2024, 11 26, 01:56:22

Szerző Téma: Samsung Galaxy S i9000 Android 4.0 ICS ROM-ok  (Megtekintve 95724 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető jaffika89

• TOPIKGAZDA
  • Nem: Férfi
    • Superlative Сasual Dating - Authentic Ladies
  • Navigáció / Navigation: Google maps / Waze / Apple Maps
  • PDA: iPhone 12 Pro
  • PDA ROM: Gyari OS
Re: Samsung Galaxy S i9000 Android 4.0 ICS ROM-ok
« Reply #650 Dátum: 2012, 09 18, 17:56:35 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Sziasztok

A galaxy s faq-ban találtam a függetlenítéssel kapcsolatba megoldást. De szerintem az nem igazán megy cm9  alatt. Tud valaki valami működő megoldást cm9-re?? 2 éve van meg lassan  a galaxym  de most szolgáltatót váltanék ,viszont a telefont nem akarom cserélni! Előre is köszi.

hát hogy CM-en működik e azt nem tudom de GB-n működik ez fix:) A play-ből letöltöd a samsung unlocker nevezetű appot ez generálni fog neked egy kódot beleteszed egy másik szolgáltató simjét beírod a pint majd kérni fogja ezt a kódot beírod és elvileg független vagy:) nekem működött:)

ethnoize

• Vendég
[IMM76L][4.0.4][AOSP] ICS333 2.0.1 - encryption unsuccessful
« Reply #651 Dátum: 2012, 10 01, 08:36:48 »
Sziasztok!

Új vagyok itt, üdv a fórumtársaknak, szép kis anyagot hoztatok össze Galaxy s-ből (is)!

Én nem vagyok az a buherálós típus, eddig meg voltam elégedve egy GB + SU párossal. Csak mostanra már annyira laggolt és megbízhatatlanná vált (sok black screen, fagyás), hogy muszáj volt valamit kezdenem vele.

Ennek ellenére mindig figyeltem mi folyik az Android romokkal, mert már egy éve meg akartam lépni a frissítést.  Nem akartam kísérletezni, valami nagyon stable romra volt szükségem, minél kevesebb csicsával. Első körben ICS333 romra esett a választásom.

LINK: You are not allowed to view links. Register or Login

Nincs benne semmi egyedi, teljesen stock + CM9 dev menüje és Semaphore. És tényleg, _minden_ működik (rádiót nem próbáltam, de soha nem is használom, illetve, olvastam, hogy veszélyes.)

Viszont van egy nagyon furcsa problémám ami lehet, hogy hardveres, de az azt is mondják, hogy ICS BUG, ebben szeretném a segítségeteket kérni. Néha indításkor Encryption Unsuccessful (EU) képernyő fogad.  :'(

visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Ha egyszer beüt, nagyon nehéz tőle megszabadulni, a lényeg, hogy ilyenkor a telefon nem tudja olvasni az Internal SD tartalmát (ennek ellenére CWM-ből olvasható), ahogy a képen is látszik, factory resetet ajánl fel, és ezen kívül csak restartolni lehet. Azonban a hiba nem állandó, sok-sok újraindítás után egy idő után megjavul. Egyébként pedig nem segít rajta semmi más, próbáltam CWM-ből törölni a cache-t, dalvik cachet, stb., de hiába. 

Most legutóbb úgy jött rendbe, hogy EU képernyő közben kivettem az aksit (tehát menet közben), és kivettem az mmc kártyát is, majd bekapcs, boot, kártya vissza. Félreértés ne essék, nem az mmc-vel van probléma, hanem az belső sd-vel.

Azért fura ez, mert I9000-sel nagyon keveseknek fordul elő, sokkal inkább Vibrant és Capacitive tulajdonosoknak.

Végig olvastam az XDA-n az összes ezzel kapcsolatos threadet (egyik se i9000-res, de akadnak ilyen telefonnal is hozzászólások).

(Akik google-ból érkeznek: ÓVATOSAN!)

Marha nagy szerencsém van, mert a fenti leírást majdnem megcsináltam. Azaz újraparticionáltam az SD-t. Nos, akik ezt meglépték, azok búcsút mondhattak az belső SD táruk felének (CWM alatt ilyenkor ki kell választani az elsődleges partíció méretét, egy 8 gigás internalnal max 4gb-ot, azaz a felét ajánlja fel, illetve a felénél kisebb értékeket.) Csakhogy, a maradék hellyel már nem lehet mit kezdeni. Nekem az volt a mákom, hogy éppen felmásoltam a romot, ezért unmountoltam a belső SD-t, és helyette mountoltam az mmc-t , úgy felejtettem és _szerencsére_ nem a belső SD-n végezte el a repartitiont-t, hanem az mmc-n. (Az mmc-t sikerült megmenteni, asztali gépen az SDFormatter nevű progival.)

