2024, 11 28, 10:42:50

Szerző Téma: Gyári kernel csere, CoCore kernel - Frissitve - 2014.09.29.  (Megtekintve 71590 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető LeslieV84

• TOPIKGAZDA
  • Nem: Férfi
  • PFC Fan
  • PDA: Samsung Galaxy S Advance GT-I9070P
  • PDA ROM: CyanogenMod 11 - 4.4.2. by Maclaw Studio
Re: Gyári kernel csere, CoCore kernel - Frissitve - 2014.01.05.
« Reply #375 Dátum: 2014, 01 08, 16:29:51 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy adott egy SGSA telefon LightJb rendszerrel és 8.2-es kernellel.A gondom vele az, hogy iszonyatosan merül az akkumulátor. Kb2 óra kijelzőidőt bìr.Cseréljek kernelt? Milyen kernelt ajánlanátok?(újratenni már próbáltam nem segített)Az lehetséges hogy már az akksi gyenge?kb 1.5 éves.Tavaly márciusban amikor volt az a nagy hó egy pár napig nem volt áram és akkor fullra lemerült az akku és feltölteni sem tudtam vagy 2 napig.Ez gyengíthette az akksi teljesítményét?
Köszi szépen!

1,5éves akksival szerintem az még jó teljesítmény is, nekem 1évessel a épphogy bebillen néha 3órába. És hát azért én űzöm rendesen a lelkét a telónak! De mielőtt én is rootoltam volna és kernelt cseréltem volna, volt hogy napjában 2-3-szor is etettem, úgy merült! Most a napi 1-el elvagyok. Ha nagyon lesüllyedek átlag felhasználóvá van, hogy több mint 1 napot kibír! Az én legjobb tudomásom szerint a Li-Ion akksik életciklus ideje 1000töltés/kisütés körüliek (javítsatok ki, ha tévedek), így a napi 2 töltéssel számolva az én akksim is közeleg a csúnya vége felé! Szóval csodákat nem kell várni! Különben lehet jó után gyártott akksit kapni 2450mAh- kapacitással ami befér még a gyári hátlap mögé, az majd 1000mAh-al nagyobb mint a gyári! Lassan gondolkodom egynek a beszerzésén! De statisztikákból kiiundulva (2009-es felmérés) az átlag mezei mobilhasználók 1-1,5 évente lecserélik a készüléküket! :D Ennek fényében ezek az  akku életciklusok is teljesen reálisnak tűnnek! :D

Nem elérhető joceszko

• PDA: GTI 9070I
  • PDA ROM: XXLQG LightJb+8.2 cocore kernel
« Reply #376 Dátum: 2014, 01 09, 05:19:39 »
1,5éves akksival szerintem az még jó teljesítmény is, nekem 1évessel a épphogy bebillen néha 3órába. És hát azért én űzöm rendesen a lelkét a telónak! De mielőtt én is rootoltam volna és kernelt cseréltem volna, volt hogy napjában 2-3-szor is etettem, úgy merült! Most a napi 1-el elvagyok. Ha nagyon lesüllyedek átlag felhasználóvá van, hogy több mint 1 napot kibír! Az én legjobb tudomásom szerint a Li-Ion akksik életciklus ideje 1000töltés/kisütés körüliek (javítsatok ki, ha tévedek), így a napi 2 töltéssel számolva az én akksim is közeleg a csúnya vége felé! Szóval csodákat nem kell várni! Különben lehet jó után gyártott akksit kapni 2450mAh- kapacitással ami befér még a gyári hátlap mögé, az majd 1000mAh-al nagyobb mint a gyári! Lassan gondolkodom egynek a beszerzésén! De statisztikákból kiiundulva (2009-es felmérés) az átlag mezei mobilhasználók 1-1,5 évente lecserélik a készüléküket! :D Ennek fényében ezek az  akku életciklusok is teljesen reálisnak tűnnek! :D
Köszönöm szépen! Az az igazság hogy nagyon meg vagyok elégedve a telefonnal mert ez a kernel nagyon pörgőssé teszi és eddig nem fagyott le egyszer sem.Azt hiszem megéri beruháznom egy új akksira.Még annyi kérdésem lenni ezzel kapcsolatban hogy megbízhatóak az utángyártott akksik? Nem okoz kárt a telóban?

