2024, 11 24, 11:36:30

Szerző Téma: Általános Rom-olás, azaz minden ami nem gyári!  (Megtekintve 39260 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető Zototh64

• Nem: Férfi
  • PFC Fan
  • PDA: Samsung Galaxy S1 - Galaxy TAB 3 8.0 LTE - CC5500
  • PDA ROM: Cyanogenmod
Re: Re: Re: Általános Rom-olás, azaz minden ami nem gyári!
« Reply #500 Dátum: 2014, 03 05, 11:29:14 »
You are not allowed to view links. Register or Login
tehát mielött beteszed systemm app ba.

Sikerült elő csalogatnom azt a felsősort, hogy ro meg rw.
Állítani nem kínál fel, mint Neked, viszont ro-ra vált amikor a teló belsőre megyek. Viszont most sem töröl, és másol.
Ami még furi, hogy root jogokat sem kért még a root explorer, és a su-ban sem tudom hozzá adni a listához. Lehet, hogy csak a fizetős változata csinál ilyeneket. Mindegy, majd este nyomkodom még, mert lassan mennem kellene melózni:-( Köszi azért a segítséget. Nem Rajtad múlt, az eddigi sikertelenség:-) Balfék vagyok ebben egyelőre, de igyekszem:-)

Nem elérhető Zototh64

• PFC Fan
« Reply #501 Dátum: 2014, 03 05, 17:47:48 »
Sikerült elő csalogatnom azt a felsősort, hogy ro meg rw.
Állítani nem kínál fel, mint Neked, viszont ro-ra vált amikor a teló belsőre megyek. Viszont most sem töröl, és másol.
Ami még furi, hogy root jogokat sem kért még a root explorer, és a su-ban sem tudom hozzá adni a listához. Lehet, hogy csak a fizetős változata csinál ilyeneket. Mindegy, majd este nyomkodom még, mert lassan mennem kellene melózni:-( Köszi azért a segítséget. Nem Rajtad múlt, az eddigi sikertelenség:-) Balfék vagyok ebben egyelőre, de igyekszem:-)

Újra teszem az egészet, szűzen úgy döntöttem, az lesz a legtisztább:-)

Nem elérhető Bástya

• PFC Fan
  • PDA: Samsung Galaxy Note 8 és Note 3
  • PDA ROM: 7.1.1 Gyári
Re: Általános Rom-olás, azaz minden ami nem gyári!
« Reply #502 Dátum: 2014, 03 09, 13:56:12 »
4.3 alatt működik a TriangleAway?

Nem elérhető lgeza

• PDA: Note3
  • PDA ROM: [ALEXNDR] ★ GPOI2 ★
« Reply #503 Dátum: 2014, 03 09, 16:01:37 »
4.3 alatt működik a TriangleAway?
Nálam nullázott, igaz elég érdekesen, mert ha újraindítottam, akkor már 1 lett szinte minden kernellel, kivéve az Archi stockját. Szerintem kernelnek kell kompatibilisnek lennie, de annak ellenére, hogy írják, 1-re állította szinte mindegyik.

Nem elérhető Bástya

• PFC Fan
  • PDA: Samsung Galaxy Note 8 és Note 3
  • PDA ROM: 7.1.1 Gyári
Re: Re: Általános Rom-olás, azaz minden ami nem gyári!
« Reply #504 Dátum: 2014, 03 09, 16:04:00 »
Nálam nullázott, igaz elég érdekesen, mert ha újraindítottam, akkor már 1 lett szinte minden kernellel, kivéve az Archi stockját. Szerintem kernelnek kell kompatibilisnek lennie, de annak ellenére, hogy írják, 1-re állította szinte mindegyik.

Köszöntem!

Tapatalk-kal küldve az én GT-I9300-el

Nem elérhető bozlaci

• Android powered
  • PDA: Lg g4
  • PDA ROM: Stock 6.0 V20b
« Reply #505 Dátum: 2014, 03 09, 17:07:52 »
com.android.phone ez a hiba üzenet mitől jöhet elő? Ugyan úgy tettem fel a romot (temasek v51 beta1) mint mindig wipe cache meg dalvik aztán install rom,gapps,kernel és nem értem miért jön elő..