Szóval patthelyzet. Nincs megoldás, ami pedig van, az veszteséges. Egyes hozzászólások szerint JB-vel nem fordul elő. Csakhogy nem igazán(?) van stable JB rom. Az XDA-n kiderül, hogy aki ezzel szív, az tökmindegy milyen ICS buildet használ, milyen kernellel, ugyan ez lesz mindegyiknél.

Valaki találkozott már ilyen problémával? Vajon hardveres lehet? Az igazsághoz hozzátartozik, hogy GB-vel is volt néha bootloopom, kb. 3x forult elő, pont az utolsó ilyen esetnél határoztam el magam a rom frissítésre. Valahogy fél évig még ki kéne húznom ezzel a telefonnal. Tudtok javasolni stable JB romot? Tipp, bármi?

Előre is köszönöm! ;)

ethnoize

• Vendég
« Reply #652 Dátum: 2012, 10 01, 19:56:13 »
Na, ennyire lejárt téma az ICS, mindenki JB-t romol?  :)

Nem elérhető drmotto

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
  • Márklár
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: LG G4 / Tab2 7.0 (2x)
  • PDA ROM: Stock V10e / Stock 4.1.2
« Reply #653 Dátum: 2012, 10 01, 20:06:54 »
Na, ennyire lejárt téma az ICS, mindenki JB-t romol?  :)

Másik ICS telepítést próbáltál?
Előről az egészet (GB+Root+másik ICS) próbáltad?
Telepítés előtt belső SD format volt? Nem CWM-ből, hanem a beállításokból.

"A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt."
"Csak a Puffin ad neked erőt, és mindent lebíró akaratot!"

ethnoize

• Vendég
« Reply #654 Dátum: 2012, 10 01, 20:43:07 »
Telepítés előtt belső SD format volt? Nem CWM-ből, hanem a beállításokból.

Nem, sajnos erre nem gondoltam. De minden mást úgy csináltam, ahogy írtad. Tiszta GB-ről indultam. Azért érdekes, mert a rom tökéletesen működik (ha elindul), nem zabálja az aksit, gyors, nincsenek FC-k.

Milyen romot javasolsz? Láttam itt sokaknak Remi van.

Köszi a választ!

Nem elérhető drmotto

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
  • Márklár
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: LG G4 / Tab2 7.0 (2x)
  • PDA ROM: Stock V10e / Stock 4.1.2
« Reply #655 Dátum: 2012, 10 01, 21:03:19 »
Nem, sajnos erre nem gondoltam. De minden mást úgy csináltam, ahogy írtad. Tiszta GB-ről indultam. Azért érdekes, mert a rom tökéletesen működik (ha elindul), nem zabálja az aksit, gyors, nincsenek FC-k.

Milyen romot javasolsz? Láttam itt sokaknak Remi van.

Köszi a választ!

Akár ezt is, ha neked ez jó.
Csináld meg előről. JVT (vagy ami ajánlott), factory reset + belső sd format majd kövesd a romhoz leírtakat.
A többség egyébként CM, Tsunami vagy Slim romot használ.
"A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt."
"Csak a Puffin ad neked erőt, és mindent lebíró akaratot!"

ethnoize

• Vendég
« Reply #656 Dátum: 2012, 10 01, 21:09:11 »
Csináld meg előről.

Köszi, megpróbálom. Csak már olyan jól belőttem mindent :) Kicsit sajnálom, de ez van.

Nem elérhető dayton

• Nem: Nő
  • Navigáció / Navigation: igo8
  • PDA: samsung G900 Galaxy s5
  • PDA ROM: Mindig más, mert szeretek kisérletezni.
« Reply #657 Dátum: 2012, 10 01, 21:26:00 »
ICS333 2.0.1. Használja ezt a romot valaki? Vélemény?

ethnoize

• Vendég
« Reply #658 Dátum: 2012, 10 01, 21:37:05 »
ICS333 2.0.1. Használja ezt a romot valaki? Vélemény?

Éppen erről írtam fentebb You are not allowed to view links. Register or Login
Az EU hiba nálam egyedi eset, nem hiszem, hogy nálad előjön. Kérdezz bátran, ha kell screenshotolok, de kb 2 óra múlva legyalulom (másokból).