Nem elérhető LeslieV84

• TOPIKGAZDA
  • PFC Fan
« Reply #377 Dátum: 2014, 01 09, 11:12:38 »
Köszönöm szépen! Az az igazság hogy nagyon meg vagyok elégedve a telefonnal mert ez a kernel nagyon pörgőssé teszi és eddig nem fagyott le egyszer sem.Azt hiszem megéri beruháznom egy új akksira.Még annyi kérdésem lenni ezzel kapcsolatban hogy megbízhatóak az utángyártott akksik? Nem okoz kárt a telóban?

Passz, elméleti síkon, mindegyik rendelkezik mélykisülés és túltöltés védelemmel (kérdéses, hogy az akksiban vagy a telóban van-e, de mindenképp van valahol!) Így a minőségét és az esetleges élettartamát leszámítva, túl sok kárt nem tud okozni a telóban! És gyári akksik is robbantak már fel samuéknak, szerintem érdemes lehet rápróbálni! Egyébként, lehet kapni gyári samu akksit is, ha úgy gondolod abban jobban bízol. Ha egy 0km-es gyári újatt veszel is bizton állíthatom, hogy többet fog kibírni!!! Akár 4-5óra kijelző-időt is! (sacoltam) Láttam már screenshotot itt a fórumon, akkinek jó kernel-el és egyébb beállításokkal ment ennyit! Azt hiszem az szép eredmény! ;)

Nem elérhető joceszko

• PDA: GTI 9070I
  • PDA ROM: XXLQG LightJb+8.2 cocore kernel
« Reply #378 Dátum: 2014, 01 09, 14:29:58 »
Passz, elméleti síkon, mindegyik rendelkezik mélykisülés és túltöltés védelemmel (kérdéses, hogy az akksiban vagy a telóban van-e, de mindenképp van valahol!) Így a minőségét és az esetleges élettartamát leszámítva, túl sok kárt nem tud okozni a telóban! És gyári akksik is robbantak már fel samuéknak, szerintem érdemes lehet rápróbálni! Egyébként, lehet kapni gyári samu akksit is, ha úgy gondolod abban jobban bízol. Ha egy 0km-es gyári újatt veszel is bizton állíthatom, hogy többet fog kibírni!!! Akár 4-5óra kijelző-időt is! (sacoltam) Láttam már screenshotot itt a fórumon, akkinek jó kernel-el és egyébb beállításokkal ment ennyit! Azt hiszem az szép eredmény! ;)
Rendben! Köszönöm szépen a segítséget!

Nem elérhető danika1992

• PDA: Samsung Galaxy s Advance i9070
  • PDA ROM: XXLQE 4.1.2
« Reply #379 Dátum: 2014, 01 10, 11:11:24 »
Sziasztok a XXLQE romhoz mostanság melyik a legjobb kernel? most felraktam a 6.2-t de sok változást nem tapasztaltam :D Ha felrakom a 8.6-ot akkor mi lesz? :)

Nem elérhető golf2gt

• TOPIKGAZDA
    • 4.1.2 Light JB v1.2 Rom Modding
  • PDA: LG G2
  • PDA ROM: D80230A
« Reply #380 Dátum: 2014, 01 10, 11:24:02 »
Sziasztok a XXLQE romhoz mostanság melyik a legjobb kernel? most felraktam a 6.2-t de sok változást nem tapasztaltam :D Ha felrakom a 8.6-ot akkor mi lesz? :)
Akkor fennlesz :) +frissul a rendszer
Küldve a Dzsí túmról.

