2024, 11 24, 17:41:27

Szerző Téma: CyanogenMod 10.1 & 10.2 - Frissítve - 2014.01.11.  (Megtekintve 52734 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető ubul23

• Nem: Férfi
  • PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: igo
  • PDA: galaxy s advance gt-i9070p
  • PDA ROM: CM11 4.4.3
Re: Re: CyanogenMod romok + minden ami CM. - Frissítve - 2014.01.11.
« Reply #725 Dátum: 2014, 01 22, 04:53:01 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Szia Ubul! :)
Szerintem majdnem mindegyiket. Írd le pontosan mit szeretnél, és biztos hogy Leslie fórumtársunk segíteni fog a helyes telepítésben. ;) :)
Olyan romot szeretnék ami nem nagyon hiányos de mégis más mint az eredeti .

Tapatalk-kal küldve az én GT-I9070P-el

Nem elérhető LeslieV84

• TOPIKGAZDA
  • PFC Fan
  • PDA: Samsung Galaxy S Advance GT-I9070P
  • PDA ROM: CyanogenMod 11 - 4.4.2. by Maclaw Studio
Re: CyanogenMod romok + minden ami CM. - Frissítve - 2013.11.13.
« Reply #726 Dátum: 2014, 01 22, 09:16:18 »
Olyan romot szeretnék ami nem nagyon hiányos de mégis más mint az eredeti .

9070P-s verzióra keresnék CM romod, de nem találtam a fentebb felsoroltak között, csak gyári deodex verziót. Létezik, vagy csak én nem rendelkezem kellően éles látással? :)

Vodás, XXLPJ CoCore-EP 8.2.

Köszönettel!

Nekem is ez volt az alap, amire feltettem a Maclaw féle CM11 - 4.4.2 is felmegy!!! Ha így csinálod:
Bármilyen rom-ról elmondható, hogy ami jó a simára, az  jó a P-sekre is!!! Leszámítva, hogy az NFC nem működik!!!
Nagyon fontos azonban, hogy a letöltött rom-ban a "/system/lib/tee" könyvtárat ki kell cserélni a telefonon találhatóével!!! Ha ezt nem teszed meg jó esélyel nem fog működni mint mobil (Nekem pl nem látta a SIM kártyát). A másik probléma jónéhány ROM rendelkezik az update-scriptben ellenőrző sorral!!! Ami azért felel, hogy ne téglázák az amatőrök a telefonjukat! Annyit csinál, hogy telepítés előtt össze hasonlítja a benne definiált (támogatott) verziókkal a telefon verzióját. Ha nem stimmel, nem hagyja telepíteni!!! És leáll még a legelején!A CyanogenMod is (és általában az AOKP/vagy azokből főzött romok) tartalmazzák. Nem kell azonban megijedni!!! A feladat nem bonyolult! :)

1., A már rootolt/cwm-et telepített(kernel cserélt) telefonodról, egy jó file-managerrel, megkeresed és lemented a "system/lib/tee" könyvtárat az sd kártyádra, majd átmásolod gépre. Ott kicsomagolod a ROM-ot amit a telódra szánsz egy másik mappába. Felülírod a mappát.
2., A kicsomagolt könyvtárban a "META-INF/com/google/android/updater-script" -et meg kell nyitni egy normális szövegszerkesztővel! (natúr notepad-ot felejtsd el!!! Mert elfogja cseszni a file kódolását!!!) Én a "Notepad++" -t javaslom, ha jól tudom freeware, bárhonnan leölthető!!!
majd ebben a fájlban a következő sorokat kitörlöd:
"
assert(getprop("ro.product.device") == "janice" || getprop("ro.build.product") == "janice" ||
       getprop("ro.product.device") == "i9070" || getprop("ro.build.product") == "i9070" ||
       getprop("ro.product.device") == "GT-I9070" || getprop("ro.build.product") == "GT-I9070" || abort("This package is for \"janice,i9070,GT-I9070\" devices; this is a \"" + getprop("ro.product.device") + "\"."); );
"
Majd mented!