Nem elérhető dayton

« Reply #659 Dátum: 2012, 10 01, 21:45:16 »
Éppen erről írtam fentebb You are not allowed to view links. Register or Login
Az EU hiba nálam egyedi eset, nem hiszem, hogy nálad előjön. Kérdezz bátran, ha kell screenshotolok, de kb 2 óra múlva legyalulom (másokból).
Hát most rendesen elbizonytalanítottál. Az XDA-n istenítik, de most elgondolkodtam érdemes e felrakni. Milyen az aksiideje és témázható-e mert szeretem a szép színes ikonokat?

ethnoize

• Vendég
« Reply #660 Dátum: 2012, 10 01, 21:58:06 »
Hát most rendesen elbizonytalanítottál. Az XDA-n istenítik, de most elgondolkodtam érdemes e felrakni. Milyen az aksiideje és témázható-e mert szeretem a szép színes ikonokat?

Ne tántorítson el a problémám. Ha végignyálazod a ICS333 fórumát az XDA-n, nem találsz ilyen panaszt, mint az enyém. Hidd el, ez egyedi dolog lesz. Teljesen jó egyébként, ezért is bánt a dolog.

Aksi ideje: Reggel 6:30 körül húztam le a töltőről, pofáztam többször is, néztem két Youtube videót, 15-20p greader, volt egy pici maps tájékozódás és most 82%. Hozzáteszem, pont a régi aksi van a telefonban, ami 1.5 éves. Szerintem kevesebbet eszik, mint a GB.

Sebességre: Nekem kevés viszonyítási alapom van, mert még nem volt ezen a telefonon ICS, csak GB. De ég és föld a különbség, számomra  censored gyors. Ma próbálgattam összehasonlítani egy 2 magos HTC-vel, és nem igazán éreztem különbséget. Tényleg _minden_ működik buherálás nélkül. De nincs is rajta semmi egyedi, minden stock, leszámítva a semaphore-t, a fényerő állítást, meg a settings menüt.

Próbáld ki!

ethnoize

• Vendég
« Reply #661 Dátum: 2012, 10 01, 22:04:00 »
Ps: Amit még észrevettem, hogy mintha több memória maradna használat közben. Amikor Google Reader-ben megnyitottam egy Origo Tudomány cikket Operában (Operában desktop user agent van beállítva, hogy ne a mobil oldal jöjjön be), böngésző bezárás után mindig újratöltődött a Reader, mert kifutott a memóriából. Most nem volt ilyen, tehát bezárás után azonnal elém ugrott a reader. Azért hozom ezt fel példának, mert az Origo oldala elég bloat, teli van javascriptes reklámokkal.

Nem elérhető dayton

« Reply #662 Dátum: 2012, 10 01, 23:04:23 »
Ps: Amit még észrevettem, hogy mintha több memória maradna használat közben. Amikor Google Reader-ben megnyitottam egy Origo Tudomány cikket Operában (Operában desktop user agent van beállítva, hogy ne a mobil oldal jöjjön be), böngésző bezárás után mindig újratöltődött a Reader, mert kifutott a memóriából. Most nem volt ilyen, tehát bezárás után azonnal elém ugrott a reader. Azért hozom ezt fel példának, mert az Origo oldala elég bloat, teli van javascriptes reklámokkal.
Ok. Szeretem a mobile shell 3d-t. Remélem az elfut rajta?

ethnoize

• Vendég
« Reply #663 Dátum: 2012, 10 01, 23:20:21 »
Ok. Szeretem a mobile shell 3d-t. Remélem az elfut rajta?

Nem tudom, mivel grafikai gond nincs vele, az effektek gyorsak, ha az előző romodon elfutott, ezen is biztos elfut. Nem hiszem, hogy van összefüggés. Én Nemus Launcher-t használok. Ebben nincsenek eyecandy effektek, de mindent tud ami nekem kell, és ami a legfontosabb, nagyon kevés memót eszik. 

Nem elérhető dayton

« Reply #664 Dátum: 2012, 10 01, 23:29:35 »
Nem tudom, mivel grafikai gond nincs vele, az effektek gyorsak, ha az előző romodon elfutott, ezen is biztos elfut. Nem hiszem, hogy van összefüggés. Én Nemus Launcher-t használok. Ebben nincsenek eyecandy effektek, de mindent tud ami nekem kell, és ami a legfontosabb, nagyon kevés memót eszik.
Most Gb rom van fent w8. Gondolom nem mehet rá egyből?

ethnoize

• Vendég
« Reply #665 Dátum: 2012, 10 01, 23:47:34 »
Most Gb rom van fent w8. Gondolom nem mehet rá egyből?

Mi az a w8? Sony E. W8? Ez csak I9000-hez van. Vagy nem értem.
Itt találod a clean install receptet. Elvileg GB stockról kellene indulni, nem tudom neked milyen van. De nehogy feltedd egy SE w8-ra! :ima: 

Bocs, ha félreértettelek.