Nem elérhető danika1992

• PDA: Samsung Galaxy s Advance i9070
  • PDA ROM: XXLQE 4.1.2
« Reply #381 Dátum: 2014, 01 10, 11:39:08 »
Akkor fennlesz :) +frissul a rendszer

Azt én értem, de valami pozitív változás még? :) Mert a 6.2-nél szó volt róla, hogy jobb lesz tőle :D

Nem elérhető LeslieV84

• TOPIKGAZDA
  • PFC Fan
« Reply #382 Dátum: 2014, 01 10, 12:23:55 »
Azt én értem, de valami pozitív változás még? :) Mert a 6.2-nél szó volt róla, hogy jobb lesz tőle :D

Jobb lesz, gyorsabb stabilabb! Bár én még a 8.6-ot nem próbáltam! A 8.2-viszont  :ok: pöpec!

Nem elérhető leeds01

• Navigáció / Navigation: Wayteq 960BT
  • PDA: nincs
  • PDA ROM: Samsung Galaxy S Advance 4.1.2 StockRom 8.6. CoCore-CWM
« Reply #383 Dátum: 2014, 01 12, 08:34:29 »
Sziasztok,

8.6.4. az XDA-n. Érdemes feltenni? :oops:

Nem elérhető adamg0910

• PFC Fan
  • PDA: Iphone
  • PDA ROM: 41231
« Reply #384 Dátum: 2014, 01 12, 11:34:51 »
Sziasztok,egy olyan kérdéssel fordulnék hozzátok,hogy barátnőm telefonján szeretnék romot illetve kernelt cserelni (mert nagyon használhatatlan mostmar a JB)és ehez ugyebár szükséges a cwm vagy a twpr(megjegyzem nem próbáltam még a twpr-t mindenhol a cwm-t írják illetve nekem is az van az LG G2-n igy ismerem).Fájl másolása a telóra go a gyári recovery telepitem a zipből,és ha esetleg-nem mindig-ugy gondoljaba kis masina hogy felrakja akkor is mindig befagy a cwm...akár mit csinálok az update vagy akár melyik cwm-t teszem fek semmit sem csinál.kikapcs ès utána már az odint hozza be.próbáltam az összes lehetséges módon amit xda-n írtak,ill amit fentebb emlitettek de semmi...tudna valaki segiteni,vagy legalább tippet adni?ja legfontosabb,ki van rootolva!!!rootcheckeltem is minden taknyot megcsináltam amit leírtak.

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: Google Earth / Google Maps
  • PDA: Samsung Galaxy S21
  • PDA ROM: Official
« Reply #385 Dátum: 2014, 01 12, 11:46:32 »
Sziasztok,egy olyan kérdéssel fordulnék hozzátok,hogy barátnőm telefonján szeretnék romot illetve kernelt cserelni (mert nagyon használhatatlan mostmar a JB)és ehez ugyebár szükséges a cwm vagy a twpr(megjegyzem nem próbáltam még a twpr-t mindenhol a cwm-t írják illetve nekem is az van az LG G2-n igy ismerem).Fájl másolása a telóra go a gyári recovery telepitem a zipből,és ha esetleg-nem mindig-ugy gondoljaba kis masina hogy felrakja akkor is mindig befagy a cwm...akár mit csinálok az update vagy akár melyik cwm-t teszem fek semmit sem csinál.kikapcs ès utána már az odint hozza be.próbáltam az összes lehetséges módon amit xda-n írtak,ill amit fentebb emlitettek de semmi...tudna valaki segiteni,vagy legalább tippet adni?ja legfontosabb,ki van rootolva!!!rootcheckeltem is minden taknyot megcsináltam amit leírtak.
Szia!
Sorry, de nekem ez most egy csöppet kínai. Odint hozza be, akármelyik cmw-et ?
1 db cwm-et kell a gyári recoveryből telepíteni az update.zip-et. Ez végig fog futni mert végig fog. A folyamat végén a cwm fogad, ahonnan telepíted a kernelt, ami tartalmazza majd a beépített cwm recovery-t.
A folyamatban Neked most hol a hiba, hol fagy be?
You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login  You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető adamg0910

• PFC Fan
« Reply #386 Dátum: 2014, 01 12, 12:07:56 »
Szia!
Sorry, de nekem ez most egy csöppet kínai. Odint hozza be, akármelyik cmw-et ?
1 db cwm-et kell a gyári recoveryből telepíteni az update.zip-et. Ez végig fog futni mert végig fog. A folyamat végén a cwm fogad, ahonnan telepíted a kernelt, ami tartalmazza majd a beépített cwm recovery-t.
A folyamatban Neked most hol a hiba, hol fagy be?

