Én sem használtam soha a rádiót, de szerintem bőven raktak a telefonba még feleslegesebb funkciókat is.Pl. a barométer hasznos, ha pilóta vagy, de egyébként teljesen felesleges, ahogy a külső hő és páratartalom mérő is. Úgy is a zsebedben van, ott aztán édes mindegy, hogy mit mér, ráadásul ha már itt tartunk mobilnetről az is leszedhető....
Szerintem is ez a helyzet, mocskosul elfér benne. Az árában is. Értem én, hogy ha kimarad több millió darabból, az takarékoskodás, meg még környezetvédelem is, meg pár panda is tovább él, de ez kicsit erőltetett magyarázat, ahogyan a piackutatás eredményére hivatkozás is.
Nem fog velem egyetérteni senki, aki egyenlőségjelet tesz a netes és az FM rádió közé, pedig van ám komoly különbség több is.
Amúgy, én sem használok rádiót. De ez nem jelenti azt, hogy nem kell bele.
Minden példa rossz, de egyet említek: én nem dohányzom, legyen akkor tilos mindenkinek! Fura hozzáállás, nem? Pedig hasonló...
Arról nem is beszélve, hogy a hozzánk hasonlóak nevetésétől volt hangos a világ, mikor az elsző szifont kidobták multimédiás telefonként és egy olyan funkciót hagytak ki (sok másik mellett), amit a legolcsóbb telefonok is adtak, az FM rádiót. Most meg kihagyja Samu is, kvázi beismerve, hogy Apple-nek volt igaza?
No, ezt én semmi körülmények közt se léptem volna meg.
Továbbá: senki senkit nem kötelez az új modell megvásárlására, S4 tuti kimarad nekem is, de ettől még a mai uralkodó menetrend szerint jönnek az újak, megvan ennek az oka. Na mármost, nem mindenkinek van S3, vagy Note II, így igenis bőven vannak potenciálisan most váltók, hogy a "nekemmindigalegújabblegjobbkellhogylegyen" hozzáállással bírókról ne beszéljünk.
De még a Note II-höz képest is hoz újabb, szárazabb érzést bőven az S4, még a gyengébbnek, meg sz.a.rabbnak titulált Snapdragon procival is, így sokan fognak arról is váltani, bár szerintem többen lesznek, akik nem. Pláne érdekes ez, tekintve, hogy az S-Pen miatt ezek nem is egy szakosztály szerintem, így én pl. csak N3 esetén leszek csábítható állapotban.
Azt viszont figyelembe kell venni, hogy a vásárlók elsöprő százaléka azt se tudja, hogy mi itt mikről vartyogunk, ennek okán vannak most leginkább software-es újdonságok, meg marketing háború, miközben azért a hardware is lépett, így ezek a tuningok nem fogják le a rendszert. Meg kell nézni, mekkora ma az oprendszer mérete és mekkora volt egy SGS1 esetén, a különbség kb. 5x-ös!
Mekkora a meghajtott hardware, a hardware elemek száma, a kijelző képpontjainak száma(5,4x-es!)? Na, ugye? Kell az erősebb SoC ahhoz, hogy ne lassabbnak tűnjön a rendszer, hanem még gyorsabbnak is!