Sziasztok!
Új vagyok itt, üdv a fórumtársaknak, szép kis anyagot hoztatok össze Galaxy s-ből (is)!
Én nem vagyok az a buherálós típus, eddig meg voltam elégedve egy GB + SU párossal. Csak mostanra már annyira laggolt és megbízhatatlanná vált (sok black screen, fagyás), hogy muszáj volt valamit kezdenem vele.
Ennek ellenére mindig figyeltem mi folyik az Android romokkal, mert már egy éve meg akartam lépni a frissítést. Nem akartam kísérletezni, valami nagyon stable romra volt szükségem, minél kevesebb csicsával. Első körben ICS333 romra esett a választásom.
LINK: You are not allowed to view links.
Register or
LoginNincs benne semmi egyedi, teljesen stock + CM9 dev menüje és Semaphore. És tényleg, _minden_ működik (rádiót nem próbáltam, de soha nem is használom, illetve, olvastam, hogy veszélyes.)
Viszont van egy nagyon furcsa problémám ami lehet, hogy hardveres, de az azt is mondják, hogy ICS BUG, ebben szeretném a segítségeteket kérni. Néha indításkor Encryption Unsuccessful (EU) képernyő fogad.
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links.
Register or
Login or You are not allowed to view links.
Register or
Login Ha egyszer beüt, nagyon nehéz tőle megszabadulni, a lényeg, hogy ilyenkor a telefon nem tudja olvasni az Internal SD tartalmát (ennek ellenére CWM-ből olvasható), ahogy a képen is látszik, factory resetet ajánl fel, és ezen kívül csak restartolni lehet. Azonban a hiba nem állandó, sok-sok újraindítás után egy idő után megjavul. Egyébként pedig nem segít rajta semmi más, próbáltam CWM-ből törölni a cache-t, dalvik cachet, stb., de hiába.
Most legutóbb úgy jött rendbe, hogy EU képernyő közben kivettem az aksit (tehát menet közben), és kivettem az mmc kártyát is, majd bekapcs, boot, kártya vissza. Félreértés ne essék, nem az mmc-vel van probléma, hanem az belső sd-vel.
Azért fura ez, mert I9000-sel nagyon keveseknek fordul elő, sokkal inkább Vibrant és Capacitive tulajdonosoknak.
Végig olvastam az XDA-n az összes ezzel kapcsolatos threadet (egyik se i9000-res, de akadnak ilyen telefonnal is hozzászólások).
(Akik google-ból érkeznek: ÓVATOSAN!)
You are not allowed to view links.
Register or
LoginYou are not allowed to view links.
Register or
LoginMarha nagy szerencsém van, mert a fenti leírást majdnem megcsináltam. Azaz újraparticionáltam az SD-t. Nos, akik ezt meglépték, azok búcsút mondhattak az belső SD táruk felének (CWM alatt ilyenkor ki kell választani az elsődleges partíció méretét, egy 8 gigás internalnal max 4gb-ot, azaz a felét ajánlja fel, illetve a felénél kisebb értékeket.) Csakhogy, a maradék hellyel már nem lehet mit kezdeni. Nekem az volt a mákom, hogy éppen felmásoltam a romot, ezért unmountoltam a belső SD-t, és helyette mountoltam az mmc-t , úgy felejtettem és _szerencsére_ nem a belső SD-n végezte el a repartitiont-t, hanem az mmc-n. (Az mmc-t sikerült megmenteni, asztali gépen az SDFormatter nevű progival.)
Szóval patthelyzet. Nincs megoldás, ami pedig van, az veszteséges. Egyes hozzászólások szerint JB-vel nem fordul elő. Csakhogy nem igazán(?) van stable JB rom. Az XDA-n kiderül, hogy aki ezzel szív, az tökmindegy milyen ICS buildet használ, milyen kernellel, ugyan ez lesz mindegyiknél.
Valaki találkozott már ilyen problémával? Vajon hardveres lehet? Az igazsághoz hozzátartozik, hogy GB-vel is volt néha bootloopom, kb. 3x forult elő, pont az utolsó ilyen esetnél határoztam el magam a rom frissítésre. Valahogy fél évig még ki kéne húznom ezzel a telefonnal. Tudtok javasolni stable JB romot? Tipp, bármi?
Előre is köszönöm!