Arról van szó,hogy ugyebár a legalapvetőbb recovery telepítés úgy néz ki,hogy letöltöm az 5.0. akárhanyast zip fájlként a gyári recoveryből feltelepítem,eddig sima.ezután behozza ugye ezt a régebbi fajta cwm-et de mikor léptetnék rajta befagy,szaggat  a kép és azt írja ki alul E:hiba betöltéskor és léptetni sem tudok.az update zip-et akármit varázsoltam rá nem hajlandó behozni,illetve most ahogy meg akartam nézni hogy mit ír ki a telepített recoverynél,be sem töltötte,nem ment be az almenükbe,egyszerűen lefagyott.
Most újrapróbáltam engedte,bejött nem ír ki semmit,mikro léptetném a telepített recoveryt akkor csak villog a kép és most az 5.8.1.5 van rajta(install zip from sd cardnál tovább nem tudok menni mert villanás és máris a reboot system now-on van)

Nem elérhető adamg0910

• PFC Fan
« Reply #387 Dátum: 2014, 01 12, 12:10:03 »
Arról van szó,hogy ugyebár a legalapvetőbb recovery telepítés úgy néz ki,hogy letöltöm az 5.0. akárhanyast zip fájlként a gyári recoveryből feltelepítem,eddig sima.ezután behozza ugye ezt a régebbi fajta cwm-et de mikor léptetnék rajta befagy,szaggat  a kép és azt írja ki alul E:hiba betöltéskor és léptetni sem tudok.az update zip-et akármit varázsoltam rá nem hajlandó behozni,illetve most ahogy meg akartam nézni hogy mit ír ki a telepített recoverynél,be sem töltötte,nem ment be az almenükbe,egyszerűen lefagyott.
Most újrapróbáltam engedte,bejött nem ír ki semmit,mikro léptetném a telepített recoveryt akkor csak villog a kép és most az 5.8.1.5 van rajta(install zip from sd cardnál tovább nem tudok menni mert villanás és máris a reboot system now-on van)

sorry hog szaggatottan írok,kihozta E:Can't open/chache/recovery/log

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #388 Dátum: 2014, 01 12, 12:15:58 »
5.0 akárhányast a gyáriból?  :shock: még véletlenül sem... örülj hogy nem tégláztad.
1. A gyáriból CSAK az update.zip -et kell mást NEM szabad!! A kernel.zip-et főleg nem... nem tudom egyértelműbben leírni mint az indítóban.
2. Ha telepíted az update.zip-et a cwm-nek kell bejönni,  ahol semmilyen fagyás és hiba nem lesz.

De sztem előbb Odinnal tedd újra az egészet,  mert az már nem lesz jó....
You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login  You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető adamg0910

• PFC Fan
« Reply #389 Dátum: 2014, 01 12, 13:14:54 »
5.0 akárhányast a gyáriból?  :shock: még véletlenül sem... örülj hogy nem tégláztad.
1. A gyáriból CSAK az update.zip -et kell mást NEM szabad!! A kernel.zip-et főleg nem... nem tudom egyértelműbben leírni mint az indítóban.
2. Ha telepíted az update.zip-et a cwm-nek kell bejönni,  ahol semmilyen fagyás és hiba nem lesz.

De sztem előbb Odinnal tedd újra az egészet,  mert az már nem lesz jó....