Nem elérhető dayton

« Reply #666 Dátum: 2012, 10 02, 00:00:16 »
Mi az a w8? Sony E. W8? Ez csak I9000-hez van. Vagy nem értem.
Itt találod a clean install receptet. Elvileg GB stockról kellene indulni, nem tudom neked milyen van. De nehogy feltedd egy SE w8-ra! :ima: 

Bocs, ha félreértettelek.

Bocs JW8 van fent. Én voltam félreérthető. :oops:

ethnoize

• Vendég
« Reply #667 Dátum: 2012, 10 02, 00:15:27 »
Bocs JW8 van fent. Én voltam félreérthető. :oops:

Hát nem tudom, de JW8 volt neked a stock? Ilyet én nem láttam még magyar szolgáltatónál. Ha ez volt a stock, akkor keress egy ilyet és erről indulj, de jobb lenne ha megkérdeznél egy gurut. A guidban XXJW5-t javasolnak. Szerintem várd meg, míg ír egy tapasztaltabb a témában. Nehogy betéglázz.

ethnoize

• Vendég
« Reply #668 Dátum: 2012, 10 02, 00:34:20 »
Ps: szerintem nem lesz jó hozzá a JW8. Ne kezdj neki ezzel!

Nem elérhető szelda

• PFC Fan
  • PDA: GT-I9000
  • PDA ROM: 4.2.1
« Reply #669 Dátum: 2012, 10 03, 21:40:17 »
Üdv mindenkinek!Nagyon rég jártam már a fórumon.Remélem valaki tud segíteni az usb-hostban.Van y és otg kábelem külső akksim semaphore kernelem és usb host controller nevű appom.Néztem videón hogy megy de nekem nem akar összejönni.Próbálkoztam többféle beállítással.Előre is köszönöm a segítséget.

Nem elérhető Attila22

• PDA: Samsung Galaxy S4
  • PDA ROM: Mindig változik
« Reply #670 Dátum: 2012, 10 19, 17:43:44 »
Szebb napot mindenkinek,elég rég jártam én is a fórumon,az lenne a kérdésem,hogy merre találok hivatalos gyári ICS romokat?? Valaki tudna nekem linkelni,mert nem találok sehol,nagyon szépen megköszönném :)

Nem elérhető marcedli

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: waze
  • PDA: LG G3+SGS III+SGS+Concorde Tab ONE+iMito MX1
  • PDA ROM: melyiken mi...
Re: Re: Samsung Galaxy S i9000 Android 4.0 ICS ROM-ok
« Reply #671 Dátum: 2012, 10 19, 18:07:38 »
Szebb napot mindenkinek,elég rég jártam én is a fórumon,az lenne a kérdésem,hogy merre találok hivatalos gyári ICS romokat?? Valaki tudna nekem linkelni,mert nem találok sehol,nagyon szépen megköszönném :)
samsung galaxy s-re nincs és nem is lesz gyári ICS
You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Attila22

• PDA: Samsung Galaxy S4
  • PDA ROM: Mindig változik
« Reply #672 Dátum: 2012, 10 19, 21:25:45 »
Köszönöm  aválaszt,most azt nm értem akkor,hogy,hogy tudom rárakni az ICS-t ha ninc shivatalos 1 vagy 3 fájlosROm?? Rég volt galaxy S-em,most megint lett,és simán zip-ből nem tudom felrakni,most ginger van fent és ICS-t aakrok rárakni.

Nem elérhető rtitusz

• PDA: OnePlus One
« Reply #673 Dátum: 2012, 10 20, 20:09:59 »
Köszönöm  aválaszt,most azt nm értem akkor,hogy,hogy tudom rárakni az ICS-t ha ninc shivatalos 1 vagy 3 fájlosROm?? Rég volt galaxy S-em,most megint lett,és simán zip-ből nem tudom felrakni,most ginger van fent és ICS-t aakrok rárakni.

Igen, root után zip-ből. FAQ-ban minden benne van.
Motorola MicroTAC 5200 -> Mitsubishi Trium Astral -> Ericsson A1018s -> Siemens C25 -> Siemens ST60 -> Motorola V3 -> Samsung Galaxy Spica -> Samsung Galaxy S -> HTC One X -> Google Nexus 5 -> OnePlus One

ethnoize

• Vendég
« Reply #674 Dátum: 2012, 10 21, 03:31:07 »
Sziasztok,

A fenti hozzászólásomat zárnám le.

A telefon intermal tárhelye corrupt volt, visszavittem a T-hez, és kicserélték az egész telefont képernyőstől, alaplapostul, csak a hátlapot rakták vissza (gondolom azért, hogy ne kelljen garanciát hosszabbítani, mégse kapjak tök új telefont). Szóval nem záródott rosszul. Hozzáteszem, hogy az ICS-t is azért raktam fel rá, mert a gyári bootloopolt.

Köszi mindenkinek a segítséget!