Csak tanulság képpen, hátha mást megkímél egy hetes kínlódástól, végre rátaláltam erre a topicra:
You are not allowed to view links.
Register or
LoginA helyzet nálam hasonló. Pár hónapja a gyerek beleejtette a telefont a budiba. Szétszedtem, hogy ki tudjam szárítani, szerencsére sikeres volt a művelet, minden működött, hibátlanul túlélte a kalandot.
Aztán pár hete kezdődtek a furcsaságok. Főleg alacsony töltöttségnél (~30%) eldobálta a mobil kapcsolatot és PIN kódot kért. Valamikor csak egyszer, valamikor 20-szor, néha rebootig megőrült. Előfordult ilyen eseteknél, hogy se szó se beszéd kikapcsolt. Töltőre dugás és bekapcsolás után írta, hogy ő biza 0%-ról tölt, pedig előtte 30-on volt. A töltés többnyire 0-ról 100-ra kész lett kevesebb, mint 2 óra alatt. A recovery más töltöttséget ír, mint a ROM.
Eleinte csak a mobil háló dobálás volt a legfeltűnőbb és idegesítőbb jelenség, valamint ez minden kikapcsolás előtt bekövetkezett, valamint nem csak kistöltöttségnél jött elő, de jellemzően inkább akkor, ezért csak SW hibára gyanakodtam. Van több fórum is a neten rádió bugokról 4.3-óta bizonyos szolgáltatóknál, bizonyos országokban, stb... Volt rajta több ROM, gyári 4.2, gyári 4.3, gyári 4.4, a jelenség maradt. Próbáltam a mobil beállításokkal trükközni, fix 2G, fix 3G, nincs net, semmi eredmény. Tippeltem én már szolgáltató hibára is, SIM kártyára, stb. (Volt egy SIM kártya szélét leragasztó köröm is, hátha hozzáér a házhoz valahol)
Aztán most világosodtam meg (remélem). Bumper van rajta, ezért eddig nem tűnt fel, de a hátlap biza nem sima, hanem kicsikét púpos, az egyik oldalán ki is van nyílva szegény telefon. Valamint a füles dugóba beleszagolva édeskés illat/szag érződik. Ez simán akksi hiba lesz...
Amikor annó szétszedtem feszegetni kellett a gyári akkut, mert atom biztosan bele volt ragasztva. Ettől a feszegetéstől megsérült az akksiban valami, ami mostanra adta meg magát végleg. Úgyhogy rendelem bele az új akksit (garit nem tudok intézni, mert 1. a beázás tuti látszik belül 2. az, hogy szétszedtem az már kívülről is nyilvánvaló).
HA mégsem ez lenne a problémám jelentkezem, de elég biztos vagyok benne, hogy nem fogok
![Mosoly :)](http://pdafanclub.com/forum/Smileys/default/smiley.gif)
Tanulság, ha ki kell venned a gyári akksit légy NAGYON óvatos, vagy inkább rendelj egy cserét egyből
![Kacsint ;)](http://pdafanclub.com/forum/Smileys/default/wink.gif)