Hűha...mert majdnem mindenhol úgy írták,hogy ugye recovery és rá az update merthogy advance-ra 4.1.2re csak ugy lehet...és akkor ha újra raktam odinnal,utána a cikkben említett update zippet rakom újra?!de a biztonság kedvéért meg tudod nekem mondani hogy hanyas cwm-nek kell lennie?6.1?6.0? Stb mert probalkoztam mar újabb verzsönnel is de azt meg mint mondtan be se akarta tölteni.

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #390 Dátum: 2014, 01 12, 14:37:54 »
Hűha...mert majdnem mindenhol úgy írták,hogy ugye recovery és rá az update merthogy advance-ra 4.1.2re csak ugy lehet...és akkor ha újra raktam odinnal,utána a cikkben említett update zippet rakom újra?!de a biztonság kedvéért meg tudod nekem mondani hogy hanyas cwm-nek kell lennie?6.1?6.0? Stb mert probalkoztam mar újabb verzsönnel is de azt meg mint mondtan be se akarta tölteni.
Nagyon remélem hogy csak én öregszem, mert most aztán kezdem végképp elveszteni a fonalat...  ::) ;D

1. Factory reset után ráteszed Odinnal amelyik gyári romot akarod.
2. Majd ezután ha betölt a rendszer, kikapcs, és a gyári 3e recoveryből telepíted ezt:  You are not allowed to view links. Register or Login (halkan jegyzem meg, ezt a mai napig 47273-szor töltötték le)
3. Ezzel lesz egy ideiglenes 6.0.28-as CWM recoveryd.
4. Ebből a recoveryből telepíted az indítóban leírtak szerint a kernel.zip-et.
A kernel.zip-ben azaz a kernelben VAN CWM recovery, a kernellel együtt települ, szinte mind kivétel nélkül ha jól emlékszem a 6.0.28-as. Tehát az update.zip-et le is törölheted, az csak a felrakás első mozzanata. Ennek a topiknak az indító hsz-ében megvan minden szükséges letöltő link és szájbarágós magyarázat. Ugyanez a folyamat van leírva. Ha így nem megy vagy nem vagy benne biztos, akkor a legnagyobb jóindulattal mondom, NE állj neki... ;)
Egy kicsit felejtsd el a verzsönszámokat, válassz ki a romodnak megfelelő kernelt tedd ami le van írva (ahogyan!) és Te lehetsz a 47274.  ;)

Nem elérhető gremlinjosko

• PFC Fan
  • PDA: samsung galaxy s advance
  • PDA ROM: 4.1.2 XXLQE--4.4.2 kitkat maclaw
« Reply #391 Dátum: 2014, 01 13, 18:19:12 »
szep estet!
uj vagyok a forumon.universal kernel flasherrel felraktam a cocore kernelt,de elotte nem keszitettem mentest.szeretnem visszaállitani a gyári kernelt universal kernel flasherrel.honnan tudom letolteni.vagy a gyari visszaallitas segit?

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #392 Dátum: 2014, 01 13, 18:30:09 »
szep estet!
uj vagyok a forumon.universal kernel flasherrel felraktam a cocore kernelt,de elotte nem keszitettem mentest.szeretnem visszaállitani a gyári kernelt universal kernel flasherrel.honnan tudom letolteni.vagy a gyari visszaallitas segit?
Szia gremlinjosko! Üdv nálunk! :)

Meg lehet kérdezni, hogy miért akarod vissza a gyárit?

• PFC Fan
« Reply #393 Dátum: 2014, 01 13, 18:41:06 »
Szia gremlinjosko! Üdv nálunk! :)

Meg lehet kérdezni, hogy miért akarod vissza a gyárit?
hello!koszi a gyors reagalast!!!!
majd ha kiadjak a gyari kit kat romot szeretnem felrakni es emiatt.meg szeretnem eladni es gyari beallitasok visszaallitast megcsinalni hogy szuzen tisztan adjam el.