Nem elérhető Király Márta

• Nem: Nő
  • Navigáció / Navigation: GARMIN OREGON 400
  • PDA: Galaxy S7 Edge; Ipad Mini Retina 32GB
  • PDA ROM: G935FXXU1BPLM;
« Reply #506 Dátum: 2014, 03 11, 13:48:04 »
Ne haragudjatok, a mostani hosszú hozzászólásért, de miután mindenki hol ezt, hol azt a romot szidja, hogy hol ez, hol az nem megy, nekem meg mindegyik (AOKP, CM, RR? stb) csonk nélkül akadás mentesen működik, jó aksi időkkel, gondoltam, itt az ideje megosztanom, az új romok felrakását, ahogyan a Fiam tanította velem. Talán segítség lehet másoknak is:
Rádugom a telót a gépre. Telóba átmásolom a telepítendő romot, a hozzá való gappsal. Utána az új rom és az új gapps kivételével letörlök mindent totálcommanderben a telóról. Lehúzom a gépről. Újraindítom CWMben, majd:
Wipe Data/Factory reset
Advanced
Wipe dalvik cache
Mounts and Storage menü
Format system
Install zip from sd card
Choose zip from sdkard
CM vagy bármely ROM
ha kész megint Install zip
Choose zip from sdkard
Gapps
Wipe cache Partition
Advanced
Wipe dalvik cache
Reboot system now

És megy minden rendesen.
Szinkronizálja az egyéb progikat, és örülök.
Remélem, segít valakinek ez a módszer. Nálam mindég bevált.
Hogy mennyire lesz sima és gyors azt még nem tudom, de egy biztos, ha valakinek az tanácsolnám, hogy a total Commanderbe törölje a belső sd-t - mert ezt nem hozzá értő is olvassa - igencsak felhívnám a figyelmét hogy hiába csak a belső sd-t jelölöd törlésre a külső sd is törlésre kerül. Ennek tudatába biztos kivettem volna előre a kártyát. Mindenről van másolatom de mégse kellett volna 32 Gb újra másolnom.

« Reply #507 Dátum: 2014, 03 14, 05:18:06 »
Hogy mennyire lesz sima és gyors azt még nem tudom, de egy biztos, ha valakinek az tanácsolnám, hogy a total Commanderbe törölje a belső sd-t - mert ezt nem hozzá értő is olvassa - igencsak felhívnám a figyelmét hogy hiába csak a belső sd-t jelölöd törlésre a külső sd is törlésre kerül. Ennek tudatába biztos kivettem volna előre a kártyát. Mindenről van másolatom de mégse kellett volna 32 Gb újra másolnom.
Igen azt hiszem célszerű időnként így feltenni, jót tett a készüléknek, de legközelebb előtte kiveszem az sd kártyát.

Nem elérhető Zototh64

• PFC Fan
« Reply #508 Dátum: 2014, 03 14, 08:10:36 »
Igen azt hiszem célszerű időnként így feltenni, jót tett a készüléknek, de legközelebb előtte kiveszem az sd kártyát.

Ezt most nem nagyon értem!
Megnyitod a belső sd-t kijelölöd a tartalmát, és törlöd. A külső sd-ről szó sincs ahoz nem nyúlsz, nem értem, hogy Neked miért törlődött. Tehát nem a meghajtót törlöd, hanem csak a tartalmát.

« Reply #509 Dátum: 2014, 03 14, 08:53:43 »
Ezt most nem nagyon értem!
Megnyitod a belső sd-t kijelölöd a tartalmát, és törlöd. A külső sd-ről szó sincs ahoz nem nyúlsz, nem értem, hogy Neked miért törlődött. Tehát nem a meghajtót törlöd, hanem csak a tartalmát.
Egyértelmű. A készülékben benne volt az sd is. Csatlakoztatás, majd ha megnyitom a számítógépen a számítógép ablakot ott találom a meghajtók mellett az s3-at. megnyitom itt 2 mappát találok, az sd, meg a telefonmemóriáját card néven. Erre kat. Ide létrehoztam egy könyvtárat "Atelepit" néven mind kijelöl és atelepit visszavon. /tehát ezenkívül minden ki van jelölve/ Törlés és molyol, molyol majd azt írja jogosultság miatt nem törölhető. Kilépek. Leválasztom, Ismét felcsatolom. És akkor a telefon card teljesen üres nincs az atelepit könyvtár se, de az sd kártya is üres. Lehet nálam volt gond de nem hiszem inkább valami olyan történhetett, hogy volt valamilyen könyvtár ami likeket tartalmazot vagy valami és azokat töröltem nem tudom.
Amit viszont nem törölt: mnt\shell\emulated\*.* itt levő könyvtár szerkezet az még a rom-olás elötti könyvtár itt olyan könyvtárak is vannak amilyen prg már rég nincs a készüléken ebbe van egy 0 könyvtár ami viszont=a telefon belső memóriájával. Ezt jó lenne egyszer kibogozni.

