot szeretnék ami nem nagyon hiányos de mégis más mint az eredeti .
Tapatalk-kal küldve az én GT-I9070P-el
9070P-s verzióra keresnék CM romod, de nem találtam a fentebb felsoroltak között, csak gyári deodex verziót. Létezik, vagy csak én nem rendelkezem kellően éles látással?
Vodás, XXLPJ CoCore-EP 8.2.
Köszönettel!
Nekem is ez volt az alap, amire feltettem a Maclaw féle CM11 - 4.4.2 is felmegy!!! Ha így csinálod:
Bármilyen rom-ról elmondható, hogy ami jó a simára, az jó a P-sekre is!!!
Leszámítva, hogy az
NFC nem működik!!!Nagyon fontos azonban, hogy a letöltött rom-ban a
"/system/lib/tee" könyvtárat ki kell cserélni a telefonon találhatóével!!! Ha ezt nem teszed meg jó esélyel nem fog működni mint mobil (Nekem pl nem látta a SIM kártyát). A másik probléma jónéhány ROM rendelkezik az update-scriptben ellenőrző sorral!!! Ami azért felel, hogy ne téglázák az amatőrök a telefonjukat! Annyit csinál, hogy telepítés előtt össze hasonlítja a benne definiált (támogatott) verziókkal a telefon verzióját. Ha nem stimmel, nem hagyja telepíteni!!! És leáll még a legelején!A CyanogenMod is (és általában az AOKP/vagy azokből főzött romok) tartalmazzák. Nem kell azonban megijedni!!! A feladat nem bonyolult!
1., A már rootolt/cwm-et telepített(kernel cserélt) telefonodról, egy jó file-managerrel, megkeresed és lemented a
"system/lib/tee" könyvtárat az sd kártyádra, majd átmásolod gépre. Ott kicsomagolod a ROM-ot amit a telódra szánsz egy másik mappába. Felülírod a mappát.
2., A kicsomagolt könyvtárban a
"META-INF/com/google/android/updater-script" -et meg kell nyitni egy normális szövegszerkesztővel!
(natúr notepad-ot felejtsd el!!! Mert elfogja cseszni a file kódolását!!!) Én a "Notepad++" -t javaslom, ha jól tudom freeware, bárhonnan leölthető!!!
majd ebben a fájlban a következő sorokat kitörlöd:
"
assert(getprop("ro.product.device") == "janice" || getprop("ro.build.product") == "janice" ||
getprop("ro.product.device") == "i9070" || getprop("ro.build.product") == "i9070" ||
getprop("ro.product.device") == "GT-I9070" || getprop("ro.build.product") == "GT-I9070" || abort("This package is for \"janice,i9070,GT-I9070\" devices; this is a \"" + getprop("ro.product.device") + "\"."); );
"
Majd mented!
3., Ha ki van cserélve a tee mappa, és a fent leírt updater-script is módosítva van. Akkor lehet vissza zipelni a rom-t. ügyelve arra, hogy ugyabban a formában legyen, ahogy volt! tehát kilépsz a "gyökér" szintig, kijelölöd a Meta-inf, a system könyvtárakat és a boot.img és file_context file-okat és úgy csomagolod vissza zip-re! Majd mehet fel az sd kártyára. És a továbbiakban mindent, ugyanúgy csinálsz, mint ahogy azt attika79 már a topic nyitó hozzászólásokban leírta:
-reboot recovery
-wipe data/factory
-wipe cache
-wipe dalvik cache
-install zip from sd card (rom telepítés)
-install zip from sd card (gapps vagy slim gapps)
"mégegyszer lehet wipe-olni, biztos ami fix"
-reboot Ez elvileg mind cyannal, mind egyéb más i9070-re portolt rom esetében be kell hogy váljon!
Örülés!
Sok sikert hozzá! És várjuk a visszjelzéseket!!!