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #394 Dátum: 2014, 01 13, 18:54:59 »
hello!koszi a gyors reagalast!!!!
majd ha kiadjak a gyari kit kat romot szeretnem felrakni es emiatt.meg szeretnem eladni es gyari beallitasok visszaallitast megcsinalni hogy szuzen tisztan adjam el.
Aham. Hát a gyári beállítások vissza állítása a kernelt nem fogja vissza állítani, mert az csak a felhasználói adatokat állítja alaphelyzetbe. A guglival lehet keresni gyári kerneleket, de én azt mondom a tuti és 100%-os az Odin. Odinnal felrakod a gyári romot, az vissza állít teljesen mindent az eredeti állapotba. Törli a rootot, telepíti az eredeti kernelt. Ha végez törlöd a belső SD tartalmát is, és ha a Binary Counter 0-át mutat, visszateheted a dobozába.  ;) :)
A másik lehetőség, hogy a profilodba beírod rendesen milyen az alap room (gondolom XXLQE) és talán valaki ad egy UKF-el mentett példányt az eredeti kernelből.

• PFC Fan
« Reply #395 Dátum: 2014, 01 13, 19:02:19 »
Aham. Hát a gyári beállítások vissza állítása a kernelt nem fogja vissza állítani, mert az csak a felhasználói adatokat állítja alaphelyzetbe. A guglival lehet keresni gyári kerneleket, de én azt mondom a tuti és 100%-os az Odin. Odinnal felrakod a gyári romot, az vissza állít teljesen mindent az eredeti állapotba. Törli a rootot, telepíti az eredeti kernelt. Ha végez törlöd a belső SD tartalmát is, és ha a Binary Counter 0-át mutat, visszateheted a dobozába.  ;) :)
A másik lehetőség, hogy a profilodba beírod rendesen milyen az alap room (gondolom XXLQE) és talán valaki ad egy UKF-el mentett példányt az eredeti kernelből.
na pont az odint akarom elkerulni emiatt hasznaltam a ukf-ert es azt szeretnem most is ha van ra mod.google val nem talaltam sajna emiatt vagyok itt. xxlqe a verziom.4.1.2 ehhez kellene ukf-hez hasznalhato kernel image (bin/md5/img).kezdö vagyok emiatt az egyszeru modot keresem.odint nem hasznaltam soha.
melyik topicban kerjek UKF-el mentett példányt az eredeti kernelből?az lenne nekem a legegyszerubb megoldás.koszi a turelmed es a segitokeszsegedet!!!

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #396 Dátum: 2014, 01 13, 19:20:34 »
na pont az odint akarom elkerulni emiatt hasznaltam a ukf-ert es azt szeretnem most is ha van ra mod.google val nem talaltam sajna emiatt vagyok itt. xxlqe a verziom.4.1.2 ehhez kellene ukf-hez hasznalhato kernel image (bin/md5/img).kezdö vagyok emiatt az egyszeru modot keresem.odint nem hasznaltam soha
melyik topicban kerjek UKF-el mentett példányt az eredeti kernelből?az lenne nekem a legegyszerubb megoldás.koszi a turelmed es a segitokeszsegedet!!!
Értem. Akkor ne rizikózz. Ha erről beszélünk, akkor parancsolj:

Én nem próbáltam, így semmit nem tudok róla.

• PFC Fan
« Reply #397 Dátum: 2014, 01 13, 19:48:49 »
Értem. Akkor ne rizikózz. Ha erről beszélünk, akkor parancsolj:

Én nem próbáltam, így semmit nem tudok róla.
nem indul a telefonom...csak a samsung jel jelenik meg?ilyenkor mit tegyek?

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #398 Dátum: 2014, 01 13, 19:54:25 »
nem indul a telefonom...csak a samsung jel jelenik meg?ilyenkor mit tegyek?
Nézd meg, hogy be tudsz e lépni recovery módba: Hangerő fel+Home+Power

• PFC Fan
« Reply #399 Dátum: 2014, 01 13, 19:57:55 »
Nézd meg, hogy be tudsz e lépni recovery módba: Hangerő fel+Home+Power
nem engedi