ezt olvastátok már?
knox 2,
Ez ám a szép dolog skacok...inentöl vége lesz mindenennek,semmi babrálás,ekkora állatságot,ha idáig még volt icipici remény is ,hogy veszek még samut,na az is kihalt.
akinek meg már ugrott flag,retteghet mikor kap knox 2 frissitést,szép genyok.egyre jobban rühellem samut,ez van,
Ha a KNOX flag átváltott, akkor soha többé nem engedi fel a céges hálóra, letiltja véglegesen a KNOX-os területet és még a gyári frissítést is. Megoldás = alaplapcsere..
Indulás után a TrustZone valós időben ellenőrzi a kernel integritását is, így a védelem folyamatos - ez is újdonság. A megoldás gyakorlatilag kizárja, hogy a felhasználó (vagy támadó) módosított Androidot futtasson a telefonján, így a rendszergazda biztos lehet benne, hogy a rendszerben megbízhat.
És természetesen az opció nem választható az első bekapcsoláskor sem, magyarul ízlik, nem ízlik, eszi a polgár... Frissít 4.4-re oszt pá.
You are not allowed to view links.
Register or Login
Igen olvastam. Még gondoltam is, hogy linkelem, de inkább nem borzoltam a kedélyeket.
Itt a fórumon gyakorlatilag csak a hátrányáról olvasni, mármint leginkább a flagnek a garivesztés okán.
De hogy valaki használná is magát a Knox biztonsági rendszert, olyanra nem emlékszem, hogy beszámolt volna.
Egyébként már az első verzió se működött, ha 0x1 volt a flag, nem lehetett telepíteni és használni a Knoxot.
Gondolom a 2.0 sem települ ilyenkor, de hogy csak önmaga ez az app nem, és így az egész TrustedZone és többi megoldás se lesz, vagy ezzel meghiúsul az egész firmware frissítés. Ami persze hogy meghiúsul OTA-n, mert ha jól tudom átváltott flagnél már az se megy, csak Odinnal lehet ráküldeni a ROM-ot.
Na most az jó kérdés, hogy ha a hivatalosan garivesztett 0x1 flages telóra rátolsz Odinnal egy Knox 2.0 tartalmú gyári ROM-ot, akkor az tönkrevágná-e, és ha igen, mit tehetsz.
Szerintem nem valószínű, hogy gond lenne, mert a Knox 2.0-at is telepíteni kellene előbb ehhez, de azt meg nem lehet majd.
Szóval a helyzet nem lesz jó ebből a szempontból, de nem pont úgy és nem annyira.
Pl. nálam a 4.3 mellett tuti nem lesz Knox 2.0, pedig lehetne a flagtől.
Az meg szerintem teljesen rendben van, sőt oké a biztonság szempontjából, ha egy céges hálóra nem enged fel majd átváltott flaggel. De gondolom amúgy se igen rootol senki céges telefont ilyenkor, vagy megérdemli.
Nem is azzal van baj, hogy ezt a Knoxot kitalálták, bevezették, mert legyen, kell ez. A gond az, amit már jópárszor leírtak, legyen jóval opcionálisabb. Ha biztonságot akarok, akkor Knox és ehhez tartom magam, ha meg nem, akkor szabadon rootolhassam. Ennek alapvető vásárlói jognak kellene lennie.