És ehhez mit szólsz?
Ha OC nélkül ennyi akkor megemelem a kalapom!
Én megmondom őszintén sose voltam oc fan. Még a legkevésbé sem...pedig 120-as OC-val is minden ment stabilan, amivel talán szerencsésnek is érezhetném magam mert valakikek már 110%-nál elszáll a rendszerük.
Igen vajasabb lesz tőle a rendszered, gyorsabban a reakcióidő stb de én ezt a fajta tuningot már inkább erőlködésnek érzem attól függetlenül hogy a proci és a gpu bírja még szuflával.
Igazából emiatt ástam is el magam mélyebben a tweakekben mert azok inkább az erőlködést mellőzve, finomhangolással érik el jóesetben az oc-s szintet; alap procifrekvencia mellett.
Eddigi tapasztalataim szerint működnek is ezek de egy idő után mégis visszaesik a rendszerünk teljesítménye...
Főbb okoknak szoktuk említeni:
-Nem megfelelő/megbízható/beállított programokat
-Az idő során összegyülemlett programmaradványokat/egyéb cache fájlokat
-Piszkos telepítést
stb...
De szerintem ezek mind mellékesek! A legfőbb bűnös még egy tweakelt zramos/swapos hiperjó romon is a memóriatelítődés és ennek nem megfelelő ürítése!
És kicsit bosszantó amikor ezért újra kell indítani a készülékünket szinte 2-3 naponta...tudom mi rom(b)olók a csábítás miatt is olykor naponta cserélünk romokat de gondolom ti is észrevettétek már ezt "az elején minden gördülékeny majd belassulunk" jelenséget...
(Pedig az android rendszerben ez nagyon jól ki van találva s emiatt is feleslegesnek tartjuk a taskiller alkalmazásokat is! )
Mi lehet ennek az oka? Eddig azt hittem hogy a kevés memóriánk de NEM!
Csak az alap memoria/minfree calculator értékek sztem nem megfelelően vannak beállítva!
A jó hírem az hogy már van olyan engine ami magától üríti a memóriánkat is, beállítja a megfelelő értékekre a szabályrendszerét és még sorolhatnám...
Így elkerülhető a sorozatos újraindítgatás, a bosszankodás, a laggok persze, és garantált a folyékony rendszer!
Ugye mintha álom volna! Idáig nekem is az volt de végre most ezt tapasztalom a valóságban is!! Ha még vasárnapra is ezt gondolom majd akkor csinálok külön egy tweakes topikot amiben megosztom veletek is majd hogy mit hogyan stb..
Holnap még sulim van sajnos
Tapatalk 2-vel küldve az én GT-I9000-ről