Nem elérhető Zototh64

• PFC Fan
« Reply #510 Dátum: 2014, 03 14, 09:14:48 »
Egyértelmű. A készülékben benne volt az sd is. Csatlakoztatás, majd ha megnyitom a számítógépen a számítógép ablakot ott találom a meghajtók mellett az s3-at. megnyitom itt 2 mappát találok, az sd, meg a telefonmemóriáját card néven. Erre kat. Ide létrehoztam egy könyvtárat "Atelepit" néven mind kijelöl és atelepit visszavon. /tehát ezenkívül minden ki van jelölve/ Törlés és molyol, molyol majd azt írja jogosultság miatt nem törölhető. Kilépek. Leválasztom, Ismét felcsatolom. És akkor a telefon card teljesen üres nincs az atelepit könyvtár se, de az sd kártya is üres. Lehet nálam volt gond de nem hiszem inkább valami olyan történhetett, hogy volt valamilyen könyvtár ami likeket tartalmazot vagy valami és azokat töröltem nem tudom.
Amit viszont nem törölt: mnt\shell\emulated\*.* itt levő könyvtár szerkezet az még a rom-olás elötti könyvtár itt olyan könyvtárak is vannak amilyen prg már rég nincs a készüléken ebbe van egy 0 könyvtár ami viszont=a telefon belső memóriájával. Ezt jó lenne egyszer kibogozni.

Ezt az egészet nem nagyon értem. MIért kell áttelepíteni, meg ilyenek. Ha fotók, zenék, videók vannak a telefon memóriában és kellenek, akkor azt átmásolod a külső sd-re, vagy azokat a mappákat meghagyod. Minden mást kijelölsz, és kitörölsz. Kivéve még, az új romot, és gappsot, amennyiben kell hozzá. Neat esetében ugye gapps nem kell. A lényege pont az, hogy minden, az előző rommal kapcsolatos dolog leugorjon a telefonról, hogy véletlenül se zavarja az új romot, semmilyen szinten. Ami romon kívüli egyéb appok vannak, azt majd vissza teszi Neked, amikor szinkronizálja a fiókoddal. Ha meg titanium-ból állítassz vissza, akkor ott is, csak ezeket az appokat kell kijelölni és visszaállítani, a rendszer dolgait véletlenülsem, mert összebalhézhat a régi rom az újjal.
Tehát, csak ennyi. A külső sd-t nem kell bántani.

« Reply #511 Dátum: 2014, 03 14, 12:47:56 »
Ezt az egészet nem nagyon értem. MIért kell áttelepíteni, meg ilyenek. Ha fotók, zenék, videók vannak a telefon memóriában és kellenek, akkor azt átmásolod a külső sd-re, vagy azokat a mappákat meghagyod. Minden mást kijelölsz, és kitörölsz. Kivéve még, az új romot, és gappsot, amennyiben kell hozzá. Neat esetében ugye gapps nem kell. A lényege pont az, hogy minden, az előző rommal kapcsolatos dolog leugorjon a telefonról, hogy véletlenül se zavarja az új romot, semmilyen szinten. Ami romon kívüli egyéb appok vannak, azt majd vissza teszi Neked, amikor szinkronizálja a fiókoddal. Ha meg titanium-ból állítassz vissza, akkor ott is, csak ezeket az appokat kell kijelölni és visszaállítani, a rendszer dolgait véletlenülsem, mert összebalhézhat a régi rom az újjal.
Tehát, csak ennyi. A külső sd-t nem kell bántani.
Semmit nem telepítettem és nem is akartam áttelepíteni. A könyvtár szerkezet egy új rom felrakásakor változott meg már majd egy éve. Gondoltam ha törlöm a telefont ez a könyvtár szerkezet is törlődik. De nem pedig a telefont töröltem és a recoverybe a systemet formatáltam. Ez maradt, viszont az sd ami nem volt törlésre jelölve, az törlődőt.