3., Ha ki van cserélve a tee mappa, és a fent leírt updater-script is módosítva van. Akkor lehet vissza zipelni a rom-t. ügyelve arra, hogy ugyabban a formában legyen, ahogy volt! tehát kilépsz a "gyökér" szintig, kijelölöd a Meta-inf, a system könyvtárakat és a boot.img és file_context file-okat és úgy csomagolod vissza zip-re! Majd mehet fel az sd kártyára. És a továbbiakban mindent, ugyanúgy csinálsz, mint ahogy azt attika79 már a topic nyitó hozzászólásokban leírta:

-reboot recovery
-wipe data/factory
-wipe cache
-wipe dalvik cache
-install zip from sd card (rom telepítés)
-install zip from sd card (gapps vagy slim gapps)
"mégegyszer lehet wipe-olni, biztos ami fix"
-reboot

:taps: :ok: :D ;)

Ez elvileg mind cyannal, mind egyéb más i9070-re portolt rom esetében be kell hogy váljon!

Örülés! ;)

Sok sikert hozzá! És várjuk a visszjelzéseket!!!

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: Google Earth / Google Maps
  • PDA: Samsung Galaxy S21
  • PDA ROM: Official
Re: CyanogenMod romok + minden ami CM. - Frissítve - 2013.11.13.
« Reply #727 Dátum: 2014, 01 22, 09:29:23 »

Ez elvileg mind cyannal, mind egyéb más i9070-re portolt rom esetében be kell hogy váljon!

Örülés! ;)

Nagyon nagy respect érte!!!  :ima:

Nagyon köszönjük az információt, szerintem megy a hsz az indítóba, iránymutatásnak! Köszönjük! :taps: :taps: :ok: :ok:
You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login  You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető LeslieV84

• TOPIKGAZDA
  • PFC Fan
Re: CyanogenMod romok + minden ami CM. - Frissítve - 2014.01.11.
« Reply #728 Dátum: 2014, 01 22, 10:46:29 »
Vettem a fáradtságot és utána néztem a youtube-os kínlódásnak is. Valószínű az utolsó frissítésben rontottak el valamit a google-os srácok, mert a play áruházban a youtube értékelése alatt sokan panaszkodnak az elmúlt napokban, hogy nekik is kókány lett!!! Én leszedtem a telóról a frissítést vissza áltam a gyárira! Persze csak újra indításig, mert akkor az okos ugye wifi kózelben majd megint lefrissíti magát... De addig is legalább megnézem, hogy így mit mutat! :/

Tapatalk-kal küldve az én GT-I9070-el

Nem elérhető golf2gt

• TOPIKGAZDA
    • 4.1.2 Light JB v1.2 Rom Modding
  • PDA: LG G2
  • PDA ROM: D80230A
« Reply #729 Dátum: 2014, 01 22, 10:49:53 »
Vettem a fáradtságot és utána néztem a youtube-os kínlódásnak is. Valószínű az utolsó frissítésben rontottak el valamit a google-os srácok, mert a play áruházban a youtube értékelése alatt sokan panaszkodnak az elmúlt napokban, hogy nekik is kókány lett!!! Én leszedtem a telóról a frissítést vissza áltam a gyárira! Persze csak újra indításig, mert akkor az okos ugye wifi kózelben majd megint lefrissíti magát... De addig is legalább megnézem, hogy így mit mutat! :/

Állítsd át hogy ne automatán frissítsen csak amit te akarsz és meg van oldva :D
Küldve a Dzsí túmról.

Nem elérhető LeslieV84

• TOPIKGAZDA
  • PFC Fan
« Reply #730 Dátum: 2014, 01 22, 11:43:27 »
Állítsd át hogy ne automatán frissítsen csak amit te akarsz és meg van oldva :D

Uuuuhhh...jogos... XDDDD

Nem elérhető golf2gt

• TOPIKGAZDA
« Reply #731 Dátum: 2014, 01 22, 11:50:49 »
Uuuuhhh...jogos... XDDDD

:ok:
Küldve a Dzsí túmról.

Nem elérhető ubul23

• PFC Fan
Re: Re: CyanogenMod romok + minden ami CM. - Frissítve - 2013.11.13.
« Reply #732 Dátum: 2014, 01 22, 13:06:50 »
Nekem is ez volt az alap, amire feltettem a Maclaw féle CM11 - 4.4.2 is felmegy!!! Ha így csinálod:
Bármilyen rom-ról elmondható, hogy ami jó a simára, az  jó a P-sekre is!!! Leszámítva, hogy az NFC nem működik!!!
Nagyon fontos azonban, hogy a letöltött rom-ban a "/system/lib/tee" könyvtárat ki kell cserélni a telefonon találhatóével!!! Ha ezt nem teszed meg jó esélyel nem fog működni mint mobil (Nekem pl nem látta a SIM kártyát). A másik probléma jónéhány ROM rendelkezik az update-scriptben ellenőrző sorral!!! Ami azért felel, hogy ne téglázák az amatőrök a telefonjukat! Annyit csinál, hogy telepítés előtt össze hasonlítja a benne definiált (támogatott) verziókkal a telefon verzióját. Ha nem stimmel, nem hagyja telepíteni!!! És leáll még a legelején!A CyanogenMod is (és általában az AOKP/vagy azokből főzött romok) tartalmazzák. Nem kell azonban megijedni!!! A feladat nem bonyolult! :)

