Bőven van rá kapacitásuk, hogy ilyet lépjenek.
Megvan az oka ezeknek, eleinte arról szóltak a hírek, hogy a beharangozott octa helyett mással jön, de ezek szerint csak egy kis lemaradás volt.
Gondolom, ledolgozták és majd meg is szűnik esetleg az idegen CPU-s széria.
Minimális amúgy az előny, de én is inkább a geek-ebb octa mellett döntenék, szerencsére, mire én váltok, már letisztul a kép. Vagy nem, mint a Note II esetén, ami azért örökölt hibákat az S3-tól.
Utoljára vettem az első szériákból telefont, pedig tudtam jól, hogy nem szabad...
Most már komolyan nem értem, hogy lehet vagy miért kell egy típust így összekatyvaszolni.
Eddig volt az 1,9 GHz-es Qualcomm LTE-vel, meg az 1,6 GHz-es Exynos 5 Octa LTE nélkül, és most kiderül, hogy lehet 1,8 GHz-es Exynos is gyárilag és LTE-vel.
Emellett sejthető volt, hogy az Exynos alacsonyabb frekin is gyorsabb lesz, mint a Qualcomm. Most ez a linkelt teszt is igazolni látszik.
Ez persze a maximum, mert ráadásul ha nincs agyonhajtva, és ez az egyszerűbb használatnál így lehet zömmel, elég ha az Exynos 1,2 GHz-es Cortex A7 része működik.
És még ebből a frekiből vesz vissza, ha nem kell annyi, miközben a Qualcomm ugyanezt a max. 1,9 gigás frekijével tudja csak megtenni.
Talán még nem feltétlen következne, bár a freki sokat számít ebben, de valószínű, hogy az Exynos energiatakarékosabb is a használatban, tehát jobb lesz az akku időre.
Na most hogy LTE van vagy nincs, az egy telefonnál majdnem tökmindegy szerintem. Ráadásul egyelőre nálunk csak a T-Mobile hálóján van, ahol van egyáltalán.
Ehhez persze olyan előfizetés is kellene, ami LTE-s, de volt valami olyan hír is, hogy előfizetéstől függetlenül engedni fogják az LTE hozzáférést, ha amúgy az adott helyen rendelkezésre áll.
Ezzel együtt az LTE-t inkább tudnám nélkülözni, csak jobb és energiatakarékosabb legyen a proci.
Még szintén jó kérdés, hogy mennyire különböznek ezek a firmware-ek a 3 féle hardverhez. A koreai az elég valószínűen magyar nyelvet nem fog tudni, de ennyiféle hardverhez és firmware-hez a főzött ROM-oknál is észnél kell majd lenni, ha lesznek. Meg kérdés, hogy melyikhez lesznek inkább.