Nem elérhető Zototh64

• PFC Fan
« Reply #512 Dátum: 2014, 03 14, 13:04:45 »
Semmit nem telepítettem és nem is akartam áttelepíteni. A könyvtár szerkezet egy új rom felrakásakor változott meg már majd egy éve. Gondoltam ha törlöm a telefont ez a könyvtár szerkezet is törlődik. De nem pedig a telefont töröltem és a recoverybe a systemet formatáltam. Ez maradt, viszont az sd ami nem volt törlésre jelölve, az törlődőt.

Értem, amit mondasz, csak az okát nem, de hátha megmondja valaki nálunk jobban hozzáértő, hogy mi történhetett. Valami a kijelöléseknél lehetett szerintem, de várjuk meg a szakikat:-)

Nem elérhető lgeza

« Reply #513 Dátum: 2014, 03 16, 13:24:13 »
Archi-ból kijött az 1.7.12 NB6 alapon. Tegnap felraktam, azóta nem volt gond. Aku is jónak tűnik. Wipe cache és dalvik után raktam, teljes törlést nem csináltam (lusta vagyok, az is maradok), de hát így sincs hiba.
Néhol riogatnak KNOX-szal, de én a fórumán, meg sehol sem találtam, hogy már lenne a gyári verziókban, meg a telón sem írta ki, hogy akarok-e garanciát, vagy lemondok róla :D. Mindenesetre Archi sem olyan csóka, hogy rootolt ROM-ot KNOX-szal figyelmeztetés nélkül adna ki (meg Neat sem szerintem).

Nem elérhető tomahawk20

• PFC Fan
  • PDA: Samsung Galaxy S3
  • PDA ROM: I9300XXELLA
« Reply #514 Dátum: 2014, 03 16, 16:25:43 »
Archi-ból kijött az 1.7.12 NB6 alapon. Tegnap felraktam, azóta nem volt gond. Aku is jónak tűnik. Wipe cache és dalvik után raktam, teljes törlést nem csináltam (lusta vagyok, az is maradok), de hát így sincs hiba.
Néhol riogatnak KNOX-szal, de én a fórumán, meg sehol sem találtam, hogy már lenne a gyári verziókban, meg a telón sem írta ki, hogy akarok-e garanciát, vagy lemondok róla :D. Mindenesetre Archi sem olyan csóka, hogy rootolt ROM-ot KNOX-szal figyelmeztetés nélkül adna ki (meg Neat sem szerintem).
miben jobb a 12,mint a 11?most a 2es szériát nyúzom (megint),de izgatja a fantáziámat az 1.7.12 is?  :)

Nem elérhető lgeza

« Reply #515 Dátum: 2014, 03 16, 17:49:30 »
miben jobb a 12,mint a 11?most a 2es szériát nyúzom (megint),de izgatja a fantáziámat az 1.7.12 is?  :)

Hát a tény az kérdés.
NA7 gyári helyett NB6 (1 hónappal frissebb), és a modem is új verziós (NA8). Hogy ez Samuéknál mit jelent, nem tudom. Ígért bele újdonságokat a 2.-es sorozatból, de nem igazán találom, igaz sokat nem keresgéltem....

Nem elérhető tomahawk20

• PFC Fan
« Reply #516 Dátum: 2014, 03 16, 19:10:54 »
Hát a tény az kérdés.
NA7 gyári helyett NB6 (1 hónappal frissebb), és a modem is új verziós (NA8). Hogy ez Samuéknál mit jelent, nem tudom. Ígért bele újdonságokat a 2.-es sorozatból, de nem igazán találom, igaz sokat nem keresgéltem....
ha hazaérek lehúzom aztán szétnézek benne :)

Nem elérhető tomahawk20

• PFC Fan
« Reply #517 Dátum: 2014, 03 18, 07:10:00 »
Hát a tény az kérdés.
felraktam az 1.7.12-t,nincs is vele különösebb bajom csak annyi, hogy ha devil kernelt rakok fel, felismeri a wifit de az istenért nem akar csatlakozni.vkinek vmi ötlete esetleg?