1., A már rootolt/cwm-et telepített(kernel cserélt) telefonodról, egy jó file-managerrel, megkeresed és lemented a "system/lib/tee" könyvtárat az sd kártyádra, majd átmásolod gépre. Ott kicsomagolod a ROM-ot amit a telódra szánsz egy másik mappába. Felülírod a mappát.
2., A kicsomagolt könyvtárban a "META-INF/com/google/android/updater-script" -et meg kell nyitni egy normális szövegszerkesztővel! (natúr notepad-ot felejtsd el!!! Mert elfogja cseszni a file kódolását!!!) Én a "Notepad++" -t javaslom, ha jól tudom freeware, bárhonnan leölthető!!!
majd ebben a fájlban a következő sorokat kitörlöd:
"
assert(getprop("ro.product.device") == "janice" || getprop("ro.build.product") == "janice" ||
       getprop("ro.product.device") == "i9070" || getprop("ro.build.product") == "i9070" ||
       getprop("ro.product.device") == "GT-I9070" || getprop("ro.build.product") == "GT-I9070" || abort("This package is for "janice,i9070,GT-I9070" devices; this is a "" + getprop("ro.product.device") + ""."); );
"
Majd mented!

3., Ha ki van cserélve a tee mappa, és a fent leírt updater-script is módosítva van. Akkor lehet vissza zipelni a rom-t. ügyelve arra, hogy ugyabban a formában legyen, ahogy volt! tehát kilépsz a "gyökér" szintig, kijelölöd a Meta-inf, a system könyvtárakat és a boot.img és file_context file-okat és úgy csomagolod vissza zip-re! Majd mehet fel az sd kártyára. És a továbbiakban mindent, ugyanúgy csinálsz, mint ahogy azt attika79 már a topic nyitó hozzászólásokban leírta:

-reboot recovery
-wipe data/factory
-wipe cache
-wipe dalvik cache
-install zip from sd card (rom telepítés)
-install zip from sd card (gapps vagy slim gapps)
"mégegyszer lehet wipe-olni, biztos ami fix"
-reboot

:taps: :ok: :D ;)

Örülés! ;)

Köszönöm a gyors választ nem gondoltam ,hogy a romban kell mentegetni meg másolgatni ezt még nem merném de azért köszi majd ha bátrabb leszek talán megpróbálom.

Nem elérhető LeslieV84

• TOPIKGAZDA
  • PFC Fan
Re: Re: CyanogenMod romok + minden ami CM. - Frissítve - 2013.11.13.
« Reply #733 Dátum: 2014, 01 22, 13:26:30 »
       Köszönöm a gyors választ nem gondoltam ,hogy a romban kell mentegetni meg másolgatni ezt még nem merném de azért köszi majd ha bátrabb leszek talán megpróbálom.

Sajnos P-ként megnyertük ezt a kiváltságot... Én is nekifutottam 3-4alkalommal mire sikerre vittem! Hozzá kell tennem,hogy nagyon sok segítséget kaptam itt is a srácoktól és bár lehet kapom majd a letolást a reklám helye miatt, de nagyon sokat túrtam az xda-dev forumokat is. Különben nyugodtság van, az advance egy elég stabil hardware... nem olyan könnyű letéglázni! Persze le lehet, de úgymond elég "hülyebiztos". ;)

Nem elérhető ubul23

• PFC Fan
« Reply #734 Dátum: 2014, 01 22, 22:30:14 »
Ha mégsem tetszik benne valami visszatérés a háromfájlos 2.3.6 vagy mehet xxlpj 4.1.2 egy fájlos?

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #735 Dátum: 2014, 01 22, 22:50:04 »
Ha mégsem tetszik benne valami visszatérés a háromfájlos 2.3.6 vagy mehet xxlpj 4.1.2 egy fájlos?
Recovery-ből factory reset,  majd JB.
You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login  You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető ubul23

• PFC Fan
« Reply #736 Dátum: 2014, 01 22, 22:59:15 »
Recovery-ből factory reset,  majd JB.
Köszönöm.

Nem elérhető habmalac

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: mobileaction
  • PDA ROM: I9070XXLQL + 11-20140113-unoffical-janice
« Reply #737 Dátum: 2014, 01 23, 13:52:40 »
Szép napot mindenkinek!
Nálam az utolsó (20140113) Maclaw van most fent amin a wifi probléma mellett egy böngésző hiba is rendszeresen jelentkezik. Ha elindítok valami videót -akár facebook akár bármi- a böngésző hibaüzenettel leáll. Erre van valami ötlet? A gyári böngészőt használom. Lehet, hogy Chrome-on menne rendesen? Tudom, hogy csak egy próba de kíváncsi vagyok, hogy ti is tapasztaltatok e ilyen hibát?

Nem elérhető LeslieV84

• TOPIKGAZDA
  • PFC Fan
« Reply #738 Dátum: 2014, 01 23, 14:50:35 »
Szép napot mindenkinek!
Nálam az utolsó (20140113) Maclaw van most fent amin a wifi probléma mellett egy böngésző hiba is rendszeresen jelentkezik. Ha elindítok valami videót -akár facebook akár bármi- a böngésző hibaüzenettel leáll. Erre van valami ötlet? A gyári böngészőt használom. Lehet, hogy Chrome-on menne rendesen? Tudom, hogy csak egy próba de kíváncsi vagyok, hogy ti is tapasztaltatok e ilyen hibát?

Szerintem az alaprendszerrel lesz nálatok valami, másra nem nagyon tudok gondolni! Vagy hardware különbség is lehet! Mivel dolgoztam multinál, ráadásul telefon gyárba, sajnos tudom, hogy két teljesen ugyan olyannak látszó telo belseje is különbözhet, pont csak annyira, hogy ebből később szoftveres szinten lehesen probléma! Más beszállítótol kapott, ram, más proci! Esetleg más gyártású lot.-ból származó proci... újabb/régebbi verzio...stb. Meg kell próbálni, 0-ról, ahogy attika79 írta vissza tolni odinnal egy szűz gyári romot! És arra felhúzni! Mert ha ugyanazt a rendszert, ugyanúgy, ugyanarra a hardware-re húzzuk fel, nincs az az isten, hogy másképp muzsikáljon! Ha csak, mint ahogy fentebb is írtam, esetleg a "belük"-ben valami "másság" van!!! :/ Egy koreai gyártmányú termék esetében ettől sem zárkóznék el! :)

Nem elérhető papi54

• Papi
    • Android fórum
  • Navigáció / Navigation: IGO Primo 2.4
  • PDA: Galaxy S8 (G950F)
  • PDA ROM: 8.0 Oreo
« Reply #739 Dátum: 2014, 01 23, 16:30:54 »
Szép napot mindenkinek!

Amikor feltettem a Maclaw féle (01.13-as) romot és azt megelózóen a Carbont, első dolgom volt, hogy általam feleslegesnek itélt gyári alkalmazásokat töröltem. Köztük volt a böngésző is. Helyette azóta is a Firefoxot és a Boat browsert használom. Semi hiba nincs velük.
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető papi54

• Papi
    • Android fórum
« Reply #740 Dátum: 2014, 01 23, 16:32:37 »
Szerintem az alaprendszerrel lesz nálatok valami, másra nem nagyon tudok gondolni! Vagy hardware különbség is lehet! Mivel dolgoztam multinál, ráadásul telefon gyárba, sajnos tudom, hogy két teljesen ugyan olyannak látszó telo belseje is különbözhet, pont csak annyira, hogy ebből később szoftveres szinten lehesen probléma! Más beszállítótol kapott, ram, más proci! Esetleg más gyártású lot.-ból származó proci... újabb/régebbi verzio...stb. Meg kell próbálni, 0-ról, ahogy attika79 írta vissza tolni odinnal egy szűz gyári romot! És arra felhúzni! Mert ha ugyanazt a rendszert, ugyanúgy, ugyanarra a hardware-re húzzuk fel, nincs az az isten, hogy másképp muzsikáljon! Ha csak, mint ahogy fentebb is írtam, esetleg a "belük"-ben valami "másság" van!!! :/ Egy koreai gyártmányú termék esetében ettől sem zárkóznék el! :)

Mivel hasonló multi cégnél dolgozom én is, ezt mindenképpen alá tudom támasztani!!!
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető golf2gt

• TOPIKGAZDA
« Reply #741 Dátum: 2014, 01 23, 16:38:48 »
Amikor feltettem a Maclaw féle (01.13-as) romot és azt megelózóen a Carbont, első dolgom volt, hogy általam feleslegesnek itélt gyári alkalmazásokat töröltem. Köztük volt a böngésző is. Helyette azóta is a Firefoxot és a Boat browsert használom. Semi hiba nincs velük.

Én chrome-ot használok, szintén hiba mentes.
Küldve a Dzsí túmról.

Nem elérhető LeslieV84

• TOPIKGAZDA
  • PFC Fan
« Reply #742 Dátum: 2014, 01 23, 16:59:31 »
Szép napot mindenkinek!

Nem utolsó, de majdnem elfelejtettem mondani! Hogy az alatt a néhány hónap/hét alatt amióta elkezdtem én is "rom"-olgatni az az általános észrevételem támadt, hogy bármilyen alkalmazás vagy rendszer rakoncázlabkodást észlelek, azonnal wipe-olom a dalvik cache-t és a cache-t! Pánik ide vagy oda jópárszor már segített és nem egy bonyolult művelet! ;)

Nem elérhető LeslieV84

• TOPIKGAZDA
  • PFC Fan
« Reply #743 Dátum: 2014, 01 23, 17:26:12 »
Egyébként akiknek maclaw van fent, milyen processzor governor és i/o scheduler beállítást használtok/javasoltok? Én napról napra állítgatom, de eddig a performance és sio kombó vált be a legjobban! Érdekelne a véleményetek!

Nem elérhető papi54

• Papi
    • Android fórum
« Reply #744 Dátum: 2014, 01 23, 18:20:24 »
Egyébként akiknek maclaw van fent, milyen processzor governor és i/o scheduler beállítást használtok/javasoltok? Én napról napra állítgatom, de eddig a performance és sio kombó vált be a legjobban! Érdekelne a véleményetek!

Ugyanazt használom a Maclawnál, mint amit fejlesztői javaslatra a Carbonnál. Eddig ez a legjobb:

CPU ütemező: ABYSSPLUG
I/O ütemező: SIO :ok:

Nem elérhető golf2gt

• TOPIKGAZDA
« Reply #745 Dátum: 2014, 01 23, 18:26:35 »

Ne is csodálkozz hogy a performance a legjobb :) az folyamatosan maxon tartja  a procit :)
Nekem amugy ondenand sio van.
Küldve a Dzsí túmról.

Nem elérhető frenkiee

• PFC Fan
  • PDA: I9070
  • PDA ROM: 4.1.2 HarshJelly
« Reply #746 Dátum: 2014, 01 23, 19:12:46 »
Sziasztok. Van lehetőség arra, hogy a kamera a külső sd-re mentsen? Nem találok ilyen beállítást sehol.

Nem elérhető guardian

• PFC Fan
  • PDA: Galaxy S Advance (i9070)
  • PDA ROM: CyanogenMod 10.2
« Reply #747 Dátum: 2014, 01 23, 19:25:17 »
En meg azt vettem eszre hogy ha Zram be van kapcsolva akkor fagyasok ill. akadasok leptek fel... es miota ki van kacsolva azota oke a dolog... sima fajlos swapolast is bele epithetnenek ha ilyen instabil tud lenni a zram

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #748 Dátum: 2014, 01 24, 09:08:39 »

Az én véleményem, hogy mindenkinek más a felhasználása / beállítottsága, mindenki másra használja a telefonját. A jó beállítást és összhangot Neked kell magadnak megtalálnod, nem 5 perccel a rom felrakását követően, hanem jóval a belakás után, mikor a UI, appok, beállítások, testreszabás már stabilizálódtak.  ;)

Csak hogy azért tudjuk már mit állítgatunk, mert gondolom sokan csak "aszonták az a jó" -ra állítják. :

Nem elérhető LeslieV84

• TOPIKGAZDA
  • PFC Fan
« Reply #749 Dátum: 2014, 01 24, 09:45:37 »
Az én véleményem, hogy mindenkinek más a felhasználása / beállítottsága, mindenki másra használja a telefonját. A jó beállítást és összhangot Neked kell magadnak megtalálnod, nem 5 perccel a rom felrakását követően, hanem jóval a belakás után, mikor a UI, appok, beállítások, testreszabás már stabilizálódtak.  ;)

Csak hogy azért tudjuk már mit állítgatunk, mert gondolom sokan csak "aszonták az a jó" -ra állítják. :

Hogy mennyit kerestem én ilyen leírást és nem találtam...
Köszi, nagyon hasznos!!! ;)