Nem elérhető limahl

• Support-ER
  • Örökös tag
  • PDA: Samsung note 10 +
« Reply #518 Dátum: 2014, 03 18, 11:06:58 »
felraktam az 1.7.12-t,nincs is vele különösebb bajom csak annyi, hogy ha devil kernelt rakok fel, felismeri a wifit de az istenért nem akar csatlakozni.vkinek vmi ötlete esetleg?

nézd meg másik kernellel,boffla a tuti ;) ha ugy sem akkor más gond van.

Nem elérhető tomahawk20

• PFC Fan
Re: Re: Re: Re: Általános Rom-olás, azaz minden ami nem gyári!
« Reply #519 Dátum: 2014, 03 18, 11:08:44 »
nézd meg másik kernellel,boffla a tuti ;) ha ugy sem akkor más gond van.
mással jó, csak izgat, hogy miért nem jó

Nem elérhető limahl

• Support-ER
  • Örökös tag
  • PDA: Samsung note 10 +
Re: Re: Re: Re: Általános Rom-olás, azaz minden ami nem gyári!
« Reply #520 Dátum: 2014, 03 18, 11:10:32 »
mással jó, csak izgat, hogy miért nem jó

és miért ragaszkodz ördög -höz? lehet régi,nem jó ezen romhoz,boffla mindenben jobb,szerintem.és frissül is.

Nem elérhető tomahawk20

• PFC Fan
Re: Re: Re: Re: Re: Általános Rom-olás, azaz minden ami nem gyári!
« Reply #521 Dátum: 2014, 03 18, 11:12:22 »
és miért ragaszkodz ördög -höz? lehet régi,nem jó ezen romhoz,boffla mindenben jobb,szerintem.és frissül is.
nem ragaszkodok csak gondoltam kipróbálom :) és kíváncsi voltam mi lehet a baj

Nem elérhető vwfanatic

• PFC Fan
  • PDA: Samsung Galaxi S 3
  • PDA ROM: 4.3 Jelly Bean MK6
« Reply #522 Dátum: 2014, 03 19, 22:57:46 »
Sziasztok!   Nekem sikerült olyan jól megritkítani a gyári alkalmazásokat hogy sms-t se tudok küldeni. Minden más megy, csak az nem. Nem akarok romot újrahúzni. Van más lehetőség is hogy a gyári sms appot újra tudjam rakni? A TB nem állította vissza, meg nandroid  restore se segített. Pedig CWM-ben csináltam mentést.   :hmm:
Köszönöm előre is ha valaki tudna egy jó megoldást.

Nem elérhető Zototh64

• PFC Fan
« Reply #523 Dátum: 2014, 03 19, 23:17:24 »
Sziasztok!   Nekem sikerült olyan jól megritkítani a gyári alkalmazásokat hogy sms-t se tudok küldeni. Minden más megy, csak az nem. Nem akarok romot újrahúzni. Van más lehetőség is hogy a gyári sms appot újra tudjam rakni? A TB nem állította vissza, meg nandroid  restore se segített. Pedig CWM-ben csináltam mentést.   :hmm:
Köszönöm előre is ha valaki tudna egy jó megoldást.
Gondolom gépen megvan a gyári rom, kicsomagolod, megkeresed az appját, bemásolod a telefon system/apps-ba és elvileg kész, bár kérdés, hogy mit töröltél ki. A mellékelt képen látod, hogy mit lehet, és mit nem kitörölni.

Nem elérhető vwfanatic

• PFC Fan
  • PDA: Samsung Galaxi S 3
  • PDA ROM: 4.3 Jelly Bean MK6
« Reply #524 Dátum: 2014, 03 19, 23:24:45 »
Ezt a sok appot a svoice- on kívül mind ki lehet törölni?  Én azt hiszem hogy éppen másokat töröltem. Azt akartam hogy minnél több szabad memoria legyen. Azt se tudtam megoldani eddig  hogy a reklámcuccokat ne dobja fel. Pl a Quadrant Standarban is állandóan ott a reklám. Ajánlottak egy appot de nem vállt be.  Mindenesetre köszi a gyors választ. Üdv!  :taps: